Рейки - 4

• 51 326
  • 681
  •   1
Отговори
# 150
Извинявайте, Dani Avramova, тъй като всичко наистина е взаимносвързано (няма спор по този въпрос), какво усещате като "потребност" като чуете японската дума "kuma"??  Thinking
Ей, така ми хрумна да ви попитам просто  Flutter
Чувате думата и какво следва?? Какво ви казва вътрешния глас???

Аз например, след като се информирах какво е, бих усетила непреодолимо желание да бягам колкото ми държат краката.
Чувам, че имало много kuma в Смолянско напоследък  Joy

# 151
Мише, ти и от една малка писана би трябвало да се навреш в м--а дупка   Mr. Green

А Дани ще изпита потребност да си поговори дружески, да не кажа - шамански, с kumaта, особено, ако е голяма и кафява.

Така че, не виждам смисъл да съдим по себе си ...

Сега сериозно - точно до потребността опира питането на Миринда. И от това зависи кой подход е по-подходящия за нея. Зависи и от нейното усещане за Рейки като енергиен метод. (А щом чете в алтернативния, все ще е подочула, че не е става въпрос за икебана; къмпинг, респективно палатки, нито за меню от барбекюто на плажа   Twisted Evil

Пример за онагледяване - ти и аз. Имала си потребност за всичко, което си изброила. На мен ми беше достатъчно, че Рейки е метод за лечение, че ще мога да помагам на други, ще мога да пращам. Та беше Любов от пръв поглед. И така тръгнах по Пътя на Рейки ...

Не мисля, че някой от нашите двата Пътя е по-добър - просто са различни ...   Hug

# 152
  • в резерват
На мен ми беше достатъчно, че Рейки е метод за лечение, че ще мога да помагам на други, ще мога да пращам. Та беше Любов от пръв поглед. И така тръгнах по Пътя на Рейки ...

Amitola,  Hug

....толкова хубаво си го написала  Peace

най-добре всички, които се замислят да се захванат с Рейки, да посетят и един сеанс вече  във всеки град се предлага подобно нещо ,  за да усетят за какво става въпрос .

# 153
Вярвам, че ще позволите и на един пълен лаик да се изкаже по въпроса. Laughing
Преди да попадна на темата за Рейки тук, нито знаех яде ли се, нито пие ли се, нито дали се закичва зад ухото рано сутрин, на гладно. Laughing
 Отваряйки тази тема, горе-долу добих представа, но не беше достатъчно. Върнах се да чета от първата тема и там вече успях да усетя истинската магия на Рейки. Взех си и книга за четене. Прочетох за първо ниво - супер. Обаче с напредването на четенето взех да се обърквам и да ми убягва простичката същност на Рейки, която ме плени в началото.
  Та мисълта ми е, че е хубаво да се чете, обаче за абсолютно невежите в областа, четенето трябва да с мярка, за да не се оплетат като патета в калчища в непознатата материя.
  Препоръката на Арбанашка коконаbouquet/ за посещение на сеанс по Рейки ми идва в много точен момент - може би точно това ми е нужно на мен: да усетя как работи Рейки, за да продължа към следващия етап - взимането на първо ниво. Laughing

# 154
Amitola,  Heart Eyes привет  Hug

Да се поясня  Wink

Това,че някой чето-пише в Алтернативния форум не означава по презумция, че е наясно какво е Рейки. Някои /и това е съвсем нормално/ не знаят дори Рейки множествено число от "рейк" ли е и оттам прокрадващото се на моменти "рейките"   Thinking
Да не говорим за Рейки като вид клонки, защото имаше и таквоЗ нЯщо  Mr. Green

Всичко това е нормално, когато човек не знае за какво става въпрос и ние затова сме тук, за да се информираме взаимно  Hug

На практика обаче ми прави впечатление, че много от чето-пишещите тук само маркират някакво присъствие и активност, като същевременно са особено пестеливи по отношение на информация. Това пък мен ме навежда на други мисли... но да не задълбавам в тази посока  Whistling
Не знам, възможно е и да греша. Но едва ли съждения от рода на "слушай вътрешния си глас", "енергията следва мисълта" и други подобни безспорни истини, повтаряни с очертаваща се периодична безкрайност, биха довели до разширяване на знанията. Това е моето скромно мнение на начинаещ в занаята  Blush
Винаги съм се опитвала вместо заучени и клиширани фази да споделям свой опит и свой път. Защото знаем, че не думите, а опитът учи и може пък точно моят опит /колкото и скромен да е / да е от полза на друг  Grinning

Hug

# 155
Много ви благодаря за отговорите! Аз думата "рейки " съм я чувала, и знам, че е метод за лечение. Но по какво е по-различна например от йога, не зная. Напоследък все повече имам чуството, че разните учения просто опипват слона от различни страни. Т.е. - колкото повече навлизам в нещо ново, толкова по-познато ми се струва.
 Самата аз търся за себе си лечение. Имам ендокринни заболявания и искам да се освободя от тях. Но то,всъщност, е свързано с цялостна промяна, реорганизация на самата мен. Принципите на рейки, които прочетох, ми дадоха още нещо -следващото малко зрънце към всичко, което имам дотук.
Май предложението да присъствам на рейки сеанс ми звучи най-добре.

# 156
  • Costa Rica
вече  във всеки град се предлага подобно нещо

Коконке, ако подочуеш, че нещо такова се предлага в нашия град, ще свиркаш ли?

# 157
Когато човек усети нуждата, когато се появи стимул за нещо ново той започва да търси, да чете и събира информация. И аз съм чела и търсела, имала съм и колебания, докато някак в себе си 'не узрях' за това. Тогава се появява импулса и потребността за Рейки, Сейким или друга енергийна система. И усещаш  кой може да те въведе в това ново знание. Всеки си избира своя си начин и най-точният е винаги личния.  Simple Smile
Amitola   Heart Eyes  спомени...  bouquet

# 158
N A M A S T E!  "Почитам Божествената същност в теб" или "Богът в мен поздравява Бога в теб"

Мише     Heart Eyes   

според мен чуждият опит не учи, може само да маркира като колче - информация за една от многото възможности. Учи личният опит - " ... преживях, и разбрах!". С какво реално би ти помогнало/какво би те научило мое космическо преживяване, примерно, освен като информация, че такива неща се случват някому? "Пророчески" сън или ... ,  е нещо, случващо се някому, но не ми е "полезно", докато не ми се случи на мен. Много примери мога още да дам - няма сми.  Не съм привърженик на споделянето на преживявания по време на сеанс или настройка - повечето от хората ще се почувстват разочаровани, че не са имали или поне не същите, не толкова живи и вълнуващи.
Затова и твоето "трябва" към Миринда ми прозвуча неуместно с категоричността си ... Съвет - да, по възможост без "трябва"
Няма "ТРЯБВА", няма ПРАВИЛНО и ПОГРЕШНО. Независимо дали осъзнаваме или не, винаги ни се случва това (и то по начин), което е най-доброто за нас в дадения момент.
(Вметка - по времето, когато се намерихме с Рейки, нямаше избор на книги; та преди да търся Мастер, аз също четох малко информация из английски и немски сайтове, като прочетеното само затвърди желанието ми.)

Коконке    Heart Eyes

на някои хора им е необходимо, на други - не. Пак зависи от намерението, с което правим крачката към Рейки. Ако е главно за самолечение, може би тогава има сми от предварителен сеанс. Но ако съм привлечена от Светлината на Рейки, ако чувствам, че Я искам в себе си, за мен няма значение какво точно се случва.

Дани    Heart Eyes 

... спомени    smile3503

LL

# 159
Привет на всички. Имам нужда от помощ .
Получих настройка за Рейки Първо ниво, беше нещо много силно, направо разтърсващо и нямаше нищо общо със сеансите преди това. Проблемът е че от тогава нямам цикъл- настройката беше на 28 юни а трябваше да ми дойде на 3 юли. Моля за съвет Praynig Дали ви се е случвало нещо такова и на вас?

# 160
lukara, стана ясно, че даването на съвети и на лични мнения не се лансират като идеи и подход точно в тази тема  newsm78
Тук - само "копи-енд-пейст".

Има други форуми за Рейки, може би там да попиташ...

Успех на всички по Пътя   bouquet

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 12:49 от mijjjka

# 161
Ех, Мижжж, Мижжж ... Други неща ще ти станат ясни от постинга ми, но може би след като попремине еуфорията ти; знам ли всъщност, може и да бъркам.

lukara,

помисли си какво означава за теб кръвта; цикъла, липсата му, и може би ще разбереш защо преминаваш през това ... Кое е нещото, което би било добре за теб да промениш в себе си?

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 18:58 от Amitola

# 162
Въпреки че твърдят, че умните хора можели да се учат от опита/грешките на другите аз също подкрепям личният опит като определящ.

Преди много години когато за първи път видях първата книга за Рейки в книжарницата и я разлистих бегло с нищо не ме грабна тогава. Няколко години по-късно в съдбовен житейски момент само споменаването за Сейким отключи механизъм, който се разрастна лавинообразно - не съм се двоумял и за секунда дали е за мен, просто го знаех че е така.

ПС: Прехвърлиха поста от друга тема и излезе от контекст.

Последна редакция: пт, 16 юли 2010, 14:10 от Анонимен

# 163
Записче.   bouquet Аз ви следя, но някак все не ми идва да пиша.

# 164
 PeaceЗдравейте всички  Peace
 PeaceЗдравей Lukara  Hug
Привет на всички. Имам нужда от помощ .
Получих настройка за Рейки Първо ниво, беше нещо много силно, направо разтърсващо и нямаше нищо общо със сеансите преди това. Проблемът е че от тогава нямам цикъл- настройката беше на 28 юни а трябваше да ми дойде на 3 юли. Моля за съвет Praynig Дали ви се е случвало нещо такова и на вас?

Ето моето мнение по твоя въпрос !!!

Първо иди и му кажи на твоя майстор за проблема ! Ако е човек на място ще си го поправи !!! Не е толкова сложно. Само дето трябва да е Учител на място, а не майстор гурбетчия от люпилните за три дена с Примоции три в едно!  Ако те е инициiрал както трябва би трябвало да е обратно да ти дойде по рано и по обилно, а не да не ти идва ( по простата причина че след инициация винаги има процес на изчистване , а не на задържане на мръсотията в тялото )!!! Но понеже не е редно да се бъркаме току така, нито в твоята съдба нито в неговата, върни се помоли го за помощ по въпроса и ако ти откаже, или след намесата му не влезеш в режим, обади се пак, все някой от форума ще ти направи синхронизациите !!!

Поздрави   bouquet

Rygit

Общи условия

Активация на акаунт