7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

• 15 562
  • 187
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Сиси, много нежна торта и както винаги изпипана. Типично в твой стил. Всичко по тортата много ми харесва (и ти завидях за молдовете  Twisted Evil)

Марулка, вярно, че претруфенка дойде, ама ми се искаше някакси тортата да е по-шаренка. Между другото от моя фотоапарат цветовете излизат по-силни. Ето снимка, която Ели ми прати от апарата на сестра и

А за блатовете - винаги са ми такива, но и много крем слагам. Тортата после сляга малко, но аз обичам високи торти.
Ето пример за количеството крем при разрязана торта http://images26.snimka.bg/006093275.jpg

# 106
  • варненка от София
Ааааа, супер, понеже взе за клиенти основно са ти тортите и рядко виждам разрез, сега наистина ми хареса видяното, крем има доволно   chef Дояде ми се торта сега. Цветовете на тази снимка наистина са други.

# 107
  • Пловдив
Ааааа, супер, понеже взе за клиенти основно са ти тортите и рядко виждам разрез, сега наистина ми хареса видяното, крем има доволно   chef Дояде ми се торта сега. Цветовете на тази снимка наистина са други.

Добре че понякога имам снимани разрези на торти от семейни партита. На тази снимка цветовете са много по-близко до реалните. В нас е много мрачно и снимките ми не винаги стават добре- особенно при бял фон на тортата.
Да те подразня и с още един разрез- на пънчето от предизвикателство "Сезони"

# 108
Пепи,много благодаря! Ценя мнението ти,защото винаги съм се възхищавала на твоите гладки и съвършени торти и едва ли мога да намеря какъвто и да е кусур.  И често ползвам за модел твои торти и фигурки,надявам се не се сърдиш  Hug
Марулка,заповядай мила. Аз като не мога да дойда на семинарите,ще се запознаваме поединично  Grinning. За обувките изгледах всичко, което намерих в ю-туб и гугъл,харесах си моделче и пробвах докато стана. Ползвах такъв шаблон и се стремях да се получи максимално близо до модела http://picasaweb.google.com/sisi7510/203#5501080564845885362
Ани,цветовете нарочно са по-бледи и са нюанси на розово,защото ми се стори,че ако сложа и друг цвят ще стане прекалено. За самата торта първо сглобих 5 тънки платки с крем една върху друга,оставих да стегнат в райфа. После махнах формата и започнах да навивам ( както за вита торта)ленти с различен крем  http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/4837894128/in/set-72157624477050673/ . Лентите са по-ниски от основата. Оставих пак да стегне и накрая поизрязах и оформих до това положение, като изрезките наслагвах ,където имаше нужда от височина. Надявам се да си ме разбрала сега,но ако има нещо неясно,питай  Hug   

# 109
  • София
Сиси, много нежна и одухотворена торта! Перлено-розовото е толкова ефирно! Новороденото е прекрасно, много добре си го оцветила! Сюжетът, който стои зад тортата, е малко встрани от тази деликатна красота, но...живот, има си своя естетика:) Обувките са впечатляващи като изработка - как успя и връзки от фондан да им вържеш? Поздравления!

Пепи, аз нещо тези дни все цветове гледам...не че разбирам много от тях, но явно сега те ми се набиват като първо впечатление, та се питах, ако тази изпипана тортичка имаше за фон жълто, дали нямаше да е по-плътна като присъствие и детайлите по нея да са в по-жив сценарий? Дечко много сладко се кокори:)

# 110
Пепи За мен тортата не е претрупана , напротив - харесва ми . Забележката ми е - бебешките аксесоари ( дрънкулка , шишенце ...) са прекалено малки и се сливат с копчетата и по този начин се "губят" .
 Аз лично не бих сложила розово , но това си е мое виждане . Бебето ми харесва , прилича си на "бебе" - малко порастнало , но все пак си е бебе .
 За покриването ...'що покриваш на 3 чаши вино ти , а ... Laughing Mr. Green (аз пък имам алергия към виното , и само мисълта за него ... Sick )

Сиси Виждам че и ти имаш молда на First Impressions  за бебето ...много е популярен този молд в СС  Laughing . Другия ти ли си го прави ?
 Обувките са много добре направени - от гъм пейст ли са ?
 Пеперудите   остават леко незабелязани - чисто бели са и се сливат с фона на тортата .
 Надписа , виждам че си го преместила под втория етаж , и на мен така повече ми харесва повече , но в"черно " ...знам ли  newsm78 .
 Като цяло - много нежна и изчистена торта . Бяло-розовия мраморен ефект плюс перления дъст наистина създават едно ефирно усещане .  

Елиснимките ти са качени

# 111
  • Vaudreuil Canada
Сиси тортата ти е много богата и много бебешко-детска. Обувките са страхотни - останаха ми очите в тях. Бебешкия молд явно е много добър - честно казано искаше ми се видя нещо направено без молд, но пък цветовете са страхотни и бебето е като живо.
Поздравления добре си се предизвикала Simple Smile

Пепи на мен тортата ти ми харесва - цялата във вида, в който е. Единствено ми се искаше да видим нещо по-предизвикателно за твоите възможности. Във всеки случай и аз едва ли би рискувала точно с тази торта ...  Mr. Green

# 112
Дими връзките са от гъм пейст,да. Да не ти разправям колко се мъчих с тях,и се късаха и се чупеха после,ужас.
Рая  имам го този молд,но не бях го вкарвала в употреба и нямах търпение,а другия си го правих от онази смес за молдовете. Обувките наистина са моята гордост,след няколко пробни чифта,последните станаха почти като моделите дето гледах. Да ,от гъм пейст са,много ми харесва това "тесто". За надписа-честно казано,не съм се замисляла за цвета до сега  newsm78. Понеже го правя в последния момент и все по един и същи начин,в черно. Какъв цвят би сложила ти?
Шеметче,благодаря! Ама нали затова толкова драпах да се сдобия с молдове за бебета,как на ръка  Joy. Обичам си играчките  Wink

# 113
  • Vaudreuil Canada
Шеметче,благодаря! Ама нали затова толкова драпах да се сдобия с молдове за бебета,как на ръка  Joy. Обичам си играчките  Wink
Просто съм сигурна, че можеш и сама да направиш не по-лошо бебе затова се опитвам да те побутна  Hug  А че молда е страхотен две мнения няма.

# 114
  • Plovdiv->Toronto
Мерси Райче  Embarassed Mr. Green!

Сиси, очите ми останаха в тези мини-кецове и на мен, ама то формата ли, нюанса ли, всичко те кара да посегнеш и да ги изядеш  Mr. Green! Много интересна форма, бебетата, мраморния ефект, всичко е майсторско. Не мога да не отбележа и осветяването и снимката - професионално  Peace!
Пепи, за тортата аз съм ти казала вече, класика  е, красива, висока, с хубави цветове, точно преценена като елементи, всичко е съразмерно, а за вкуса имаш 6+, много я харесаха и сестра ми и приятелките! Заглаждането за мен е перфектно, къде ги виждаш тези кусури? ( Виж моята да видиш какво значи бабуни  Laughing, хем толкова я заглаждах  Rolling Eyes ...)

# 115
  • у дома
sisi7510, впечатлена съм от всичко. тъжна история, успяла си да я пресъздадеш много добре. мраморния ефект страшно ми харесва, а за буйките - едно към едно. браво.
абе то и с молдове не е никак лесно да работиш, но ти си се справила повече от перфектно.  Peace страхотна торта.

_Пепи_, харесвам стила ти като цяло. мисля, че отново си се справила много добре. забелязах леееееееки неравности, но това е щото се взирам  Mr. Green може би играчките да бяха мааааааалко по-големи и фона аз лично бих го направила друг цвят, т.е. покритието да е различно от бяло  newsm78

# 116
  • Vaudreuil Canada
Бебе в раковина

Албума със снимките: http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157624631431272/
Повече снимки тук

Тортата реших да я правя в последния момент и понеже всички сме на диети и други ограничения я направих с останки от стари торти и замразен крем (вместо дъми ползвах блатове и крем, които ще изхвърлям) Затова и няма да се спирам на рецептите - блатовете са пандишпанени и много сиропирани, а крема е шоколадовия на Пепи.

Използвах еднократна тавичка от алуминиево фолио, която поразчекнах покрих с найлоново фолио и наредих тортата в нея. Като стегна обърнах на подложка измазах и като стегна обърнах още веднъж донатрупах малко блат и крем от едната страна за да направя формата изпъкнала частично нагоре. Така офоремната торта измазах с маслен крем и покрих. Налепих стърчащите работи на раковината, наръсих със смлени бисквити и наслагах вече направените мидички и камъчета. Бебето правих от фондан 1-2 дни преди тортата та да изсъхне - малко розово дойде, а и честно казано не се престраших да му оцапам косата Simple Smile но може да пробвам по-натам - още го пазя.

Новото за мен или това, с което се предизвиках...
За първи път моделирам човече/бебе преди съм моделирала само животинки и главата на буда за предизвикателството с 3Д тортите.
Затова и не посмях да го почна с гъмпейст за да имам време да го дооформям преди да стегне. Голямата мизерия при толкова търкаляне в ръцете е, че все полепват разни власинки и на светли тонове много личат.
Другото, което исках да пробвам е да лепя детайли по торта - надявах се да успея да слея шипчетата с основното покритие, но при боядисването всички снадки лъснаха, така че явно пак ще пробвам да го отработя това упражнение.

# 117
  • София
Торта "Подарък за бебе"
http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157624631404976/

Рецептата е на един сладкиш, който имам от унгарския съпрук на приятелка. Произходът му вероятно е от Австрия:

Gerbaud (жербо)

Тесто
500 г брашно
250 гр масло
1 ванилия
100 мл квасена сметана
малко мляко
10гр мая, малко захар
4 с.л. пудра захар
1 кл сода за хляб
1 жълтък

Шупва маята в млякото и захарта, меси се тесто, средно меко, престоява в хладилника ок 30-60мин. (в моя случай няколко часа)

Пълнеж 1
300-400мл кайсиев мармалад

Пълнеж 2
250гр смлени орехи
250 гр. кристална захар
1 ванилия
(смесват се)

Глазура1
150-200гр черен шоколад
100-150 гр масло

В тавата от фурната (27/36), покрита с хартия за печене, се разстила тестото, върху него мармалада и после ореховата смес. Пече се ок 25-30 мин на 180С. Като изстине се залива с разтопения с маслото шоколад.

Много вкусен, особено студен от хладилника!

Нарязах го на 3 ленти и така реших да оформя 3-те дрешки от подаръка.
Много ми се правят текстилни ефекти от фондан. Разбрах, че и за това трябва време...А аз оставих на оформянето 1 ден...Нямаше и как повече, така че, поднасям си извиненията затова, че накрая "нахвърлях" останалата част от идеята, за да не се налага само да я описвам, а по-скоро да я разяснявам:))) Та, това, дето е намятано отстрани, трябваше да е опаковачната хартия, която е разтворена и от нея се подават част от дрехите (първо ми се стори по-сладко от просто подредени дрехи, пък и нали е подарък, второ така се канех да си спестя голямо покриване и правене на детайли около ефекта "сгънати дрехи") Добри намерения, подценени способности на фондан с гъм пейст да засъхне разточен и изправен Simple Smile))(не съм по скромните желания аз), лошо изпълнение в резултат...Добре че бебето, което визирах като повод още не се е родило, а майка му е в Унгария, та ги поздравих със снимка, което си е по-добре от действителността:)

# 118
  • София
Шемет, много пъти гледах тортата ти. Морски поднесено бебе ми е нова идея и много ми хареса! Раковината е чудесен цвят! Малките морски черупчици и пясъка също оценявам (мисля август да правя за почерпка в работата на мъжа ми нещо на морска тема и оглеждам с повишен интерес такива изработки) Сега, бебето - много хубава форма на главата си направила. Леко загатнатите черти на лицето ми пасват на цялостната визия на тортата (в смисъл, че не ми липсват изрисувани детайли, светлосенки и прочие рисковани дейности:))), макар че би било предизвикателство) Много естествена поза, крачетата са супер. Прави ми впечатление, обаче, че повечето ръчно правени бебешки фигурки клонят към по-издължени детски телца, а не като идеалната представа, отразена и в молдовете, на топчесто сладурче...Но ти в главичката си се справила чудесно! Поздравления, Шемет, много пълноценно естетическо преживяване ми е твоята торта:)

# 119
  • варненка от София
Е това е то! Денят на предизвикателството!

Шеметче, раковината ти е трепач, оцветяване, изпълнение, страхотно. Напомня ми за една от снимките на Калина, много, много идейно. Ето за тази снимка говоря - http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/3879018609/in/set-72157624069404237/
Бебешката фигурка е супер, може би крачетата бих присвила повечко, поне нашите щерки спят така - като жабчета, та за мен това е представата за спящо бебе. Много по-естествено ми седи бебето в раковената без памперс, естествено, природно, абе ШЕМЕТНО! Браво!

Дими, не съм и очаквала нещо друго от теб - стилна, арт торта. Грабваш ме с идеите си, с изработването и изпълнението и винаги тестваш нови неща не само по отношение на декорацията, ами и при самата торта. Наистина нямам забележки по тортата.

Ей, много се радвам, че все пак се организирахме и се осъществи предизвикателството  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт