ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 427
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Герганче, ако обривът изсветлява, когато бебка е гола - наистина е от претопляне  Peace.

Редче - точно тази е книжката, но нашата е във варианта със слончето, не жирафчето  Simple Smile.

ЕолаWink. Лека и спокойна нощ освен да пожелаем...

И дано такава е за всички!  Hug

# 106
Зайче, Татит на Стефани освен антибиотика й изписаха и проспан - 3 пъти по 15 капки и едно хомеопатично имунокинд - пак по три пъти. За антибиотика педиатърката каза че го изписва, понеже от този грип децата получавали пристъпи от кашлица и ако не го пие през нощта задължително ще направи пристъп. И наистина от блока има 2 дечица, хем по-големи, които стигнаха до системи в болницата. Иначе тя хрема няма въобще, та не знам от къде й се взе тази дълбока кашлица. Много ме притеснява това, че няма подобрение за вече 3 дни и утре се разбрахме да я заведа в отделението, стискайте палци да се оправи до утре, да не ни оставят в болница, точно на първия й ден на детето.
Mis-Demeanor в нашето РИОКОЗ и за пентаксина бяха разбрали, че безплатният ще е само за деца, на които е първи прием, даже и заповед на Министерството ми цитираха, нещата се оправиха след като една позната майка звъня в Здравното Министерство. Те писмата кой знае след колко време ги четат, а тя телефона го беше намерила от сайта им. Обаче и аз мисля че Превенара и Синфлорикса не са взаимно заменими.

# 107
  • София
... А най-добрата ми приятелка, която също живее в североизточна България, дори не се и опита да кърми с репликата, "тоя
кравешки начин за отглеждане на деца не го харесвам". Simple Smile в домашно приготвен мехлем против ...
Въх, че готино изказване Simple Smile Надявам се да си гледа добре детенцето, защото ми звучи леко дистанцирана от него...

Копнежчето се оказа че май сме я гледали преди време!!! Много бяха сладки! И според мен в тази тема има достатъчно мами с които едва ли й е неприятно да си пише, така че ще се радвам пак да се появи при нас Wink

Red tree - добре изглежда хотелчето в Рибарица! Да знаеш, че много ме накара да се замисля с това за кошарката и бебефона (че на нас ни е проблем това с мъкненето на кошарка заедно с количката ще е голяма гъчканя в малката ни колица!).
Ние сме влюбени в това хотелче иначе:

http://www.hotelargobg.com/index.html

Но тук на снимката въобще не се усеща атмосферата... много е приятно и чистичко и с хубава тревичка навсякъде, а от страни до басейна се издига планината и е чууудно! Ух - размечтах се!

За така хубавата тема с почивките на море - се присъединявам към leta5!
Zuzu_82 - много хубави снимки!
А моите наблюдения за вирусите по морето са по-различни. Колкото пъти ходиме до нашето море - толкова пъти сме се разболявали (а по принцип рядко боледуваме и двамата). И преди 2 години отидохме до Мармарис - върнахме се щастливи и отпочинали. Никой не се разболя (какт осе усетихме в последствие:)) Беше просто прекрасно. Пускам ви снимки, но моля не се смейте на "плажните" снимки - бих ги махнала с удоволствие, че не мога да се гледам там Simple Smile Иначе природата е красива, морето е чудно! Хотела в който бяхме е парк-хотел и са едни бунгала сред дърветата в залива близо до морето... абе тази тема с мореттата по-добре да я спирам, че нали тази година ще пропуснем...
http://wickyhouse.com/pics/marmaris_web/
И все пак за сравнение - миналата година бяхме в комплекса на Гранд хотел Варна в Св. Константин и Елена с оферта в която цените бяха наполовина - иначе излизат същите пари колкото платихме за Мармарис (за 5 звезден хотел оуинклузив). Нищо общо! Лошо обслужване, преследване да ни изчистят поне веднъж стаята и да ни сменят кърпите, мръсно, басейна нито веднъж не го почистиха, морето също мръсно и пренаселено и разбира се - Тишо се върна с вирус от там, а аз тогава бях бременна и бях на тръни цяла седмица след това! Не смятам, че по някакъв начин самото море е виновно за вирусите. По-скоро мръсотията и не добре подържането на хотелите и ресторантите има връзка с това!
Веднъж като видях какво значи да си прекараш добре на море и повече май няма да повторим тук (или поне не скоро...) От друга страна Варна ми е любим град и много обичам да ходя там! Делфинариума ми липсва - не съм ходила от няколко години вече!
Ще ме извините, че пак толквоа много писах, но е писано на доста почивки и пускам наведнъж (че докато ви изчета...)
На всички болнички бебоци  Hug
И лека вечер  bouquet

# 108
Здравейте,
днес купих на Мишо за 1 юни една играчка дрънкаща и много подходяща за дъвчене, че това лигавене такива нерви ни създава и на мен  и на Мишо  ooooh! Такива книжки шумящи не намерих. На Дани и на Явор купих по две играчки от рекламите на ужасния канал Джетикс, бонбони, яйца с крокодили ли, чудовища ли, незнам вече с тези техни страшни играчки..... Между другото съм силно възмутена от цените на играчките в магазин Марсел, но понеже е горе-долу близо да нас и мога да стигна до там с количката, та затова друг избор нямах. Ама то пък бива цени, бива, ама те са се уляли направо  :ooooh

Ох, отивам да спя, чувствам се много уморена  Tired

Лека нощ

И докато пишех прословутия си пост и приспивах Мишо, Дани и Явор, в темата са били публикувани 7 нови отговора   ooooh!

# 109
Герганчето, пъпчиците, които описваш приличат на такива от претопляне.  

sisi1974 на Светозар Проспана му го бяха изписали 2 пъти по 2.5 мл., така си пише и в упътването, че в такава доза се дава на деца под 1 г. Твоята педиатърка много те е впрегнала, както и мен в началото и се е презастраховала с антибиотика. Мен от Бърза помощ ме посъветваха въобще да не давам нещата предписани от частната поликлиника, защото при вируса няма да имат ефект. Отначало на Светозар също не му течеше носа, защото имаше задна хрема, при нея секретът от носа се стича назад към гърлото и това предизвиква кашлицата, Проспана е за отхрачване. Ако детето няма температура и дишането е чисто, няма нужда от антибиотик, но трябва да се следи и аз го водих 3 дни редовно да му слушат гърдичките. Само една вечер ми се буди по често да кашля и като изсмукахме сополите от носа се успокои и си спеше после.

wicky, в Мармарис ми се вижда доста уединено, а пък снимки от плажа не видях, само кея и басейни, може да съм пропуснала.  newsm78

Не знам какво толкова не харесвате на нашето море, на мен в по-големите курорти, в хотелите на плажа, които сме посещавали сме оставали доволни от обслужването и от хигиената също, стаята ни се чистеше всеки ден, а и персоналът много се радваше на българите, особено в Албена. Ето снимки от почивката ни с Валентин от х-л Ралица в Албена през 2008 и Примасол Магнолия на Златни пясъци миналото лято. И двата плажа бяха супер чисти, водата в морето също: http://www.zlatarevastef.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album20
http://www.zlatarevastef.myphotoalbum.com/view_album.php?set_albumName=album29
Въобще на местата където сме ходили сме оставали много доволни от ол инклузива, а хотела на Златни пясъщи имаше невероятна градина.  Peace

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 00:07 от little rabit

# 110
Поздравления на Red tree за оформлението на първа страница!
Много бързо пак сте изписали старата тема, а из новата усещам един романтичен и ваканционен полъх.
След днешния ден ми е трудно да се включа в общото свежо настроение. Снощи се прибрахме от 5-дневно гостуване на мама и тати в Шумен. Дилянка беше много спокойна, държа се прекрасно, усмихва се на всички, заспива лесно. Но явно като се прибрахме у нас умората си каза думата. През нощта спа неспокойно, цяла сутрин мрънка, хленчи и се напъва да плаче. В резултат на два пъти и се разкървавява хемангиома и аз изпадах в паника. Очаквах, че ще стане в един момент, но се оказах много неподготвена. Не знам докога ще издържа.
За почивката – предпочитам планината пред морето. Без нищо конкретно, следващото ходене до Пловдив може би ще го съчетаем с няколко дни из Родопите.
Глезанката ми ще остане без подарък за 1 юни. Едва ли ще се обиди. Имам нещо на ум да й направя, ако излезе успешна идеята, ще споделя.

# 111
  • Mediterraneo
... Снощи се прибрахме от 5-дневно гостуване на мама и тати в Шумен...

Е, браво  Crossing Arms Сърдита съм, да знаеш!

# 112
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЕБЕНЦА, КАКИ И БАТКОВЦИ!!!  ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ, ПАЛАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

bigdance2 Tada  ura

# 113
Честит първи юни на всички дечица! Да са здрави, весели и да са гордост за мама!Поздравявам с "Оранжева&# … 77;н"! Hug

Миналата седмица и двете ми деца взеха да кашлят, а кака вдигна и температура. ЦЯла седмица ги лекувах. Каката е вече ОК. Обаче дребното продължава по един-два пъти дневно да кашля сухо. Водя го всеки ден на преслушване, пие "Стодал" и "Мукоплант".

Стиснете по един палец за бебето на сестра ми. НА 15 дена е, а не наддава. Днес са на контролен преглед, дано да е качило малко поне!

# 114
  • София
Честит Празник на всички дечковци! На малките ни бебоци, на по-големите деца и на най-големите деца (като нас:))  Hug

...Напоследък не ми остава време за нищо Tired Сутринта извадих към 10 ч. прахосмукачката да чистя и така и си остана на средата на хола цял ден, Беба не ми даде никаква възможност да почна и чак към 19 ч. майка ми като се отби да ни види я позабавлява малко, за да мога да изчистя...
...
Аха-аха! Е аз съм така по принцип. При мен е изключение да мога да и изчистя или сготвя през деня. Обикновенно готвя вечер, като се върне таткото! Или майка ми идва да ни сготви  Embarassed Но бебка аха я оставя и се почва мрън-мрън Simple Smile Говоря й, обръщам й внимание, но не - ако не съм при нея - не издържа дълго време.

Аз забравих да ви се оплача вчера - но бебка събота и неделя въобще не спа през деня в къщи... чак привечер като я изведем с количката и тогава заспиваше! Много ни измъчи... незнам какво беше това, дали от жегите, но и вчера беше голямо мрънкане, поне успя да поспи най-накрая. Вашите бебета като заспят - плътно ли спят няколко часа? Защото бебка се буди на половин - максимум един час и като й дам бибата заспива на момента пак, ако още й се спи, но това продължава така докато се наспи... (най-много 2 часа ги доакрва в къщи)

little rabit - то под "плажни" имах предвид всички където съм по бански (че под плаж не се има предвид пясък задължително...)
На Мармарис нямаше пясък на голяма част от крайбрежието, а и ние по-често се къпехме в басейна до морето (няма нужда да казвам колко беше хубаво пък там - не ми се мърдаше) и въпреки това отидохме на един круиз, който минаваше по островчетата и спираше да се къпем по заливите - и това беше най-хубавото ми къпане в море до сега! Там има и пясъчни ивици по принцип...
А хотела беше огромен и беше пълно с хора. Имаше точно още само две двойки като нас - всички дуги бяха семейства с деца и разбирайте, че имаха минимум по 2 деца в повечето случаи им се губеше бройката  Laughing Та там е най-подходящо за семейства определено...
Друг вариант е Гърция - там знам, че плажовете са огромни и морето е чудесно! Едни приятели ходят с двете си деца всяка година на Халкидики в едни бунгала с много добри условия. А цените продължават да са или същите или по-ниски от тукашните...
Иначе снимките, които си пуснала са весели! Сигурно попадате на по-хубави места от нас... ние преди ходехме предимно на Балчик и ходехме да се къпем на плажа в Албена - наистина там е по-добре!

# 115
Добро ви утро и честити ни дъждове Wear Umbrella
Ех, на това време да се върна в леглото с една книжка, после хубаво филмче и сладко подремване, а навън да се лее дъжд, знаете ли как сладко почукват капките по нашта стряха на терасата и унасят? Ама мечтииии.... Дребната няма да го разреши това Laughing
Отивам да си правя кафе и после ако имам шанс и позволение от малката се връщам при вас Wink.

# 116
Честит първи юни на всички дечица, да са здрави и много весели и щастливи!  Tada   newsm76 Two Hearts

Мишона, дано започне да наддава бебчето на сестра ти  Praynig и вие оздравявайте бързо!

wicky ама аз и по бански не видях снимки, връщам се пак да разглеждам, явно нещо съм пропуснала.  Embarassed Иначе много подредено, чисто и красиво градче ми се видя Мармарис по снимките. С удоволствие бих го посетила, но ще трябва да почакам да поотраснат децата. Ние в България откакто имаме дете ходим само на ол инклузив, защото Валентин е толкова бесен, все се опъва и дърпа в обратна посока, не иска да върви, уморен бил, а като тича като пощурял, тогава не е уморен...  Crazy, абе не е за разправяне...затова решението е да сме в хотел на плажа, за да не се налага постоянно да го влачим нанякъде. В Албена като бяхме само 1 ден успяхме да се разходим, просто с него е кошмарно, а в Златни пясъци като тръгнахме на разходка и като взе да се запъва на всяка сергийка да иска нов пояс и какво ли още не, да пищи и врещи, не разбрахме как се върнахме в хотела и не излязохме повече от комплекса, просто нямам нерви... Embarassed, дано като порасне още малко се кротне.  
Видях и останалите снимки, не знам вчера какво съм бляла.  Simple Smile На скалите е много красиво и заливчетата са страхотни!

На Светозар май му никнат долните зъбчета, от вчера е като освирепял и всичко хапе.  Crazy

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 09:15 от little rabit

# 117
  • Ловеч
      ЧЕСТИТ 1-ВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ МАЛКИ,
ГОЛЕМИ И ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА!

Да растат здрави,разумни и красиви дечица!  261uu

# 118
Честит 1 юни и от нас с Камен на всички малчовци - пожелавам им слънчево детство  Hug
Аз мисля днес да идем до Джъмбо да си избере подарък  Heart Eyes

# 119
Честит Първи юни и от мен и Божидар! Да сте здрави и усмихнати дечурлига, желая ви хиляди забавн игри!

Всички болнички да оздравяват, на племенничето на Мишона само здраве, да започва да расте вече!

wicky и ние много харесахме Мармарис, но за хигиената сме с малко по-различно впечатление от вас  Mr. Green явно сте били късметлии. Ох а твоите снимки от пътя и тези забележителни камъни ме върнаха 2 години назад и ме накараха да се размечтая. Много хубаво настроение ми припомни, ще си открадна една две пейзажни от твоите  Wink. Все пак българското черноморие още пази своя чар в очите ми - с пясъка, с вълните, с мидичките и чайките  Heart Eyes
Колкото до приятелката, тя е медицинско лице и наистина си гледа децата под конец, с точен режим, без бабешки лекове и т.н. Обича си ги децата, това си е нейният начин да бъде добра майка, просто е излишно крайна в изказванията си.
И Божидар рядко спи повече от половин час, нито вкъщи, нито навън. Сега дремва и аз отивам да закусвам! Жалко, че денят е толкова дъждовен  Sad

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 09:38 от olemale

Общи условия

Активация на акаунт