ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 431
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
И аз като Герганчето ако не се лъжа щях да тпитам докога се стерилизират шишетата(ние се кърмим ама като давам чай и сок използвам шишета)?
Аз не стерилизирам newsm43

# 616
Иве точно такива са  Peace Ами аз си се тревожа по принцип -такава съм  Blush  Благодаря за успокоението  Hug Hug А твоите бонбонки са прекрасни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 617
Иве, страхотни възглавнички, нали те са дето ги пълниш с треви и билки? Страшно ти се възхищавам за търпението, как намираш време 2 щерки гледаш и освен това такива неща да правиш, аз с една изкукуригвам, явно съм голяма глезла Blush 
Въобще тези дни ми е много напрегнато, нервно и гадно, някаква преумора се е натрупала... Пфу, да не ви развалям настроението. Отивам пак да си се подтискам. Само не можах да се стърпя да не се възхитя какви мами има Hug

# 618
viola78 Барби беше питала, добре че ме подсети - и аз не стерилизирам..... то и няма какво де. Вчера яде АМ ама това за пръв път от два месеца някъде  Wink

# 619
viola78  и аз не стерилизирам..... то и няма какво де. Wink
И аз Rolling Eyes

# 620
Здравейте!

И както ми стана навик да ви пиша едно писмо с дни,това е от неделя,колкото и да не ви се вярва.Влизам чета,напиша няколко реда и трябва да ставам ... или се отвлека с нещо.

Благодаря за отг. Татитче Wink
Това със струйката непременно ще го пробваме  Laughing /// е днес,няколко дни по-късно вече го пробвахме .... въобще никакво внимание  Joy Сипвам му струйката в ръката гледа я много изучаващо,но не си играе,по скоро беше озадачен.
Кажи как го правите тоя номер с водата,защото Кико смята,че това е отрова. Close
Не виждах особен проблем до неделя,когато смених 3-4 памперса с много малко пишкано,акито не е пропуснал обаче-два пъти.Но това с водата не ми хареса и се опитахме да даваме честичко,ама е голяма борба.Принудих се да давам с лъжичка, изпи няколко и почна да плюе всичко.Започнах да слагам в пюренцето,да правя по-воднисти кашата и млякото,но не е същото,като да си я поема чиста /поне аз така мисля/ newsm78
Сега нещата започнаха да ни се получават,като във водата слагам пюренце - 100мл вода и половин пюре от круша или ябълка/Става,като нектар и по тоя начин успявам да си дам и пюрето и водата.Цялото количество става 150мл,в повечето случаи изпива 100 и на следващата междинка предлагам пак.

Тани По въпроса за гладуващите бебета може би не съм аз правилния човек,за да каже,че моя бонбон го изкараха същия,но по други причини кг-те.Но все пак ще си позволя да си кажа мнението.Не мисля,че гладуването е причината ,но според мен чуй и друго мнение,защото с това шега не бива.Мен много ме наплашиха с анемии,обезводняване и т.н. така,че стриктно следя мл за денонощие.Защо не пробваш да се цедиш ден,два,три да видиш как се храни шушката,въпреки,че в жегите не е най-благоприятния период за проверка,защото Кико например сега намали яденето.
Успех!

Виждам,че много усилено обсъждате захранването.Катинче много благодаря за компетентната намеса само,че аз действам доста по-смело и безотговорно.
Ние започнахме с каша на Милупа-ориз и банан.Много добре се прие от злоядия.Седмица по-късно започнахме да даваме пюренца на Хип- ябълка,круша,банан и т.н. и преди две седмици някъде започнахме и зеленчукови-морков,тиква,тиква с картоф и т.н.
Определено мога да кажа,че обожава плодовите и ненавижда зеленчуковите,които ядем с голям зор.
Но за количеството много не следя,защото не ги харесва еднакво.И с въвеждането пак така,колкото иска му давам.Ако не го харесва,не го насилвам.

В последно време Криската спи доста,чудех се дали не е обезводнен...знам,че когато не им достигат течности бебетата се оспиват повечко.Въпреки,че започнах и през нощта да давам нектарче и да го преобличам ,защото много се поти.

Ние в неделя ходихме на вилата ... е чудно беше! Каним и се още от както бебо беше в коремчето /живи и здрави/,как ще си спретнем една софричка,ще напълним малкото басейнче и ще палцикаме бебока.
Така ходихме още докато бременеех, с кумовете ни.Напълнихме един голям басейн,разпънахме софричка под асмата,пекохме на камина,резнахме диня,хоп тараторче,скъсахме топли от слънцето доматки /засадени са няколко корена да има,но БРАВОс за, което/ и с изкиснато студено сиренце мммм...
Ето снимчици от тогава : http://www.facebook.com/album.php?aid=2031825&id=1291150696&saved
Та... и сега така ...постлахме на Криската на шарена сянка и, когато слънцето стана по-силно ,закачихме чаршаф над него,а ветреца така приятно го развяваше...абе гъдел голям. Ето няколко снимчици на цар Кико  newsm32
http://january2010.snimka.bg/baby/kristiyan-na-dimka-kiko.467390.19263032
 /Не се чудете защо е барикадиран със столове и стълба,не е за да не падне Grinning водихме и кучето и така и не можахме да го опазим,само секунда беше нужна на Сара да го душне и да му лепне един език по носа ... ужас! Joy/
Всичкото това го видях,като на забавен кадър.За секунда се обръщам и виждам как кучката прави една крачка и го близва,а аз само успях да опуля очи и едва не се задавих с фрапе .... първо бях ужасена,после всички се посяхме,после се замислих за последиците и пак бях ужасена  Shocked

Обмисляме да си вземем котката отново в апартамента ...първоначално ще я гледаме в едната спалня и терасата.Постепенно ще я допускаме до малкия.Но ще изчакаме до 6м.

Тези дни съм се вдъхновила да рисувам,разглеждам снимки-природа,животни, искам да му сложа една картина в стаята или въобще нещо да сътворя.Радвам се,че още имам желанието,защото преди имаше период,когато не бях рисувала с години и не знам защо.След това пък, като почнах не можех да се спра,рисувах денонощно.Спрях,защото разбрахме за бебо,а миризмата на масло  и разтворител е много силна.Сега, обаче проблема пак е подобен,с тая разлика,че майка ми може да ме замести за някой и друг час,докато се вихря с четка в съседна стая.
Ще пробвам с отворени врати и прозорци и,ако пак е много силна миризмата, ще си остана само с желанието Confused

Аз съм ... БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ! Hug
... и на всички болнички бебоци!

Какво мислите за захранването с месни пюрета и жълтък? Наша педи каза да почваме,още миналата седмица,заради хемоглобина  newsm12 - от минимален 100 на Кико е 113 и,като превантивна мярка против анемия.

Барби кукленцето ти е толкова сладкоооо... малка принцеска.Изглежда ми по-голяма за възрастта си.
Ние слагаме Кико под 45 градуса и само чакаме контролния преглед при ортопеда,който отсъстваше и ние ще до слагаме да сяда.

Вчера правих основно преподреждане на всички гардероби с цел освобождаван на повечко място.Не знам дали сте ползвали пликове за вакуумиране на дрехи,но аз си взех и съм страшно доволна.
Така или иначе докато не сваля половин тон от прекрасните си форми Tired старите си дрешки  няма да пипна и като се хванах да прибирам ....освободих половин гардероб,че и повече.
Пъхай в плика скачай отгоре,мачкай,складирай  Joy Мъжа ми се връща и гледа една разчорлена вихрушка и наредени едни твърди пликове по тон,тон и половина чакащи него да ги нареди ... лошо му стана Crazy

Днес времето става за живеене и май малко се прецаках,като я свърших цялата тая чудесия вчера Whistling
Въпреки голямата жега вчера,изкарах Кико точно на обяд.Планирах сенчест маршрут и хоп в едно кафене близо до нас с рекичка и дебела сянка.Такъв дълбок сън направи това дете,че не ми се прибираше,като го гледах колко му е приятно.В нас устискахме до вчера да не пускаме климатик,но като се прибрахме,нямаше въздух от топлина и пуснах на 24 градуса климатика в хола,пък Кико го преместих в спалнята да се шири и премята.

Малко попрекалих с писането  Embarassed
Хубав ден ви желая момичета! Hug

Връщам се да ви чета  Simple Smile

# 621
ХЕХЕХЕХ - момичетааа ЗАХРАААНИХХ - най-после - МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 със КРАСТАВИЦА И ПЪЪПЕШ Simple Smile УРА, УРА, УРАААААААААААААА!!!!! Не мога да повярвам - и аз и цялата ни рода!!!!
Има едно малко уточнение обаче, не става дума за Андреа, а за брат и - 3г10м ми отне да го прелъжа да хапне нещо сурово - изключение беше ябълка, банан и 1 гризка морков.
УРА, УРА УРААА

# 622
KiKo 113 хемоглобин е супер  Peace Аз не бих бързала с жълтъка. Бих го въвела след месото, а и сега в тези жеги също те бих дала жълтък Peace

Tony_M честито  Hug И аз искам големия да хапва повече сурови плодове и зеленчуци обаче е голяма мъка  ooooh!

# 623
Сега да поясня за памперсите.Прима са турския вариант на Памперс.Синьо зелените пакети на Прима имат еластична лента на коланчето, а оранжевите Прима нямат.Памперс Слийп енд плей май също нямат такава еластична лента.Прима били по-дебели от Памперс, така ми казаха днес в магазина.Аз също купих памперси, само че на Пуфис 4, исках да взема Памперс Слийп енд плей, но нямаха 4ка.

# 624
  • Mediterraneo
Кико, исках да ти напиша доста неща, но няма да го направя. Прекалено те стресираха доктори и рода явно с това уж недохранено дете. Сега и за обезводнен го смяташ... Нощно време си вкарала някакъв нектар  Rolling Eyes После ще пускаш теми как да откажеш детето от този толкова вреден навик, който сама му създаваш  Confused

# 625
Кико, исках да ти напиша доста неща, но няма да го направя. Прекалено те стресираха доктори и рода явно с това уж недохранено дете. Сега и за обезводнен го смяташ... Нощно време си вкарала някакъв нектар  Rolling Eyes После ще пускаш теми как да откажеш детето от този толкова вреден навик, който сама му създаваш  Confused

Тарти съгласна съм,че детето само трябва да определя време и количество на хранене,но Кико не плаче,когато е гладен,ако го оставя /пробвала съм да видя кога ще изгладнее/... е не дочаках, няма такова злоядо човече.Минаха часове и аз очаквам да е изгладнял-не.
А на кг качва малко и си е видимо доста слабичък.
Вярно е,че др-те доста ме стресираха,ние ходим при двама педиатри,единия казва,че трябва да напълнее другия направо каза на сестрата да го запише,като изоставащ в км-те. Във всичко друго бил много добре и като изключим кг-те, са много доволни и двамата.
Той е много активен,не знам дали това може да е причина за тези кг-ми.
Нектара,който давам е единствено,заради водата.
Признаците,че поема малко течности са на лице,единия педиатър ни каза да следим :
-дали при защипване кожата се отлепя по определен начин
-дали фонтанелката е по-хлътнала
-дали пълни достатъчно пампатерса
-дали се лигави
-дали кожата стои мн суха
и др
Следя ги и мисля,че не поема достатъчно течности.
А за буденето,докато подавам шишето, той не се буди и не придобива навик,да си търси течности по това време на денонощието,казвам го защото колкото пъти съм давала,толкова съм и пропускала и той не се буди през нощта.

Но както и да е, не съм влязла сега да се оплаквам,за момента съм спокойна,струва ми се ,че нямам мричина за притеснения и детето се развива добре.Малко е злояд,но се надявам с това да се справим скоро.

# 626
Напоследък забелязвам, че Стефа е станала фен на залъгалката.Ако я взема от устата започва да плаче, давам я само когато забележа, че си смучи палеца. Rolling EyesНе съм й давала залагалка от 3 месец. NaughtyКакво да правя, да я оставя да си смучи пръстта или биберона? newsm78Притеснява ме това да не привикне към него и да не иска после да го махнем.При вашите бебета какво е положението?
Мисля си, че може да вади зъб и залагалката да я успокоява, съдя по това, че се плюнчи много напоследък.

# 627
Привет на всички!

Ей, малко по-прохладно стана днес времето...  Flutter

Бяхме в София, записах Вито при нова педиатърка в София. Така ще ми е малко по-спокойно за някои неща... Биха му втория Пентаксим. Вдигна температура, но не чак толкова висока. Сега е ОК. Педиатърката ми каза, че не е хубаво веднага след ваксинирането да се захранва. Добре е да мине поне една седмица и после може. Иначе ако повърне, няма да се знае от какво е - от ваксината или от захранването... Е, аз така и така не бързам да го захранвам още. Какво по-лесно от кърменето!

Да споделя, че съм доволна от калкареа фосфорика. Давам го на Вито и видимо има ефект - по-спокоен стана. Има ли и други от вас, които го ползват?  

Ивалекс, Вито вече почти няма от странния рефлекс, за който бях писала. Явно, че е това, за което бяха отговорили и другите - процес на усвояване на преобръщането от гръб по корем.  Вече се справя.
  Много хубави възглавнички и калъфки!! Браво! Създават настроение. Има ли и такива с билков пълнеж?  Flutter

Eто едно смешно видео - бебе от Бразилия танцува самба:
http://www.youtube.com/watch?v=aTN2u1NG3Yo

Поздрави на всички за приятен уикенд!  Hug

# 628
Привет! Най-после малко прохлада.
Гитадам,  моето мнение е за биберона като избор пред пръста.Първо  подлежи на почистване и стерилизиране, а когато започне да лази бебето няма да са му особено чисти ръцете. Не че няма и тях да налапва отвреме навреме. Неизбежно е. Но от смукането на пръстите остават разни...уф не знам каква е думата. Аз съм ползвала два пръста вместо биберон и имат едно което прилича на мазол. Ами не е особено красиво. Особено за жена.
Тарти не нападай Кико. Човек много се шашка когато става дума за дете, особено за първо. С второто вече имаш опит и не могат да те уплашат толкова лесно. С каката въведох сок от втори месец защото мислех че има запек постоянно и педиатърката ми каза, че така ще се оправи. Сега разбирам, че такова нещо изобщо не е имало, ама кой да ми каже тогава? Тогава я имах за безспорен авторитет и не подлагах на съмнение това което ми казва.
Тони понякога е нужен просто различен подход.  Постоянно  говоря на Мина , че за да не боледува са нужни витамини, които се намират разбира се в плодовете. Че стомахчето има нужда от разнообразна храна за да не я боли и тн. При нас това сработи. Пак има претенции, но все пак не яде само ябълка и банана както навремето.
Ивалекс мисля че става дума за профилактичните, но според мен не е лошо все пак да се види как са нещата. По-добре да се направят и да няма нищо, отколкото да има нещо,  което за момента е скрито и да не се направят.
Хайде ще ходя да къпем Тони. Спокойна вечер !

# 629
sunrise аз започнах калкареята от днес, хапченцата разтворих в 15 мл вода (така прочетох в сайта на Часът на мама). Давам я с лъжичка, защото Божко не иска да пе от биберон, а с лъжичката се забавлява сякаш прави нещо много важно  Mr. Green Прави сте, че умират да имитират мама и тати, много вкусна тая Каларея. Ти как я даваш?

От няколко дни малкият ръмжи, когато нещо не му е добре. Има ли го при някой това?

Аз продължавам да стерилизирам шишето за вода, което е най-успешната чесалка.

Тарти, Иве, Димка много сладки деца, аз и другите в албума прегледах с блаженство, много зареждащо ми действат тия сладури. А възавнчките на Ива са просто мечта.

♥KiKo♥ защо поне нощем не му даваш чиста вода, щом си я пие спейки.

Я кажете вие какви лъжички използвате, какви съдове още са необходими около бебешкото хранене.

Общи условия

Активация на акаунт