Орхидея - тема 4

• 100 156
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • на североизток от Рая
  Месечинка виторогаnewsm51!

Ще прочета на първа страница и ще потърся фаленопсис. Дано да намеря. По принцип обичам цветята, имам доста, надявам се, че и тук ще се справя. Дано първоначално да не направя някоя издънка, обаче. Ще питам тук при нужда, обещавам!   bouquet

# 436
има ли и нещо на орхидеята ако съм я посадила в еко почва???

# 437
  • Варна
Ще загине. Орхидеите имат нужда от проветрив субстрат, който просъхва напълно между поливките, в еко почва просто ще изгният.

# 438
  • Плевен
Милички имам нужда от помощ .На по голямата ми орхидея  видях по листата ето тези петна вижте албума до края.Първите 3 са една орхидея,а вторите 3 на друга. http://picasaweb.google.com/114712698433333871668/Cvetq#5514050800857240210

# 439
  • София
havaiskoto_dupe, съжалявам, но аз не мога да ти помогна с нищо. Преди имаше ли ги тези петна? Възможно ли е да са от преполиване? Дано някое от момичетата знае повече по въпроса и се включи скоро.

Аз за съжаление не мога да ви покажа красавиците, защото апарата ми е развален. Вчера добре, че се наканих да ги видя как са в саксийките и се уплаших  #Crazy От двата дендробиума извадих около 10 трамвайчета, а от вандата (оказа се, че е такава) изскочи червей  #Crazy от тези дъждовните, дето ги има в градината. За съжаление нямах нови кори, затова изплакнах старите с вряла вода и върнах орхидеите в тях, да се надяваме, че не съм изпуснала някоя гадинка.

# 440
Здравейте, юли месец ми подариха орхидея. Беше цъфнала няколко месеца преди това и преди две - три седмици и окапаха цветовете. Искам да ви попитам сега какво следва в момента стърчат само две голи пръчки. Чета из разни форуми и ръководства но аз даже не съм наясно какво е цветонос, кое е розетка и .т.н. Простете невежеството ми, но наистина искам да отгледам това цвете. Моля ви за помощ. Благодаря предварително.

# 441
  • Монреал
на кои животни викате трамвайчета?  Simple Smile

# 442
  • София
Ами аз така ги помня от детството, че така сме ги наричали. Не можах да намеря снимка в нета за да покажа, но ги има в градината. Аз досега не бях чувала да живеят из корените на орхидеите. Ама то и за червеи не бях чувала, пък то... Предполагам, че е така при цветята от Ботаническата, защото там едва ли се грижат толкова внимателно за всяко цвете, пък има доста, които си се гледат в почва и най-вероятно си "пътуват" из саксиите.

# 443
havaiskoto_dupe аз лично бих ги напръскала с Топсин. Ако има някаква инфекция, тя да се стопира. На последната снимка, най-новото листо жълтее ли или това е от снимката.

# 444
  • Плевен
Ами жълтее в средата.А топсин от къде да взема?И как да го напръскам ,спрей ли е?

# 445
  • Gone with the wind
Топсин продават в агроаптеките. Струва 3-4лв. На прах е и се разтваря с вода. Точната пропорция не помня, но беше нещо от рода 3-4 щипки с върховете на пръстите в литър вода. Трябва да погледна колко точно беше

едит - концентрацията е 1гр/литър вода

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 14:23 от ku4o

# 446
  • Плевен
Кучо благодаря Hug

# 447
  • Варна
По принцип топсинът е фунгицид, помага при гъбично гниене, обаче при бактериално няма да има ефект. За по-сигурно добави някакъв антибиотик, широкоспектърен, какъвто намериш. На първите три снимки на мен ми прилича на слънчево изгаряне, също може да се третира профилактично против гниене.

# 448
  • Плевен
И аз си помислих изгаряне.Преместихме се в къща и явно в остъклението е силно слънцето.Преди това ги нямаше. Помогни ми с име на антибиотик ? Пак ли в агроаптека?

# 449
Някой може ли да ми каже какво да правя. Знам че съм нова в групата ви, но наистина се надявам някой да ми обърне внимание и да ми помогне (та нали затова са създадени тези форуми) Благодаря ви много.

Общи условия

Активация на акаунт