Аранжиране на маса - тема 2

• 206 812
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
yagodka, благодаря ти за изчерпателното обяснение, голям труд си хвърлила, оценявам го наистина. На мен обаче ми се видя доста трудно това цвете, въпреки това през уикенда ще се упражнявам Simple Smile

Крайно време беше и аз да дам моята моркса маса, въпреки че сезона хич не предполага такава аранжитровка Simple Smile Ма нали трябва толкова много да наваксвам Simple Smile)))

И другите снимки ....

http://dimov.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album34

# 616
Привет, сръчни момичета!!!  Hug

Не се стърпявам вече и, макар че многооо ми се спи  smile3507, ще ви изкоментирам - ЧУДЕСНИ СТЕ!!!

silviti, чувам плякъка на морето, въпреки дъжда навън, заради твоята маса! Много е нежна!

Apr, страхотна стилна маса! А масата с хризантемите и шипките се запечата веднага, все едно аз съм я правила ... прекрасна е  Mr. Green

yagodka, цветята са впечатляващи, но мен ме грабнаха зелените усукани салфетки... ще се възползвам от идеятат ти  Heart Eyes много се зарадвах, че и ти си използвала детайл от моите хрумки.
Страшно ми хареса и масата с пищния букет - как си съчетала цветовете, как си сложила салфетките, свещите и свещниците...
Тиквената ти маса я искам насам, заедно с тъпрението ти да дълбаеш тиквените свещници. А тиквичката кацнала върху бутилката ми напомня на чалмата на джин от "Хиляда и една нощ" ...
Тиквените салфетки направо ми взеха ума...  #Crazy

Mitonela, прекрасна маса за чай, отпраща ме в дълбоката английска провинция и ме изпълва със спокойствието на дългите "5 о'clock" срещи... дълго се наслаждавах на масата ти!
Както и на тази с "есенните рози"!

hameleon2, весели и пъстри маси, заредени с много добро настроение!

Dina, честита първа поръчка, сега да завалят още "като из ведро"! Сафарите се е получило много забавно! Сигурна съм, че децата са го харесали много, защото и моите си поръчаха "точно такова".  Laughing

sillfida, чудесно си използвала калъфката за възглавница, масата е много красива!

Леля Ог, "гладената" маса си я представям съвсем ясно на живо - с блестящите ароматни ябълки, мириса на сухите гладени!!! листа, восъкът на свещите...  великолепно си я подредила! А тиквената ми е есенният фаворит - с малко детайли, но с голямо въздействие!

dessi06, бялата маса е приказна, чувам направо музика като я гледам, радвам се на меката светлина и нежните ухания на розите - като от гурмандски сън - перфектният ресторант......

Ако съм пропуснала някой, то е заради провисналите ми клепачи...

Не съм боядисала още кухнята  Blush , но все пак не съм стояла и със скръстени ръце.  С голямо закъснение да ви споделя една "дуфчена маса" за Вси светии. Снимките са на възстановката във ваша чест, защото на самия ден не успях да снимам преди изгладнялите пакостници да разбутат и изядат всичко по масата. На средващата сутрин аранжировката имаше наитина зловещ вид, защото от кестените в средата се бяха разпълзяли разни червеи по цялата маса... обаче избягяха преди да успея да снимам (трябваше да заведа първо децата на у-ще):

Имам още маси, но нямам вече сили! Лека нощ!

# 617
Здравейте  Hug
silviti,почвам от теб Winkстрахотна маса,нежна изчистена от към детайли,цветовете са в перфектна комбинация,браво на теб.Погледах,не ...разгледах ти албума много пътииии,страхотно жилище имаш,изглеждаш много добре и всичките ти декорация по жилището са много стилни.Казвам ти едно голямо браво  bouquet
Ягодка,кога намери време за толкова маси,толкова салфетки???коя от коя по красиви..пак ще ги гледам,харесаха ми много.
Mitonela,много красива маса,много ми е романтична,нежна.
Apr,обичам маси за двама, твоята се е получила много добре,скоро ще правя една такава..малкият като заспи ние с милото да и се насладим Heart Eyes
Леля Ог,тиквената ти маса е много красива,ще ти открадна идейки те за другата година по тиквеното време Mr. Green
Дина
,много ти благодаря за инфото за Пикасата..е не съм я започнала още но ще и дойде времето.Сега си търся работа та други неща са приоритет PeaceМасата за детското парти....страхотна,страхотна!
Ивира,много готин празник се е получило при вас,вижда се!
Не знам на кой да изпратя линка за албума от моите маси newsm78..пускам го тук...но моля ви не го наричайте красотите на Деси...не са такива.Албумите който са на първа страница са настина уникални...гледахте ли ги????
http://iwanova.snimka.bg/?profile,albums

# 618
Деси06,прати ми на лични линка към албумите ти.Аз ще го сложа.Само гледай като е отворен на албум да ми дадеш линка...,защото горният който си сложила е просто настраницата на снимка.бг и не може да се отвори така. Peace

Прекрасни неща сте сътворили отново дами....браво  bouquet  bouquet  bouquet
Леля Ог,Ягодка,Дина767,Матце,Ивира,Силвити,Апр,Хамелеон,Митонела,...и всички останали които не изброявам....станали сте професионални аранжорки....  bouquet  bouquet  bouquet  
Ягодка ,не мога да не отбележа тези слънчогледи...,сега ще ме караш да се постарая и аз да ги направя за събота... Wink
Ама като не ми идват никакви идеи...,ще крада от вас това е.... hahaha Joy Hug

# 619
Eeee, dessi06, направо ме изчерви с тези комплименти. Ма не мога да отрека, че е хубаво да се почувстваш оценен от виртуален приятел Simple Smile)) А да не говорим пък колко по-приятно ти става да си поласкан от човек с безспорен стил.  Blush

Сега искам да се похваля с малко нови придобивки. Рънер и салфетки ръчна изработка от едно страхотно сладко магазинче на Лавеле - "My Sweet Home". Нещата са има прекрасни и според мен цените са много нормални. Най-хубавото е, че изпълняват и индивидуални поръчки за салфетки, покривки, рънери и т.н. Само да не сметне модераторът, че е реклама.

И другите снимки.....

http://dimov.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album36

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 17:32 от silviti

# 620

Здравейте мили момичета!

Аз тези дни не бях в настроение за аранжиране и писане , защото малкия е малко болен , но пък редовно ви следях... и естествено резултата както винаги е положителен както за настроението ми , така и за вдъхновение!

tufi*bg-привет и много благодаря!
Ягодка-Мерси много! Много ме развесели със срещата ти с букета и другите дреболийки ... много ги обичам и аз тези срещи!Масата с въпросният букет е изключително стилна и красива! И за пореден път да кажа, че всяка една аранжировка стои много красиво на тази маса -завиждам- на теб просто покривки не ти трябват!
За следващата серия  от маси и по-конкретно за цветята от салфетки...какво да кажа- ти не си човек , а машина за идеи! изчислявала ли си по колко маси измисляш и осъществяваш...1 на час? Hug Много хубаво и цветно! Благодаря и за снимките "стъпка по стъпка"! Чакам следващата ти гениална идея!  bouquet
Като прочетох за твоите шкафове и кашони, се сетих да споделя, че тази седмица се сдобих с едни много практични шкафчета, от каквито отдавна имам крещяща нужда- приятелката ми се мести в нова квартира, аз помогнах за избирането на някой мебели и детайли, а тя се отърва от тези шкафове. Сега всичките ми джунджурийки за маси най-после ще се подредени в собствени шкафчета, само да намеря време Simple Smile

hameleon2- Така много по-добре се виждат снимките и всички детайли , за които толкова си се постарала- както на Хелоуинската ти маса , така и на двете есенни! Наистина има много неща , които да се видят!
И трите маси ми харесват!

dessi06-Благодаря!Повече от сигурна съм , че твоята маса за Рожден ден на детенце ще е  впечатляваща!

AprЖълто- червената ти маса е много свежа , изобщо не я слагай към есенните Simple Smile По-скоро е горска и плодородна Wink

silviti- благодаря за пояснението за тиквите от салфетки. На мен този линк на Ягодка не ми се отвори и затова помислих, че оригинала е от хартиени салфетки Embarassed Както и да е - и в двата варианта са се получили перфектно!
А за декоративните зелки- нямам думи , толкова са ефектни и нестандартни! Сега остава да открият  и такива цветя , които издържат на +50 градуса  Laughing за моите географски ширини...
Масите , които си показала са чудесни!
Честито нови придобивки- наистина са красиви салфетките, добре че не ми е под ръка този магазин, а масата просто те "кани" настоятелно да и се насладиш!
Морската е празник за окото с тези нежни цветове и детайли!
Mitonela- темата определено имаше нужда от твоята розова маса и красивият ти сервиз! На фона на всички пастелни , есенни и Хелоуински аранжировки , тази задържа погледа ми за дълго и аз също си представих , че съм на гости WinkАз също правих една следобедна маса за чай , но не съм снимала кой знае колко , ако я повторя ще я покажа.

Леля Ог- много ти благодаря за милите думи! И аз усещам липсата ти тук напоследък, но се възхищавам на другите ти творби и се задоволявам с това Heart Eyes

Ivira-благодаря за пожеланията! Много се радвам , че на децата им е харесала украсата Heart Eyes

А твоите духчета са очарователни! Как са се разположили навсякъде и си прекарват чудесно Grinning

merydit- мерси за комплиментите! И да не забравиш да покажеш ... събота Simple Smile

mama1+2- бързо възстановяване ти желая и после с нови сили да си на линия за Коледните и Новогодишни изяви  bouquet

matze-обещаната ориенталска маса за теб  bouquet
Всъщност не знам колко е ориенталска , но идеята дойде от тази декоративна-опаковъчна хартия и най-после имах повод да си използвам свещниците и аксесоарите , които стоят във витрината и обикновено са прекалено "тежки" за повечето поводи.

Останалите снимки:
http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/OrientalFlavor … 40942182770222306

Приятен ден!

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 19:49 от Dina767

# 621
Дина, пак ме остави без дъх и без думи! Много е красива тази маса!!! Всичко ми харесва по нея, въобще как да я коментирам!?   bouquet При мен идеи колкото щеш, но нямам твоето търпение да изпипвам нещата. Общо взето съм джаста праста  Laughing и всичко бързо ми омръзва, затова толкова маси, харесва ми как могат да изглеждат различно. Още се чудя по колко ли още различни начина може да бъде сгъната една проста салфетка, или да бъдат поставени приборите примерно!  Laughing Важно е не количеството обаче, а качеството! Дет се вика къде си ти, пък къде съм аз!  Laughing Страхотна си!   bouquet Иначе и аз много я харесвам тази маса, а се оказа, че и на мъжът ми му харесва повече без покривка.  Grinning
Силвити, две много красиви маси си показала! Морската ми е фаворит. Дълго я разглеждах! Харесва ми съчетанието на това прекрасно светлосиньо, с тъмнокафявото дърво на масата ти.Много красиви чинийки и чаши, както и морски дарове! На втората също много ми хареса съчетанието на цветовете. Новите придобивки са се вписали идеално. Да са ти честити и със здраве да си ги ползваш! Харесва ми как си сгънала салфетката и нещата, които си сложила в чашите. Сигурна съм, че си напълнила купичките подобаващо с разни много вкусни неща(съдя по видяното в една друга тема  Wink).
Ивира, появи се най-сетне!  Hug Липсваше тук!  Heart Eyes Много забавна Хелоуинска маса! Децата сигурно са били очаровани! Горката тиква, изглежда толкова уплашена!  Laughing Жалко, че не си снимала и следпразничната естествена фауна!  Laughing С нетърпение очаквам и другите ти маси!
Меридит, ще се радвам да видя цветята на твоята маса!  Hug
Една изкусна кулинарка с инициали Л. О. липсва тези дни!  Hug
Apr, много нежна маса в бяло! Благодаря ти за комплимента!   bouquet
Деси, нямаш право на такава ниска оценка! Масите ти са прекрасни!   bouquet
Реа, благодаря!  Blush  bouquet

От мен една отдавна замислена ябълково-орехова маса. За съжаление едни много подходящи салфетки ме подминаха на мястото, където живеехме преди, но и така горе-долу се получи. Най-хубавото беше, че след вечерята мъжът ми си чупи орехи от арнжировката, така че подобаващо я използвахме  Laughing:

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 16:14 от yagodka

# 622
  Ягодка , пак си ме изпреварила, тъкмях втори пост с втора маса ,но както винаги се захващам едновременно с 16 неща и накрая... Blush

Първо благодаря за комплиментите, макар че за тази маса не ги заслужавам особено- не съм вложила кой знае каква изобретателност или труд... А, да най-трудното беше да отмъкна връзките с ресни , които съм използвала за салфетките- наскоро си купих 2 свещи от тези ароматизираните в стъклено бурканче с капак и тези връзки са от тях .Приятелката ми си взе същите и трябваше да изчакам с масата докато отида до тях и ги "изпрося" Crazy

При теб направо ми замириса на Коледа... орехи... ябълки ... ако запалиш и свещ с дъх на канела...Много топла и вкусна маса - чудесни цветове и форми!

При моята следваща маса  идеята беше да се получи разновидност на предишната, само с различна хартия (последната ми мания са именно тези хартии-има страхотни и само ме изкушават). После намерих ето тези въздушни , декоративни топченца от стереопор и реших , че ще свършат много работа за празниците:

http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/GoldAndSilver# … 41270323461629794
 и ето какво се получи( по-скоро репетиция за Новогодишна маса :thinking)

и всички снимки:

http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/GoldAndSilver# … 41257380122585010

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 16:51 от Dina767

# 623
Здравейте, момичета! ОБИЧАМ да влизам тук, толкова е красиво!!!

Ivira, много весело е било при вас за вси светии, страхотно си се постарала! А зловещия завършек на аранжировката направо ме уби! Joy

Dina767 , и двете маси са приказни - едновременно тежки и много, много нежни! И наистина успя да ми напомниш за наближаващите празници! Simple Smile

yagodka, страхотна идея за аранжировка на маса!!! Възхитена съм! Тя също ми напомни за идващите зимни празници и най-вече за Бъдни вечер. Simple Smile

Ivira, dessi06, merydit, dina 767, yagodka, благодаря ви за комплиментите, момичета! Много ме поощрявате така. Hug

# 624
Дина, идеята за ориенталската маса е супер! Вдъхнови ме жестоко. Имам две покривки, които си купих от Йордания преди години, така и не паснаха никъде, ма си ги купих. Сега да видим откъде ще изровя и други ориенталски аксесоари. И двете ти маси са много луксозни и ми се струват подходящи (особено втората) за новогодишна празнична вечеря. Детайлът около приборите на втората маса е невероятно ефектен, не мога да разгадая какво е  Blush  А и тези златни ширити по дължина на масата - евала, много просто, ма страшно красиво и запомнящо се.

Чудно ми е откъде си се обзавела с толкова много пискюли? Пердетата ли разкости?  Mr. Green

Ягодке, тази идея с орехите и ябълките много ми хареса. Много уютно и топло ти се е получило. А аз си позволявам да ти я открадна без да те питам  Mr. Green за една от следващите ми маси, защото имам ябълки в изобилие от вилата.

Сега отивам да се тормозя на ориенталската ми маса.

Момичета, от сърце ви благодаря за вдъхновението, с което не спирате да ме пълните Simple Smile

# 625
Apr, Силвити - и аз ви благодаря!Радвам се , че са ви харесали!

Детайлът около приборите на втората маса е невероятно ефектен, не мога да разгадая какво е  Blush  А и тези златни ширити по дължина на масата - евала, много просто, ма страшно красиво и запомнящо се.

Силвити- детайлът (златният) около приборите и златните ширити по дължината на масата са едно и също нещо- а именно ето тази разкостена подложка, която беше една единствена и изгорена с цигара в края ...
http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/NS#5541595782985419666 Mr. Green
само , че около приборите ивицата е двойна , а на масата - единична.Имах и едно сребристо шнурче , което срязах на 4 за приборите и комбинирах двете неща.

Чудно ми е откъде си се обзавела с толкова много пискюли? Пердетата ли разкости?  Mr. Green

Ето тук се само цитирам- бях обяснявала на Ягодка от къде отмъкнах пискюлите:

Първо благодаря за комплиментите, макар че за тази маса не ги заслужавам особено- не съм вложила кой знае каква изобретателност или труд... А, да най-трудното беше да отмъкна връзките с ресни , които съм използвала за салфетките- наскоро си купих 2 свещи от тези ароматизираните в стъклено бурканче с капак и тези връзки са от тях .Приятелката ми си взе същите и трябваше да изчакам с масата докато отида до тях и ги "изпрося"  Crazy

ето и снимка:http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/NS#5541596062020713506

хайде , чакам идеи и от твоята ориенталска маса, че ми се прави поне още една такава Wink

# 626
Не мислех да снимам тази маса (нямах и фотоапарат Embarassed), но много се въодушевих от старта на коледното украсяване малко по малко вкъщи. По този повод направих и тематична закуска вчера - Коледни палачинки от темата на Venetta тук във форума. Ето набързо стъкмената маса в чест на Коледните палачинки, заснета с телефон:

# 627
Момичета,ама вие май зарязахте темата Heart Eyes
Дина,Дина,Дина...страхотни маси изпипани по всички детайли,много им се радвах.Аз веднъж правих една маса с ориенталски мотиви...но преди доста време и сега ако я намеря ще я пусна.
Apr,Коледа се чувства при теб и то много добре,красива маса за закуска.Аз украсих трапезарията вече.
Чакам приятелки у дома днес,и ще спретна една маса Peace

# 628
Наистина малко е поупостяло тук. Леля Ог върти уникални торти и май време за маса не й остава  Wink. Време е да открие коледното настроение в темата, така както се полага на ветеран Simple Smile

Аз пък претърпях пълно крушение с ориенталската маса. Покривки бол, аксесоари зеро  Tired Не съм се отказала, но очевидно ще отнеме време, а и някой и друг лев.

Минах на вариант Б - ябълкова маса. Темата с ябълките е безбрежна и сигурно ще направя поне още една в скоро време. А иначе за коледни маси ръцете зверки ме сърбят, ма все ми се струва, че е малко рано.

И другите снимки....

http://dimov.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album37

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 16:11 от silviti

# 629
Здравейте момичета Grinning
Имах малка повреда с компа и затова,чак сега се включвам... Peace
Ето първо да ви почерпя с малко дакъснение на 21 имъх рожден ден.

ето от тортичката ,която си спретнах... Wink

Ето и масата как изглеждаше...нищо особено но като за вилата ставаше... Grinning

Да не си мислите,че нямам чинии...имам.... hahaha Joy...просто много народ бяхме и нямам от един сервиз толкова чинии...и реших ,че като сме на вилата може да ползвам такива, които после няма да мия... hahaha Joy
Ягодка....,в последният момент успях да намеря жълти салфетки,които изобщо не ставаха за слънчогледите ooooh!...затова направих някакви подобия на цветя и просто ги разположих на масата.Но за Коледните празници,ще се опитам да намеря такива подходящи на дебелина салфетки за цветя. Peace
Последната ти маса е много хубава  bouquet,трябва да си открадна и аз идеята за ябълките колко много ме чакат долу в мазата... hahaha
Силвити,много красиви си направила последните  ти две маси...  bouquet
Апр,като за бързо и тематично,си се справила чудесно браво...  bouquet
Дина767,какво да кажа за последните ти маси..нямам думи...направо са приказни.Все едно гледам филм на Аладин...чудесни са...не мога да кажа нищо повече...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт