Орхидея - тема 4

• 99 698
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София - град
mari45 прекрасни са и двете, радвам се че си имаш толкова борбена орхидейка Simple Smile и че сега те радва с цветчето си

Забелязвам че моята има два цвята на единия цветонос са лилави - виолетови, а на другия са розови, светло розови  Grinning Много ме радва.

# 121
  • София
Благодаря tania67.

# 122
Здравей отново, бързо ще се заразиш от нас с болестта наречена орхидейомания и току виж заизпозлваш и терминологията .

А такава е сега, с новия цветонос и ако
се вгледате, ще видите как странно се е завил Simple Smile

http://media.snimka.bg/6490/019235060.jpg

Джулиана
от това което виждам на снимката цветоносчето е още младо и му е още рано за подпране на пръчка - не КЪСНО а РАНО   bouquet
според мен ще можеш спокойно да го извиеш нагоре след 2-3 седмици. Ще ти направя снимки на моите цветоноси , как са се изкривли сега и как ще ги подпра със пръчка на следващото поливане защото им е време.

# 123
  • София
Разбирам те мила, но предния си беше тръгнал направо нагоре,
а този по някаква странна причина е тръгнал надолу към пръстта и
после е направил пълен кръг и настрани. Направо ме е яд, че не съм го видяла,
когато е пробил и да си го изправя овреме.

# 124
  • Варна
Здравейте момичета, ще кача 2 снимки на една моя красавица която много ме озадачава, когато си купих орхидеята беше с доста едри цветове ( първата снимка ), след като прецъфтя пусна 2 разклонения и образува няколко пъпки които са все още съвсем мънички ( с размер на грахово зрънце ) а започнаха да се разпукват  newsm78. Имате ли идея на какво може да се дължи това?      

# 125
  • София
ellia, странна работа, но аз не мога да дам мнение.

# 126
  • Варна
И аз за първи път виждам такова нещо newsm78

# 127
Момичета, изрязох старите стъбла на дендробиумите, булби ли се казват? Незнам дали направих греШка, но изкарват нови, а старите старите стърчат грозно. Бяха много сбръчкани. Засега се чувстват добре, на терасата са. Няма никакви изгледи при фаланоепсисите да изкарат цветоноси. Изкарват само корени и листа. Но не губя надежда. Поливам и торя и чакам.  Hug Hug

# 128
  • Варна
По принцип булбите на дендробиумите не се режат, дори да останат без листа и да се набръчкат, те са контейнер на хранителни вещества за младите булби. Нищо фатално не е станало, но по-добре ги оставяй да си изсъхнат сами.

# 129
  • Плевен
Аз да ви покажа орхидейката ,която бях преторила и вие ми помогнахте да оправя.Тези двете бяха разцъфнали вчераТук се вижда и третата ,която тази сутрин ме зарадва иначе вижте колко много пъпки още има + два корена ,които бавно, но славно растат.Тази пък ми е извинението от моя приятел ,че ми счупи на другата цветоноса  Simple Smile

# 130
  • Варна
Днес в Кауфланд ще има орхидеи, запланувала съм едно шопингче понеже болната за която ви се бях оплакала изгни тотално и вчера я изхвърлих така че имам причина (и то основателна  Wink ) да си зарадвам душицата с нещо ново.

# 131
Елиа,много е странно ,толкова да са малки пъпките и да се отварят.
 havaiskoto_dupe красота, пожелавам ти увеличение на бройката на орхидеите.
Вчера не можах да устоя и си купих още една камбрия. Направи ми впечатление ,че в няколко магазина за цветя видях изобилно зареждане с орхидеи. Основно милтонии и камбрии, различни окраски и на различни цени. Много ме загриза любопитството от коя борса са се снабдили с тях. Някой да е виждал скоро зареждане по борсите в София?

# 132
  • София
ellia, много странно наистина. Не съм много запозната какво става при пренаторяване(освен, че някои загиват), но да не би това да е следствие  newsm78? Казваш, че е била купена с много големи цветове... А сега, когато няма толкова дрога, да не и стигат силите  newsm78

хавайско дупе, честито и за спасената, и за новата! Красота!  Heart Eyes

Мари45, много се радвам за "германката"! Знам колко скъпа ти беше!   bouquet

тилде, дано поне не си ги изхвърлила стъблата. Ако оставиш парченца от тях за няколко месеца - пускат корени. Аз бях ги докарала до корени, но после болестта ги умори заедно с голямото растение. Ето снимка:

Моя дендробиум нобиле е с две стари булби без листа и две нови с листа. Вчера видях, че старите булби имат нови пъпки  #Crazy. Дори ги снимах, за да ви ги покажа, но нещо се е променило в настройките на фотото и ще чакам довечера мъжът ми да го оправи и ще покажа  Mr. Green. Нали съм фотограф от класа....  hahaha.

Имам един въпрос - някой имал ли е мухъл от този, който е почти като паяжинки? Лилавото мини, след 2-3 дни в сфагнум, саксийка и оригиналната му кашпа, се покри с мухъл. Извадих го да стои без нищо(сфагнума е много стегнат и става и без саксия). Изсъхна напълно, но в момента, в който го върнах в саксията, отново се образува. Поне засега не е повлиял на самото цвете, но може и това да стане. А бялото мини, което купих с лош вид, още на другия ден беше с пожълтели пъпки и цветове. Останаха само 4 пъпки, от които 1 се отвори и е невероятно нежна, а другите си останаха дефектни и не се отвориха.

# 133
  • Варна
Таня, преторена със сигурност не е много внимавам с торта и кристалоните имам 30-тина орхидеи 1/2 от които в момента цъфтят или образуват пъпки но всичко при тях си е нормално аномалии има само при тази дали пък не е наркоманка  newsm78? Много ми е любопитно ще успее ли да цъфне, как ще изглежда цвета и с какъв размер ще е. Ходих до Кауфланд имаше 2 колички на по 2 етажа с фалчета, много разнообразни като разцветки със по 1,2 и 3 цветоноса, аз си взех тъмно жълта почти оранжева отдавна исках такава и сега много и се радвам.

# 134
  • София
Елиа, честито! Остава и да ни я покажеш  Grinning. Не си ме разбрала правилно - предполагам, че като си я купила е била пренаторена и е станала наркоманка  Mr. Green. А сега, когато не получава ударна доза, не и стигат силите... Mr. Green. Това е само мое предположение, без никакви научни обосновки  hahaha.

Общи условия

Активация на акаунт