Нова късметлийска седмичка 17.10-23.10

• 12 603
  • 381
  •   1
Отговори
# 210
Vjara, много се радвам че поглеждаш и тук какво става! Надявам се да си по-добре вече!  Praynig
MechoPuh и ние този месец тренираме за лъвче  Mr. Green

# 211
  • На един клон
Като ги свършиш свещичките и като минат няколко дена

# 212
  • Някъде там...
Мечо Пух  мисля че сега не можеш да си правиш микробиология, а и доколкото знам за целта трябва да идеш на гинеколог.Изчакай както ти е казала вече Гел. Благодаря за инфото за мъжлето Wink

# 213
MechoPuh и ние този месец тренираме за лъвче  Mr. Green

Верче, давай да спираме с тренировките и да си ги правим наистина, че в тоя студ почвам да дебелея и си търся оправдание... Е, не само де  Heart Eyes

Жабче и Gel 10х за инфото, знаех си, че е така, ама като ми се иска да правя 15 неща наведъж - хем така, пък хем и така, а и бебче... Нищо де, добрата новина е, че колкото по-чакам бебчо, толкова по-добра ставам в секса  Embarassed.. Понеже се чудя как да изкушавам бъдещия татко в точно избрани моменти... и.. понаучих разни нещица напоследък    Twisted Evil

# 214
Аз да питам нещо Embarassed
Какво е точното наименование на изследването за антитела на шарката?
Моля не ми се смейте, много съм боса откъм термини и знания в тази област.
Уговорката ми е да си пусна това изследване в цибалаб, след което ще ида на гинекологичен преглед. Моля, кажете кое е стандартното, което трябва да изследвам. Срам не срам ама .... аз досега не съм ходила на гинеколог Embarassed Embarassedнищо, че съм на 23. Признавам, че щом стане въпрос за лекари и ставам най-несериозния човек на света. Чела съм темите и все пак не съм много наясно. Вие какви начални изледвания сте си правили?

# 215
Gato, отиди на гинеколог и сподели намеренията си. Това, което си спомням от изследвания преди планувана бременност - цитонамазка и изследване за хламидии. Но според мен гинекологът ще прецени какво точно да ти назначи. Отиди и при личния лекар и си искай профилактични изследвания ПКК и урина, сега май са задължителни веднъж годишно.
Успех! И да се срещаме скоро по отчетните!

# 216

Нищо де, добрата новина е, че колкото по-чакам бебчо, толкова по-добра ставам в секса  Embarassed.. Понеже се чудя как да изкушавам бъдещия татко в точно избрани моменти... и.. понаучих разни нещица напоследък   Twisted Evil
Ето,това ми хареса! newsm10
Как сте,мацки?Аз днес съм на гости на свеки и свекъра,имат годишнина,та голям купон се заформя..Надявам се,че ще бъде весело.Лека вечер ви желая! wavey

Последна редакция: ср, 19 окт 2005, 17:59 от danidan

# 217
Ами точно така ще направя, но с гинеколожката се разбрахме да отида след 17ти октомври(защото беше на конгрес) а дотогава да направя това изследване за шарката. Малко се провлачиха нещата във времето, но време е да се хвана в ръце:) Да ама не помня как му беше името и затова питам, че като ида в лабораторията да не се срамя(а пред вас може, нали сме си наши хора:)Simple SmileSimple Smile ). Тия дни трябва да направя това изследване, а после чак след 7ми ще и се обадя на гинеколожката, че ще ми идва М и така...

# 218
Вера, ами поглеждам аз, и то редовно, просто пътувах малко и zатова не се вяскам. А иначе съм добре вече (чукам на дърво), настинката я карах преди около месец но грипния сезон определно ме плаши повече от обикновено.

Гато, изследването което ти трябва е за антитела за рубеола (IgG и IgM). Но ти като обясниш в лабораторията какво изследване искаш, те би трябвало да знаят кои антитела да ти пуснат. Ако си карала рубеола няма смисъл да го правиш. Ако със сигурност не си карала, също няма смисъл. Има смисъл ако не си сигурна дали си карала тая шарка или дали си ваксинирана.

# 219
Ко стана отидохте да почива те ли?Аз сега ссе връщам от работа и се чудя едно newsm78.Работата ми е доста напрегната и в повечето случаи съм под голям стрес cry,а и аз винаги приемам нащата по навътре.Това съм чувала,че оказва голямо влияние при бебеправенето luvbed.Наистина ли играе важна роля спокойствието newsm78?

# 220
Гато, аз като споделих с моя гинеколог намеренията си и поисках изследвания, той каза, че няма нужда да правим нищо специално. Взе ми само цитонамазка и вагинален секрет за изследване. Каза дори, че няма нужда и да пия фолиева киселина. Уточнявам, че докторът е мн. добър специалист и му имам пълно доверие. Така че, не се престаравай и  го давай по-споко. Аз по принцип съм голяма паника и съм стриктна по отношение на лечения, профилактика и т. н., хич не съм от тия, дето го дават споко, ама май това не е много хубаво... newsm78като че ли трябва да не му мислим много, аз все се опитвам да не се шашкам, ама...нема лесно Confused

# 221
Каза дори, че няма нужда и да пия фолиева киселина.
Само заради това си струва да се замислиш върху компетентността му Rolling Eyes Разбирам да е лекарство, антибиотик или нещо такова- то е просто витамин и няма никаква философия в приемането му. Така че не виждам какво би оправдало думите на този "специалист". Шоколадче, да не помислиш че нещо те критикувам,просто разсъждавам в писмена форма Wink

Мишка, по мое скромно мнение смея да заявя, че спокойствието е най-добрият приятел на здравата психика и здравословния живот, което разбира се значи, че спокойствието има изключително важна роля при бебеправенето. Ако не е открит медицински проблем до момента, значи причината за неуспешните опити до момента се дължат именно на стрес и безпокойство. Така че- давай го по-споко Crazy

# 222
Гато ,мисля че за твое спокойствие можеш да си пуснеш рубеола, токсоплазмоза и хламидия- ако ги има, добре е да се знае преди да забременееш. Иначе ето ти линк от Зачатие,според мен има малко излишни неща, но е добре да ги погледнеш Wink
http://zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=158
http://zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159

# 223
Stefanie, в никакъв случай не смятам, че ме критикуваш, аз просто споделих опита си. Забравих да кажа, че докторът ме прегледа и на ехограф. А относно неговата компетентност нямам съмнения. Въпросния доктор често е обсъждан и във форума и то само със суперлативи, не съм прочела нито едно лошо мнение за него /не че това е гаранция, де, но аз го познавам отдавна и му вярвам/.
А по въпроса за витамините - не са безвредни при продължително приемане и в по-големи дози /400 мг фолиева к-на дневно е препоръчителната доза за бременни, за другите - 200 мг дневно, ти по колко пиеш, ако не е тайна/? Единственият витамин, чийто излишък се изхвърля от организма е вит. С, въпреки че най-новите изследвания водят до спорове за това дали е безопасно да се предозира. Не искам да поучавам никого, просто казвам това, което зная. Всеки има глава на раменете си и сам решава какво да прави.
А всъщност колко дълго мислите, че може да се приема фолиевата киселина без прекъсване, ако опитите за бебе продължат година-две, през цялото ли това време трябва да се пие? Не се заяждам, интересно ми е какво казват вашите източници, може и аз да не съм права... newsm78
Цитат

Последна редакция: ср, 19 окт 2005, 22:23 от hot chocolate

# 224
Здравейте нощна смяна!
Вие не правите ли лъвчета че сте тука?
Аз вече надявам се моето да съм го заченала Simple Smile
За съжаление не можах да се погушкам повече до мъжлето щото трябва да работя Sad
За фолиевата киселина - не си спомням вече къде, но и аз четох че няма опасност от предозиране.

Последна редакция: чт, 20 окт 2005, 13:10 от Sunshine

Общи условия

Активация на акаунт