Рейки - 4

• 51 303
  • 681
  •   1
Отговори
# 180
  • Tам през Атлантическия океан
След като си даваш Рейки ако ти е заспало/отнесено пробвала ли си да се заземиш  Simple Smile
Представи си че краката ти пускат корени в земята ..... примерно де  Wink

Цитат
Другото,което ме притеснява от известно време е че когато използвам рейки за някаква болка..тя не намалява, а се засилва.Какъв е проблема?
Просто си давай Рейки , отпусни се и недей да имаш очаквания  Hug
Всичко е за твое добро  Grinning

Припомняш ли си 5 пренципа на Рейки , те също също помагат  Simple Smile

Това е мое мнение  Hug друг ще сподели друго .... пък ти ще си прецениш кое ще е най-добре за теб  Hug

Dani
   bouquet

# 181
Ами просто полагам ръце върху мястото където ме боли..А иначе вечер преди сън започвам с целия "ритуал", но заспивам без да съм го завършила.
А за това заземяване може ли малко повече информация?

# 182
Принципно всеки прием на храна или течност заземява. А, иначе можете да опитате и техниката:
"Усещане за Земя

Ето една приятна техника за връщане към Земята и нейната нежна стабилност.
Предназначена е за всички, които:

са твърде често в облаците
често се препъват и губят почва под краката си
все не могат да си завържат достатъчно добре връзките на обувките, че да не се отвържат веднага
болят ги ходилата, колянните стави и всички останали възможни части в долната половина на тялото
и не на последно място - имат миризливи крака

Теорeтична част

Урок 1: Човекът е като дърво, ще рече - краката му са неговата връзка със Земята или с други думи - корените му.
*Ако сте от горепосочената група - ще трябва да приемете болезнената истина, че сте загубили тая връзка някъде по трасето (на вашия досегашен живот).

Урок 2: Земята е основата на живота - макар и твърде материална и не тъй привлекателна като облаците - без нея не може да има ни облаци, ни някой, който да ги гледа. Така че не е зле да я приемете и да се отпуснете в нейната стабилна твърдост.

Урок 3: Да обичаш Земята, значи да обичаш своята материална същност - една доста съществена част от човека, без която той няма как да реализира замисъла на другата - нематериалната част.

Упражнение
(за отпускане в любящата прегръдка на Земята)

Сега тук е хубаво да имаме един уютен зелен хълм, на който да се излежаваме и залез пред очите, за да може най-добре да направим това упражнение.
Ако под ръка ви са само седмия етаж на панелен блок и смразяващ студ в ушите, пак нямате грижи, всичко е постижимо при наличие на желание.

Изходно положение: ходилата здраво стъпили на земята (най-лесно в легнало положение завити през глава с юргана).
Езотерична същност на упражнението, без която просто не може (Минавам на ти, ще ме прощавате): Представяш си как от центъра на ходилата ти излизат силни корени, които стигат (с разклонения или не) до центъра на Земята.
Отпускаш се максимално в леглото, сякаш самата Земя те прегръща през зимните чаршафи и се опитва да те сгрее с любовта си. Корените стават все по-силни и по-големи, центърът на Земята се приближава по-близо, така че да можеш да стигнеш по-лесно до него. Колкото повече се взираш в този център усещаш как по корените, които го свързват с теб, започва да тече благодатна сила към ходилата ти. Тя се влива постепенно в краката ти и в цялото ти тяло, докато не почустваш как се загряват чаршафите под теб и как цялото напрежение и болка се разтваря в тази топлина.
Можеш да си стоиш така, колкото ти душа иска.
Не се изненадвай, ако ти загреят ходилата дето и вълнените чорапи не може ги стопли."

# 183
Аха, благодаря ти много!!!  Simple Smile Дано наистина съня ми стане по-пълноценен.
Интересува ме също...как да отстраня страх,тревожност,притеснение...и да работя за вдъхновение,муза,спокойствие и увереност.
Вечер,преди да заспя си представям следващия ден-успешен,прекрасен..но самата аз усещам,че не мога да се отпусна напълно и да повярвам...има някаква преграда-страхът.

# 184
Аха, благодаря ти много!!!  Simple Smile Дано наистина съня ми стане по-пълноценен.
Интересува ме също...как да отстраня страх,тревожност,притеснение...и да работя за вдъхновение,муза,спокойствие и увереност.
Вечер,преди да заспя си представям следващия ден-успешен,прекрасен..но самата аз усещам,че не мога да се отпусна напълно и да повярвам...има някаква преграда-страхът.

Вяра не е нужна. Утрешният ден не е религия, че да му вярваме.  Grinning  Със самонавиване, също не става.  Grinning

Прави сте за страха...има две основни форми на страх и всички човешки страхове се разлагат до една от тях:

1/ Страх да не изгубя нещо което имам
2/ Страх да не получа нещо което искам

И двата страха почиват на илюзорното отделяне (което Егото ни произвежда) от Вселената. Затова вместо вяра и самонавиване, това което би помогнало, е човек да размишлява, да медиттира, да осъзнае свързаността си и неотделността си от Вселената. Да достигне до прозрението, че всичко което ни се случва е в наше най-висше благо и няма смисъл да контролираме.  
Да контролирам означава да нямам доверие във вселенските принципи, означава че Аз (само Егото употребява Аз и се изживява като Аз отделно от Вселената) нямам разбиране, че ми се случва най-доброто възможно във всеки един момент и затова избирам да изконтролирам ситуацията или да опитам да я контролирам  за да ми се случи това което искам.
Много често желанията ми (на Егото) се разминават с посоката „начертана” от вселенските принципи. Но аз съм тази Вселена, неотделен от нея...следователно, когато съм в хармония със себе си, т.е следвам вселенския „поток”, тогава имам усещане за хармония и вдъхновение. Когато, обаче Аз(Егото) избере посока различна от тази на вселенския поток, тогава идва чувството за разминаване, за дискомфорт. Колкото по различна е моята посока от тази на вселенския поток, толкова по-голямо е разминаването, неудовлетвореността, болката която изживявам. Това е приложението на Принципа на подобието (познат ни от хомеопатията), но в един друг план.

# 185
Запис  Hug

# 186
Хм.....явно има проблем.Не мога да се справя вече 2-ри час с менструални болки..явно ще трябва да прибегна до хапчета  Sad

# 187
  • Tам през Атлантическия океан
Поздравче http://www.youtube.com/watch?v=RGMirSbimyE   Wink
музиката също лекува  Simple Smile

# 188
Кефя се максимално докато ви чета, ама всички и всичко - супер сте

# 189
STONESASSOCIATED WITH THE CHAKRAS    Hug

# 190
Благодаря за инфото, Amitola  bouquet

Desss   Flowers Rose

# 191
запис да ви изчета!
в момента чета книгата на пенелопи куест-рейки за цял живот.
и като цяло тази тема ми е много интересна.
надявам се приемате новобранци!  bouquet

# 192
 wavey

PeaceЗдравейте всички !!!  Peace

Днес трябва да е Понеделник !!!  Ден за добри мисли към България !!
Както обещах и предния път ще моля за вашите добри помисли към земята на България  с помощта на клип по българска песен.
http://www.youtube.com/watch?v=qV8zc-tNWH4  Това е моето предложение за тази седмица !!! От мен песничката от вас добрите мисли !!!

Поздрави

surpriseuu
rygit 

PS  Ей Самномбулке тази поза с вирнатите крака по изгрев слънце  , от кое направление на Рейки е ? А реши ли ти проблема с менструалните болки или си на илачи ?  Едно не ми стана ясно ти болките ли искаш да отстраниш или причините които ги пораждат ?  Щото има голяма разлика в двете  желания, че за туй викам да попитам !

# 193
rygit , песничката ми  е любима  Heart Eyes много е силна

За България  Heart Eyes

# 194
rygit, хахаха, това ми е връзката с космоса ...( и по-специално Кораба Майка  Laughing ) + буквално заземяване "глава в земя"
А за болките...не успях да се справя няколко часа...имаше мн малък ефект и реших да взема един Нимезил + Нурофен и след 1ч вече всичко беше прекрасно,розово....и надрусано  Laughing
Амии не знам, сигурно причината..предполагам,че после всичко си идва на мястото...знаех си,че не правя нещо както трябва.. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт