Орхидея - тема 4

• 99 705
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
На втората снимка се вижда че е със три цветоноса, третия е по малък със три все още не разцъфнали пъпки.                   

# 136
  • Плевен
ellia чудничка е .
Аз да се похваля вчера си взех субстрат за орхидеи ,такъв със кори ....много се радвам.Вчера за пръв път от 4 месеца докарват в Градинския център в Плевен...И аз да го улуча  newsm44 newsm44 Веднага изпратих баща ми да вземе и сега милата ми пострадала орхидейка е присадена в нова по-голяма пластмасова саксия/От метро/ и в новата си почва.

# 137
Елия честито. Наистина е много красива,една от любимите ми разцветки ( то пък какво ли не ми харесва на мен)  Joy

# 138
  • Варна
Благодаря ви момичета  Hug

# 139
  • София
Елиа, много е красива!  Heart Eyes

И мен ме изненадаха снощи. Мъжът ми отишъл случайно до Кауфланд и видял току-що заредените орхидеи. Влюбил се в този цвят и я купил:

Били две с този цвят и другата била с 2 цветоноса, но тази харесал повече  Grinning. Останалите почти всички били с повече цветоноси.

А ето и пъпките на дендробиума:

тук се вижда как няма нито едно листо по стъблото  Mr. Green.

И специално за Ре ге - да покажа колко ми е голямо дендробиумчето - подарък  Grinning:

Забравих да ви кажа, че според етикета, залепен на опаковката си имам орхидея Феналопсис  hahaha

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 19:36 от tania67

# 140
  • Варна
Таня, уникална е да ти е честита, във Варна нямаше такава разцветка.

# 141
  • София
Таня, наистина е голяма красавица! Можеш ли да кажеш за кой Кауфланд става дума, че мисля да отида утре до този в Овча Купел да обновя колекцията Simple Smile
От днес започвам да торя с кристалон, вместо с Терасан и се надявам да имам в скоро време някой друг цветонос Simple Smile

# 142
  • София
Таня, наистина е голяма красавица! Можеш ли да кажеш за кой Кауфланд става дума, че мисля да отида утре до този в Овча Купел да обновя колекцията Simple Smile
От днес започвам да торя с кристалон, вместо с Терасан и се надявам да имам в скоро време някой друг цветонос Simple Smile

Бил е в Дружба. Имало е само 2 етажчета с орхидеи, почти всички различни. Имало е няколко вида жълти, няколко вида лилави, също и бели с лилава среда, но пак различни(включително и съвсем дребни и нежни). Като моята е имало още една - с 2 цветоноса, но с по 2-3 пъпки на цветонос.

# 143
  • София
Благодаря!

# 144
Таня,страхотна е новата ти орхидейка.

# 145
  • Варна
ellia, Таня, честито Grinning Чудни са!
Таня, твоят дендробиум ме изуми, те нали пускаха пъпки рано напролет, твоят какво се е сетил по никое време Laughing Малкото денди също е супер. Моето пуска корени на поразия, но не расте на листа и още няма издънки. Надявам се да ме зарадва скоро.

# 146
днес видях страхотна милотониа всъщност бяха няколко в голяма саксия с около 8-9 цветоноса и познайте 120лв Shocked направо ме заби с тази цена   Rolling Eyes беше много нежно розова много красива  но много скъпа

# 147
  • София
Аз вчера ходих до овчакупелският кауфланд и нямаше орхидеи. Вече за 4 път ходя и няма, много ме разочароват. А като питах кога ще има - "Съжалявам, не можем да даваме такава информация на клиентите!"  #Cussing out

# 148
  • София
Лаленце, както е неделя, тръгвай към друг Кауфланд  Grinning. Аз вчера имах работа в Люлин. Уж се качих за 1 спирка на 310, за да отида до метрото, но....продължих още малко до новия Кауфланд. Познайте от един път какво се случи... hahaha. По-късно ще снимам и ще показвам. Имаше избор. Двете, които взех нямаха "близначки", но и от останалите имаше поне 2-3, които бих взела  Mr. Green. Между другото имаше от този тип, но доста по-едри от моята:

Takaва за пръв и последен път бях виждала в Баумакс, а сега имаше няколко. Имаше и жълто-зелени с много интересна лилаво-жълта среда на кафяви точици. Все пак имаше и доста празни места - явно в Люлин се купува доста/в Дружба е имало само едно празно местенце при покупката на тъмночервената Grinning/

# 149
  • София
Точно взех да снимам новите красавици и..... Намерих в едната власеста въшка. Така, че - не рискувайте с тази партида орхидеи, а които са си купили - разгледайте ги добре. Имат нещо като дребни бели паяжинки.

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 22:08 от tania67

Общи условия

Активация на акаунт