За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 550
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 319
Момичета, четох,четох ама май такъв въпрос не "засякох" по трасето Crazy Та  въпроса ми е следният - Как се прави течният карамел, който се слага върху тортите и си стои течен, а не корав? Embarassed Embarassed Embarassed Дали ме разбрахте незнам, но ще съм много благодарна на отговорите ви, защото мойта щерка умира за това чудо, а аз незнам как да го приготвя в къщи! Благодаря предварително! Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422673
  bouquet Много мерси!

# 616
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 442
tutulina , правила съм я питката на мах мама, но сме я изяждали още топличка и не знам как ще е на другият ден Rolling Eyes.Ако кажеш , че е също толкова вкусна и след 24- часа - нея ще направя Wink.Приемам и други препоръки Wink.

Аелис, случвало се е да остане когато имам гости и правя поне две питки и на другия ден си е пак такава пухкава. Но за да провериш за вашия вкус пробвай да направиш и си остави едно парче  за другия ден. Така смятам ще е по-разумно, защото ако на мен ми харесва, на твоите в къщи може да не им е по вкуса....все пак. Успех  Laughing

# 617
  • Мнения: 1 777
Здравейте!
 Предстои ни къмпингуване на място, където има ток за захранване на уредите. Искам да си приготвя предварително някои неща, които да съхраня във фризер до тогава, и да ползвам по време на престоя.Харесах си тези питки за бърза закуска.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg121766.html#msg121766
 Преди години бях на сватба в Македония, та там бяха напълнили фризера си с всякакви тестени изделия-сладки, соленки, хлебчета...и само вадеха и претопляха /или доопичаха/.Тези питки дали са подходящи за това, а и ако се сетите нещо друго, което мога да си направя-моля, пишете.
Тиха Вода тези питки са хубави ,но те се пекат само във фурна,не знам там дали ще имате.Аз ти предлагам да си направиш едно обикновено тесто ,слагаш го в хладилника и там си печеш пърленки на скарата/грила.
Това е универсално тесто от което си правя всичко тутманик, питки,пици,мекици и пърленки.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

# 618
  • Мнения: 1 777
Момичета колко време горе долу се вари телешки език  в обикновена тенджера и по какво се познава че е сварен?

# 619
  • Мнения: 5 001
Момичета колко време горе долу се вари телешки език  в обикновена тенджера и по какво се познава че е сварен?
Пети....в моята книжка за тенджера по налягане пише,че се вари 60 мин....
Смятам,че в обикновенна тенджера трябва да е 2 часа...и след това да проверяваш с вилица дали е готово(като боднеш да влиза леко в месото...)....

# 620
  • Мнения: 1 777
Мастерче благодаря ти много за бързия отговор!!!  bouquet

# 621
  • софия
  • Мнения: 757
Мами, от коя част на прасенцето стават вкусни шишчета на дървени въглища?За пържоли знам, че е врата, но шишчета?

# 622
  • София-Младост
  • Мнения: 24 058
Момичета, колко време варите царевица в тенджера под налягане? 15мин...или е много

# 623
  • Мнения: 11 743
Шишчетата бих ги направила от бут, но ако имате осолена сланина от зимата (то се и продава, де) до всяко парченце месо да слагаш и по едно тънко резенче от сланината, много лук и зелен пипер, разбира се. Ама номера със сланината става разкош, да знаеш.
Месото предварително нарязано и мариновано във вино и подправки, поне за 4-5 часа.

# 624
  • Мнения: 5 001
Мами, от коя част на прасенцето стават вкусни шишчета на дървени въглища?За пържоли знам, че е врата, но шишчета?
бУТ!
рЕДУВАШ месце(предварително овкусено с черен пипер,сол и някакъв алкохол....бира,вино или ракия,водка,уиски...така месото става крехко),лук,чушка,гъбка.....И печеш!  Hug

Момичета, колко време варите царевица в тенджера под налягане? 15мин...или е много
20 мин. е супер! После оставяш да спадне налягането само(без да го насилваш под студена струя примерно...) Hug Hug

# 625
  • София
  • Мнения: 1 234
Дайте някаква идея или линкче за приготвяне на сладко от череши  Simple Smile За пръв път ще правя такова  Embarassed ,добре ли ще е да добавя в него и дивите ягодки,които съм замразила  newsm78

# 626
  • Мнения: 9 448
с Гелфикс 2/1 на д-р йоткер става бързо и лесно, а е и вкусно. На 1кг почистен плод - 0,5 кг захар (или 3-4 с.л. подсладител) е, но на пакета има упътване как се работи с него. Може и ягодите да прибавиш, ако не пускат много вода при размразяването. 

# 627
  • София
  • Мнения: 2 671
Аз се чудя като е по-топло напоследък колко време е безопасно да се държи една манджа с месо извън хладилника - например направих супа сутринта (без застройка), дали ще и стане нещо за 3 ч. до обяд извън хладилника?
И пак за безопасността си мислех за месото, от което правят дюнери и се върти понякога по цял ден на шиша  newsm78

# 628
  • София-Младост
  • Мнения: 24 058
Аз се чудя като е по-топло напоследък колко време е безопасно да се държи една манджа с месо извън хладилника - например направих супа сутринта (без застройка), дали ще и стане нещо за 3 ч. до обяд извън хладилника?
И пак за безопасността си мислех за месото, от което правят дюнери и се върти понякога по цял ден на шиша  newsm78
За тези няколко часа тя ще изстине тъкмо добре да я прибереш в хладилника Simple Smile

# 629
  • Мнения: 884
Pety , аз мисля предварително да ги изпека, а вече изпечени да ги сложа във фризерното отделение, от там-като им дойде времето-в сандвич пресата. Дали могат да се съхранят така?

Общи условия

Активация на акаунт