7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

• 15 559
  • 187
  •   1
Отговори
# 120
Пепи тортата е супер- висока, както ги харесвам и аз, идеално изгладена, бебето наистина е "по-възрастно" ама нали и бебетата растат Grinning
Шемет идеятя за бебе в раковина е много оригинална и мила. Изпипала си всичко. Ако наистина си изработила главичката ръчно без отливка- шапка ти свалям!
И Сиси, откога чаках да дойде денят за обсъждане на твоята торта- не че не го пропуснах де ама днес наваксвам. Направо съм удивена от всичко- идейния замисъл, детайлите, цветовете, формата на тортата. Абе всичко ми харесва- нямам критика. Е то и аз не гледам с окото на професионалиста а на любител- аматьор. Замисъла от сърцата до обувките го схванах на 2-рата минута от гледането. Браво, жалко само за житейския сценарий! А от цялата торта ме грабна новороденото бебе-като истинско е-нищо че е правено с молд а не ръчно, важен е резултата. Би ли споделила от каква моделираща маса е изработено. И да знаеш- твоята торта ми е фаворит в тазгодишното предизвикателство, ако имаше гласуване щах да гласувам с две ръце! Hug Поздравления и поклон пред труда и таланта ти!  bouquet

# 121
  • Vaudreuil Canada
Дими дрешката е страхотна и дори и недовършена тортата изглежда страхотно - как докара шарката на плата? По предварителна кройка ли работи или импровизира тъй като много добре се е вписала в размера на тортата? Май ще трябва да се напънем за едно текстилно предизвикателство  Wink и аз съм мераклийка на дрешки и дантелки.

marulka_s не бях виждала тази снимка иначе можеше да се напъна да напъхам дупето на бебето в една такава черупка Simple Smile

colova нямам молд за бебе но май ще си купя Simple Smile ползвах една пластмасова формичка за да докарам изпъкналите части на личицето, но моделирането е изцяло мое - затова и е толкова "загатнато" всичко. Късмета на начинаещия вероятно ... Дотук най-трудно ми е да направя изпъкналостите по лицето (и с будата беше така).

Дими, Марулка, Цолова Благодаря ви за отзивите  Hug наближаваме края на предизвикателството и интереса спазвайки правилото стихна Simple Smile

# 122
Сиси,
перфектно изпълнение на обувчиците, перфектно заглаждане на тортата и преливащо покритие, чудесна цветова комбинация.
Сега да почна с критиките Simple Smile Когато един "артист" ( било то художник, скулптор, тортоправяч и т.н.) започне един проект не е задължително да има идея как ще се получи накрая проекта, защото много идеи претърпяват трансформация и се ражда нов дизайн, НО е много важно да знае кога да спре. Всичките елементи са изработени чудесно поотделно ( и на бебето косичката е добре оцветеня и сърцата са много добре направени), но смятам, че просто не им е мястото на всички там. Ако беше се спряла само на една идея- бебе + сърца или обувки плюс сърца ми се струва, че щеше да спечели повече тортата ти. Пластмасовите играчки бебета няма да ги коментирам.

Като цяло добро изпълнение, личи си, че имаш много възможности, работила си чисто и прилежно, но ти трябва според мен малко опит в композицията.  Peace

Шемет,
Гледам тортата и ми става едно такова спокойно и плажно Wink))
Бебето е супер сладурско и предвид, че си го правила без молд още повече го оценявам! Според мен без коса е добре! Единствено малко по-розовичък да беше цвета и на лицето да се виждаше бледо очертание на уста, очи и т.н. щеше да е добре.
ЕЕдна забележка- струва ми се малко претрупана с мидички и рапани самата торта, а и те дават малко контрастиращо сравнение м/у големината на голямата раковина и тях. Т.е и двете като резултат започват да не изглеждат естествени. Смятам също така, че цветът на камъчетата е малко силен, може би малко по-нежни, предвид останалите цветове по тортата би бил по-подходящ.
Много съм впечатлена от цветовия нюанс на водата! Чудесно си се справила и с боядисването на самата раковина! Като цяло замисълът е прекрасен, изпълнението е добро!
Това, което бих махнала са лилиите в раковината ( отново проблем в съотношенията- размер на раковина, размер на мидички, размер на бебе и лилии).
Много впечатляваща торта като цяло!
* Редактирам за да ти кажа, че проблемите ти с моделирането на лицето може да се оправят с малко инструкции като от книгата за полимерната глина, която давам като награда в сайта ми, ако не си се регистрирала вече, направи го, ще ти е полезна! Peace

Пепи,
просто не мога да ти се начудя как ги правиш тези фитили на борда толкова равни! Simple Smile Бебето е чудесно и хич не е голямо според мен. Цветовете ми идват малко контрастни, но това вече е коментира, че може да е от снимката. Съгласна съм с коментарите за големината на детайлите съшо така. Тортата е покрита добре.
Това, което ми е искаше да видя обаче е малко по-нестандартна идея, т.е тортата е хубава, но е традиционна. Не знам, може би е имало нещо, което ти си се предизвикала, което ние не го виждаме,а е възможно и да е била за клиенти ( не прочетох, ще се върна да погледна), затова не го отчитам като "грешка", но просто ми се искаше да видя от теб да излезеш някой път от зоната на комфорта и да създадеш нещо, с което да ни вземеш акъла, защото способностите ги имаш.   bouquet

Дими
,
много интересна идея! Какво тесто си ползвала? Изглежда ми малко ронливо и ти се е накъсало на няколко места?
Смятам, че ако беше покрила цялата торта и след това беше наслагала елементите щеше да бъде по-добре. Много ми допадна начина, по който си направила десена на тортата! Чудесно! Дантелата на якичката ми се струва малко изкуствена...не знам защо...
Много ми хареса идеята ти да ползваш килимче с пръчици за опора! Трябва да я ползвам някой път Simple Smile
Струва и се, друг вид " опаковка" би стоял по-добре на самата дреха обаче. Може би кутия или нещо такова, трудно е да се пресъздаде реалистична хартия и да изглежда добре.  Peace Роклята обаче е добре направена, браво!

Рая, ама оправи ли се това с колекциите във Фликър? Гледам има колекция за 7-мото предизвикателство, а преди това нямаше възможност дори да се извади! Как го направи?

# 123
Ани Боланд, понеже бях обещала, че ще коментирам тортата ти след като видя обясненията, сега се връшам малко назад, надявам се момичетата да не се сърдят, но не ми се зареждаха мненията досега.  Peace

Ани, както вече ти писаха, много интересна форма за покриване! Аз да кажа обаче, че оценявам много факта, че въпреки ронливото тесто и сложната форма за покриване никъде не си накъсала покритието! Браво!
Съгласявам се с коментарите за облаците- роял айсинг ми се вижда по-подходящ или поне да бяха чисто бели, защото откровено казано сега не си личи изобщо, че са облаци.
Според мен тортата е достатъчно добра и изчистена и без допълнителни елементи. Не че не ми харесва с надписа долу, но си мислех, дали ако беше напраен на пръчица или телче и забит зад мечето нямаше да е по-добре? Или на звездичка или нещо такова?
Мечето е сладко, струва ми се, че малко му е дългичко розовото нещо ( пола и гащички), та идва близо до под мищничките. Ушичките са малко големи, а и на мен ми липсва розова панделка!
Като цяло много симпатична бебешка торта!   bouquet

# 124
Tandoori с 25$ - платих за 1г. "про акаунт" .

Шемет понеже винаги имаме "любима" торта във всяко Предизвикателство - е това е моята торта този път . Поздравления за идеята , за изпълнението .
 Бебето ми харесва , добре е измоделирано  , може би с малко "дъст" на бузките за цвят щеше да е идеално .
Мидите и рапаните предполагам са направени с молд , или греша . ( приличат ми на шоколадовия молд на Уилтън )
 За камъчетата съм съгласна с Ани , аз бих ги направила в кафява гама .
С какво боядиса раковината ?
 Още веднъж - това е моята торта в това Предизвикателство  Grinning
Дими да си призная очаквах именно тази торта от теб , някакси знаех че ще е дрешка за бебе  Grinning .
 Идеята е прекрасна  , с малки забележки и изпълнението също . На мен лично не ми допада цвета на хартията най-отдолу . Този нюанс на "лилавото" ми изглежда като "избеляла опаковка "  Confused Но това си е лично мое виждане , може би защото аз бих подарила на  бебе нещо светло , в пастелен тон  с детски мотив .
 Рокличката ми харесва , рисунката по нея също . Само че по долния ръб на шивача май не му е достигнала дантелата  ( средното ми е "дизайн на облеклото" ...)  Wink

С какво тесто работи - това на Нелка или Класически фондан ? Изглежда ронливо , особено си личи по ръба на дантелата - стои накъсан.
 Така , до тук с критиката - тортата е точно в стил Дими , което няма как да не ми хареса  Heart Eyes

# 125
  • Vaudreuil Canada
Тандури, Рая много благодаря за отзивите ви  Hug

Тандури за цвета на камъчетата съм съгласна на сто процента но май ме домързя да направя нови Simple Smile а за книгата силно се съмнявам че ще помогне, но пък се регистрирах (за всеки случай) Доста инструкции съм чела и гледала но някакси не ми се получава по тях - иначе на картинките изглежда мноооого елементарно пък на живо е мисия невъзможна. Може би обаче трябва да помисля и за метални инструменти защото тези които имам са доста грубички.

Рая мидичките и рапанчетата са правени с две формички - едната е от този сайт http://www.clayfactory.net/makins/pshmld.htm а другата е форма за шоколадови бонбони (подобна на тези молдове но по-дълбока). Раковината боядисах с бронзов и сребърен спрей като размазвах и с четка отгоре - въобще голямо мазало беше, но пък си направих кефа ... после имах около 2-3 метра върху и под масата периметър за чистене, а краката ми бях бронзирани отдолу Simple Smile

# 126
  • у дома
shemet, останах без думи когато видях тортата ти за първи път... думите все още никакви ги няма  Mr. Green продължавам да се дивя, просто тортата е трепач, като идея и изпълнение, всичко страшно много ми допада! уникална торта, истинско предизвикателство.. единствено сивите камъчета, да бяха маааааааааалко по-бледо сиви, това е.. бебето е като истинско, а раковината  Shocked  поздравления и поклон! Hug

dimitrina, имаш невероятен талант. уникални идеи, които успяваш да осъществиш по един неповторим начин. наистина много, много ми харесва... всичко е толкова истинско... за съжаление незавършеността някак се набива на очи, разкъсания пакет не е точно разкъсан. съжалявам, че не си имала време да доизкусуриш нещата. но нищо, следващият път.  Mr. Green  поздравления  Hug

# 127
Шеметче,страхотна идея за торта. Хареса ми формата и оцветяването. Отначало не забелязах снадките на стърчащите неща,обаче ти като си призна и се върнах да видя. Е,не е зле, а и къде си виждала абсолютно гладка раковина  Wink. За лицето на бебето - хич не е лесно да се моделират толкова нежни черти. Аз като правех моряците си ставаха абсолютни карикатури (без да се старая да са такива). Леееко ти завидях пък аз за формите за морски неща. Хората като са измислили молдове за бърза и лесна работа,защо да се мъчим на ръка,не всеки може да се справи с моделирането.
Дими, наистина много интересно предложение. И на мен ми се струва,че хартията не се е получила много добре,но за сметка на това пък роклята е трепач. Отива в папката ми с идейни торти. 
Сиси, ....
 Пластмасовите играчки бебета няма да ги коментирам.
За кои пластмасови играчки бебета става въпрос,на тортата няма такива  newsm78

# 128
Шемет Тортата тинаистина е страхотна! И на мен ми напомни на нещо от бебешка фотографка, само че не Калина, а Anne Geddes  Wink Нямам забележки, всичко ми харесва! Наистина ако беше го пооцветила бебенцето щеше да е добре, но и така е просто невероятно  Hug
Дими Идеята ти е страхотнаааааааа, тортата изглежда много вкусна. Благодарим за рецептата. И на мен ми изглежда недовършена, но до там докъдето си успяла е чудесна! На мен обаче цветовете хич не ми допадат  Embarassed Едното ми сивее, другото ми тъмнее..... нещо не ми е много бебешко   bouquet

# 129
[/left]
Сиси, ....
 Пластмасовите играчки бебета няма да ги коментирам.
За кои пластмасови играчки бебета става въпрос,на тортата няма такива  newsm78

Леле, Сиси, да не би двете други бебета ( не в/у цветето, другите) да са формички?   Embarassed Много се извинявам, тука при нас има едни , които са гумени и са за баня и точно така изглеждат!  ooooh! Извинявам се искрено, надявам се да не си се обидила на коментара ми, грешката е  неволна, просто се  подведох се по външния им вид!
И все пак, смятам, че са много бебетата, независимо, че не са пластмасови! Peace

# 130
  • София
Момичета, благодаря на всички за коментарите! Страшно ценни са ми, защото за пореден път сте ме схванали точно:)

Сега, ще дам яснота по някои въпроси, които сте засегнали.

дантелата не е достигнала на шивача, защото шивачът е скръндза и беше решил, че там някъде ще минава изправерият ъгъл на разопакованата хартия. Хартията, обаче, нито стигна, нито се изправи и шмекериите на шивача лъснаха:)))
Цветът на хартията - каквото можах, това направих (исках да е тъмно кафява, като от външната страна да е с малко перлен оттенък, къде ти...трябваха ми тонове кафяво и в един момент спрях)
Тестото - хм...хартията и дантелата са Нелка+гъм-пейст, някои други са "нещо отпреди" + Нелка...
Роклята - не съм я правила отделно и после да я метна, правих я върху последния, монтиран вече слой сладкиш. Кой знае защо реших първо да метна горната част, после дантелата и после да се чудя как да подвра отдолу полата...сякаш не можеше да сложа едно парче фондан, по средата лента и да го метна отгоре...може би пък, тогава нямаше да стои така...абе трябва си експеримент, за да се твърди със сигурност. Оцветих я накрая, дори след дантелата, защото розовото, каквато трябваше да е, не ми хареса, много бозаво дойде всичко да е дюс и с една плоска четка нанесох широкия цвят, на дъги, после с тънката минах по вътрешната дъга с разни цветове, докато не сметнах да стига вече:)))
Цветовете - ами да, аз не съм любител на ярките, ясни цветове. Харесвам смесени и пастелни, дори и тема "детско" не може да ме "прекръсти"Simple Smile)))

# 131
Tandoori Сиси е показала бебето играчка , а до него е това от захарно тесто , правено с молд  Simple Smile
 Молда тя си го прави от един силикон който аз и изпратих от тук - mold putty ( има го в Хобито и Майкълс)  http://www.amazingmoldputty.com/ProdDetail.cfm?Category=Silicone … mazing+Mold+Putty

# 132
  • Plovdiv->Toronto
Шеметка, много красива торта Heart Eyes, още като я видях се каня да попитам еърбрашвана ли е, сега виждам че почти съм познала, брей, много хубава работа вършат тези спрейове, аз все се каня да опитам, сега вече със сигурност ще се пробва  Mr. Green! Бебето много ми харесва, аз не съм по дебелите бебета, това ми се вижда по-реалистично  Grinning! Формата на самата раковина малко не ми прилича, но знам че е трудно, когато се прави от торта, аз обаче бих я окастрила още малко отдолу и бих направила шиповете по-големи. За залепването, права си, личи, но незнам как може да стане иначе, от монолитно парче, което обаче ще е тежко и може да дръпне част от тортата  Thinking ... Така че браво шеметка  Grinning, много смело и красиво, другото са дреболии   bouquet ...
Дими, типично в твой стил, не обичаш ти неестествени, ярки цветове Laughing, тортата е стилна като скулптура, една старинна рокличка, разчупила основата и излязла от хаоса отдолу  Laughing ... Дантелата е красива, десена също е стилен и естествен, просто не е от колекция 2010  Mr. Green. Ще пробвам този сладкиш, доста вкусно звучи. Поздравления за старанието и усилията   bouquet ...

# 133
  • у дома
blueeye®   http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/4850268289/in/set-72157624506693199/  - торта "бебе родено във вана"  Laughing

Още снимки ТУК и напред.
а ТУК има малко стъпка по стъпка.

Предварително искам да се извиня, че се осмелих да пусна тази торта.   Praynig  просто защото нямаше почти никакво предизвикателство в нея… да не кажа, че нищо ново не съм показала  Confused
Тортата беше за подарък на един млад момък, поводът – погача. нямах идея дали ще успея да направя каквото и да било, но имах желание и попитах майката все пак да каже дали има някакво изискване, без да й обещавам, че ще направя торта.
насоката беше – бебе и вана (заради раждането във вана) и да е много шоколадова. Grinning
избрах лесното.

готови квадратни какаови платки
сок от компот за напояване (кайсии)

тъмен Ганаш
600мл течна сладкарска сметана
600гр натурален шоколад Стила долче
60гр масло

покритието е смес от шоколадово тесто и готова маса на Пикко

за първи път покривах форма сърце или поне нямам спомен да съм покривала друг път  Crazy бебето си го направих с ръце, без да гледам никъде и без отливки.  Party този път водата си остана вода. Mr. Green животинките ги направих с пластмасови формички за пластелин. това е.

най-важното е, че тортата се хареса като цяло – и на вид, и на вкус.
направих я за няколко часа. в петък вечер след работа измоделирах бебето и ваната, направих Ганаша и оставих една нощ в хладилника. на сутринта сглобих, замазах само с Ганаш и оставих да стяга. спретнах и отливките. после за около час покрих и украсих, просто трябваше да отиваме да орисваме бебето и нямаше време за нищо по така. ooooh!

# 134
Тандури не съм се обидила от коментара ти  Peace. Напротив,дори съм доволна  Mr. Green. Явно съм успяла да си направя и молда и бебето. Рая вече ти е обяснила, това в дясно е оригинала от полирезин,а лявото бебе е от гъм пейст. 
blueeye®,дори и да няма предизвикателство,все пак тортата ти е идеално загладена и покрита. Бебето ми харесва,но като че ли малко се губи на фона на останалите неща. Може би,ако беше маалко по-големичко и ваната да е от дясно на тортата. А водата си е добре така. 

Общи условия

Активация на акаунт