ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 423
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Герганчето http://www.nestlebaby.com/bg/baby_nutrition/products/product_det … ;num=10&pci=2 тази каша съдържа Рожкови, а те по принцип разлхабват.На Иван и млякото му съдържа Рожкови и когато му дадох от тази каша да не ти казвам какво стана в памперса #Shocked Кашата е безмлечна и безглутенова
За тази каша не се бях сетила. Александър я обожаваше, а да си призная и аз съм си хапвала от нея и е много вкусна  Peace

# 601
На Нестле кашичката с рожкови има вкус на Слънчо (поне на мен на такова ми прилича), много е вкусна Mr. Green

Барби, един продукт се счита за въведен ако е даван минимум 3 дни, защото евентуална алергична реакция може да се появи до 72 часа. За първите храни обаче е хубаво да се отдели повече време за да свикне коремчето с него, т.е. поне 5 дни, като увеличаваш постепено количеството.

Редче, на твое място бих дала жълтък дори след година и половина. Peace

# 602
  • София
Катинче, мерси! Вероятно така ще направя, че и мен ме е страх!  Hug

# 603
Здравейте  Hug
За глезенето - глезят се много ясно, те да не са глупави нашите деца  hahaha
Пак видях много хубави бебоци  Heart Eyes
А пък аз да ви споделя, че в петък водих Камен на урок по музика за бебета - пяхме песнички, играхме си, голяма забава падна, много му хареса на човека  Heart Eyes - ето, даже са ни изтипосали на сайта им: http://www.ri-ri-ra.blogspot.com/
Другото интересно нещо - Камен вчера ми каза "мамо, смени ми памперса, че съм се наакал"  Joy
По-точно - погледна ме много съсредоточено, за да ми привлече вниманието, после си погледна към памперса и започна с ръчичка да си дърпа нагоре бодито точно в тази му част долу - веднага ми стана ясно, че ми разиграва сценка, за да ми каже нещо с нея, не мога да ви кажа как точно ми стана ясно... поглеждам памперса - наакан Simple Smile Беше толкова щастлив като го взех да го водя към повивалника  Heart Eyes
Ох, захранването ... - това е единствената бебешка тема, която ми е тотално скучна, особено като започна да чета обяснения кое как се приготвя, кога се дава, по каква схема, примерни менюта и т.н.  ooooh! Не знам защо, но ме губи винаги темата и чета и нищо не ми остава в главата, ама наистина ми е ужааасно скучно и не ми се захранва, ама идва и това време и няма да има "искам, не искам" - леле, колко ми е лесно сега, ама види му се краят, няма как ... Ще трябва да се насиля да се пообразовам повече  Rolling Eyes

# 604
  • Madrid
Една от нас,всъшност ти става скучно и объркано,защото всеки споделя свое мнение,схеми-безброй...няма правилна рецепта.Иначе е супер лесно,ти каквато си интуитивна,направо като песен ще ти се стори,то бебето си показва.Важното е постепенно да става,така и кърменето се поддържа.Мамче,това и към теб-продължаваш да кърмиш на поискване,въпреки захранването,няма начин да се отбие така.На Самуил също давах каша за вечеря и така спеше повече.Някой смятат,че не е добре за стомаха,но пък така добре си спеше после,по-нататък и с Бояна ще пробвам.
По принцип Сами не наддаваше добре,както и сега  Laughing,но по онова време имах съмнения и започнах да захранвам на пет месеца с каша,после дадох малко круша и ябълка на пара  Crazy.Установих,че взе да ми намалява кърмата,съвпадение се получи леко и спрях да захранвам,единствено вечер при последното кърмене хапваше малко каша.След като навърши шест месеца и нещо продължих със зеленчуци.Никакъв проблем,относно яденето не съм имала със Сами.И сега яде,каквото му направя,не е претенциозен.Аз обаче съм. Twisted Evil

Също с него много се бях втелила на тема възпитание и дисциплина  ooooh!.Направо си се чудя на акъла,какви неща съм изсквала от него и никак не се гордея с това. TiredДори мисля,че сегашното му изнервено поведение на моменти е вследствие на погрешния ми подход.
Не мисля,че се глезят,а общуват с нас.Изразните им средства обаче на този етап са ограничени в мрънкане плач,смях,гукане...Сигурна съм,че в откликването на нуждите им инвестираме в здравата им нервна и физиологична система. Simple Smile

# 605
  • София
Барби, един продукт се счита за въведен ако е даван минимум 3 дни, защото евентуална алергична реакция може да се появи до 72 часа. За първите храни обаче е хубаво да се отдели повече време за да свикне коремчето с него, т.е. поне 5 дни, като увеличаваш постепено количеството.

Благодаря Катинче Simple Smile   bouquet Ама какво да правя като мойто гарже не иска от новите зеленчуци? Направо и се повдига и край с яденето  newsm78 Само морков и картоф си признава и това  е  Crossing Arms

Щях да питам дали стерилизирате още шишета и биберони  newsm78

Една от нас - много готини снимчици  Hug

http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=492.0 - тука пише за захранването Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 12:08 от Barbie^girl

# 606
Здравейте, момичета!Понеже тук се говори за захранване, да попитам как да въведа нов зеленчук, след като Стефа обича само моркови и тиква?Картоф съм й давала 2 пъти в комбинация в тиква, ама беше на Ганчев пюрето и не го яде с голяма охота.Тиква с картоф на Хипп ми се вижда гъстичко, освен да го разтварям с вода.Засега с голяма охота яде само крем супата от различни зеленчуци на Бебивита и пак крем супа от моркови на същата фирма.Искам да включа и др.зеленчук, но комбинацията да е от тези с които съм захранила и да не стои на буци пюрето, че картофите и тиквичките бяха така, дори след като ги разредих с вода.Да не би и аз да съм в същото положение като Барби гърл?Усмихнат ден

# 607
  • Mediterraneo
...Засега с голяма охота яде само крем супата от различни зеленчуци на Бебивита...

виж какви са зеленчуците в крем супата и ги смятай за въведени.

# 608
Гита гъстото картофено пюре може да разредиш с малко кърма или АМ  Wink

На мен май яко ми е намаляла кърмата, това дете вчера цял ден плака и вечерта реших да й направя малко мляко, то малко, малко 120мл й направих, изяде го за нула време и заспа  Rolling Eyes Как така по никое време намаля  Rolling Eyes

# 609
  • Чехия
Nazdar, маминки.

Имаме термин за идване към родината, предполагаема дата на 03.07 да сме там.  Mr. Green Иначе какво ново, Дарина е на Фенистил  3 по 5 капки, за неопределено време поне докато изчезна проблема. Другата седмица неизбежно ваксиниране и ще се моля да се влоши.

Тарти видях ти момичетата, много си приличат двечките, а иначе моето Дари и адашчето може спокойно да се мерят  по сладки големи бузи. 101 цунки по тях.

За захранването  Peace подкрепям Мишона. Не бързайте мамчета, всичко ще проядат.

Barbie, децата трябва сами да стигнат до положение седене, с умение, може в количката да е леко вдигната, но не прекалявай, без подложка на гръбчето не е добре, въпреки 6-те месеца.

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 13:21 от ivalex

# 610
Едното е това - http://www.bebeshop.bg/supi/85-supa-buket-ot-zelenchuci.html, а другото се води крем супа от моркови, но не мога да намеря линк, значи и картофите са въведени?

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 12:38 от gitadam

# 611
  • Стара Загора
Прекрасно прохладно време за разходка  Sunglasses Бяхме навън 3 ч, напазарувах , разходихме се без да ни е жега и  да сме потни. Много съм доволна  Laughing

Момичета имам питанка относно оранжевия Памперс - имал ли ластичета отстрани, че днес се бях засилила да го купувам, но магазинерката ми каза, че голяма част от тях били без ластик и не можела да ми гарантира тези имат ли, или не? Та пак купих Прима.

# 612
Здравейте, момичета  Hug
Чета ви почти всеки ден, но докато се наканя да пиша и забравям какво съм искала да кажа  ooooh!
Роси,Танчелина с нетърпение чакам да се видим пак  Heart Eyes Аз вече съм по- добре, но още не съм ходила на големи разходки. Виж малко вървене и сядане на някое заведение не са ми проблем  Peace
sisi1974 радвам се, че сте си вкъщи вече и всичко е наред  Hug Дано никога повече не ви се налага да преживявате това отново  Praynig
Тарталета двете тарталетки са прекрасни  Heart Eyes Да са ти живи и здрави!
За захранването искам да започнем и тогава да коментирам. Засега мисля да започна със зеленчуково пюре, но да видим малкия на какво мнение ще е  Crazy
Другата седмица сме на консултация и ще му вземат кръв и урина за изследвания та съм много притеснена от сега по този повод  Confused На мен като ми предстоят се тревожа, а сега за него се притеснявам 10 пъти повече- дано всичко да е наред  Praynig
И аз искам да му давам нещо по- засищашо вечер та да не се буди, че безсънието е лоша работа. Напоследък се събужда в 3 за ядене и после 1ч. не иска да заспива, кокори се, върти се по корем абе ужас  ooooh!
Вечер и ние излизаме около 18:30-19:00ч., че и по- късно понякога и се прибираме към 21:30-22:00ч. Само татито ни е уморен напоследък, но не ни отказва- нали си стоим по цял ден вкъщи  Crazy
Ох и други неща исках да пиша, но дребния днес е киселчок, криви се и не иска да спи по много  Confused През последните 10 дни спа 3 пъти по 2ч. и след това беше много спокоен, весел, игрив и аз бях много доволна та сега се моля по един път на ден да има такъв хубав сън, че добре му се отразява  Crazy
До после момичета- отивам да видя какво иска шефа  Simple Smile

# 613
  • Чехия
veselyshko, това не са ли профилактични изследвалия, за хемоглобин и подобни... ако да, защо се тревожиш, всичко ще е Ок.
При нас няма такива, то и Бг ми се струват малко излишни, весело бебе, яде, расте, и щастлива майка стига.

ето два линка със фотоси от нас.. http://ivalex.multiply.com/photos/album/201/201 http://ivalex.multiply.com/photos/album/202/202

# 614

ivalex  -щерките ти са страхотни,а малката има бузки само за щипане.
Тарталета-тарталетките са много сладки.Абе въобще хубави дечица и бебенца си имаме-да са ни живи и здрави. Grinning
 И аз като Герганчето ако не се лъжа щях да тпитам докога се стерилизират шишетата(ние се кърмим ама като давам чай и сок използвам шишета)?

Общи условия

Активация на акаунт