За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 696
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 1 252
Искам да направя ето тези бисквитки http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=496134.0 , мога ли да ги направя само със сурови тиквени семки  ? Помагайте, че нямам търпение да ги почна Hug
Ми то в линка си пише , че и със семки става

# 541
  • Мнения: 539
Благодарности на Solar Wind и пеп-4о за рецептите за агнешкото   bouquet Бях питала преди няколко дни как да го направя по-крехко и днес се заех с тази задача.Направих нещо средно между двете рецепти-забърках кашичка от масло,черен и червен пипер,брашно,чубрица,малко джоджен,сол и сока от половин лимон и намазах месото,добавих малко вода и 1 дафинов лист,после в тава с фолио и стана чудно,като мозък  Grinning Реших да пробвам първо само с месо,отделно си правих гарнитура.Друг път ще пробвам това с гъбите и лука  Simple Smile
Агнешкото и ярешкото месо само по този начин го пека.Става супер! Peace

# 542
  • Мнения: 1 183
Момичета, с тази кашичка мариновате агнешкото да престои или го заливате с нея и печете? А дафиновият лист- цял или го начупвате? Никога не съм правила агнешкото с дафинов лист, но сигурно става добре.

# 543
  • Варна
  • Мнения: 2 576
С тази каша намазваш месото и го слагаш да се пече, не престоява. Дафинов лист за агнешко не съм ползвала, но предпочитам да го слагам цял, че по-лесно се намира и вади после Wink.

# 544
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Момичета, бих искала да си направя някаква напитка от диня или пъпеш, нещо като фрешче, обаче не знам какво да сложа в тях...Бихте ли ми дали идеи?

# 545
  • Мнения: 1 777
Слагаш в блендер динята/пъпеш ,малко лед,захар ,лаим сок и става безалкохолна маргарита. Simple Smile  

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 23:12 от Pety

# 546
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Слагаш в блендер динята/пъпеш ,малко лед,захар ,лаим сок и става безалкохолна маргарита. Simple Smile  

Много благодаря   bouquet Звучи страшно вкусно!!! Още утре ще се пробва  Grinning

# 547
  • Мнения: 782
Здравейте!
Аз също съм на агнешка вълна  Laughing Бихте ли ми дали идеи за гарнитура, но без ориз, картофи, грах , спанак ... че скоро сме яли от тях   Crazy
Ще го пека във фурната. Гарнитурата искам да е отделно. Благодаря ви, предварително   bouquet

# 548
  • Мнения: 1 777
Здравейте!
Аз също съм на агнешка вълна  Laughing Бихте ли ми дали идеи за гарнитура, но без ориз, картофи, грах , спанак ... че скоро сме яли от тях   Crazy
Ще го пека във фурната. Гарнитурата искам да е отделно. Благодаря ви, предварително   bouquet
Аспержи,салата,задушени зеленчуци,глазирани моркови.

# 549
  • Мнения: 782
Pety, благодаря за предложенията! Салата ще има, но ми трябва и нещо по-хранително ... за нас и това е достатъчно, но на масата ще има хора от "старата генерация", предполагам знаеш какви са  Crazy

# 550
  • Мнения: 539
Pety, благодаря за предложенията! Салата ще има, но ми трябва и нещо по-хранително ... за нас и това е достатъчно, но на масата ще има хора от "старата генерация", предполагам знаеш какви са  Crazy
Към месото пълнен домат с  печен или пържен патладжан/предварително е нарязан на кубчета/ и разбира се овкусен.
Или пълнен патладжан с домати, гъби - печен във фурна. Peace

# 551
  • Мнения: 1 183
С тази каша намазваш месото и го слагаш да се пече, не престоява. Дафинов лист за агнешко не съм ползвала, но предпочитам да го слагам цял, че по-лесно се намира и вади после Wink.
Благодаря ти, непременно ще пробвам и по този начин. Досега винаги съм правила агнешкото наложено за една нощ с обилно количество стар лук и подправки. Преди печенето махам само лука. Става много крехко и вкусно.

# 552
  • Мнения: 19
Здравейте момичета!Искам да попитам:
Вчера правих крем карамел,пекох го на слаба фурна без да завира водата.Стана страхотен,НО карамела ми е залепен за дъното.Защо така .Къде бъркам? newsm78Благодаря предварително.

# 553
  • Варна
  • Мнения: 2 576
С тази каша намазваш месото и го слагаш да се пече, не престоява. Дафинов лист за агнешко не съм ползвала, но предпочитам да го слагам цял, че по-лесно се намира и вади после Wink.
Благодаря ти, непременно ще пробвам и по този начин. Досега винаги съм правила агнешкото наложено за една нощ с обилно количество стар лук и подправки. Преди печенето махам само лука. Става много крехко и вкусно.

По-напред в темата съм писала как го правя аз Simple Smile.

И аз с мнение за съвет - за агнешкото месо  Simple Smile По какъв начин да го опека,за да стане по-крехко.Пробвала съм първо да го сваря и след това във фурната,или първо запичам във фурната на по-високи градуси,след което на по-ниски или умерени,също и в йенска тенджера и не става  Tired Колкото и време да го пека си стои жилаво.Уточнявам,че самото месо е хубаво,домашно,от младо агне,само че замразено.Майка ми го приготвя много хубаво,но с мас,а вкъщи някои хора не ядат такова нещо и не става по нейната рецепта.
Това от една приятелка (на 64г.) го знам Simple Smile. Не съм го изпробвала още, но каза че става мозък. На дъното на тенджера под налягане слагаш нарязани на едро гъби и над тях ред месо, ред нарязян на едро лук и моркови. Подправки - каквито харесваш + сока от 1/2 или цял лимон и 1/2чаша вино(не помня какво  Blush ), малко вода. Като започне на фъщи изчакваш 40мин и е готово. На мен 40мин ми се виждат малко и бих държала час, но не съм пробвала и не знам как ще се получи.



Друго, което знам и съм пробвала е: маже се месото както е на по-голям къс(не пречи и да е на по-малки късове Wink ) със смес от брашно, червен пипер и подправки забъркана предварително като кашичка. Слага се в тава и около него мноооого зелен лук и моркови на едро нарязани и малко вода. Покрива се със фолио и във фурната на 200гр. за 3-4 часа докато е готово месото. После се маха фолиото и се запича. При нужда се долива по малко вода. Месото става много крехко и вкусно  Peace

# 554
  • Мнения: 572
Помогнете с рецептичка за супа топчета..
Правя, правя и не ми се получава каквато я искам на вкус - чела съм в нета за рецептички, знам, че при нея се ползва за подправка чубрица..
Но нещо в застройката ли бъркам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт