7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

• 15 552
  • 187
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Блу, това, което ми идва най-напред е впечатлението ми от водния ефект. Много ми допадна и движението на водтата, и цветът й! Сладък елемент ми се виждат и тез малки сини крачета на ваната, някак си подсказват заигравка и удоволствие при правенето, а те винаги достигат до "потребителя". Пристрастна съм към животните-молдове, защото миналата година правих за кръщенето на племенника на съпруга ми тортата и там бях вкарала такъв елемент (нямах молдове аз) - плочки с релефи на животни, които символизират хубави неща за наричане:) Защо торта сърце? Много хубав жълт цвят, чудесно покрита торта!

Ели, знам, че по-късно ще пуснеш разяснения, но аз дали ще имам врече довечера??? Затова, сега да си кажа впечатленията, а въпроси ще задържа, за да не изпреварвам твоите бележки. Много ми харесват детайлите в декорацията - мечо (има муцунката на моето детско мече), количката!!!, каренцето. Какво ли щеше да стане, ако основният цвят беше едно такова, оранжавикаво като това в цветенцата най-отгоре? Като разсъждавам по цветовете, всъщност се боря за малко повече топлина в тортата. Композицията много ми харесва:)

# 136
  • у дома
sisi, да, може би, ако бебето и ваната бяха малко по-големички щеше да е по пълно, някак. знам ли  Thinking Благодаря за коментара Simple Smile

dimitrina
, нали? крачетата ми хрумнаха в последния момент  Mr. Green избрах сърце заради символиката, т.е. две влюбени сърца, слети в едно и тяхната любов дава плод  Simple Smile а и все пак да се предизвикам да покрия по-различна от нормалното форма. Благодаря за коментара  Simple Smile

eli, определено има какво да се желае относно покриването (но съм сигурна, че имаш добри аргументи в твоя полза, очаквам описанието). Mr. Green като цяло тортата страшно ми допада, особено "върхът й". мечо, подаръка, килимчето - невероятни са. много нежни и изпипани  Hug

# 137
Блу аз съм сигурна че можеш и по сложен модел да направиш , но не винаги имаме време и възможности  Grinning .
 На мен бебето и ваната наистина ми идват малки , и тортата като чели стои "празна" . При по-големи размери , щеше да изглежда "завършена" - така в момента като чели и липсва нещо .
 Бебето е добре направено ваната също ...една гумена играчка или хавлийка хвърлена на пода биха допълнили сюжета .
Идеално покриване, жълто + синьо си е класика .  Simple Smile
Ели сега ще ти кажа честно какво си помислих щом отворих снимките ти "...не , няма начин тази торта да е на Ели"  Shocked
 Не знам какво се е случило с тортата и покритието , и защо са се получили тези бабуни , но това е нещо напълно нетипично за твоя торта , затова и останах много изненадана .
Като цяло по изпълнението има какво да се желае , канта - фитил е накъсан на доста места, тази кафявата лента е прекалено широка и дебела .
 Подаръка , мечето , количката и топката са много добре направени , килимчето също . На фона на останалата час на тортата знаеш ли какво си мисля - че някой друг е правил тортата , а ти си помагала като си направила декорацията .
 Опс...май критикувах прекалено много , но знам че и ти ги виждаш тези неща ?
Къде е правена тортата в Бг или Канада ?...виждам Тропикана , значи би трябвало да е в Канада  newsm78

# 138
  • Plovdiv->Toronto
http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157624644338176/
Брей, пак се заплеснах, пропуснах си деня  Mr. Green!
Тортата е правена в Канада, благодаря за коментарите дотук, нямам какво да кажа за свое оправдание Mr. Green, освен че пак не прецених времето. Покриването на втория етаж правих когато вече първата гостенка беше дошла на бейбишауъра Laughing, така е като се захващам със всичко сама, никога вече  #Cussing out ...
Дими, Рая, Блю, прави сте! Тандури, когато коментира да вторачването в един детайл и претупването на останалата част преди няколко дена беше много права и за моята торта. И топера и тортата съм си правила сама, и покривала Laughing. Не се знаеше до последния момент дали ще е момче или момиче бебето, затова бях много ненаясно какви цветове да използвам. Долния етаж е специален - няма никаква захар в него, майката беше с гестационен диабет  Peace ... Блатовете са по рецептата за маслен блат, но брашното е занестено с равни количества смлян ръжен сухар и смлени орехи. Вместо захар има спленда, на вкус. Крема е млечен, вместо брашно или нишесте използвах агар-агар, подсладен е със стевия след като поизстина. Получи се доста прилично, не се надявах на толкова, но блатовете няха доста тънички и крема доста мекичък, та малко се стумби тортата докато я покрия  hahaha ... Бяла с малко синьо и розово, това посмях, оранжево или жулто не знам как щеха да се приемат  Simple Smile. Втория етаж е пандишпан с шоколадов ганаш, класика, но нямах време даже с ножа да го мина отгоре преди да хвърля чаршафа, а като гледам дебелия неизтупан от нишесте кафяв пръстен и копчетата лепнати накриво, чак на смях ме избива, какви планове имах за тях  Joy ... Постижението е, че отникъде не се показва гола торта и макар и дърварски, кейка има завършен вид  Sunglasses! За което много се извинявам  Joy ...
Блю, прекрасно покрита торта  Grinning! Е такова изпъване няма  chef! Бебето е ужасно сладко и стилизирано, водата е много жива, само идея синьо ми липсва, малко жълтее  Mr. Green ...
Можеше още малко украса, но и така е супер !

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 20:12 от eli_c

# 139
  • Vaudreuil Canada
blueeye®, sisi7510, Ani_Boland, eli_c благодаря за коментарите за моята торта  Hug

Изчаквах и Ели да пусне разяснения по тортата си за да пиша Simple Smile

blueeye® ваната с бебето е страхотна тортата е опъната чудесно просто майсторски. Аз лично не бих ползвала сърце за бебешка торта но ти си обяснила какви са били мотивите ти. Водата ти се е получила много добре - поздравления! За пропорциите аз нямам пролем - иска ми се да имаше наистина някое гумено пате на пода ... но това са дреболии.

Ели чак днес като започнаха коментарите видях покритието - толкова ми харесаха мечето и килимчето че въобще не съм обърнала внимание на покритието. Явно си се предизвикала добре с тази торта - трудно е като не могат да се ползват основни продукти. Много ми харесва замисъла на тортата ти - какви са размерите? колко човека я ядохте? Мечо е прекрасен килимчето също - браво!

# 140
  • Plovdiv->Toronto
Мерси Шеметка  Grinning, основата е 14 инча, това какво прави - 28-30см?, а втория етаж е 9ин - 19-20см. Бяхме само 8 жени, но от любопитство всички опитаха и двата етажа  Mr. Green, а каквото остана беше занесено на мъжкото парти в съседен апартамент, и много навреме, защото си бяха "сготвили" само пилешки крилца и чипс с бира, десерта им дойде добре  Joy ...

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 21:26 от eli_c

# 141
  • София
Аз да наваксам последните няколко торти, но отзад напред и накратко, за да не се повтарям:

Ели, мечето е много сладко и "некомерсиално"! учуди ме комбинацията розово синьо - аз бихзаложила на жълто/оранжево за неизвестен пол. Агар-агар не е ли заместител на желатина? Нещо не ми се изясни крема  newsm78 Разрезът на диабетичния блад изглежда адски вкусно!

Блу, бебокът е бобон!!! Мнооого ми хареса! Фигурките отстрани изглеждат удачно (аз имам отливките, та съм ги мислила, но все не им намирам приложение). Жълтият цвят не ми се връзва много - май ми е прекалено наситен.

Дими, искам още веднъж да прочета за твоята торта като имам време - на спокойствие и с удоволствие. Дрешката е много красива, десенът  ме очарова, жалко че не са стигнали дантелите. Това е основното, което ми разваля усещането за завършеност на тортата (така де, разкъсаните хартии се очаква да са разкъсани  Wink ).

Шеметка, и аз се присъединявам към хора от възхитени! Раковината е прекрасна, оцветяването -0 много интересно. Само тия цветчета  ooooh! някак не ми се връзват в цялата картинка.

# 142
  • у дома
raya_рая, eli_c, shemet, Rumya Благодаря за коментарите  Hug

raya, shemet наистина стои някак празна... искаше ми се да добавя нещо, но някак не успях да реша какво точно, на мен по принцип ми трябва повечко време да помисля  Mr. Green
eli, жълтее, как няма да жълтее, директно от чУшмата сипвах  Joy  
Rumya на мен точно това ми харесва, наситения цвят.. но може би си права, че специално за тази торта идва байгън  Thinking

# 143
Тандури не съм се обидила от коментара ти  Peace. Напротив,дори съм доволна  Mr. Green. Явно съм успяла да си направя и молда и бебето. Рая вече ти е обяснила, това в дясно е оригинала от полирезин,а лявото бебе е от гъм пейст. 
blueeye®,дори и да няма предизвикателство,все пак тортата ти е идеално загладена и покрита. Бебето ми харесва,но като че ли малко се губи на фона на останалите неща. Може би,ако беше маалко по-големичко и ваната да е от дясно на тортата. А водата си е добре така. 

Сиси, ама верно си го докарала като истинско! Честна дума, за момент не помислих, че е от захар! Евала както се казва! Simple Smile  bouquet

Блу,
Първо да кажа, че бебето е супер симпатяга! Simple Smile Много ми харесва как си го направила, да вземеш да направиш стъпка по стъпка! Второ, като го гледам какъв му е кеф във ваната, направо ми идва и аз да си взема една! Крачетата на ваната са също много сладка закачка! Водата малко жълтее, но пък като се замислиш реално във ваната водата не е никога синя, та изглежда дори още по-естествена!
Много ми харесват "отпечатъците" на животинки отстрани! Много са сладки! Да не си използвала капачките от детски пластелин  play doh? Ние имахме подобни, ама виж не съм се сетила...
И на мен не ми се вързва формата сърце обаче, според мен ако просто беше кръгла и бебето с ваната по-голямо щеше да изглежда още по-добре! Да не пропусна да кажа обаче, че перфектно си покрила!

Ели,
Направо се абстрахирам и аз от факта, че тортата е твоя и коментирам мечето с подаръка! Не са ядосвай за тортата, на всеки се случват такива работи..аз много пъти съм разказвала за моята случка когато ядохме торта с лъжица, като цялата торта беше сипана в купа, защото се разпадна Simple Smile
Мечето е наистина чудесна фигурка! Гледа ли от някъде ( извинявай не прочетох дали си писала за това) или кара на фантазия, защото е нетрадиционно и много ми допада. Гледам извадила си голямата игла и си шила килимче Simple Smile Чудесно се е получило! Количката е направо един път!!! Тя от трите най-много ми хареса! Порадъчето също е добре направено.  Peace
Въобще при тях си личи, че с удоволствие си ги правила!

# 144
  • Vaudreuil Canada
Като гледам каква активност е в темата да взема да разбутам духовете  Wink

Tеми за размисъл и допълване:

Торти числа
Мини Тортички/Къпкейкс
Солени торти
Държава
Етно
Континенти
Български народни обичаи
Празници( всенародни)
Ваканция
Нетрадиционни растения
Нетрадиционни животни
Кино и Филми
Герои на Дисни/Екшън герои
Театър
Музикални инструменти
Книги
Картини
Карикатури
Храна/Плодове/зеленчуци
Дрехи и козметика/Плетива/дантели/Чанти/Обувки
Предмети от бита/Свещи/Посуда/Мебели
Снимки, спомени, албуми
Професии
Техника/Автомобили

По колко теми ще избираме този път - 2??

# 145
  • София
Добро утро:)
Последните пъти гласувахме за по 1 тема напред. Колко време ще мислим и допълваме и кога ще гласуваме, "при кого", за да си запомня датата и да не пропусна:)?

Ооо, Шеметче, сега разбрах въпроса за броя теми - колко ще посочваме, за да изберем едната с най-много гласове...Simple Smile))

# 146
  • Vaudreuil Canada
Добро утро:)
Последните пъти гласувахме за по 1 тема напред. Колко време ще мислим и допълваме и кога ще гласуваме, "при кого", за да си запомня датата и да не пропусна:)?

Ооо, Шеметче, сега разбрах въпроса за броя теми - колко ще посочваме, за да изберем едната с най-много гласове...Simple Smile))

На мене ми е лека нощ  hahaha

Ако посочваме по 2 или 3 теми ще е по-лесно да се определи тази с най-много гласове затова питам.

Някой знае ли Ванчето до кога ще е на море и дали ще се включи в гласуването?

# 147
  • у дома
Някой знае ли Ванчето до кога ще е на море и дали ще се включи в гласуването?

до 10-ти  Peace аз предлагам да я изчакаме  Grinning

Tandoori, благодаря за коментара  Hug ще погледна дали имам стъпка по стъпка на бебето  newsm78  ooooh!

# 148
  • варненка от София
Момичета мили - Ели и Балю! Извинявам се, че вчера не успях да коментирам тортите ви, но мисля, че ще ме извините поради факта, че имах РД и не бях много в състояние да отделя нужното време.

В интерес на истината коментарите на момичетата са покрили и моите виждания по представените тортенца.

Блу, перфектно покритие, жълтият цвят много ми харесва, може би аз бих го "постоплила" още с капка оранжево. Бебето е уникално, водата е къде, къде по-естествена от моята Hug. Изобщо за мен това е страхотно моделирано бебе, по-голямо ако беше и в средата щеше да е супер. Не ми харесва надписа, може би с фитили щеше да е по-хубаво или ръчно изписано. Лично мен тези фигурки по борда на тортето не ми допадат, просто не ми се връзват с бебо във ваната. Сами по себе си са готини, ама в тази комбинация...  Rolling Eyes

Ели, и аз съм в групата изненадани. Много си ни вдигнала летвата и просто всеки път очакваме от теб невероятни изпълнения. Тортата ти е много сладка, с хубав замисъл, ама си личи, че на бързо си я правила. И въпреки всичко съм запленена от килимчето и композицията върху него. А разрезът - просто ме довърши, това е - искам торта!

А за гласуването вече съм нетърпелива - предлагам по 3 теми да посочваме, а на кога ще изпращаме вече не зная. Рая, ако не й е писнало от нас дали ще се навие? Ако ли не мога и аз да приемам гласовете. Вече тръпна за следващото събитие  Blush

# 149
  • гр. София
Здравейте Момичета!
Имам едно ВЪпросЧе ???
Опитах да разгледам тортите от старите предизвикателства, но не успях, в това не съм и пробвала. Може ли да ми кажете как да разгледам старите и това също.

Общи условия

Активация на акаунт