Нова късметлийска седмичка 17.10-23.10

• 12 603
  • 381
  •   1
Отговори
# 225
Stefanie, в никакъв случай не смятам, че ме критикуваш, аз просто споделих опита си. Забравих да кажа, че докторът ме прегледа и на ехограф. А относно неговата компетентност нямам съмненияти по колко пиеш, ако не е тайна/?
В момента не пия, защото не правим опити. Най-продължително приемане ми е 11 месеца.
Мое е мнението, че никой себеуважаващ себе си лекар няма да каже, че няма нужда да се приема фолиева. Ти май имаш едно детенце вече( ако не се бъркам  Embarassed )...Та може би гинекологът ти е решил че щом имаш едно здраво рожбенце, значи не би трябвало да имаш проблем с втора бременност Rolling Eyes Просто търся обяснение за думите му newsm78
Иначе,няма нищо по-хубаво от това да имаш доверие на лекаря си Hug На всекиго пожелавам да попадне на такъв  Heart Eyes

# 226
Аз понеже не разбирам, мога само да цитирам листовката на Nеоpholic:

"6. Възможни странични ефекти:
Фолиевата киселина, приемана през устата не е токсична за човека. Това не означава, че предозирането е безвредно. Продължителното приемане на фолиева киселина в много високи дози може да доведе до непредвидими и нежелани странични ефекти, както и да маскира наличието на някои видове анемии. Затова не се препоръчва дневната доза да превишава 1 милиграм..."

# 227
Аз също знам,че досега няма открити последствия от предозиране,а че можеш да я приемаш повече от година,без прекъсване!И също,че с нея много повече се намаляват шансовете за увреждане на бебето.И аз чувам за първи път за лекар,който не я препоръчва,но може би  Stefanie е права,сигурно вижда,че първата бременност е успешна и затова... newsm78
"Не са известни токсични нива на фолиевата киселина. Ако жената консумира храна достатъчно богата на фолиева киселина и заедно с това приема и синтетична 400 mcg. То за нея няма никакъв риск от предозиране. Дори в много високи дози фолиевата киселина остава нетоксична."
И аз това знам Peace

# 228
Това е изявление специално за нас Grinning

Здравейте,

казвам се д-р Петър Стоянов, управител съм на "5040 Сървисез" ООД, нашата фирма таблетира 2 вида фолиева киселина под търговската марка "Фолацид".

вид I - 5 мг (0.005 г) - това е традиционната дозировка според българските учебници (3 по 1 или 3 по 2 - в зависимост от кг, възраст, състояние на жената). тази дозировка се препоръчва за жени с рискова бременност, за нормална бременност, а също за много други различни състояние - косопад, болести на кръвта и на кожата, съпътстващо при лечение на други състояния и т.н. Тази дозировка и упътванията на етикета са разрешени от Министерство на здравеопазването на Република България (№ на разрешителното е на етикета).

вид II - 400 мкг (0.4 мг) - специално за бъдещи майки. тази дозировка е препоръчана от FDA (американската администрация за храни и лекарства) в по-ново време.

Не е грешка да вземете от който и да е от 2-та вида, ако имате нормална бременност - не можете да предозирате фолиевата киселина - ще я отделите чрез уриниране.

Ако имате проблемна бременност обаче, добре е да вземете вид I.

Не знам от къде имате тел и име на фирмата, но не са точни.

ЕТ-то отдавна не работи и никога не се е занивало с таблетиране и производство. тел, който цитирате, е бившият тел № на родителите ми (аз от 1995 г ползвам друг).

тел за контакти е изписан на опаковката - 971 6420.
ел поща - peter@5040services.com

Който има въпроси, може спокойно да се обърне към мен, ще се опитам да отговоря.

С уважение

д-р Стоянов

Това е за тези, на които не йм се пие фолиева Flutter

Кога да започнете приемането на NEOFOLIC
Във връзка с нормалното протичане на бременността и намаляване риска от развитие на spina bifida у новороденото , се препоръчва приемането на NEOPHOLIC да започне поне 1 месец преди забременяване и да продължи през първите 3 месеца на бременността В случай , че бременността не е планирана , започнето приема веднага след нейното установяване . Тъй като е трудно да предвидите началото на бременността , се препоръчва всяка жена , която има верочтност да забременее , да приема по 1 таблетка NEOPHOLIC ( фолиева к -на ) всеки ден .

Последна редакция: ср, 19 окт 2005, 23:40 от Stefanie

# 229
Ами защо,може случайно да прекалиш?
Аз я пия от 7месеца-400 mcg на ден,а знам,че и от храната се набавя и мислех да продължа,без прекъсване.Лекарите казаха-да,няма предозиране newsm78
Хвърлихте ме в размисли тази вечер.А и в съседният форум казаха,че не може да се правят спермограми в Цибалаб?И вече съвсем се обърках newsm78

# 230
Дано с коригирания постинг съм внесла малко яснота, че се оплетохме леко Laughing

# 231
Stefanie ,благодаря ти много за информацията,но имам въпрос.Все пак не си длъжна да знаеш всичко,затова извини ме,ако не знаеш,аз все пак да попитам. newsm78
А знаеш ли защо трябва да се взима от 1вариант при проблемна бременност?Аз два пъти бях с проблемна,но си пиех 400 mcg?
Извинявам се и ако го има в Библиотеката,ще погледна..

Последна редакция: чт, 20 окт 2005, 00:12 от danidan

# 232
Ами да ти кажа, не знам, но в самото писмо се казва че за рискова бременност е по-удачен първият вариант. Не знам защо Sad
Да не вземеш да си мислиш сега някакви глупости, че щом си пила от втория вид, си направила не каквото трябва  Naughty Blush

# 233
хи-хи,знам ли вече какво да мисля?!Чудя се занапред дали трябва да продължавам с тази доза,но другата седмица ще се консултирам с лекар и ще кажа после.Благодаря ти за вниманието пак,Stefanie!  love001 Hug

# 234
По простата логика, една проблемна бременност няма нищо общо с фолиевата киселина, освен ако не се касае за Спина Бифида. Така че, надали фолиевата би предотвратила проблемна бременност, а само евентуални последици от С.Б.
Консултирай се все пак с лекар, не е излишно Heart Eyes

# 235
Да,права си,ще се консултирам все пак,но мисля,че при мен не е това.Благодаря ти пак newsm10,лека вечер,а и лека нощ от мен,до утре newsm51 sohappy
Stefanie,току що видях,че си на 22 и се учудих,защото знаеш толкова неща,забелязала съм какви отговори даваш и мислех,че си доста по-голяма... smile3501

# 236
 Embarassed Embarassed Embarassed
Библиотеката и висенето по форумите правят чудеса Crazy
Аууу, оляхме се тая вечер Blush

# 237
Embarassed Embarassed Embarassed
Библиотеката и висенето по форумите правят чудеса Crazy
Аууу, оляхме се тая вечер Blush
smile3521Морена и Съни дали нещо няма да ни заключат или каквото се прави като се надвишат страничките...лека нощ за последно... Rolling Eyes

# 238
  • Стара Загора
Ама вие не спите ли бе...кви са тези размисли и страсти по късните доби Mr. Green Айде аз щото снощи спях докато вие сте бистрели фолиевата сега да се разпиша първа...то май скоро не ми се е случвало толкова рано във форума Crazy Аз два дена ще съм мома...мъжкото ми замина с баща ми в Добрич и аз ще вея байрака в СТ-З Blush

# 239
  • Стара Загора
Ама вие не спите ли бе...кви са тези размисли и страсти по късните доби Mr. Green Айде аз щото снощи спях докато вие сте бистрели фолиевата сега да се разпиша първа...то май скоро не ми се е случвало толкова рано във форума Crazy Аз два дена ще съм мома...мъжкото ми замина с баща ми в Добрич и аз ще вея байрака в СТ-З Blush

Ха добрютро.  Laughing Моме, в петък ша ти сФирна за бира, щото и аз съм такава вече за неопределено време. Рано рано изпратих половинката за Горна Оряховица, затова съм кукнала тука.

Общи условия

Активация на акаунт