Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 68-ма тема

• 130 099
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Лоис, аз мажа с четка върху плодовете, никога не ми се е омесвало с крема желето.

ЕТо нещо от мен от снощи - Тирамису в чашки, вместо торта за работата на мъжа ми.

# 181
  • Пазарджик/Лондон
rossonera , много вкусно изглеждат мексиканските сватбени топки, имаш ли рецептата преведена?

Tannita , страхотно изглежда Тирамисуто ти  Hug.

# 182

пеп-4o ,готино пилешко по  китайски!  thumbsup

мдаааа newsm12 newsm12 затова сутринта повторих и имаме пак същото за обяд  Laughing Laughing на някои в кутии
    Може ли рецептата в такъв случай? Flutter

може, заповядай Спагети с пилешко и зеленчуци

Ала-бала, каква кутия, половинка, или килограмка  Laughing

# 183
много вкусно изглеждат мексиканските сватбени топки, имаш ли рецептата преведена?

Аелис ето тук ги има преведени. Simple Smile

http://tanitaang.blogspot.com/2008/12/mexican-wedding-cakes.html

# 184
  • Torino,IT
Първо да честитя на патерици рождения ден на Тутулина, както и на дъщерята на Тайна с пожелание да са много здрави и щастливи  bouquet  bouquet  bouquet
И аз благодаря за рецептата за Сватбените мексикански топки Hug
Първоначално мислех че е на Котка, понеже тя има много рецепти за дребни сладки и курабийки понеже съм я виждала някъде преведена Peace
Танита, много примамливо тирамису  bouquet
Фреза, тортичката ти е жестока  Rolling Eyes Hug
Ох, Гуинет.... желираната ти плодова торта и панна котата с крем карамел са невероятни може ли рецептата за второто?Praynig
От мен едни спагетки с доматено миден сос и бутчета с чесън и розмарин Peace

Приятна вечер на всички кулинарки  bouquet

# 185
  • Czech Republic

Честито на патерица на Тутулина, честито и на дъщеричката на Тайна! Желая ви много, много здраве и щастие!     bouquet

Мили дами, благодаря ви за прекрасните поздрави и пожелания! Макар да не пиша в темата ви редовно ви чета и черпя вдъхновение и хъс за разнообразяване на менюто ни! Невероятни сте и се радвам, че ви има!  Hug Heart Eyes

# 186
  • Пазарджик/Лондон
Pety , благодаря ти   bouquet!

# 187
Маце, ето ме  reverance Благодаря ти, много приятно ми стана, когато прочетох, че питаш за мен!  Hug

Мили, момичета, докато търсех вдъхновението си в изминалите десет дни, изгубих вас!
Изписали сте точно тридесет страници от последното ми включване!!! Разгледах и прочетох всичко с огромно удоволствие! Разкошни неща видях по страниците, поздравления за всички!  bouquet   bouquet   bouquet

Аз от две седмици почти нищо не съм готвила, но сега отново попих идеи и записах рецепти и обещавам да влизам във форма и да не ви изпускам!

Искам да поздравя рожденниците - tutulina, Natalyna, дъщеричката на Тайна, Роца и половинката.. ако съм пропуснала някой, моля да не ми се сърди, а да се чувства поздравен!
Честити да са рожденните ви дни!  Tada Желая ви много здраве и много любов!  bouquet  Hug

medunka320, честита годишнина! Много здраве и любов ви пожелавам!
Lois, честита публикация! Менюто, с което си си спредставила е разкошно!
Lindita, благодаря ти за комплимента за светбените ми сладки!
Селма  Hug  Heart Eyes

От мен скромно едни тортелини (първо ги кръстих талиатели, после реших, че са равиоли  hahaha):

Лека нощ на всички и прекрасни почивни дни!

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 08:26 от Леля Ог

# 188
  • забравих си мисълта...
Мила Нина,   Hug радвам се, да те видя отново. Казваш "скромно едни талиатели", но се вижда, че са много вкусни, а са и изящно представени.   bouquet
От мен също поздрави за Natalyna, за рождения ѝ ден,   newsm59 с пожелание за много здраве и с благодарност за всичко, което съм научила от нея.   bouquet

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 11:49 от Venetta

# 189
Гуинет ето я рецептата за питката извинявам се за закъснението
Питка

1кг. брашно
400мл. прясно мляко
1-2 яйца
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
2-3 с.л. олио
1 кубче мая -45 гр.
125гр. краве масло
сирене и кашкавал
2 яйца за намазване на корите

Маята се разтваря в купичка с малко вода (не трябва да е студена) , з едно със захарта и малко брашно за да стане кашичка ,със ситото поръсвам купичката с малко брашно и го слагам на топло да втаса ( понеже съм все ограничена с времето загрявам леко фурната и слагам купичката там като я покривам с кърпа).В пресято брашно си правим кладенче ,добавя се млякото ,едното яйце ,солта и шупналата мая ,меси се меко тесто, намазва се със малко мазнина слага се в по дълбока купа ,купата се покрива с кърпа и се оставя да втаса на топло ( при мен отново в топла фурна ) .След като втаса се започва да се меси и да се блъска 100 пъти в плота (конците в тази питка идват точно от този процес) .След това се разточват три кори , върху първата се маже един жълтък ,малко разтопено масло ,настъргва се сирене и кашкавал .върху първата се слага втората кора пак в същия ред се маже с масло ,жълтък и се настъргва сирене и кашкавал.След като се сглобят трите кори се режат на диагонал на две ,след това на 4 ,на 8 ,16 и т.н .Навиват се парченцата както се навиват кифличките от широкия край към върха ,парченцата се нареждат в намаслена тава или се слага пекарска хартия ( аз винаги ползва пекарска хартия) намзават се със жълтък разтворен с мъничко вода и се остава питката да втаса на топло. Пече се на 200гр. като решетката при мен не е най -доло ,след като минат 15-20 минути изключвам фурната отдоло и оставям да се пече само отгоре докато порозевее.Понякога настъргвам върху питката кашкавал след като втаса.Надявам се да съм обяснила добре,че не ме бива в тази част,Рецептата я имам от една възрастна роднина.
Линдита благодаря ти  Hug, тези бутчета чак тук замирисаха мм.....

Леля Ог радвам се че се разписа  Hug , талиателите изглеждат страшно апетитно

Tannita тирамисуто е един път  Peace , и аз мисля да си направя че има оферта в нашият магазин 1кг маскарпоне за 1,50 €  Grinning

rossonera с извинение но като видях сиренето по шопски получих слюнкоотделяне,това е любимото ми ястие

моето момиченце е поканено на рожден ден в неделя в макдоналдс на нейн съченик ,чудих се какъв подарък да купим за детето в крайна сметка реших да е торта със спайдърмен ,дано да успеем да зарадваме детето
от мен страхотните картофки на Нордина  Hug

и тараторче

# 190
  • на втория етаж
   Толкова много и разнообразни вкуснотии накуп,браво момичета,страхотни сте!  bouquet  bouquet  bouquet

У нас  - свински ребърца на грил-тиган,маринованите камби на Селма(при мен пиперки,поради липса на камби),чудни,вкусни,сладко-киселички,точно както ги обичам,готови са веднага за изяждане  Twisted Evil Sunglasses,абе изобщо - ВЪРХА,картофена салата и ягодови мъфини за десерт:

# 191
Веси, много сочни ребърца  Peace

Да  покажа закуската, или по точно новото сладко от вишнап  newsm68 newsm68

# 192
Аелис, само да допълня към рецептата за мексиканските сладки - 1 ч.ч. масло се равнява на 220 гр. (почти две пакетчета)

От мен за закуска - Френски препечени филийки (French Toast)

# 193
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
tutulina ,тортата е разкош!И възелчетата.....да бяха малко по-близо.... Flutter

Селма, заповядай, но има само от сиренките - възелчета , тортата я глътнаха с поглед.... Joy

esy,   Natalina,   Lindita,   леля Ог     благодаря за милите пожелания   Hug

Lina Kaz, Пеп-4о, леля Ог, Lindita, Tannita, rossonera, FRESA, esy   аз съм   #Crazy  ...вие не мислите ли, че разглеждайки ....само ще преглъщам... очи пълни, коремче празно...   Wink

Ама Пеп-4о мисли му поне теб знам къде да намеря, но няма да е само за закуска ...    Wink  а чрез теб и другите са наред.... за посещение естествено.... с цялата рода  Ха сега треперете ! Joy Joy Joy

Да си похваля внучето с това малко нескопосано крокодилче по идея на stertge, с което вчера ме изненада. Снимките са също нейни.      То нали знаете от " наш*то по умеещо нема ...  па нема "

и нещо от серията "Ах, как ме мързи" трябваше да е чушки бюрек, но...всичко влезе в тавата плюс три кренвирша и топено сирене... вие си го кръстете, топката е у вас   Joy Joy Joy

Желая ви хубав, слънчев ден !    Hug

# 194
tutulina, крокито е трепач, поздравления за внучката!  bouquet Пък на кого се мятат внуците отдавна е известно! Peace

Общи условия

Активация на акаунт