Аранжиране на маса - тема 2

• 206 867
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  Здравейте момичета!

Мираварна , Хестия, Меридит, Ками, Силфида,Леля Ог- благодаря ви за комплиментите за масата! В интерес на истината доста ме поизмъчи тази маса, започнах я с идея породена от едно малко метално шаблонче(беше се отлепило от един стъклен свещник) Реших да "Щамповам" с него дъното на чиниите като пръснах върху него с 2 цвята спрей и после лакирах леко, След това намерих едни изхабени гипсови свещничета и на гърба им направих същата щампа за да стане като комплект с чиниите и да ги използвам за поставка на клечките за хранене... Не знам какво разбрахте от обясненията ми Mr. Green Мисълта ми е , че това не е готов комплект или нови чинии , а набързо нашарени от мен CrazyПосле сума време не можах да измисля как да я завърша, докато не фиксирах тези листа... Леля Ог - не жали фикуса ми (нямам такъв Wink)- това са листата от едно дърво , което е много разпространено тук -коментирали сме го преди , но цветовете му... ето това:

http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/MasaSShablon?a … 20480418611985986

Леля Ог- точно по оригинала на тази маса въздишах и ти реши да ме зарадваш пак с нея!Чашите са много хубави- да си ги ползвате със здраве, маковете в купичката са много кокетни , а тези цветове излъчват толкова енергия!Красота!
Маце- никак не ти е бедна масата- аз ако имах толкова красиви и разнообразни цветя на разположение нямаше да помисля за други "вещи" по масата . Естествена и разкошна ти е масата!
Селфида- много интересна и хармонична маса си направила отново- и мен много ми хареса , че си използвала гювечето за да сложиш цветята, а цветята в чашките са предполагам от салфетки- получили са се перфектно- и аз чакам разяснения за тях.
Ками- много романтично розово при теб! Хареса ми първото приложение на придобивката!
Мираварна- чудесна , закачлива есенна аранжировка- всичко е много добре съчетано, раздвижено,харесват ми малките листенца върху големите и малките тиквички в допълнение на голямата Wink

Аз се опитах да намеря още едно приложение на листата преди да увехнат съвсем, разглобих и едно изкуствено цвете и малко цвят от храста отвън...

Всички снимки:http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/MasaCiklama?au … 20467435828157922
Хубава вечер момичета!

# 421
  • DE
Здравейте момиченца Hug

Дина, добре си се завърнала в темата !
Първо да ти кажа че си една хитруша Mr. Green
Като стане топло в Бг си приготвяш багажа и отлиташ за месеци.
Почва да се застудява, хоп, стягаш  багажа, и си се прибираш пак на топло в оная другата гореЩа държава !
Ами то много лесно така,ААААА......!
После!
Видях ти масата и спрях да дишам !
Ох, много е красива. Хавайско ли, ориентално ли, просто  пленяваЩо...!
Даже се срамувам да коментирам. Млъквам по добре !

Леля Ог, всичко на масата си пасва толкова добре !
Имаш невероятен нюх за създаване на уютна обстановка.
Почвам да си мисля че имаш магазин за деко потреби(или как се казва незнам)
Винаги ми е приятно да те "гледам" !
Подложките от вчера са листа на слънчоглед Mr. Green

Силфида, красива и семпла маса. Поредното докаzателство за мен, че и с по малко цветя и доре подбрани и поставени неЩа по масата се създава уют !

Меридит, добре се завърнала и на теб. Хайде не изчезвай за дълго.
Открадвам си идеята на чашата с бялата свеЩ Hug

Сега малко да ви се оплача.
Ходих тази седмица да ми бият имунизация против грип.
И какво сега?
В работилницата на чичо доктор беше пълно с разни кихаЩи и подсмърчаЩи, та си лепнах и аз някакъв вирус.
Така е то като се навира човек там където не му е работа.
В края на седмицата, сууупер Ill
И преди да съм кихнала и съм ви предала някоя бактерия, пускам  снимките и да ме няма afwitch
И сега моля да си размърдате малко фантазията.
Това е морска маса ! Тъй като в морето няма цветя, само треволяк, а и малко да ви починат очите от моите цветни маси, днес само зелено !
Нямам вече и салфетки, за това само хартиени кърпи за ръце(да не си помислите че е тоалетна хартия) hahaha

До скоро момиченца!
Весели и спокойни почивни дни!

PS. Maй пак се раzбъбрих?
След три часово  поеzиране слагам точка.

# 422
Момичета, прекрасно е да ви видя така активни през последните дни!!! Много красиви маси сте сътворили!
Ние опряхме до етапа с кашоните и сега вкъщи едвам се прескачаме, така че не чакайте скоро маси от мен!
Но ще трябва да ми търпите коментарите, щото не мога да се въздържа!  Mr. Green

Дина,
Видях ти масата и спрях да дишам !
Ох, много е красива. Хавайско ли, ориентално ли, просто  пленяваЩо...!

Маце, много хубаво си го поезирала, така че няма и да се опитам да те поправям, само ще допълня че и другата маса на Дина ми спря дъха! А твоите маси и двете са прекрасни, но втората определено ме грабна! Много красива морска маса! Тези рибки дето плуват по покривката, и рапанчетата върху салфетките, а и папратта, която прилича на водорасли - страхотно си съчетала всичко! Страшна си!  Да оздравяваш бързо!!! Hug
Л. О., масата с новите чаши ти е много красива и топла! Особено ме заплени купата с цветята и най-вече червената панделка, вързана около нея - много красиво! Оставям на теб да провериш за скицата на подложките-листа, че наистина нямам време да търся, само поглеждам да видя кой какви красоти е направил!  Hug
Силфида, личи си, че си правила с голям кеф масата си, пък аз с голям кеф я разгледах и й се насладих!
Мираварна, предхелоуинската ти маса е много идейна! Харесва ми, че си оставила масата без покривка, така подложките идеално си пасват с дървото, а тиквата й партнира чудесно!
Меридит, чудесни предложения! Най-накрая и аз да видя нещо свое върху снимки от нета - едни бели купички.  Laughing А сивите подложки ги видях в един магазин и бая се замислих да не си ги купя, но 2 кашона с аксесоари за маса ми стигат за сега!  Laughing
Ками, много сладка бонбонена маса!
Деси, жалко че Дина не може да види снимките ти, сигурна съм, че би оценила масите ти високо! Тази есенна маса е великолепна, топла, изискана, красива! Много ми хареса!   bouquet

До скоро, момичета! И да аранжирате маси и заради мен!  Grinning  bouquet Hug

# 423
  • Плевен
Е, момичета, привет и от мен! Виждам страхотни маси-толкова са много , че няма да ги изреждам една по една-поздравления за всички вас   bouquet

Не мога все пак да подмина страхотния стил на Дина-
Дина,възхищавах се на твоите маси още преди да почна да пиша в темата  и много се радвам , че отново си на линия.  bouquet

От мен една маса в любимата ми цветова гама, макар че може би малко се повтарям-както се пее в една песен-"отива си лятото, идва есента"

Хубави почивни дни от мен и вдъхнoвение за нови аранжировки!

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 09:32 от Mitonela

# 424
  • с трима мъже :)
Здравейте!
Влязох да си пусна обещаната снимка на леля ОГ и Ягодка, обаче акто видях новия фурор от красоти тук... ТЦ!

Леля Ог, моля те, не се сърди! Не са ми за тука снимките.

Масата ми беше верно подредена хубаво, и то доста хубавичко, бих казала, леко ви поимитирах мамите оттук - идейки, ала-бала. Но докато снимам, вече я бяхме развалили - сервирахме и седнахме и почнахме.

ОБЕЩАВАМ НА ВСИЧКИ ВИ - следващия път - първо масата, после снимам и после готвенето Simple Smile

За да не стане пак фал.

Момичета, радвам ви се от сърце!

Дина, ти да не ходиш някъде на курсове за тия декорации? Разбивате ме просто. Обичам да ви гледам снимките... Той и мъжа ми вече се заглежда в тях  Hug

# 425
Здравейте, мили момичета!  Hug

Благодаря много за комплиментите!  Blush  Hug  Радвам се, че ви е харесала поредната ми макова аранжировка!

Дина, това с орнамента върху чиниите и свещниците ме разби тотално!  omm Страхотна си!   bouquet  Изключително красива е и новата ти маса, страхотни цветове, пълна с вдъхновение, стил, излъчва завършеност и хармония!  Идеята с летните и подредените свещи и тамянчета много ми хареса и ще я приложа някой път! И пак страхотни цветчета си намерила! А на всичко отгоре и снимките ти са перфектни!

Маце, много ми харесва да ти чета писанията  Laughing Благодаря за комплиментите! Нямам магазин за нищо, но както е тръгнало скоро може да имам за салфетки и свещи  hahaha  Аз много си падам по свещи и не позволявам да се палят, освен чаените или някои по-обикновени. Иначе имам събирани с години свещи, много от тях още не сте виждали. А салфетките ми превзеха един шкаф. Повечето от останалите неща си ги имам, но от различни рафтчета и шкафчета наскочиха на масата  Laughing А освен това взимам на заем разни аксесоари от роднини и приятели  Embarassed За сега хората се отнасят с разбиране към лудостта ми  Laughing
Много ти е идейна морската аранжировка, типично в твой стил. Рибената покривка е много хубава! Само тоалетната хартия не ми харесва много, че ми навява асоциации за папратови храсти  Joy

ЯгодкаHug

Mitonela
, много топла есенна маса! Жълтото е като лятното слънце, което още не си тръгва, харесва ми много!

Гала, не се сърдя, но трябваше да я покажеш. Мисля че масата ти е много красива, елегантна и вкусна! Ей сега ходих пак да я видя.

Новата ми маса е по заръка на Hestiq, която искаше да види от мен нещо екзотично. Не знам дали съм те разбрала правилно, но ето тази идея ме сполетя  Laughing

Не се справих много добре с аранжировката, но пък сладкишите компенсират и се получи забавно. Детето много я хареса  Laughing
Тези салфетки търпят и други интерпретации и може да ги видите скоро пак.

Лека и успешна седмица на всички!

# 426
Не се справих много добре с аранжировката, но пък сладкишите компенсират и се получи забавно.

Според мен грешиш!  Wink Това е една от най-красивите  и топли маси, които си правила! Ти си неизчерпателен източник на идеи! Идеята с лампата е страхотна! И цялата маса на фона на палмата -супер! Всичко си пасва перфектно с подложките, а слончетата са невероятни! Масата ти има наистина африкански вид! Значи това ти е африканската маса! Grinning: bouquet

Аз попаднах съвсем случайно на едни идейки, та да ги запиша в темата  Grinning:

http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://bucka.info/ustvarja … p;ved=0CDQQ9QEwBg

# 427
Момичета, с чисто сърце ви казвам, че това е най-естетичната тема в целия форум. Бях се изтощила от темите с холовете, спалните, баните и сватбите, където безвкусицата е в прекомерни дози. НО тази тема е нещо изключително и съм страшно щастлива, че я открих Simple Smile)

Имам няколко въпроса, като новак във вашия клуб:

Аранжировките на Дина, Нина и Ягодка са на световно ниво, изумителни са. Та питам:

1. Това нали са авторски произведения?
2. Трите дами професионално ли се занимават с този вид дизайн? Защото се чудя от къде разполагат с такъв арсенал и разнообразие от чинии, чаши и аксесоари. Ако това е домашният им инвентар - ПОКЛОН!
3. Голяма част от масите са така декорирани, че сякаш не предполагат консумация на храни и напитки, а по-скоро само естетическа наслада? Така ли е наистина или се заблуждавам?

Предварително благодаря за отговорите и благодаря за вдъхновението Simple Smile

# 428
Здравейте!
От малката нямам време да седна на компютъра. Много красиви маси виждам отново.
Леля Ог, нещото в чинийте от последната ми маса са чашки, в които съм сложила подобие на цвете, направено от разкъсана салфетка на парчета и разделена на съставни пластове. Като се сглобят се получават тези цветове. Моя измишльотина  newsm03 поради липса на подходяща украса. А относно последната ти маса- упомрачително красива е  newsm10 Абсолютна екзотика! Всеки детайл си е на мястото.
Dina767, отново оригинална маса! Харесват ми чинийте ти. А, чертите на покривката, от нея ли са или ти си ги правила? Подхождат си с двете черти на чинийте  Simple Smile
Благодаря на matze Следващата украсена маса, която ще я заформя за наближаващия ми рожден ден, най-вероятно ще е точно в стил море, вълни и морски обитатели   Nature Sun With Face
Mitonela, виждам красива и свежа есенна маса.   newsm10

# 429
  Здравейте момичета!

Колко много "храна" има отново и за окото и за душата Hug

Благодаря много за хубавите думи за " Хавайската" маса , както Маце я определи- не ми беше хрумнало , но присвоявам определението Wink
  Маце и на мен ми е много приятно да чета постовете ти!
Първо да ти кажа че си една хитруша Mr. Green
Като стане топло в Бг си приготвяш багажа и отлиташ за месеци.
Почва да се застудява, хоп, стягаш  багажа, и си се прибираш пак на топло в оная другата гореЩа държава !
Ами то много лесно така,ААААА......

Blush Blush BlushМммм, така е - признавам си... но честно казано плюсовете са да си в топла държава, когато в Бг е студено. Колкото до обратното- да си на хладно в Бг , докато тук е жега- напоследък жегите в БГ не са много по-различни от тези тук, а не е толкова приспособено за жеги навсякъде(климатици и т.н.)А пък и тези "бягства" ги правя само последните3 години заради малкия- преди си се пържех тук Mr. GreenСори за спама!
Много ти е истинска морската маса! Покривката е много нежна и интересна , водораслите са чудесна хрумка и изглеждат много истинско!
Митонела- благодаря ти ! Много красиво се е получила твоята маса , с която изпращаш лятото, но както казва леля Ог си оставила прозорците отворени за слънцето  bouquetМного ми харесва как си аранжирала цветята и ако не се лъжа са в меден съд?
ГалаХайде бе жена..  измъчи ни с тези твоите маси...аха, аха да покажеш и пак ни оставяш с пръст в уста Laughing Важното е че твориш Peace Аз също видях трапезата ти и само мога да кажа- справила си се прекрасно с толкова много разнообразна ,красива и несъмнено вкусна храна!  bouquet
Леля Ог ,Леля Ог........ аз бях в Африка! Кога ли? Ами тази сутрин докато си пих кафето и се любувах на масата ти...мнооого дълго време.... Толкова е красиво , автентично, оригинално, екзотично - възхищавам се на  въображението ти и лекотата , с която съчетаваш аранжировките и храната - те не се допълват- те просто са винаги едно цяло!  bouquet
Ягодка Hug- благодаря ти от сърце!Аз съм пропуснала явно- ще се местите в друго жилище ли? Успех и нямам търпение да си отново на свой терен в обичайната си форма!
Силфида-благодаря! Чертите на покривката са една много тънка цикламена панделка върху самата покривка.
silviti -добре дошла в нашия клуб! Много благодаря за високата ти оценка! А относно темата  съм съгласна с теб на 100%.
Въпросите ти са много "основателни" ако мога така да се изразя Wink
Отговарям ти за себе си - изцяло авторски са аранжировките и не се занимавам професионално с това , макар че много ми се иска. Засега това е просто една страст , лудост или болест- с други думи хоби Flutter Арсенала от чинии , чаши , аксесоари и т.н. не е малък , но не е и толкова голям всъщност. Бяхме го коментирали преди време- аз лично имам 5 комплекта чинии , от които само 2 са пълни(Sunglasses останалите са с по 4 броя от размер(дори не 6-така ми ги подариха Crazy)Имам и известно количество индивидуални купички и чинии по няколко от вид , които комбинирам и т.н. Всички останали аксесоари са или част от декорацията у дома -от където се сетиш , включително и баните и спалните,стари пердета  приспособени за покривки, опаковъчна хартия за подложки, както и такива които напоследък доста често получавам като подаръци (хората вече не се чудят какво да ми подарят откакто разбраха за  лудостта ми ooooh!)Естествено си купувам дреболии, но съм се специализирала в намирането на оферти , промоции , намаления а тук наистина има често и невероятно изгодни неща по въпросните SALE's.
 С други думи - някой са луди по обувки , други по чанти, трети по бижута...аз по аксесоари и декорации от както се помня.
 Масите ги аранжирам и винаги ги използваме, с тази разлика че в началото ги правех за 3-ма ако ще се храним 3-ма , а сега винаги ги подреждам за 4-ка , защото ми харесват повече снимките , отделно за 6 или повече ако ще имам гости...Едните посуда не ги използваме , но не ми тежи да ги подредя. ( Снимките искам да използвам за нещо като каталог, затова се старая да изглеждат така)
 Пък и гости си имам често и засега се старая да поддържам традицията и да им аранжирам маси.Някой се шегуват , когато идват у дома , че отивали на ресторант затова били облечени официално Mr. Green
 Следващата ми маса е точно за една много скъпа гостенка , която има Рожден ден и моят подарък е една маса и една вечеря с приятели( уж трябва да е изненада)

Още един колаж със запалени свещи

http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/Collages02?aut … 21571043100850722

И останалите снимки:
http://picasaweb.google.com/108616958419970965535/MasaOrhidei?au … 21563386326926018

Хубав ден на всички!!!

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 17:28 от Dina767

# 430
  • DE
Е не #Crazy
Това е вече върхът!!!!!!!!!
Тъкмо се приготвих да пусна снимки, но за сега без мен.
Изпаднах в стрес и депресия  и в оЩе много други луди болести ooooh!
И завист Embarassed
Ох, няма да коментирaм
Страхотни сте Hug

# 431
И аз като новак в тази тема се включвам с една семпла аранжировка.... обещавам занапред да се старая повече, за да съм на висотата, която темата изисква Simple Smile

http://dimov.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album20

# 432
Мацеее, я  давай снимките насам!!!  Hug
Дина, Дина, все си мисля, че няма с какво да ме изненадаш, но всяка следваща маса е по-красива и по-красива!!!  Crazy Crazy Crazy Искам и аз такава маса за рожденния си ден! Знаеш кога е, да ме имаш предвид от сега!  Wink Hug  bouquet  bouquet  bouquet
silviti, много, много красива маса си направила!  bouquet

# 433
  • DE
Мацеее, я  давай снимките насам!!!  Hug

Амииииии неее Stop
Хич даже и не мисля !
Спретнах вчера болна болна(сега малко да ме посъжалявате)
една масичка в зелено, но като видях последната маса на Дина и сега трябва да ми мине малко зависта и чак тогава smile3511
Хайде какво става с вас, семейство Ягодкови?
Няма ли да местите катунЯ най- после ?
Онези цветя сигурно са оЩе свежи във вазата ти babydust7
Силвити, изглежда страхотно!
Я недей да скромничиш, перфектна софричка си претнала Mr. Green И с този изглед от терасата ти бих се задовилила само с коричка сух хляб !
Сега отивам в ъгъла, мятам една възглавница на главата и почвам да се самoсъжалявам докато ми мине newsm77

# 434
Оооо , Мацееее Stop не така деее Praynig
Слагай снимките , за да не изляза и аз в стачка и да спра да пущам снимки докато ти не почнеш да пущаш ( същото важи и за Гала Naughty ) Или пък да ти дойда неканена на гости!Че с тез безбожно изкусителни гозби...милото на 1-ви другия месец има път за Германия- да не тръгна с него!!!
Искаме си масичката в зелено!!! Надявам се си оздравяла напълно!
Ягодка приемам офертата за маса за рождения ти ден при едно условие- на студ в БГ не идвам Mr. GreenОстава ти да дойдеш със семейство Ягодкови Hug
silviti - къде ходиш до сега и не си се присъединила към тази група с тази толкова стилно и красиво подредена маса? Чакаме с нетърпение следващите , а ако и всеки път ще се наслаждаваме на тази гледка от терасата...  Hug

Общи условия

Активация на акаунт