7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

• 15 590
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
Момичета с такова нетърпение чаках предизвикателството, вчера почти целия ден нямах интернет  ooooh! Започвам с благодарности към Рая, че качи снимките и темата и всичко   bouquet Благодаря на всички и за коментарите  Hug В средата с извинение за липсата на снимки с процеса на приготвяне.... А сега отговори и подробности  Party Релефа който наистина толкова харесвате всички е постигнат с напоени съвсем леко бишкоти, залепени върху масления крем веднага след нанасянето му. Върху горния край на бишкотите също съм намазала маслен крем, за да може покритиетода прилепне добре към тях. Веднъж наредени около тортата, на снадката между самите бишкоти обилно слагах маслен крем ( с пръсти най-лесно става)  Blush След това покрих. Покритието ми е малко от това на Димитрина и малко на Пикко. Смесих ги, защото това тесто на Дими тогава не ми се получи, беше адски ронливо! Добре че имах една шепичка останала на Пикко. Та затова така е напукано на доста места, явно формата на твърдите бишкоти отдолу му дойде в повече. Идеята за бишкотите и цялата философия по-горе ми бе обяснена от Ивейн, за което и благодаря сърдечно   bouquet Самата торта е с шоколадови блатове и муса на Танита ( с добавен бял шоколад).
Мечо За да ви обясня за него ще ви покажа директно от къде ми дойде идеята, ето от тазо нощна лампа на малкия ми син: Исках да не е облечен а да е с памперс, него си го харесвам, виждам че и вие там нямате забележки. Въпросните топчета на които лежи мечето ми, вече ви е ясно че би трябвало да прилича на облак. Сто пъти го развалях и накрая пак не се получи!  ooooh! Дайте идея как трябваше да стане??? Не исках на мечо да му слагам крилца, защото  на мен ангелите ми напомнят за Умрели хора ( съжелявам че го казвам, но така го чуствам) На главата , между ушите трябваше да стърчат тези звездички, но от тежеста си се угъваха и падаха... и с тях се отказах, голяма съм патка не се сетих да сложа панделка Sad Шемет мечо го поизсуших и го сглобих полусух, директно върху вече изсъхналия "облак".

Марулка
Никога не съм правила еклерова торта и си нямам идея как се покрива, но изглежда страхотно покрита! Много ми харесва облия ръб. За композицията, много идейна и сладка, бих добавила някакъв под на банята.... леко релеф, като плочки нещо отдолу. Ваничката ми изглежда мъничка за това бебе  newsm78 и наистина водата е доста синя, но за сметка на това капките които изтичат от коритото са супер реалистични  Hug Втората ти торта също много ми харесва... нямам какво да коментирам, просто семпла и красива... харесва ми  Peace

Ванче
Егати тортата! Не знам от къде бих започнала да я коментирам. Всичко много ми харесва, без съчетанието на розово и жълто   bouquet

# 91
  • Vaudreuil Canada
Марулка аз ще съм много икономична откъм коментар на днешната ти торта - всичко рисувано ме оставя без думи, а темата на рисунката ти е просто номер едно - браво за изпълнението чудесно си се справила.

Ванче и при мен проблема е с цветовете и дебелината на елементите - това е минуса. Не бих се наела да рисувам очи на бебе, но ти си се справила добре (предпочитам го спящо, но ако трябва да е с рисувани очи твоите са много добри). Браво за идеята и успешното закрепване на лентите - дантелената част на люлката е много много добра пък изпълнението е по твоему уникално.

Честно казано очаквах да има много роял айсинг в тази тема и съм леко разочарована, че не виждам такова нещо .... следващия път може би  Wink

# 92
Marulka_s много добра рисунка , наистина издава емоциите на кърмещата майка .

Личи си че тортата е подала , но както каза ти - климатичните условия не можем да ги преборим , не и с този тип торти който правим . Виж , парче кекс с малко сладко помежду  Sick е съвсем различно нещо за покриване  Laughing.

Моите забележки са : лилавото и сините цветенца . Не знам дали имаш лилава боя или си смесвала синьо и червено , но като почитател на лилаво-розовите торти , това ми идва малко "умито" ,а и ярко жълтите топченца още повече засилват това впечатление .
 Сините цветенца са точно обратно - те пък са прекалено наситени за тази комбинация на цветовете . Това е което аз бих променила  Grinning

Ванче идеята както винаги е много интересна и оригинална . Благодаря за подробните снимки - определено има какво да  научи от тях.

Така ...забележките ми се покриват с тези на другите . Бебето е първото нещо което се набива на очи. Знам че ползваш отливки за лицата , но силно изрисуваните вежди и очи в черно вече не го правят да изглежда толкова "бебешко" . Червените устнички също  Confused . Мисля си че ако беше минала веждите с кафяво , очите в по-светъл тон на кафявото , щеше да се получи по- нежен образ ( особено за момиченце) . Миглите бих ги пропуснала , те повечето бебета почти нямат до към 6-7 м ( (спомням си малкия като се роди , почти нямаше мигли , мъжа ми беше толкова разочарован , понеже на Дида са доста дълги и изразителни ...сега на Матю с 2 пъти по-дълги и подвити  Laughing )
 Розово и жълто - да странна комбинация , но ти спомена че тортата е била поръчка . Мисля ,че тези два цвята се съчетават  сравнително добре  , ако са в пастелни тонове каквито са по дантелата на кошчето и големите пеперуди . Виж малките пеперуди и лентите към коша  са много ярки и наистина не се комбинират .
 Момичетата коментираха дебелината на големите пеперуди - предполагам си ги направила така понеже си се страхувала ,че ако са по-тънки ще се счупят  още повече че са "прегънати" . Това много зависи от тестото , ако са гъм пейст биха издържали .
 Извинявай че те "накритикувах" толкова , но знам че ти ще поемеш критиката  Simple Smile . Както казах  идеята си е  сточно в стил "Ванчето" - разчупена и богата на детайли .  'Айде и едно букетче  bouquet , знам че са ти любими   Mr. Green

# 93
Marulka_s,поздравления за рисунката. Да гледаш и рисуваш (а не да копираш, като мен  hahaha),това си е   страхотен талант. За темата на тортата-много ми допадна тази идея,аз никога не съм кърмила,но гледката на кърмеща майка предизвиква умиление у всеки. Цветовете,де да знам,сякаш ми допадат на пръв поглед. Или пък ,ако бяха мааалко по-светли,незнам... newsm78
Ванюшка,от твоите торти винаги има какво да се научи. И като идеи и като изпълнение. Добре,че се включи и не се отказа. Рая вече ти е казала за лицето на бебето и за пеперудите. Това съвпада и с моето мнение. Но отстрани всичко изглежда по-лесно и от опит знам,че като почна да работя, винаги се получава нещо доста различно от първоначалната идея. Иначе пеперудите са много красиви,харесва ми твоята формичка. Колоните са идейни,но аз бих ги направила по-оребрени (като тези от сайта на Уилтън  Wink,тях съм си харесала сега). И да знаеш-ще си я копирам  Hug

# 94
  • Plovdiv->Toronto
Здравейте съратнички Laughing,
толкова лош ми е нета последните 3 дена че не мога да вляза за повече от 5 минути и ми прекъсва. Така е винаги когато всички са във ваканция 3 дена, юпи  Hug, но вече свърши де.
Та, и аз забих един пирон в предизикателството дето се казва Sad, снимките ми с огромно закъснение са при рая, ако иска да ги сложи, ако не - ще ги кача във моя фликър да се виждат  Peace ... Ще покоментирам обаче немедлено  Party  Mr. Green ...
Марулка, това определено е твоето предизвикателство, този път си работила с желание и много любов! Еклеровата торта, да не се повтарям, е голям проект, това покриване аз не бих се наела да го правя. Бебето е много нежно, съгласна съм с Тандори обаче че си му отделила много време, за сметка на останалата украса. Борда отдолу също бих направила различно, за да не ве вижда заоблянето на основата. Втората торта е много красиво изрисувана, ще подкрепя Дими тук че борда искам да е от нещо друго, за да не разсейва толкова, а да подчертава, но като маргаритен е много изпипан  Peace ...
Ани, тази торта е много сладка, като композиция пчти няма какво да се желае, семпла но с подчертани ефекти от формата на борда, фигурата отгоре е много съразмерна, за да заприлича повече на облаче аз бих покрила и топченцата с отделно чаршафче, моце би бяло, и бих мазнала светлосини светлосенки на най-изпъкналите части  Peace.
Ванче, тортата ти е  разкошна, римска и много декадентска с всички тези кордели, колони и дантели, феи и пеперуди Heart Eyes! Абе лукс и упадък отвсякъде! Малко се губи от ефекта заради ярките цветове, ако бяха по-бледи и с добавени златни акценти, направо се местя да живея там. Къде ми е кръстницата с желанията  Crossing Arms  Laughing? Голяма играчка си си играла, чакам да разкажеш повече за този нетипичен за теб розово-момичешко-дантелен проект  Grinning

Още нещо, Ван444е, връщам се в Торонто и какво да видя, мъжа ми отглежда някакъв треволяк в моя фикус, питам го какво е това, той ми вика, мислех че е твое и не го пипам Simple Smile. На домат ми мяза, май ще берем и ние като вас от терасата Simple Smile)). Ако не узрее до септември, когато почва зимата тук Sick, ще го вкарам вътре на прозореца, и колче си има, нама да го мисля  Joy ...

# 95
  • у дома
много, много съжалявам, че се включвам сега  Sad но няма да се оправдавам, а давам наред:

marulka, торта №1 мие любима. точно долния ръб на мен лично ми допада. стои различно и интересно... тортата ми прилича на кръгла възглавница. забележката ми е синята вода, а детенцето ми прилича повече на момченце, отколкото на момиченце  Mr. Green
поздравления за покриването. сигурна съм, че тортата е била страшно вкусна  Crazy

Ani_boland, много нежна торта. идеята за формата много ми допада, определено ще се краде  Blush при покриването долния борд нещо не се е получил, може би аз бих го прикрила с малки облачета Peace

van444e
, тази ти торта не е по мой вкус, много натруфена, много нещо.  ooooh! обаче пък си се справила много добре. грима на бебето ми идва в повече (ама не смея да давам акъл, щото мен никак не ме бива в рисуването на лица  Mr. Green ). пеперудите са ми малко дебелички и груби.  ама какво ли разбирам и аз  Mr. Green

marulka, торта №2 е невероятна. рисунката е страхотна. много добре си успяла да пресъздадеш това, което си искала  Peace цветовата комбинация на допълнителните цветчета си пасва идеално с цялата композиция. поне на мен ми харесва.

# 96
  • варненка от София
Момичета, кокичета, много ви благодаря и за днешната конструктивна критика. Изобщо поне за мен е приятно да чета предложенията и критиките ви, защото така виждам нещата и през вашите очи, някак отстрани и допълвам представата си как една торта може да изглежда добре, по-добре, най-добре.

За вчерашната торта да кажа, че лицето на бебето е отливка, аз само тук таме барнах, пооцветих - не съм отделяла много време, ама е права Блу, май съм хванала момчешката муцуна  Blush За водата сте много, ама много прави, изтървах боята и стана синкава, доста.

За днешната торта - както писах вече от доста време ми се върти идеята да направя нещо рисувано, та сега като попаднах на тази картинка в нета и реших, че е дошло времето.

Райче, боичките, които ползвах за цветята ми бяха нови тогава - брат ми ми изпрати от Америката някакви 4 неонови цвята и аз бях любопитна да видя какво ще се получи и ги тествах  Blush - ползвах лилавото и синьото за китките, а розовото за чаршафа. В самата рисунка съм ползвала и електриковото жълто. Трябваше по някакъв начин да прикрия ръба на рисунката и за това намятах китките.

Като цяло си харесвам тортата, но не толкова като изпълнение, а просто като сантимент. Дими, наистина съвпадението е голямо с кърмаческата ми торта и седмицата на кърменето.

Сега и аз да се включа с тортата на Ванчето. Да си призная видях я още в петък или събота, тя ме помоли да споделя къде има снимки на тортата й, в случай, че нещо се обърка и не са качени нейните. Та там надникнах и попрегледах предварително  Blush Та тогава ми се набиха в очите червените усти на бебо и изписаните очи - все едно с очна линия Blush Изобщо нещо в тена на бебо нещо ме притеснява, пепеляв ми идва. Иначе проектът пак мащабен по ванчевски, с интересни идей, много детайлчета и като цяло прецизно изпълнение.

И Ели, радвам се, че се включи с торта. А това е домат, вервай ми. Вади и мий бурканите, лютеница ще вариш скоро  Mr. Green

# 97
  • Vaudreuil Canada
На домат ми мяза, май ще берем и ние като вас от терасата Simple Smile)). Ако не узрее до септември, когато почва зимата тук Sick, ще го вкарам вътре на прозореца, и колче си има, нама да го мисля  Joy ...

Можеш и за зелени домати да го обереш Simple Smile Майтапа настрана и аз имам един такъв саморасляк даже е вързал Simple Smile и то мнооооооооооого.

# 98
  • София
Марулка, тортата ти е разкошна, рисунката е прекрасна, завършена стилно с цветенцата! Просто нямам какво да критикувам  Crazy
Един от фаворитите ми за това издание  Peace
Но имам един страничен въпрос - отктде се снабдяваш с орехи? И аз съм голям фен на ореховите сладкиши, но на лошави и даже сгранясали ядки попадам  ooooh!

Ани, беше ми интересно да прочета разясненията ти. Мечо е много сладък! Облачето може би е трябвало да пробваш с РА.

На това Предизвикателство му тръгна на прецакани И-нет-и. Сега и Ван444ето сигурно...

# 99
  • варненка от София
Ааааа, Ванчето на почивка, не й е прецакан нета, просто няма никакъв и не го и иска. 10 дена рече без нет и кеф.

Иначе, Руми, орехи или купувам, или домашни, ама хващам някой да ми ги изчисти, че голяма хамалогия  Blush Иначе този орехов блат става много вкусен и ми допада, че не е само белтъчен и да се чудя къде да слагам после жълтъците, ами се слагат целите яйца. Много е добър, поне за моя вкус де  Blush

# 100
Извинявам се ако повтарям някой от вече написаните неща, дори не мога да прочета обясненията на самите участнички, от няколко часа се опитвам да постна и дори не мога да заредя страницата докрай, та да прочета какво сте писали!  Confused Не знам някой друг има ли проблем с форума, но аз съм от сутринта така и е някакъв ужас...затова реших просто да коментирам, както казах извинявам се ако повтарям някого или ако вече сте дали обяснение на въпросите ми, просто не мога да прочета ( дано все пак успея да постна!)

Ванче, бъзикаме те ние за това какъв си майстор Сръчко, обаче без шега и майтам, шапка ти свалям на изобретателността! Гледах снимките, пак се връщах, пак гледах...ей направо ми събра погледа какви неща си приспособила, за да я направиш тази торта! Да не говорим колко време ти е отнела, особено с лепенето на тези точки, направо рИспект както се казва!
Имам няколко забележки- пеперудите ми се виждат малко дебелички, струва ми се, че ако бяха по-тънки щеще да е по-нежно( и може би вместо ленти да беше сложила фитили, но предполагам това е до усещане на идеята), и втората ми забележка е, по очите на бебето и като цяло лицето. Косата хубаво си я докарала, но очите имат проблем заради липсата на зеница, стоят малко странно. Също така прекалено големи ми се виждат миглите....и може би бих използвала по-телесен цвят за самата рисунка по лицето. Другата ми забележка е за цветовете- жълто и розово не е лоша комбинация, но някак ярко ми се вижда, може би ако бяха по-бледи по-добре.
Моят въпрос е малко технически- можеш ли да снимаш твоята джаджа за шкурене отдолу за да видя как изглежда, много ми стана интересно! А тежи ли?

Марулка,

втората ти торта  е много добър опит! Харесва ми като цветово съчетание, добре си направила борда с цветята също така.
Малко има проблем със заглаждането- личат си блатовете от едната страна, може би не си загладила много добре. Другата ми забележка е по рисунката. Няма никакъв проблем да сложиш такава малка рисунка АКО сложиш поне още един бордюр около нея ( например просто вдлъбнато бяло и т.н.) за да прилича на камея. Така поставена обаче рисунката е несъразмерна с размера на тортата ( твърде малка) и ти оставя един куп бяло отстрани, което няма никаква функция. Това, че си наблегнала на фона отдясно създава оптическата илюзия, че рисунката ти е изместена вдясно. Фонът би могъл да остане така, ако както казах беше стеснила изображението и беше сложила още един бордюр ( не от цветя!), не знам дали разбра точно какво имам предвид....но да изглежда все едно вдлъбната рисунката в тортата., то даже не е бордюр.
Съвет за фона- работи с по-голяма четка!
Въпрос- може ли да видим оригиналната рисунка?

На Ани ще коментирам тортата след като успея да прочета какво е писала за обяснение, както споменах в момента не ми зарежда!

Дано да успея да пусна този коментар най-после Sad

# 101
  • Пловдив
Торта за Baby Shower

http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157624601928894/

Много се притеснявах за тази торта, защото я правих за сестрата на eli_c  Embarassed Има си дефекти в покриването, но сама съм си виновна (кой покрива на 3 чаши вино  Blush ) Детенцето не прилича много на бебе, но имах още тортиза същият ден и не ми се получи много добре, а нямах време за корекции

Иначе ето рецептите:

Долен етаж:
Какаов пандишпан със 7 яйца
крем ганаш от 500гр сметана и 350гр тъмен шоколад
около 100 гр. орехи

Етаж 2
Пандишпан с 4 яйца
Крем голди микс (суха смес, която се разрежда с прясно мляко, а аз добавям и сметана)

# 102
Добро утро! Ето и моята торта  http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157624477050673/
Беше за първият рожден ден на наше близко детенце. Исках да си пробвам молдовете за бебета,а все нямах повод . Идеята ми дойде от историята на това "семейство". Те са много млади,бяха адски влюбени,появи се бебка Никол и те се разделиха. Затова най-отдолу започнах с двете сърца,за двамата влюбени. После е малкото бебе,появило се като Малечка-Палечка от цвете,след това е попорастнало детенце. Накрая са обувките,защото е проходила на рождения си ден. Горе-долу това ми се въртеше в главата. За самата торта ползвах от моите платки с подобрител (които наподобяват тези на Роял кейк и на Илчовски ), кремовете са на Йоткер,има ги на снимките. Покритието е от смесено шок. тесто и РМ2. Няма подпори,защото още не мога да свикна да слагам,сещам се накрая като ще трябва да  пренасяме готовата торта. А тази оцеля след 70 км преход. Ами това е,ако има въпроси -тук съм  Blush   

# 103
Добро утрооо  Hug
Tandoori Очаквам с нетърпение коментара ти.
Сиси Тортата ти е прекрасна! Цветовете са много хубави. Приказно се е получил мраморния ефект на покритието. Бебетата са много слаадки, обувчетата супер изпипани, идеята и осъществяването са изпълнени с много любов! Поздравления. Единствено ми липсва малко цвят или нюанс различен от това розово.... Всичко малко ми се слива, сякаш липсва акцент.... погледа ми блуждае между елементите. А забравих да кажа че формата на тортата МНОГО ми харесва. От снимките не разбрах как точно става но ще трябва да се образовам по този въпрос Peace
Пепи Страхотна е! Не виждам никакви кусури по заглаждане или където и да ти се привиждат на теб  Peace Цветове, идея изпълнение .... СУПЕР Е!   bouquet

# 104
  • варненка от София
Сиси, сега когато прочетох обясненията по тортата ти и по-скоро историята й ми стана ясно за какво иде реч и вече с друг поглед гледам на нея. И без да зная това, тортата ти ми допадна страшно много. Нещото, което ме впечатли, обаче са перфектните буйки, просто изпипани до най-малкия детайл. Хвърлям ти ръкавицата - да се запознаем, нали си във Варна и да ми предадеш урок по буйки  Mr. Green Скоро очаквам да имам повод да правя такава торта - мъничето да проходи, та ще се радвам да ме понаучиш. Перленото и мраморното ми харесват как се съчетават, формата на тортата, абе много добро, много. Наистина нямам каков да критикувам, а и не е задължително, разбира се. Разчупено и различно. И с какви перлени бои работиш, нямам аз такива и трябва да запълня липсите. Blush

Пепи, както винаки прецизна и перфектна, просто Пепи. Може би цветовете ми идват много по тортата. Бебето ми прилича повече на детенце, големичко, ама така и не обсъдихме какво разбираме под бебешки торти и за това всеки е пречупил виждането си по въпроса по свой начин. Копчетата и дребните фигурки ми се сливат и не се открояват някак. Тортата е перфектна, умееш ги ти нещата и си го знаеш. Самокритиката ти е може би неуместна, защото аз лично такова заглаждане го водя за суперско  Wink Радвам се, че успя да се включиш този път. Да питам само, винаги ли блатовете са толкова дебели при теб или за конкретната торта е така? Сега се замислям, че с по-дебели блатове покриването наистина ще става по-лесно. А аз все ги правя тънички, че да има повече крем  Blush

Тандурка, в обясненията си писах, че тортата поддаде от жегата и за това е нагъната Sad с жегата и влагата трудно мога да се боря тук. Докато покрия и маслото отдолу поддава и се нагъва. Хихик, ако циментирам няма да има такива ядове, но пък трудо ще хапваме после  Flutter.  А бялото петно, изместената рисунка е защото мислех да пиша месечинката на Неви там, но в последствие се отказах и така остана изместена, прецених, че ако се опитам да пиша ще оплескам нещата и се въздържах. Отчитам го като кусур и аз  Wink А оригиналната рисунка я пуснах в обясненията си, пускам я отново тук, дано ти се зареди: http://images.inmagine.com/img/imagezoo/iz159/iz159003.jpg

Общи условия

Активация на акаунт