ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - ФИНАЛЪТ

• 24 407
  • 788
  •   1
Отговори
# 645
Естествено, че е с пари. Хората залагат кой ще е победител и на база тези залози се определя фаворитът.

Ау, като да спечеля във еврофутбол Joy Където има залагания с пари, може да се очакват всякакви резултати. (Всички, които харесват тук германката, не са изпратили и един смс, което разбира се не е оказало влияние на победата й) Joy

Да, точно така. Половинката ми още от началото си хареса Дания и заложи, че песента ще е в четворката, на коефициент 2,75 преди един-два месеца. Хората обикновено биха заложили пари на нещо сигурно, което има потенциал да стане победител. Честно да си призная не бих заложила никога на песента на Миро дори, че ще е в десятката, камо ли победител.

Последният пост под клипа в youtube:

I'm from Germany. I'm really proud that Lena won. But I think this song was better! I love it! Simple Smile  Joy

# 646
Щом не е било нагласено, значи още по-зле. Но как да е.
Аз казах кои от "всичките песни, които бих нарекла купени, ако бяха на първо място" харесвам.
Иначе това си е просто конкурс, действително. Но за пореден път се втрещявам до каква степен е възможно сами да се плюем, да си приказваме за "сервилния" ни манталитет и да допускаме ведро, че щом Европата е одобрила нещо, а у нас не е било одобрено толкова масово, значи сме нещо малко недоразбрали.
Требе да си сверим часовника, очевидно.
Въпросът е - с кого?
Ако това е стандартът за европейска музика, с който трябва да се равняваме, че и да се комплексираме ( Shocked ), че не сме напипали същата формула...
Добре, че Евровизията не е единственият музикален форум.

Peace

# 647
Според мен, ако искаше, германия и по-рано щеше да си купи победата. А не да чака 28г.
Песента на Лена е точно в стила на миналогодишната песен победител (там имаше една цигулка повече, но също толкова детински текст).
Миналата година също имаше по-качествени песни, видяхме коя спечели, защо сега трън в очите ви е Лена?
Евровизия е конкурс, в който песните се оценяват от лаици, а не от професионалисти (едва ли има голяма тежест вота на журито, а и не се знае какви са критериите по-които то оценява). Логично е да има изненади.
Но дори и нагласено да е, който дава парите, той поръчва музиката.  Peace

# 648
  • в сърцето на един мъж...
Не ми е трън песента, а това

Това означава, че дори и дядо Божи да слезе да пее за България, ние никога няма да имаме шанс в такъв конкурс.

# 649
ама къде е логиката, точно тая година да си искат първото място? а не предишни години...
и като имаме предвид, че на тоя конкурс гласуват деца и тийнове, ми е ясно защо Лена и Манга са напред.

и защо да нямаме? с вода бяхме доста напред- 5 или 6-то място. Аз в петък се ядосвах, че Миро не мина на финал и показвам песента му на колега и той вика "на вашия защо са му така тесни дрехите  Shocked и танцьорите не са синхронизирани"- все неща, които на мен не ми бяха направили впечатление, та искам да кажа, че не се знае по какви критерии се харесва, или не се харесва песен и изпълнител.

# 650
Логиката е 20 години не са печелили, последните години нямат никакъв успех, харчат пари за конкурс, който не им носи даже и престиж - логично е да искат да го спрат. Да не говорим, че в последно време политически има доста сътресения в страната - влиза в сила максимата - Хляб и зрелища.

# 651
Ако някой има инфо за гласуването подробно: журито-кои,колко, от къде, кога дават оценките си, как...... да пусне линк, да се просветя.Досега винаги оставам с неотговорени въпроси по тази тема от официални сайтове уж. Иначе стандартното инфо ми е извесно  Mr. Green но от липсващите  подробности идват просветленията кой с кой продуцент, как, къде, колко....срещу колко и кой...

Tatjana за гласуването под такава форма в навъдилите се безброй тв. конкурси където жури + sms  от зрители оценяват  Peace се е доказало и показало на много места манипулацията и съответия скандал, но като всяко чудо за 3 дни
Но понеже се напъват и мъчат вече със сетни сили да поддържат престижа на този конкурс- Евровизия та от там и идва факта , че ни е смешна цялата тази манипулация- вот на Евровизия. Не визирам само първото място а общо класирането на Песни, песни, песни през поне последното десетилетие.

И аз отдавна съм разбрала, че с жури и/или смс-и за обективно състезание/конкурс не може и дума да става.
Татяна, не искам да победи харесваната от мене песен. Но поне да е някоя от фаворитите, където има вокал, музика, сценография(дори соловото изпълнение го изисква). Не може веднъж вкусът на масовия европеец да е Сертаб, след година Руслана, след нея Лорди. Или всичко е въпрос на каприз на целукупния еврозрител от Исландия до Азия? Laughing

# 652
Не ми е трън песента, а това

Това означава, че дори и дядо Божи да слезе да пее за България, ние никога няма да имаме шанс в такъв конкурс.

Peace

# 653
ама къде е логиката, точно тая година да си искат първото място? а не предишни години...
и като имаме предвид, че на тоя конкурс гласуват деца и тийнове, ми е ясно защо Лена и Манга са напред.

и защо да нямаме? с вода бяхме доста напред- 5 или 6-то място. Аз в петък се ядосвах, че Миро не мина на финал и показвам песента му на колега и той вика "на вашия защо са му така тесни дрехите  Shocked и танцьорите не са синхронизирани"- все неща, които на мен не ми бяха направили впечатление, та искам да кажа, че не се знае по какви критерии се харесва, или не се харесва песен и изпълнител.

А пък песента "Вода" ама никак не се връзва с младите.
То и руснаците се присмиват на крилата на Миро, пък като се сетя техния Билан като спечели с рояли и балерини от "Лебедово езеро" #Crazy

На мене пък точно балетът на Миро ми харесва. Не знам, дали са във всички клипове едни и същи, но ми харесва точно асихонростта. Млади, красиви хора,приятно ми е да ги гледам като любител. Но и аз победа не съм очаквала. Но не смятам, че не сме да преминем полуфинала.
А, сетих се друго newsm78 Нямаше ли нещо такова - големите спонсори по презумпция са на финал. Германия е от тях. А ако бе на полуфинал със "съседскогласуващи" конкуренти? newsm78

# 654
Логиката е 20 години не са печелили, последните години нямат никакъв успех,
http://eurovision.ndr.de/geschichte/geschichte88.html?detail=ist … t=1&year=2004  8мо място
http://eurovision.ndr.de/geschichte/geschichte88.html?detail=rig … t=1&year=2003  12то
http://eurovision.ndr.de/geschichte/geschichte88.html?detail=eur … t=1&year=2001  8мо място
http://eurovision.ndr.de/geschichte/geschichte88.html?detail=sto … t=1&year=2000  5то място, забележи кой е
http://eurovision.ndr.de/geschichte/geschichte88.html?detail=jer … t=1&year=1999 3то място

изобщо, никакъв успех!

А България Е имала успех, 5то място не ли е? И песента беше страхотна, с право беше на 5то място  Peace  Песента на Миро лично аз изобщо не я харесах, но един мой приятел немец пък я хареса. Разни хора, разни вкусове, но в конспирации не вярвам  Stop

Не може веднъж вкусът на масовия европеец да е Сертаб, след година Руслана, след нея Лорди.

А в класациите не виждаш ли как се променя модата?

# 655
Според мен, ако искаше, германия и по-рано щеше да си купи победата. А не да чака 28г.
Песента на Лена е точно в стила на миналогодишната песен победител (там имаше една цигулка повече, но също толкова детински текст).
Миналата година също имаше по-качествени песни, видяхме коя спечели, защо сега трън в очите ви е Лена?
Евровизия е конкурс, в който песните се оценяват от лаици, а не от професионалисти (едва ли има голяма тежест вота на журито, а и не се знае какви са критериите по-които то оценява). Логично е да има изненади.

А, не ми е Лена трън. Всяка година едно и също - ей това е трънът. Ще кажат тука - не го гледай тогава. Гледам музикални и танцувални шоута. И не ми е приятно, когато виждаш, че някой се е постарал, по-талантлив е от другия, а някакви неясни регламенти пускат фойерверки на друг, който вземе, че си повярва. Затова и пиша, иначе не бих си губила времето.

# 656
Оф, Татяна, всеки може да се лови за думите, ама това не е никакво доказателство, че не се нагласят нещата. Добре, не е за последните 20 години. Предните 10 са били във финалните 10-15 места, последните 5 са на дъното

# 657
В нашата класация Германия е на второ място. Явно се харесва песента.

# 658
Оф, Татяна, всеки може да се лови за думите, ама това не е никакво доказателство, че не се нагласят нещата.

А ти имаш ли доказателство че са нагласени?  Crazy

В нашата класация Германия е на второ място. Явно се харесва песента.

Може и тук да е било нагласено  Mr. Green

# 659
А да съм казала нещо подобно? Просто си задавам въпроси, а ти се заяждаш, че не харесвам немската песен.

Общи условия

Активация на акаунт