Орхидея - тема 4

• 100 175
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Малеее, момичета, какво става? Какви са тези гадини? Дано ви се оправят на всички орхидеите Praynig Направо е ужасно с тези болести. Стискам палци да се оправят. Досега не ми се е случвало да се разболеят сериозно, само по листата понякога почерняване, ама аз съм и нова. При моите е все така, листа и корени, но изглеждат добре. Милтонията хич я няма, направо я отписвам, едва ли Ще се съвземе. Камбрията е добре засега. Ще чакам да видя какво Ще стане и с дендробиумите, които изрязах без да прочета първо Sad. Поздрави Hug

# 166
  • Gone with the wind
Гледам с нови красоти се хвалите  Heart Eyes - прекрасни са, на Таня орхидеята е прекрасна, а също и тази за майчето на  mmmshushy80. Обаче моят фаворит е орхидейкато на mmmshushy80. Срам, несрам ще си призная, че завиждам  съвсем НЕблагородно  Wink за новата й  придобивка. От кога съм си заплюла такава и все не срещам  Sad
Ние напоследък тенденциозно отбягваме Кауфланд /по моя инициатива/ - като се знам каква съм, по-добре да не влизаме, защото вече започвам да се плаша как ще се справям зимата, идея си нямам къде ще прибирам 2 цветарника + 6 големи саксии  Rolling Eyes   
Вчера преместих цветарника с орхидеите до прозореца - да им е по-светло. Живеем в къща на първия етаж и както бяха навътре в стаята ми се струва, че им е тъмничко. Прозорецът е южен, но понеже в близост има доста дървета и 1 по-висока сграда /на цели 2 етажа  Mr. Green / реших, че не влиза достатъчно светлина за цветята. Надявам се да им е добре зад тънко перде  Rolling Eyes
Иначе мога да се похваля с нови листенца на 2 от красавиците и няколко нови коренчета. А също и орхидеите за реанимация станаха 2 - орхидеята на .... а сега де /жената на брата на мъжа ми/ също остана без корени, та и нея я взех да лекувам. Беше подарък от мен - прекрасна бяла със страхотни корени, които не знам как успяха да уморят за няма 2 месеца - всичко беше изгнило  Rolling Eyes Всъщност знам как го постигнаха - всеки път, когато отидех в тях орхидеята беше преполята - в чинийката винаги имаше вода. Правих забележки, изцеждах, обяснявах и следващия път - пак същото. Сега орхидеята е над буркан с вода и се надявам да стане чудо  Confused
Моята се справя - не, че е изкарала нови корени, но вече повече от месец не е и загубила нито 1, което май е добре?   
Като ви чета за гадинките и потръпвам - довечера ще ровя по моите, дано да не намеря нищо, защото като ги знам как са всички накуп ще падне голямо пощене ако съм завъдила нещо  Confused

# 167
  • Монреал
Ти тенденциозно отбягваш Кауфланд,  Twisted Evil но абсолютно същата разцветка видях тази сутрин в Ямбол. Много е красиво фалчето, но следващия, който ще си взема ще е в жълтата гама.

Я, да ви питам, откъде мога да си намеря Phalaenopsis schilleriana или Ph. EQUESTRIS ?

# 168
  • Gone with the wind
dima , преди 2-3 седмици имаше поръчка във flowersnet и си поръчах баш Ph. EQUESTRIS  Mr. Green
Цената беше 12лв
Лошото е, че никъде в темата не е споменато от кой сайт ще е поръчката, та не мога да помогна с повече инфо.

# 169
  • Монреал
Благодаря ти. Не съм се сетила досега за поръчка. Ще погледна в тамошната тема.

# 170
  • София
Вчера от толкова притеснения с паразити, не ви показах красавиците:

червената вече разцъфна Grinning

Писах на едно момиче, което във втора тема се е включила с въпрос за памуклийките. Каза, че за около 10 дена са изчезнали, като ги е почиствала с клечка с памук, топнат в кислородна вода.

# 171
Момичета я вижте при мен за какво става въпрос, в чудо съм се видяла пръскам с лактофол от около 2 месеца но няма ефект, почиствам паяжината и след няколко дена пак е на лице тази на снимката е на 3-4 дена. Гадинки не се виждат предполагам че добре са се скрили  Mr. Green, със какво да пръскам освен с лактофол?  

Elia използвай Клинес за стайни растения, това е червено паяче - което е акар наистина.Вариант е и да накиснеш саксията в сланб разтвор на клинес.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 19:21 от _re_ge

# 172
Ти тенденциозно отбягваш Кауфланд,  Twisted Evil но абсолютно същата разцветка видях тази сутрин в Ямбол. Много е красиво фалчето, но следващия, който ще си взема ще е в жълтата гама.

Я, да ви питам, откъде мога да си намеря Phalaenopsis schilleriana или Ph. EQUESTRIS ?
Dima
Аз си купих жълт Екустрис от Кауфланд някъде месец Февруари,  бяха две саксии доста непривлекателни за купувучаите поради дребните цветове, можеш да видиш разцветката в галерията ми. Проблемът при тях е че искат по често поливане и предполагам нещо друго защото другите ми фалчета се спукват да цъфтят а розовия ми екуестрис ( първият който имам от преди 15 месеца ) така и не е цъфнал повторно вече цяла година...Жълтият цуфти от февруари но като прецъфти не знам дали ще ми се порадвам отново. Освен това определено листата им не са като на обикновенните фалчета, има една мекота в тях, няма я тази тъмнозелена  твърдост като при другите...

Ако си от Варна Екуестриси има често и на Мимозата и цената им не е висока.

П.с Танче, фламенко феерията си остава моят фаворит!!!!!

# 173
  • София - град
В цветарските магазини до нас нямаше нито едно от тези :
Моспилан 20СП - 0,02%
Талстар 10ЕК - 0,03%
Конфидор 70ВГ - 0,05%
Санмайт 20ВП - 0,075%
Актара 25ВГ - 0,007%
За това момичето ми препоръча да пробвам с Gamma против насекоми. Пише че убива Листни въшки, Акари и някакви други. Обясних й за какво става въпрос, каза да го ползвам. Като се прибрах изкъпах и двете въпреки , че едната не личи да има от въшките. Та изкъпах ги, пресадих новата /въпреки че е с цветчета/, напръсках кашпата и  сложих нова субстрата и пак напръсках всичко. После сложих от gamma - та и във водата и полях разстенията, както попринцип си се поливат. Не знам дали ще помогне. Дано само не ги убие  Praynig

Отзад на етикета на Gamma пише че съдържа : Тиапетоксам 0,35%.
Как мислите дали ще има ефект?
Аз ще си ги следя редовно, пък да видим....

# 174
  • Варна
Таня, много са красиви първата е много нежна но в третата съм направо влюбена. Реге, ще пробвам с Клинес, вчера и Таня ми го препоръча но добре че си пояснила за стайни растения че иначе аз щях да търся специален за орхидеи  Embarassed, срам голям щеше да е  Mr. Green.

# 175
  • Варна
Таня, разкошни са, на мен фаворит ми е първата Heart Eyes Обаче с тези гадини и мухъли ме хвърлихте в дълбок размисъл, аз тъкмо се бях навила другата седмица да посетя Кауфланд Whistling Ама не искам гадини вкъщи, достатъчно  ми е, че завъдих акари и листни въшки на балконските цветя.
Sofilady, тези препарати няма да ги намериш в цветарски магазин, търси агроаптека.

# 176
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush и аз имам чисто новичка хубостница.  Blush
дълго се заглеждах в една млечно жълта, но имаше гоооляма гадина и я оставих, а после любимия ме изненада с жълто кафява. не разбрал защо съм я оставила и решил, че съм заслужила една  Heart Eyes
ще се опитам да я снимам да дневна светлина.  Hug

имам и ново листенце на лилавата преоценена   Sunglasses а допълнителните цветчета вече са станали 8  Hug

# 177
  • София
Месечинке, изчакай следващо зареждане. Явно тази партида е зле. А на пръв поглед са в идеално състояние. Надявам се, че ще се справим с гадовете.

Sofilady, нашия Моспилан е купен от аграрния щанд на Бриколаж и беше евтин - около 1 лев или нещо подобно. След няколко дни ще ви докладвам дали има ефект. Ще ви кажа и дали все още имам орхидея  Wink.

Goody, честито! Случили сме на мъже... Grinning

# 178
Таня, много са красиви първата е много нежна но в третата съм направо влюбена. Реге, ще пробвам с Клинес, вчера и Таня ми го препоръча но добре че си пояснила за стайни растения че иначе аз щях да търся специален за орхидеи  Embarassed, срам голям щеше да е  Mr. Green.

Клинес купувам от Пикадили, от Бурлекс и СБА, дълго време не го намирах на друго място, не знам как е сега. Лактофол за мухъл и разни други гниенета със синя капачка купих по съвет на Танчето от Бриколаж.

Днес на АКуфланд Варна все такова обилие от фалчета - от това което видях в четвъртък е изкупено само 25%. Има и по високи растения но има и тези дето им казвам полумини, обаче всичко на цена от 13.99.

Гууди честита красавица, чакаме снимки.

# 179
  • Варна
В Кауфланд наистина ли зареждат всеки четвъртък вече? Така каза кумата ми. Аз мисля следващата седмица да намина, тогава може би ще съм получила заплата, или поне мъж ми ще е взел Crazy

Общи условия

Активация на акаунт