Рейки - 4

• 51 320
  • 681
  •   1
Отговори
# 285

wavey

PeaceЗдравейте всички ! Peace

Да си продължа мисълта от предния пост Думичката която помолих да бъде запомнена беше Силикат .
            Ето тук едно кратко описние  на това чудо Силикат  .....ТА . Силикатите са голяма група минерали, които могат да се разглеждат като соли на силициеви киселини или като съединения на силициевия диоксид с метални окиси. Основен елемент в кристалната структура на силикатите е силициевокислородния тетраедър [SiO4]4-, в който силициевият йон е свързан с четири кислородни йона, центровете на които заемат върховете на тетраедъра. Силикатните минерали изграждат над 90% от състава на литосферата, като някои от тях са ценни полезни изкопаеми.
Та Какво искам да кажа с това ......че Силициевите Бисерчета в човешката клетка имат нещо общо с някой да не кажа с много камъни в природата и с някой полускъпоценни и скъпоценни камъни, както и с кварцовите образования - примерно Планинския кристал .  Именно за това определени камъни скъпоценни и полускъпоценни примерно Диамант, Рубин, Турмалин, Ахат, Опал, Яспис  оказват влияние на човешкия организъм и балансират  системите в него особено ако са поставени по подходящ начин в зоната на чакрите или по протежение на меридианите на органите и системите.

Тези енергийни практики са известни като литотерапии, но не пречи да бъдат споменати и тук и да бъдат използвани като помощни техники при духовните и енергийното лечение на Рейки.  Тук ще благодаря на Тони която ме подсети за тази разновидност на духовните практики като ми спомена,  че може да се сеансират по няколко човека на веднъж.  Да така е, но след такива  Нполеоновски метод на комуникация  особено ако има по тежко болен човек в групата  обикновено  се налага после  лечителя  да спи  по дълго и по дълбоко и по няколко пъти на ден.  Ето защо е добре ако се наложи да  помагате на  няколко човека  наведнъж да се използва помощта на литотерапията или лечението с камъни.

Какъв е механизма !!! Елементарен !!! Силициевите перли в тялото, които по същността си са Силикати  имат определена специфика в зависимост в зоната на коя чакра са разположени !!! Образно  казано тези от първа чакра „червенеят” другите от трета „жълтеят” пета „синеят” и така. По този начин всяка чакра от човека има сходство с определен вид Силикат от природата по точно от  литосферата.  И понеже има закон за подобните според който подобните елементи било то фигури вещества или цветове ( изключая електрическите заряди )  се привличат и имат връзка по между си , то и перличките от силиций „контактуват” със силиция от  камъните от природата или тези които държи лечителя близо до  тялото на болния.

Ако лечителят  точно в момента няма възможност ( изморен е или просто не му е ден )   да се „гмурне” с мисъл до Силициевите топчета в проблемния орган  има и по лесен начин. В много магазини се продават лечителски топки направени от най различни полускапоценни минерали  ( които в по голямата си част са силикати ) ако търкаляте една такава топка ( подходящо подбрана за всяка чакра или орган )  по кожата на човека в зоната на чакрата или по протежение на меридиана на проблемния орган, то  се постига едно добро прочистване на запушени меридиани или енергийни тапи в самия орган.  Просто влагате концентриран мисловен импулс в самата топка,  която търкаляте по пациента. Тъй като сферите са антени вие зареждате топката в ръката ви с позитивната енергия на мисълта си или позитивното си поле на лечител. Размера, масата и потенциала на полето на лечебната топка е стотици хиляди пъти по голяма от тези на силициевото зрънце  намиращо се в мембраната на клетката. Двете сфери са нещо като Давид и Голиат Слон и бълха . Между двете   сфери се осъществява връзка като между всички подобни тела.  Голямата топла поради огромната си маса въртеливото движение и  енергията на лечителя оказва влияние на  много от  полета явяващи се боклук  около перлите в клетката и привлича тези неблагоприятни за органа полета към себе си.  И понеже боклука и парите се подчиняват  на закона на Всемирното притегляне то ..... Боклук при боклук отива, но не многото при малкото а обратно малкото при многото.   И по тази причина и по този начин голямата лечебна топка обира вредните  полета почиства меридианите и отпушва блокажите. И това се извършва с много по – малко разход на енергия от самия лечител, защото основната работа се извършва  от потенциалните разлики  и тези в масата   в двете сфери – голямата лечебна и микроскопичната тази в мембраната на клетката.

Задължително условие е след всяко използване лечебните топки да се почистват по преценка на лечителя  под течаща вода, над  пушека на ароматна пръчица, в морска сол, или във купа с вода да бъдат третирани в микровълновта печка за не повече от 1 минута

Тази игра с топките  може да бъде изиграна от по вече хора лечители, но също е за напреднали защото  има много учене  ! Трябва да се знае кой минерал на коя чакра и орган влияе благоприятно ( защото тук може и да се навреди  ако се сбърка )  и кои са най - благоприятните минерали – Силикати  за нуждаещия се според годината му на раждане.

Не е нужно да се знае всичко наизуст има справочници за всичко, но трябва да се внимава с изключенията не описани в букварчетата .  Защото има хора с различия от основните правила и тогава трябва да се осланяте на интуицията без да и се предоверявате !!!  Тази процедура може да  се извърши и с обикновено стъклено топче, но ефекта ще е значително по - малък !!!
Проблема на тази игра, е че някой от основните лечебни топки с подходящи размери  са малко скъпички и трудно се намират!!!     

Има лечебни камъни на не силикатна основа, но с тях няма да се занимаваме сега

Поздрави   bouquet

surpriseuu
Rygit

# 286
Темата, е толкова все обширна! Тук се говори за всичко, май най-малко за Рейки /където ми е най-мътно/! Не, че се оплаквам де!  Hug
rygit, Благодаря, за постоянството ти! Признавам си, че твоите постове са ми най-интересни! Жалко, че пишеш само в тази тема!  Hug

# 287

PeaceЗдравей Daindi , Peace

И аз благодаря за позитивното мнение от твоя страна. Да темата наистина е много обширна и аз за това си пиша само тук. И по тази причина се опитвам да говоря за всичко свързано с Рейки, а не конкретно за Рейки, особено, ако на тези неща не е отделено достатъчно внимание в буварчетата, които се предлагат на книжния пазар. Колкото до това, че най - малко се говори за Рейки аз имам друга гледана точка по въпроса. Вярно, е че много рядко се споменава думата Рейки. Все таки обаче това е 4 тема. Мисля че бих обидил редовни читатели или участници ако непрекъснато се натяква или споменава името на техниката. Би трябвало всеки средноинтелигентен посетител, като влиза в 4 тема и вижда, че има още три предходни да му е ясно че тук няма тепърва да се говори за азбуката - ясно е че този материал е вземат и обсъден в 1 или 2 тема ( клас).  Пък ако някой е изчел задълбочено всичко от 1 и 2 тема дотук , прочел е 5 книги от книжарниците и има неясноти относно конкретно Рейки като енергийна и духовна практика ......., ми няма проблем ......... Да следва библейските правила ;

NaughtyПочукай и ще ти отворят ! Praynig
                    NaughtyПоискай и ще ти бъде дадено ! Praynig
                   Naughty Попитай и ще ти бъде отговорено !  Praynig

След като имаш неясноти newsm78..... питай, няма проблем !!! Със сигурност ще се появят няколко мнения. Може и полемика да се заформи и готово. Ти прочиташ всичко прецеждаш го през цедката на твоята субективност и си правиш изводите кое ти върши работа и кое не за изясняването на мътилката по въпроса !

Ако прецениш Thinking , че разтвора от представи, съждения и разбирания в съзнанието ти не е достатъчно бистър - Няма лошо - Thinking  Naughty повтаряш процедурата с питането и прецеждането !!! Naughty И така докато сметнеш че Рейки като понятие и техника, и капките на сутрешната роса поръсила петуниите в саксиите под прозореца ти.......... са с еднаква прозрачност  clean ! Hug!!

Поздрави  bouquet

surpriseuu

rygit 

# 288
rygit, разбрах!  Wink  Hug
Всъщност, не съм изчела целите, дълги, 3 теми, но обещавам да го направя! След като имам, ясно формулирани въпроси, тогава ще питам. А междувременно, ще продължавам да чета с интерес, темата! Благодаря!  Flutter
Хубав ден и много усмивки, на всички!  Hug  Heart Eyes

# 289
Искам да попитам, преди няколко дни ходих на лекция на Лама Оле Нидал, накрая той ни предаде чрез медитация енергия на рейки, някой точно знае ли да ми обясни какво точно се е случило? Embarassed

# 290
Ако дадеш малко повече инфо. По всяка вероятност е било форма на енергиен сеанс.

# 291
Ами каза че след тази медитация който има дарба да лекува ще се случи Thinking
Не мога да го обясня, защото изобщо нищо не ми е ясно.
И по време на медитирането ни накара да си представвяме Буда как танцува над главите ни и със силна синя светлина започва да влиза в нас от главата ни надолу, стига до сърцето, гръдния кош, сяда, заема нашата поза и нашите ръце стават негови и от тях започва да излиза светлина и така....преди това имаше пак медитация с Буда, от когото приехме три светлини, от челото-бяла, от устата-червена, от гърдите-синя Hug
После каза че ще говори едни думи, които били на някакъв език несъществуваш и трябвало само да докоснат ушите ни, а през това време ние да си представяме какво бихме подарили на Буда, нещо което обичаме. Hug
Обяснявам като абориген, простете ми Hug

# 292
Опитай да поработиш с енергията и да усещаш. Ще си покаже какво и как  bouquet

# 293
Опитай да поработиш с енергията и да усещаш. Ще си покаже какво и как  bouquet

Hug

# 294
Искам да попитам, преди няколко дни ходих на лекция на Лама Оле Нидал, накрая той ни предаде чрез медитация енергия на рейки, някой точно знае ли да ми обясни какво точно се е случило? Embarassed

Не съм посещавал този семинар, но предполагам че може да се е случило едно от двете неща:

1. Енергиен сеанс с Рейки за всички присъстващи в което няма нищо толкова страшно.
2. Колективна инициация в Рейки. Ако е така ми се струва че е трябвало да ви обяснят повече, както и да ви дадат възможност за избор - не всеки отишъл на будистки семинар би пожелал инициация в Рейки.

# 295
Цитат
преди няколко дни ходих на лекция на Лама Оле Нидал, накрая той ни предаде чрез медитация енергия на рейки,
Има дисциплина "Лекуващата длан на Буда" с визуализация и цветове, не съм сигурен, че е точно рейки, той използва ли тази дума?
Мантак Чия мисля че описва нещо подобно, но не го препоръчвам като автор.(той е събирал техники от различни места)

# 296
Той каза че в Будизма Рейки няма, но негов приятел монах преди години му е предал Рейки до 3-степен.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 21:36 от Маргало

# 297

wavey

Здрасти Маргало

Ами каза че след тази медитация който има дарба да лекува ще се случи Thinking 

А този Буда ли беше или Дуда,    byeuu  казали на който няма дарба ще му върнат ли парите,  или семинара  беше безплатен  newsm78 ?  А този, който прави такива групови сеанси не вили каза , че за да ги прави трябва да е  достатъчно сензитивен, което във всички случаи означава че на 15 минута е наясно кой е Абориген кой е Бушмен кой е бъдещ Лама и на кой главата му е пълна със слама ???

И по време на медитирането ни накара да си представвяме Буда как танцува над главите ни и със силна синя светлина започва да влиза в нас от главата ни надолу, стига до сърцето, гръдния кош, сяда, заема нашата поза и нашите ръце стават негови и от тях започва да излиза светлина и така Thinking 

Или той е пропуснал нещо или ти си била под хипноза  Shocked и си го пропуснала.  Но от този тип семенари в разказа ми се губи момента в който ви се вменява че после Буда излиза от вас и влиза в тялото на водещия  Седянката  Scatter .  Но докато вашите ръце са неговите много е важно да ги държите на далеч от портмонетата си  бижутата си талоните на колите си и  нотариалните актове на имотите си за да не се превърнат в излизаща светлина.   newsm52

Защото после следва съвсем логичното...... 

а през това време ние да си представяме какво бихме подарили на Буда, нещо което обичаме.

Аха а може би това  е..........

После каза че ще говори едни думи, които били на някакъв език несъществуваш и трябвало само да докоснат ушите ни, .

Може би това е било казано на Санскртиски и........Първите непознати думи са цифри...... и те са ЕГН - то или ЕНЧ -то на БУДА на който трябва да подарите нещо  Вторите са банковата му сметка , а третото е Името и номера  на нотариуса пред който трябва да се явите във връзка с подаръците . Щото явно колкото и да велик един такъв Буда който пърха като пеперуда над главите ви и влиза като компютърен вирус тип червей в тях той горкия не знай кой какво иска да му подари и респективно трябва да е технически готов за всякаква форма на признателно дарение .     
          На такива семенари обикновено най – податливите и „най – надарените”  получават като подарък  мозъчен виртуален имплант и от овце и божи  раби на Христа се превръщат в марионетки на Буда, Шива или Кришна съзнание  omm!!!

Тези импланти  са като хемороиди на мозъка . После колкото повече се напъваш да ги махнеш толкова повече боли.  Голяма зор е !!! 

Това че този семинар няма нищо общо с Рейки ми се струва много вероятно !!!  Дано да е било чист семинар за будистка зарибявка и да не са ви рагасали мозъците.  В противен случай ще видиш Кон боб яде ли smile3544 !!! 
               Честно да си призная замислям се дали да не организирам курсове за Хабибита за Харем  или ускорени курсове за Гейши и като бонус  да предложа По избор на участниците  групов еротичен сеанс , групова инициация на Рейки или групова инициация на Сейким, а в замяна да поискам подаръци. Какви ли подаръци ще получа я ???  Във всеки случай една виличка до Витоша или в свети Влас няма да откажа !!! Аааа пропуснах да кажа лекторки ще бъда хабитирани преподавателки - докторки хонорис кауза pletka на към пътно управление с "тесни специалности "  за магистрални сеанси и сеанси на първокласни и второкласни пътища  kiss

Поздрави   bouquet

surpriseuu
Rygit

# 298
 Laughing rygit, понякога можеш ли да вдъхваш оптимизъм на хората?   bouquet (цветя по принцип не подарявам, но не намирам нещо подходящо сред тия жълтурчета)

# 299
             PeaceЗдрасти Тони ,  Peace

Пак си била нощна смяна  newsm46  !!! Що бе Тони приемам ги - цветята са класически жест на добра воля и по целия свят се водят подарък - унисекс !!! Гербер Стрелиций Антуриум - няма лошо !!! С една уговорка да не са аранжирани с некоя метросексуална джуфка с покацали по нея калинки и пеперудки !!!  Че не ми е за друго  миииии ше тряба 'а си прая после тунинг на космените покривки....., тъй де.... дето да подхождат на букета. Па  като отида в Бюти студиото, най ми е болезнено от това, че не мога да гледам турските сериали докато ми бръснат брадата  на формички от  детелинки и лайкучки !!! Пък тя пущината много бърже расте !!! И много бързо Аборигенясвам !!! Ма като не съм са маскирал като нежна тучна ливада не са котирам добре като отида на религиозен семинар и гледат на мен като духовно ненадеждна персона !!! 
           Мога да вдъхвам оптимизъм как да не мога .........ето веднага се отзовавам !!! Ако искаш да намериш още емотикони под ей тез двете  hahaha bowuu има един надпис ОЩЕ натискаш го и там има колкото искаш подходящи жълтурчета !!!

Ето ти една китка и от мен набрана от онази градина дето на врата пише ОЩЕ
 smile3525

Поздрави   bouquet

surpriseuu
rygit

Общи условия

Активация на акаунт