ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 414
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
...Или любимото ми е като се разплаче стиска очите плаче няколко секунди, спира, отваря очите, поглежда ме и ако още съм при нея, пак стиска очите и се разплаква  ...
hahaha hahaha hahaha Сладурана!!!

# 586
Значи първата каша трябва да е "безмлечна" оризова? Притесненията ми идват от там че Диди попринцип е доста запечена, а с тая оризова каша да не я "стегна" съвсем? Rolling Eyes

Сами оризовата каша го разхлаби - честно....Не вярвах, но е факт!

# 587
Хей, ето ни и нас!
Не пиша много много, баткото си е у нас и се разби да боледува, и в момента е с гнойна ангина Sad
Андреа е само на кърма, давам вода - но не иска много много. От шише не може да пие, залъгалка не може да цока - познайте кой изпълнява тези функции  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ето малко снимки да ни видите Wink
Чао за сега - довечера се връщам назад да изчета какво сте писали.
Честити 5 месеца на Андреа и на всички бебоци родени на 17-ти януари Wink
ето снимките:
http://tonymm.snimka.bg/other/andrea-5-meseca.510697.19255354

# 588
  • Стара Загора
Току-що дадох на Ники да близне краставица, че ме гледаше в устата като ям. Потресе се чак от отврат Joy Много е смешен Laughing

# 589
Ее,Герганче, ти пък... Laughing
За захранването – вече получих първия упрек.
Най-общо – първо зеленчукови пюрета и оризова каша, после плодовите.
Картофи, тиквички, моркови има откъде да вземам домашни и ще приготвям сама пюретата. По-специфични неща като пащърнак, броколи – купешки. От много места се препоръчва да се започне изцяло с купешки с обяснението, че са точно за бебета съобразени /като включени добавки, текстура и др./.  Но ми се струва, че веднъж започнало с купешка храна детето по-трудно минава на домашна. Peace Така или иначе, в къщи се яде готвено. Е, ако вече категорично не иска домашно, ще купувам. Ще давам първо чист продукт, т.е. без мляко, за да усети чистия вкус, ако го отказва, ще добавям мляко. Нов продукт – на второто хранене, към 11-12 часа при нас, като постепенно увеличавам количеството и после давам чисто АМ. Един зеленчук за 3-5 дена, после следващ, после смес от двата и т.н. Нещо такова, но всичко търпи промени , ще се водя по детето, без да гоня график. Grinning
За различаването на момченца и момиченца на тази възраст – все пак ми се струва възможно.Обикновено момиченцата са мааалко по-нежни, с по-малки ушенца, но хората често се водят по заблуждаващи признаци – цвят на количката, на дрешките. Та така стават фалове, но са с най-добри намерения в повечето случаи. Но не се сещам кога за последно ми се е налагало да различавам пол на бебе, може и да греша... newsm78
Разглезване не знам как да го разбирам. Просто детето има нужда от нашето внимание и ни го показва. Пък, както казва свекър ми, ако сега не ги глезим, кога? Абе, манипулаторчета са малките душици
Арвен, в сайта дето си го дала има много полезна информация, аз хвърлям по един поглед често там.
Герганче, пробвай от тук http://papa-bebe.com/ и от менюто вляво. А в сайта на Хип http://hipp.bg/
има действието на всяко пюре по отношение на перисталтиката, но то май няма подходчщо еднокомпонентно зеленчуково ...
Честито полугодие на Миши!
Честито и на бебенцата, закръглили днес 5 месеца!

# 590
Герганче не е задължително да е ориз. Мисля може и елда. Важното е да е еднокомпонентна, неалертизираща, безглутено и безмлечна. Мисля че само ориз и елда са така. Разбира се може и със зеленчук да започнеш. Аз големия ми син така го захранвах и не беше много очарован затова сега реших каша да започна. За другия вариант аз зная че е зеленчуци/2-3 вида/, пловоди и каши вместо плодовото  Peace
Схеми колкото искаш Laughing

# 591
 Tony_M и вие доста коса имате  Laughing Много е хубава  Wink

Честита половин годинка на Мишо на Дани   bouquet
Честити 5 месеца на Андреа и Маргарит   bouquet

Току-що дадох на Ники да близне краставица, че ме гледаше в устата като ям. Потресе се чак от отврат Joy Много е смешен Laughing

Хаха аз дадох една ягода да си близне, така я засмука, че едвам й я извадих от устата  Laughing Laughing Laughing

Ох айде ние ще ходим малко да се позапасим с пюрета и каши... Че нещо като че кърмата ми намаля, а не ми се почва сега с АМ, пък и това дете с това акане нейното... снищи й беше сигурно 8-9 ден  ooooh! Изаках я с термометър, че цял ден рева и реших че е от това  #Crazy  aniTakova май ти спомена че имаш теория защо не акат бебетата или защо наддават докато не акат?  newsm78 Моля те сподели ми я   bouquet

# 592
  • София
Герганче, ягодата е много силен алерген и се дава след година и половина! Аз не бих дала да ближе ягоди.
Иначе откакто захранвам Филип ака всеки ден, че дори и по 2 пъти. Днес имахме морковено оранжево изпълнение в памперса.  Joy

# 593
Герганче, ягодата е много силен алерген и се дава след година и половина! Аз не бих дала да ближе ягоди.
Иначе откакто захранвам Филип ака всеки ден, че дори и по 2 пъти. Днес имахме морковено оранжево изпълнение в памперса.  Joy

Дори от леко близване ли може да се появи алергия?! Ужас, това не го знаех, ще внимавам другия път повече  Blush

# 594
  • София
Хей здравейте и от нас Simple Smile Ние сме си на Троян на хладинка, че в тази София не се издържа на тези жеги Wink Хвърлих само на бързо око на последните странички, че се опитвам и да уча за държавен изпит и нямам никакво време  Sick

За захранването - ние започнахме преди 2 седмици с пюре на Хипп морков с картоф. Така сладко си го яде, обожава го, все едно цял живот е яла Simple Smile Така и давах постепенно, докато стане половин бурканче, после цяло (като свърши е рев голям и и давам да суче). След това въведох тиква, после тиквичка, от вчера спанак, но Катрин категорично отказва да ги яде  Crossing Arms Това, че е изяла по няколко лъжички (5-6) от всяко, значи ли, че е въведен зеленчука, или трябва да изяде минимум половин бурканче ? (сори за глупавия въпрос, но не ми е много ясно). Иска ми се да въведа и плодове вече, но педито каза, че трябва да се въведат поне 4 зеленчука и тогава, та за това питам. Иначе и  аз и давам да си опита диня, пъпеш, банан, ябълка. Много е смешна  Laughing така ги муцка сладко  Laughing особено динята  Mr. Green

Исках да ви питам вие слагате ли малчовците седнали вече? Аз я слагам от две седмици може би. Тя се задържа за секунди и после пада като пиян Пенчо  Joy , но иначе и в коритото я слагам и си седи. Държи се отстрани и се чувства много добре Simple Smile в легенчето също Simple Smile Къпем се по 3 -4 пъти на ден и тя си умира от кеф, ама като я извадя от водата лелееее реввв  Mr. Green

Ето ни на снимки : http://january2010.snimka.bg/baby/katrin-na-barbie-girl.461331.19257344

Герганче, внимавай с ягодките Simple Smile и аз знам, че са доста силен алерген Peace

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 18:29 от Barbie^girl

# 595
  • София
Барби, и аз не знам дали 5-6 лъжички са захранване, но Фил повече от 1/3 бурканче от 125 гр. не иска да яде. Аз не го и насилвам...Не знам кога ще стигнем до цяло бурканче... Crazy Ако 5-6 л. не са захранване значи до никъде не съм стигнала.

Днес кашата не му хареса...така я яде, че после се къпахме. По-късно ще кача снимки.  Joy

Герганче, за няколко капки не знам, но например има хора алергични към фъстъци, които получават пристъпи само от помирисване на ядките. Ягодата не е толкова силен алерген, но аз и за лизване не бих дала.

Говорихте за жълтък преди. Аз съм алергична и не мисля да давам на Фил преди 11-12 месеца...

# 596
Привет отново!
Барби мисля че избързваш със сядането. Не по-рано от 6 навършени месеца, така ни каза ортопеда. И няма защо да бързате, детето си показва кога е готово. Стискам палци за държавния, моя виси втора година защото ме мързи да се явя. Колко време можеше да се отлага, ако не си се явявал въобще?
Герганче, каката ми е алергична към ягоди и дори от минимално количество се обрива. Казват че се израствало с възрастта, но не мисля да пробвам. Най-много да искам тест за алергии да й направят, иначе не смея.
Мамо Цоци и аз точно за това не бързам да захранвам. Страх ме е да не намалее кърмата защото от твърдата храна бебека ще се засища за по-дълго време. Затова като компромисен вариант мисля да не замествам хранене по-дълго, а само да й давам по малко като допълнение. Иначе вероятно заради жегите Тони си върна едното нощно хранене, но щом има нужда детето, нека. Давам й доста често да суче за да не се обезводни, много се поти милата. А малко пишка. newsm78 Педи каза да я следя и може да пуснем една урина защото каза, че може да е много концентрирана каквото и да значи това.
Много досаждам днес ,ей! Wink Ще отида да се разхладя малко.

# 597
Айде и аз още веднъж да кажа по повод на Гита - моето дете много хареса оризовата безмлечна каша. Ползвам същата, която е показала Редчето. Безвкусна със сигурност не е. Аз дояждам каквото остане от купичката и ми харесва, а за бебето предполагам вкусът е още по-приятен  chef. Яде я настървено и се опитва чак да ми вземе лъжицата и да си я натика сама в устата. Колкото до плодовата каша - смятам да въведа такава значително по-късно.

За глезенето - по мои наблюдения вече се глези, да. Особено когато е установила, че е център на внимание. Пресен пример от днес в компанията на брат ми, когато определено беше във възторг от оказваното й внимание и съвсем видимо се глезотеше, криеше се в мен, закачаше се и т.н.

Дани, честита месечинка.

Мартина са я обърквали с момче ("ах, какви големи очи има ТОЙ"), но не ми прави впечатление. Само когато е с някоя от кокетните си шапчици няма как да бъде объркана, но обикновено й слагам една бяла с козирка, много спортна, с която може да мине и за момченце. Ние на розовия цвят не робуваме, аз я харесвам повече в синьо и в разни шарении, така че е нормално, и да я объркат какво?

Майка ми я взе да я поразходи за 1 час и имам време да се почувствам и аз човек. Трудно ги понасям вече тея горещини и се нервирам от най-малкото Whistling Оставям ви засега да отметна няколко домакински задълженийца.

# 598
Аз разбира се не се сърдя, просто казвам тук какво ми е казала педиатърката, а тя за оризова каша нищо не е споменавала, каза само да е безглутенова и млечна с какъвто искам плод

# 599
Герганчето http://www.nestlebaby.com/bg/baby_nutrition/products/product_det … ;num=10&pci=2 тази каша съдържа Рожкови, а те по принцип разлхабват.На Иван и млякото му съдържа Рожкови и когато му дадох от тази каша да не ти казвам какво стана в памперса #Shocked Кашата е безмлечна и безглутенова

Общи условия

Активация на акаунт