За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 685
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
Аея, опитай само с брашно!

Аз имам въпрос за пилешки дробчета по селски в гювеч, трябва ли предварително да ги сваря или изпъжа леко и после да ги сложа в гювечето?

Правя ги по тази рецепта , чудни стават :

                      Дробчета по селски.

Продукти:
700гр. дробчета,
2 моркова,
1-2 чушки,
150 - 200гр. дом.пюре или 2-3 настъргани домата,
1/2 ч.ч.олио,
лук нарязан на шайби - количеството е по желание (аз слагам много лук по поръчка на мъжо  )
Подправки:сол,черен пипер,червен пипер,чубрица,кимион.Може и по ваш вкус.

Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в сурово състояние в йенско стъкло и се разбъркват.Пече се на 200 градуса като от време на време пак се разбъркват.

Струва ми се , че е на Вивиан рецептата, само така ги правя вече - лесно и вкусно.

# 211
  • Германия
  • Мнения: 570
Благодаря за идеите, аз понеже нямах много време да чакам, та ги направих така...Измих и изцедих дробчетата, сложих ги в тиган с много малко олио, колкото да си променят цвета, добавих и доста лук и един морков . След това разпределих дробчетата в гювечета, залях със соев сос, вино , доматено пюре и подправки. Пекох около 30 мин на силен огън. Мъжът ми каза, че са станали чудни Embarassed

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 14:14 от foley

# 212
  • Мнения: 27 523
Имам питане за пресен ананас в торта. За Рафаело иде реч, че е много тежка и мазна, а с пресен ананас комбинацията става супер. Обаче дали няма да прокисне за два-три дни?  Embarassed

# 213
  • на Земята
  • Мнения: 310
Здравейте,аз пак с въпросче.Има ли начин да позная да ли прясното мляко е сварено,по какво се различава от суровото?Благодаря.

# 214
  • Мнения: 5 001
Здравейте,аз пак с въпросче.Има ли начин да позная да ли прясното мляко е сварено,по какво се различава от суровото?Благодаря.
Ako го купуваш от магазина в кутии-там е готово за консумация.

Ако си го вариш сама в къщи има два варианта:
*в млековарка - като започне да свири е готово.
*Ако е в тенджера - вдига каймак ,значи готово.

# 215
  • Мнения: 9 451
Здравейте,аз пак с въпросче.Има ли начин да позная да ли прясното мляко е сварено,по какво се различава от суровото?Благодаря.

дадоха ти мляко и ти не знаеш дали е варено или не?

Или оговора е както ти пише мастерчето  Peace

# 216
  • София
  • Мнения: 15 826
   Има ли в готварския тема с "бабини" рецепти? Че ми се е дояла една манджичка с цели яйца и червен сос.Яйцата си вряха вътре и ни сипваше по две яйца, забулени и сосче. Ама баба не е жива вече да я питам, а майка ми не я помни. Embarassed

# 217
  • Мнения: 572
Яйца по панагюрски са това.
Слагаш в една тенджера вода и в нея сипваш оцет.. когато водата поне да клокочи почваш да чукваш яйца вътре и то се забулва.. и после вадиш.
Трябва да поседят малко във водата, за да не са съвсем рохки..
После аз заливам със смес от кисело мляко, чесън, натрошено сирене. Върху тази заливка слагам разтопено масло или олио със червен пипер и поръсвам с магданоз (но може и да мине без магданоза). Така го прави моето семейство, но не знам дали е оригинална рецепта.
Успех!

# 218
  • София
  • Мнения: 15 826
Яйца по панагюрски са това.
Слагаш в една тенджера вода и в нея сипваш оцет.. когато водата поне да клокочи почваш да чукваш яйца вътре и то се забулва.. и после вадиш.
Трябва да поседят малко във водата, за да не са съвсем рохки..
После аз заливам със смес от кисело мляко, чесън, натрошено сирене. Върху тази заливка слагам разтопено масло или олио със червен пипер и поръсвам с магданоз (но може и да мине без магданоза). Така го прави моето семейство, но не знам дали е оригинална рецепта.
Успех!
Не, знам ги яйцата по панагюрски. Това си беше в тенджера, като манджа. Правеше го в голяма, и имаше около 10 порции.Повече на супа приличаше.И беше червена.И вътре плуваха яйцата.Май беше доматена супа със забулени яйца, но като не помня и вкуса даже...

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 15:49 от Тайна

# 219
  • Мнения: 572
Жалко, че не са тези яйцата.. не мога да помогна за другите..

Така и аз имам питане - искам да правя сладолед по тази рецепта:

Френски Сладолед:
1 ч.ч. захар се карамелизира и когато е готова в нея изсипвам 1пак.стафиди, предварително намазвам дъното на една тава с олио и изсипвам горещия карамел в нея, оставям го да истине много добре. Когато се е втвърдил и истинал го начуквам на ситно като пясък.
Разбивам 500 мл течна сметана/сладка/. В друг съд отделно разбивам 5 белтъка със горещ захарен сироп/каф.чашка захар+каф.чашка вода/. Смесвам сметаната с белтъците, като междувременно ръся от карамела, разбърква се добре с дървена лопатка.Изсипвам в подходящ пластмасов съд и го слагам във фризера да замръзне.
Когато се сервира може да се украси с плодове и да се полее с топинг.

Купила съм сметана на Hopla, на която пише, че е за готвене, а на съдържанието пише, че е растителен крем за сладкарство и сладкиши без захар.. Идеята ми е, таз моята сметана, която съм купила, става ли за тоз сладолед или не става..
Да допълня и на моята сметана пише, че ако я ползвам за сладкиши да престои в хладилника поне 5 часа и да разбъркам след това с миксер като прибавя 15% захар..  каква всъщност е разликата на моята сметана и купена такава за сладкиши.?
Уф, дано ме разбрахте  Embarassed

# 220
  • Мнения: 1 777
Имам питане за пресен ананас в торта. За Рафаело иде реч, че е много тежка и мазна, а с пресен ананас комбинацията става супер. Обаче дали няма да прокисне за два-три дни?  Embarassed
Блонди нищо няма да му стане на ананаса за 2-3 дена.Точно тази торта не съм правила ,но на Сладката Хапка "торта мюсли" съм правила с ананас и нищо не му стана.

# 221
  • София
  • Мнения: 1 234
И аз с мнение за съвет - за агнешкото месо  Simple Smile По какъв начин да го опека,за да стане по-крехко.Пробвала съм първо да го сваря и след това във фурната,или първо запичам във фурната на по-високи градуси,след което на по-ниски или умерени,също и в йенска тенджера и не става  Tired Колкото и време да го пека си стои жилаво.Уточнявам,че самото месо е хубаво,домашно,от младо агне,само че замразено.Майка ми го приготвя много хубаво,но с мас,а вкъщи някои хора не ядат такова нещо и не става по нейната рецепта.

# 222
  • Мнения: 1 777
  Има ли в готварския тема с "бабини" рецепти? Че ми се е дояла една манджичка с цели яйца и червен сос.Яйцата си вряха вътре и ни сипваше по две яйца, забулени и сосче. Ама баба не е жива вече да я питам, а майка ми не я помни. Embarassed
Mоята баба и тя правеше такива.В тенджера слагаше доматен сос  и малко олио ,оставяше да заври и слагаше подправки.След като се посгъсти соса слагаше яйцата едно по едно.Оставя да поври малко и после като сипва в чиниите поръсваше сирене.

# 223
  • Мнения: 5 001
  Има ли в готварския тема с "бабини" рецепти? Че ми се е дояла една манджичка с цели яйца и червен сос.Яйцата си вряха вътре и ни сипваше по две яйца, забулени и сосче. Ама баба не е жива вече да я питам, а майка ми не я помни. Embarassed
Тайнеее....зная таз манджа.И аз от мойта баба я знам...

Загрява се олио,добавят се няколко лъжици брашно да се позапържат,ръсва се червеният пипер и се залива веднага със студена вода(за да не стане на бучки...ако се случи да стане-бъркаш с тела за разбиване на яйца и се заглажда сосчето).Посоляваш и чакаш да се сгъсти.По желание може да се ръсне и черен пипер,а чубрицата е задължителна у нас за та сосче към яйцата.Та в този сос се чукват целите яйца ,намалява се котлона за да къкри и след като се стегне белтъка са готови.

# 224
  • Варна
  • Мнения: 2 576
И аз с мнение за съвет - за агнешкото месо  Simple Smile По какъв начин да го опека,за да стане по-крехко.Пробвала съм първо да го сваря и след това във фурната,или първо запичам във фурната на по-високи градуси,след което на по-ниски или умерени,също и в йенска тенджера и не става  Tired Колкото и време да го пека си стои жилаво.Уточнявам,че самото месо е хубаво,домашно,от младо агне,само че замразено.Майка ми го приготвя много хубаво,но с мас,а вкъщи някои хора не ядат такова нещо и не става по нейната рецепта.
Това от една приятелка (на 64г.) го знам Simple Smile. Не съм го изпробвала още, но каза че става мозък. На дъното на тенджера под налягане слагаш нарязани на едро гъби и над тях ред месо, ред нарязян на едро лук и моркови. Подправки - каквито харесваш + сока от 1/2 или цял лимон и 1/2чаша вино(не помня какво  Blush ), малко вода. Като започне на фъщи изчакваш 40мин и е готово. На мен 40мин ми се виждат малко и бих държала час, но не съм пробвала и не знам как ще се получи.



Друго, което знам и съм пробвала е: маже се месото както е на по-голям къс(не пречи и да е на по-малки късове Wink ) със смес от брашно, червен пипер и подправки забъркана предварително като кашичка. Слага се в тава и около него мноооого зелен лук и моркови на едро нарязани и малко вода. Покрива се със фолио и във фурната на 200гр. за 3-4 часа докато е готово месото. После се маха фолиото и се запича. При нужда се долива по малко вода. Месото става много крехко и вкусно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт