Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 68-ма тема

  • 130 093
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
ТАЙНА,ТУТУЛИНА,НАТАЛИНА  да сте живи и здрави Вие и вашите близки.Честит празник.


Краси.мира,Нордина,Гуинет,Илрай78,Денерис,Пеп-4о и ако съм пропуснала някой/извинявай те/страхотни предложения,на които много трудно се отстоява.  bouquet #Crazy
От мен едно много злополучно агнешко с ориз Embarassed питка хляб на балончета с кашкавал и подправки на  Танита   bouquet   и парче
приятен уикенд Laughing  bouquet

# 166
  • София
  • Мнения: 15 827
  Днешния ми обикновен обяд, след всички вкусотии преди мен!  Embarassed

  Печено свинско!

# 167
  • Мнения: 1 117
аз да ви питам едно нещо...
за тези торти с плодове отгоре, дето се покриват с желатин, като тази на Гуинет последната - как полагате желатина, че да не се повреди кремът отдолу? Последното, което правих, беше със сметанов крем и ягоди, желатинът ми беше червен, и стана страшно мазало - сметаната се надигна и се смеси, стана мътно и на облаци....гадост.
та, въпросче? как се прави?

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 17:03 от Lois

# 168
  • Мнения: 148
Тутулина,желая ти цялото щастие на света/с малко закъснение/  bouquet
Тайна,да ти е живо и здраво детенце и много да те радва  bouquet
Наталина,честит празник и на теб мила.Един голям   bouquet за теб!
Денерис,чудесни мъфини.
Пеп-чо,много е вкусно това пилешко ммм
Гуинет,не бих отказала нито на пицата нито на желирания сладкиш.
Берина,много вкусно и съблазнително изглежда кремчето.
Тутулина,нордина,денерис не бих отказала и от вашите вкусотии.
3xi,незнам колко е злопулучно агнешкото ама изглежда супер,също така и питката и хлябът на балончета  bouquet
за сега от мен една солена корона,която не успях да снимам цяла защото някой си чупна още топла.
-втасала
-опечена
-парче



# 169
  • София
  • Мнения: 2 671
Lois, и аз доста пъти пробвах и греших и в крайна сметка установих, че ако трябва да се сложи повече желатинова смес - да стане като пласт, изчаквам кремът да постегне в хладилника и после нареждам плодовете и заливам на тънка струя с желатина като внимавам да не наливам на едно място и по възможност да не е директно в/у крема. Ако искам само да покрия плодове, за да не завяхват, ги топвам един по един преди да ги наредя в/у тортата.

# 170
  • DE
  • Мнения: 971
Селма, камби оЩе няма но аз купувам от тези които са за пълнене като избирам да са по малки!



Много са на почит у нас, сега се ядат пресни салатки а ние нагъваме оЩе киселото.
А и днес Ще има у нас барбекю така че си пасва Mr. Green
Вкусно, вкусно!!!

Пеп-4о, сега Ще ме вкарваШ в грях да ям нездравословни храни. И без това само пържотии се нагъват у нас Joy
Ще накъсам няколко пакета в магазина Blush да видя какви са тез люспи!!!

# 171
  • Мнения: 1 117
Lois, и аз доста пъти пробвах и греших и в крайна сметка установих, че ако трябва да се сложи повече желатинова смес - да стане като пласт, изчаквам кремът да постегне в хладилника и после нареждам плодовете и заливам на тънка струя с желатина като внимавам да не наливам на едно място и по възможност да не е директно в/у крема. Ако искам само да покрия плодове, за да не завяхват, ги топвам един по един преди да ги наредя в/у тортата.
хм, аз се опитах да ги намажа ягодите с четка, защото бяха нарязани и наредени, нямаше как да ги топя, но ми се искаше и около тях да има червеничко, абе ще опитам отново, то е ясно
благодаря, Rumya

# 172
  • Мнения: 202
Честит Рожден Ден Наталина.
Желая ти здраве и щастие и благодарности за хубавите и вкусни рецепти. newsm51 newsm51
Нордина много шоколадов сладкиш и медени кексчета,
Денерис мъфините ще ги пробвам,
Пепи много вкусно...а "дзън"към китайското има ли,
Гуинет чудесна тортичка,
Берина може ли рецептата за това кремче,
3Х разкошна питка и хляб,
Тайна апетитно,
Дитсан прекрасна корона.
Много вкусно е всичко  newsm51

За днес тараторче,мусака и пълнени тиквички,домат и пипер.


# 173
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 454
                  3xi,     ditsan - благодаря ви момичета  Hug

и не разбрах какво му има на агнешкото с ориз  newsm78    3xi    че с такова пренебрежение го представяш ,

а за солената корона на ditsan какво да кажа, ами ще си чупне, някой , да, да, да! като е толкова примамваща  #Crazy

Тайна печеното свинско е ммммм  Laughing

Пеп-4о, ама и ти нямаш спирка...  Heart Eyes

matze, спри да ме изнервяш с тия чушчици, че не знаеш колко ми е слаб ангела... Joy Joy Joy , ама тя Селма е виновна...  Naughty  Heart Eyes

не бих отказала от мъфините на Денерис, от кремчето на Берина, от шоколадовото предизвикателство на Нордина, а Гуинет пак ни гали очите с поредна красота... Grinning

и сега едни още горещи сиренки - възелчета

   


И дано най-после се оправи времето, че ми писна от тия дъждове    ooooh!Приятни почивни дни!   travel   family

# 174
  • Мнения: 1 313
Честит празник на всички, които не съм поздравила! Бъдете здрави!  bouquet

От мен:
Пастет от агнешки черен дроб

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 21:52 от esy

# 175
  • Мнения: 1 461
Lois аз охлаждам добре тортата след това овалвам плодовете в желе или в кристалина и редя плодовете върху тортата , в фб имам качена снимка на такава торта утре ще ти я покажа .Ето тук има една тема по този въпрос


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=298625.msg7650073#msg7650073


Бисквитена торта





Селма редактирам се за да ти покажа разреза   Grinning  Hug



това е рецептата

Бисквитена торта
6 пакетчета обикновенни бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад (в оригиналната рецепта е с натурален шоколад Милка)
бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата , може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня ,на края се  добавя студеното  мляко  , оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно ,отгоре се поръсва със смлени орехи .

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 20:20 от FRESA

# 176
  • Мнения: 7 433
matze,тез чушки са направо полукамби!Толкова месести ми изглеждат!  Grinning
tutulina ,тортата е разкош!И възелчетата.....да бяха малко по-близо.... Flutter
3xi ,ditsan,много хубави печива!Браво на вас!  Hug
FRESA ,любопитна съм,как ли изглежда тортата отвътре?  Blush

Последна редакция: нд, 23 сеп 2012, 09:21 от Селма

# 177
  • Мнения: 930
esy чудесни снимки  bouquet пълниш ми душата Hug

# 178
# 179
  • Мнения: 1 313
esy чудесни снимки  bouquet пълниш ми душата Hug

Много ме зарадва с този комплимент, благодаря ти! Hug

Общи условия

Активация на акаунт