Рейки - 4

• 51 415
  • 681
  •   1
Отговори
# 405
Да повдигна един въпрос- кой е казал кое е в нормата, и кое не е?! Има ли правила?!
Моят отговор е - моето усещане и избор е винаги най-правилен, както и на всеки друг, разбира се- защото е избор- личен и нужен. Няма правилно и грешно, има лични избори, които правим и "продукти", които изживяваме от него. Simple Smile Всеки има свободата да бъде себе си, за да е съзвучен със себе си.

# 406

PeaceЗдравейте всички !!! Peace

Peace Здравей raliko  Peace

Много спорна сложна  и щекотлива тема ! Всичко е въпрос на лично мнение и индивидуален подход към всяка ситуация ! Всеки има различна школа канали възпитание и мироглед .  Ако текста е провокация да изразя моето мнение няма проблем  ще го направя !
Всеки има право на отредения му от съдбата живот и здраве не зависимо в каква среда и материален статус живее към момента. Всеки има право да се бори за по - добър живот по начин който е най - лесен за него в рамките на правилата създадени от средата в която живее.  Лечителите хайде да речем и маговете че и те бяха намесени са част от тази среда. Не са те обаче хората които диктуват правилата на играта. Това което умеят е дар на Природата за това му викаме и Дарба. Същото обаче е и това на цигуларя, градинаря, певеца, писателя, хлебаря, лекаря , ако щете и на политика и на проституката ( че те тез професии май са колкото и древни толкова и близки ). Въпроса е след  като заниманието на всички изброени (да приемем,  че имат талант и за това го практикуват като професия ),  след като таланта им е  дар, като на лечителя, а професионалните им занимания се водят труд и   законно се заплаща, защо на категорията Лечител или Маг да не е същото. 

Мисля че зависи кой как преценя нещата. Всеки един дар или талант извира от някаква причина и изтича чрез някакви следствия, водейки до последствия, създаващи нови причини и т.н. Мисля че там е разликата между по обикновените  професии ( изключая лекарската ) и тази на лечителя/мага в изворчето или това е причината поради която я получават те. То за всяка професия може да е валидно ( но там е валидно правилото за перката и лудия ).

Ако дарбата на Лечителя е наказание може да е и от световна величина, но този лечител ще е принуден от съдбата да дарява дара/таланта си  само за да преживява ( за мен това значи, че преди негов предшественик – каквото и да значи това )  се е възмездявал повече от колкото е давал !!! Създал е дефицити които сега покрива !!! Тука спор няма !!!
Има и други които са на изпитателен период !!! Оставят ги да правят каквото си искат относно парите, но след време ще им бъде потърсена сметка не зависимо дали от тях самите наследниците им  или другите им форми на съществуване !!! Това обаче не е моя или ваша работа !!! Който иска да им съдейства и да ходи при тях , аз не бих отишъл !!!
Има и трети които си вършат работата и се осланят на случаите които им поднася съдбата и живеят според този си аршин. Не ламтят за много не „ разболяват” хората на сила. Ако преуспяват  без машинации значи те са златната среда. И са на правия път като и всяка една друга професия или талант между впрочем. Не всеки лечител който към определен момент е показал някакъв стандарт на живот е шарлатанин ( може да е награда от съдбата за добра работа ) Но и не всеки заврян в някаква дупка е от категорията наказана световна величина, може просто да е самозван некадърник заврян в мизерията !!! 
Както всеки влак си има пътници така и всеки лечител/маг си има контингент !!! Те обикновено се откриват взаимно !!!

За мен лично е грехота дареното да  бъде продавано. Обръщам се към всички Лечители хайде и магове (съмнявам се че Рейки им е интересна тема ) с примера ... Ако разберете, че в училището на вашето дете има дарения от Спонсор на име Дядо Боже, чиято воля е всяко дете включая и вашето да получи лап топ, вeлосипед, GSM и фотоапарат ( ЗДРАВЕ), а „разпределителя- маг или лечител”  сам е решил, че не може така и всичко трябва да се плаща с пари. И на всичко отгоре, който няма пари в момента, не стига, че няма да получи нищо, но и ще бъде принуден да напусне училище ( ЖИВОТА )вие как ще гледате на възгледите и постъпката на този човек ???  След като искаме унификация във взаимоотношенията да не би никой лечител или маг да няма кредити !!! А сега ми отговорете защо мага/лечителя  може да е длъжник на банкера , а не може да кредитодател на нуждаещия се ? Нали пред банкера самия лечител/маг е бил нуждаещ се  Като се иска някаква унификация ще я приемем с нейните активи и пасиви. Мисля че тук е момента да се конкретизирам като логика   „ Дай за да получиш”,  а не „Взимай за да дадеш” По простата причина, че не винаги труда на лечителя ще даде желаните резултати. И не винаги отговорността е на лекувания !!! Има случаи и то не рядко когато тя е в Лечителя !!!  Нормална ситуация като и при докторите между впрчоем.   За това ако някой коректен до този момент човек дойде при лечител/маг и е в действителност в безпомощно материално или  здравословно състояние и той го каже и помоли за помощ не би било редно да му се отказва, ако лечителя има възможност да помогне разбира се.     

Дареното трябва да бъде дарявано или по точно разпределяно на нуждаещите се  по преценка на дарителя/лечителя мага.  И тъй като вие сте дарили това което имате в повече, а то е възможности да дадете здраве или просперитет което сумарно е  доброта, то е редно   хората да ви отвръщат с доброта чрез това, което имат в повече !!! Както вече писах това, което за тях е най - лесно !!! Ако им е най – лесно пари, пари . Ако е труд или услуга , труд и услуга. Ако е лъжа и некоректност, защото има и такива случаи, ми значи съдбата ви е изпратила празна бобова шушулка, към момента и дарението  ви за труда е това. Вие  сте длъжни да се примирите. Когато следващия път същата персона ви помоли за услуга, или си поискайте предното и така започнете работа, или откажете това си е ваше право. Защото вие сте упълномощеното лице да разпределите този дар на съдбата не некоректника !!!  От друга страна  наистина не редно да се отиде при лечителя,  да тропнете с крак сърдито и да кажете, давай сега тука да ме лекуваш !!! Ми то на кравата дето е скот ако и дръпнеш вимето не както трябва или ша та ритне или ще и се секне млякото !!! С канала е същото насила хубост не става – дори и лечителя трябва да се отнася с уважение към „канала” камо ли нуждаещия се. 

За това написах че и парите са дарение и се слагат на земята , а не на тезгяха !!!  Ралико не знам дали публикуваното е твое мнение, но няма нищо лошо в дарението като възмездие за добротата. Това което знам е че задължителност за даване на пари има  когато се подарява нож или куче , за да не се обърнат към тебе с лошото !!! Парите са с две страни лошото паричния знак и доброто турата или водния знак !!! Понеже и кучето и ножа  имат като парите добро и лошо,  даваш пара за да наклониш везните на доброто в твоя полза. Парата в тоя случай пак се слага на земята лошото от нея да изтече в земята и да не навреди на този който вие подарил кучето или ножа. Има логика, но все пак са ритуали. Но то и в духовното лечение има ритуали така че всичко си иде на мястото !!!   

Има и други случаи Погледнато от тази духовна същност на нещата – то болестта е лошо но все таки си е енергия  Лечителя в някой случаи изтегля тази болест ( енергия)  и я трансформира в добра като след това я връща пак на болния енергията де не болестта,  като подарък - куче да речем. Tогава задължително се иска монета на земята – по ритуал де, без значение големината на парата. Така утайката от лошото да се отече към земята. И другото което е важно никога не се връща ресто !!! Може да вземете по малко но не връщайте пари за което човека трябва да бъде предупреден предварително разбира се. Логиката е че .....Търговията с човешко здраве и човешки животи не са най - безопасните занимавки от гледна точка на тежки възмездия  !!! Нещата  с търговията на здраве са много близки до занимавките  с търговия на деца с цел ползването  на органите им за трансплантация !!! Доходоносен бизнес , ама ....... аз не искам да съм в него !!!

Поздрави   bouquet
  surpriseuu
Rygit

# 407
 Здравей,rygit!  Peace

Написаното е превод,не е лично мое мнение.Все още се уча и  повече чета,затова и рядко пиша.Но написаното донякъде ми даде отговори на мен самата,когато се изправих пред астрална атака-в момента,в който понечих да помагам.Разбирам ,че и в твоите думи има истина,но-не сравнявам рейки с магията и лечителството.Може би във всяка система си има своите правила,макар рейки също да се използва с цел лечителство-крайната цел е същата.Аз все пак мисля,че банкера не ни дава безвъзмездно кредит,та от тая гледна точка и лечителят  няма как да дава безвъзмездно своята енергия.Още повече,че не на всеки човек може  и трябва да се помага.А само от добро желание да се помогне ,дори при поискана помощ, безплатната такава - повече може да се навреди.Също и парите-какво лошо има да се плати с пари,когато искаш  услуга?Още повече,когато тази услуга е свързано пряко със самия теб? Както пише в материала-винаги си има изключения,но нека не правим от всеки случай изключение. Peace

А сравнението за търговията със здравето и тази с органи и деца-няма според мен такава  връзка.Тъй като при лечението се използва съгласието на пациента/клиента,докато при лекарите и пациентите/клиенти/и търговията с органи и деца-такова съгласие няма.

# 408
 Grinning rigit, май ако не бяха толкова обстойни и цветущи обясненията ти, щях да те разбирам по-лесно.
Дани е отговорила много тактично - в неин стил.   Hug
А духовното израстване и силиция оставям на теб! Защото пропусна една малка подробност по повод "Отчаяни съпруги", а тя е: Смехът е най-доброто лекарство. И за да се смееш не е нужно да се зовеш лечител; нито да разбираш от химия  Grinning

bouquet

Val_333 , остава да се опита и да се впишат резултатите.

# 409
 PeaceЗдравейте всички !  Peace

PeaceЗдрасти Ралико !!!  Peace

Наистина се учиш още !!! Ще те помоля малко по-  внимателно да прочетеш какво съм написал ! употребявайки думата кредит веднага и автоматично в сметката влиза всички негови атрибути (лихва, печалба, застраховки )  в банков смисъл ( понеже не съм написал никъде  безлихвен или безвъзмезден ), това с което се различава, е че не в задължително парична форма , ма то и при банките при просорчие ти вземат каквото имаш !!! Така,  че тука няма съществена разлика !!!

За това, че не на всеки трябва да се помага ........Не говори !!! Това е най тежката част от нещата !!! Можеш да ми се обадиш когато лично присъстваш на агонията на близък или пациент за който си се грижила 6 месеца и  на който от тук нататък не трябва да помагаш, по ред причини.  Ако напреднеш в практиката ще ти се случи това са най тежките уроци !!! Знаеш че можеш !!! Знаеш как !!! Но знаеш,  че не бива . Спасиш ли един отиват си други 5 и то от същата фамилия !!! Не е приятно повярвай !!! Дано да не ти се случва да отказваш по тоя начин !!! 

Трябва да прецизираш термините си !!! Аз говоря за възмездност не за платеност !!!  И за помощ не за услуга !!!  В едното има комерсиалност и търговско задължение – форма на контракт по закони (айде за България Търговския и ЗЗД да спомена само ) измислени от човека – юрисдикции !!!  При възмездната помощ имаме ангажимент на добра воля вследствие  възможности, които практикуваме също на добра воля !!! Никой не ни бие по главите да ставаме Лечители !!! Всеки си има казионна гражданска професия, поне така предполагам !!! От там иде разликата в нещата !!!
Отиваш в колеж за да се учиш и за да  печелиш без оглед,  дали това ти е призвание или не!!! Ти си решаваш !!! Като искаш  можеш да смениш специалността !!!   Отделен е въпроса колко ще си кадърна !!!

Ако обаче отидеш да се учиш за лечител или маг за да станеш богат и да преуспееш в живота и това е водещия ти мотив, а не помощта ............... съмнявам се, че ще успееш да останеш от  добрата страна на  нещата !!! Това ти го гарантирам !!!  Иначе за от другата няма проблем  там всичко е позволено !!!  Само дето опашката става по дебела от сиджимката на прашката с която си свикнала и ако искаш да се скриеш от очите на добрата страна много неприятно жули по слабините !!! 

Иначе няма лошо да се дадат пари !!! Аз казах стига да е така както трябва , не да се плаща !!! Самия човек който дава парите трябва да има желание да ги даде, а не да се чувства принуден от нас  !!! От ситуацията или съдбата да, но не и от нас !!!  А иначе също ако...... иска да  даде  повече не е редно да отказваш !!! Защото не си ти човека който ще определяш цената на неговото здраве !!!  Това си  е само негово право !!!  Ти определяш какво материално изображение има отнетото ти време и евентуално транспортни разходи  и му казваш !!! Включиш ли думата труд идва след нея и заплата което е в разрез с духовния характер на лечението  !!! Па и май за магьосничеството е същото !!!
А що касае Рейки или енергийните лечения и магиите , мога да ти кажа, че и за мое най - голямо учудване се оказа,  че 30% от енергийните аномалии се дължат точно на такива влияния.   

Ма теб май до колкото те виждам ............... къде магиите те дърпа повече !!! Умната ей !!! Там е малко като в склад за фоерверки !!!  Объркаш ли нещо , вместо момъка дето си го е бройнала приятелката ти, да се влюби в нея , дядо ти започва да има нужда от памперси !!! Умната ако си нова  !!!

Поздрави   bouquet

surpriseuu
rygit

# 410
rygit,прибързваш със заключенията ,изобщо не ме познаваш,за да твърдиш едно или друго-не си на ясно на какво съм присъствала,на кого съм и не съм помагала,включително и за близки неизлечимо болни.Освен това писаното от теб можеш да формулираш в две изречения и да потвърдиш или отречеш написаното от мен,обосновавайки се,но не и с толкова !!!!

Мисля също,че  прекалено задълба с тия  банкери и термини.

Нещата са много прости-който търси намира,който иска да получи,трябва и да даде.Изобщо не става дума за  "много" пари.Става дума за принципа на плащането и за това,че всичко си има цена.Без значение под каква форма и с какви термини,но всеки си получава според заслугите.
Няма как да се помага безвъзмездно и не защото аз така мисля.А защото практиката го доказва,че е погрешно,че от това страдат както лечителя така и лекувания.Или мислиш,че все пак надделява състраданието,когато е за близки хора в агония?

Не съм съгласна,както и не съм съгласна с твърдението ти какво ме привлича повече или по-малко.Изобщо не става въпрос за мен и за любовни магии,а за лечителство .Има къде по-страшни картини,на които сме свидетели всеки ден,но няма по-страшно от безразличието.Аз знам какво мога и какво не,и много добре знам,че имам да уча/и не при лечител или маг разбира се/,не съм и твърдяла обратното.Но и на бялото няма как да кажа черно.

# 411

Интересни са нещата там. Малко съм озадачен, че Кълбото на Живота (Orb of Life) го дават като настройка, а по мойте данни не е. Създателят му Оле Габриелсен е описал методика по която се "изработва" или се самовъзпроизвежда вече създадено кълбо и реално това не е настройка за конкретен канал енергия, а е енергийна същност "прикрепена" към аурата с определени предефинирани функции, както и изпълняваща наши енергийни нужди. Ще изследвам доколко този начин на получаване на кълбо създава истинско такова.

# 412
  Peace Здрасти Тони   Peace

Добре веднага настъпвам маркуча по който тече логореята !!! Права си напълно   smile3521 Смеха е здраве !!! Който се смее той и ще успее !!!  Кой се смее зло не мисли !!! newsm62

Peace Здрасти Вал ,  Peace

smile3548 Намери ли каквото търсеше ???

Добре Ралико  щом така мислиш така да бъде !!!  Няма сега да се препираме, я !!! Казваш да се изразявам кратко и ясно ! Няма проблеми !!! Окачаш ценоразсписа на стената и я мяташ !!! и до него е добре да висят и табели !!! Имам  предложения за текстове   

Криза !!!
                                            Консултациите се заплащат !!!           
                                  На вересия не работим няма пари за Тефтери !!!
                                         Щрак парата шор бозата !!! 

Поздрави    bouquet

surpriseuu

# 413
rygit , много свежи неща  Hug аз съм ти фенка

Относно това на кого да помагаме и на кого да не помагаме да споделя малко опит. Аз съм си родена с дарба, като дете си мислех че всички са като мен , никога не съм била различна от другите деца. Имах само повече енергия и ходех на спортове и кръжоци всякакви. В моето семейство и фамилия съм помагала на всички, защото при мен е автоматизирано помагането. rygit ми писа доста по въпроса и се вземам в ръце. Та моята фамилия и приятели си знаят, че от мен тече и се възползваха години наред без нищо в замяна. Аз не зная, че имам нещо повече от тях и си давам ли давам, те обаче не са в състояние да ми попълнят липсите. Тогава не знаех нищо за енергия, за Рейки и т.н и в един хубав ден ми спря цикъла за близо две години. Това ме накара да се спра и да видя какво става с мен и около мен. Резултатите от изследванията бяха перфектни , а аз станах като бомба със спрял цикъл. По това време тръгнах по лекари, не зная още  че имам дарба....и така вкарах в лекари много хиляди лева за тези две години. Не съжалявам за нито стотинка дадена, дори напротив, това ме научи да давам за собственото си здраве и благополучие. Лазарев казва, че не ни лекуват лекарствата от аптеката , а жертвата която даваме за да ги купим. След като се изръсих с десетки хиляди лева, разбрех че имам дарба и си върнах цикъла. Това изпитание ме научи да давам но и да получавам. Платих висока цена за този урок и вече се придържам към наученото.

# 414
Въпросът с даването на едно срещу друго се изкриви по посока на модерните преди години екстрасенси. Rolling Eyes
Човек сам избира дали и на кого да помага.Фактори много ЗА и ПРОТИВ,но ако е решил да лекува си има правила.
Това ,което пише humanis е вярно,човек трябва да знае как  и на кого  да помага предпазвайки най-вече себе си,по простата причина,че помагайки,самия лечител се товари с ненужна енергия.Да,може и да се пречисти,но трябва  да знае помощта му дали няма да привлече нежелани събития/нещо, което в повечето случаи става/. Впрочем,изобщо дори може би не трябва да се говори "трябва",всеки решава иска ли да му се помогне или не.Ако иска обаче - ще плаща,това е.Който не иска да плаща ,значи не се нуждае от помощ или от такъв вид услуги.Може да звучи комерсиално,но  и в магазина не дават сирене без пари.
И още-не става въпрос дали изобщо да помагаме или не-но който може да види нещата такива каквито са,ще разбере,че всяка намеса си носи последствията,както за лекувания,така и за лекуващия.И никакви защити не помагат,освен тази "жертва",а защо точно пари-защото са информационен и то силен източник.В замяна на една енергия се получава друга.Не случайно като се ходи на врачка се оставя "колкото е на сърце" ,може да са 5 лева,но без хич не става.И в църква да влезете си купувате свещта,няма безплатен "обяд". Peace

# 415
raliko   Peace съгласна

# 416
Въпросът с даването на едно срещу друго се изкриви по посока на модерните преди години екстрасенси. Rolling Eyes
Човек сам избира дали и на кого да помага.Фактори много ЗА и ПРОТИВ,но ако е решил да лекува си има правила. Това,което пише humanis е вярно,човек трябва да знае как и на кого да помага предпазвайки най-вече себе си,по простата причина,че помагайки,самия лечител се товари с ненужна енергия.

Това няма нищо общо с Рейки, защото когато работиш с Рейки ти изобщо не използваш твоята собствена енергия, а канализираш чиста космическа енергия отвън (каквато се явява Рейки).

Не случайно като се ходи на врачка се оставя "колкото е на сърце",може да са 5 лева,но без хич не става.И в църква да влезете си купувате свещта,няма безплатен "обяд".

Нищо подобно. Всички врачки и ясновидки (със или без дарба, няма значение) имат цени за услугите си и те са в пъти повече от 5 лв.  Това че не ги обявяват в каретата си и на уеб страниците си съвсем не значи, че услугите са им безплатни.
А защо не ги обявават? Защото като ги прочетат повечето хора и ще са до там.

# 417
krem-karamel Ако прочетеш по-внимателно по-предния ми пост,ще видиш,че не тава въпрос за рейки,а по принцип за лечителството.Тъй като все пак  споменаваш рейки-всичко е едно-енергията е сама по себе си една,но се трансформира и променя.Няма значение как човек нарича ползваната енергия - своя или космическа енергия-тя е взаимно свързана.
Колкото до определените тарифи-това вече е въпрос на дълга дискусия-има цени и цени,има врачки и врачки.Говорим по принцип за плащането на лечителските услуги. Peace

# 418
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
човек трябва да знае как  и на кого  да помага предпазвайки най-вече себе си,по простата причина,че помагайки,самия лечител се товари с ненужна енергия

A , не  ти ли се е случвало да помогнеш без въобще да си задаваш въпроси  Wink

Що да се товари  Thinking лечителя , ако се прави от любов и със любов , за какво товарене иде реч  Crazy

Цитат
Колкото до определените тарифи-това вече е въпрос на дълга дискусия-има цени и цени,има врачки и врачки.Говорим по принцип за плащането на лечителските услуги.
Парите са енергия  Grinning
и ако примерно дадена цифра те спира ( и е непосилна за момента за теб) значи това не е човека, не ти е нужен и точка. Нормално е човек да се полакоми и да спекулира с тези неща  Mr. Green , жалко за кето ако това му стане навик .... ама то в крайна сметка винаги има баланс , та така че да не ги мислим тези  Sunglasses

krem-karamel , споделям  мнението ти  Peace

Според мен в Рейки е най-важно НАМЕРЕНИЕТО
пускаш го и край , тогава няма шанс да се натовариш с каквото и да било (както споменава raliko )
То това "правило" е валидно и за други неща де  Wink

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 19:52 от Desss

# 419
Цитат
човек трябва да знае как  и на кого  да помага предпазвайки най-вече себе си,по простата причина,че помагайки,самия лечител се товари с ненужна енергия

A , не  ти ли се е случвало да помогнеш без въобще да си задаваш въпроси  Wink

Що да се товари  Thinking лечителя , ако се прави от любов и със любов , за какво товарене иде реч  Crazy

Всяко правило си има изключения.
Но именно ,защото ми се е случвало и не само на мен и е имало не добри последствия,пиша това.Излишно е да се спори кое е по- и най-,всеки открива за себе си най-доброто.Ако обаче последствията след един сеанс за теб не са добри или за лекувания,няма ли да си зададеш някои въпроси,Desss?Макар и с любов?

Общи условия

Активация на акаунт