ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 517
  • 696
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Добро утро, днес ще ми е много натоварена програмата, та ще се изкажа в ранни зори и заминавам по дела и документи /в буквален смисъл/ Mr. Green
Честито на новоозъбилите се Hug Алекс рева и пищя цяла нощ, та се надявам скоро да се влеем във вашите редици, та да се наспя най-накрая и аз Praynig
По спорната така да се каже тема, аз също точно проблем не виждам, а по-скоро липса на комуникация. И тъй като комуникацията е двустранен процес, в които информацията тече и в двете посоки е редно и нормално струва ми се, когато някой подава информация, която се приема от останалите, да бъде също така готов да приеме подобна или различна тотално от вижданията му, независимо от факта с какво образование е и къде живее, като естествено не е длъжен да се съобразява с нея или да я ползва по предназначение. Джени винаги съм чела постовете ти с внимание, защото казваш интересни и полезни поне за мен неща, но понякога може би трябва да приемеш, че и ние имаме право на собствено виждане по някои въпроси, още повече, че се отнася за възпитанието и отглеждането на нашите си деца. И ако майтапа ми е бил груб, то точно това ми е била идеята и целта. В тази връзка искам да кажа, че винаги съм се възхищавала от прямотата на Евил, защото тя има смелостта да каже нещата директно, нещо което аз за съжаление не мога, дали системата ме е очукала, дали средата, в която съм живяла, учила и работила не знам, но винаги обличам това което искам да кажа в някак си по-приемливи за останалите думи, с което натоварвам най-вече себе си.
Спорен ден на всички Hug

# 286
  • Варна
Добро утро!

Elf4е за спане не ми говори, вече се примирих, че ще е когато децата
се оженят и кучето умре. Вяхна вече за сън, ама пусто и по хороскоп не ми се пада.

Агафия вчера пак изцепки в яслата, ухапала едно момченце по лявата цицка в
спор за един син слон...Сама отишла и си признала, какво е направила и поискала
крем от госпожата да го намажат.Жива да не бях, кога ли ще се върна като оскубана
кокошка от някоя вбесена родителка. Кога ще спре да си отвоюва нещата с бой...
То не са приказки и обяснения, не е чудо.Иначе почти е научила наизуст "Аз, съм Българче"
толкова е смешна сменя интонацията и ходи с един микрофон из двора и рецитира.

Женке, разбрах те душо, ама тези таблици и статистики са за ориентир,
не на всяка цена ...първите ти постове звучаха ,като задължителни, та затова
реагирах на нож. В крайна сметка стана ясно ,че за едно и също иде реч.
Информацията,която пускаш е от полза разбира се никой не го оспорва...
Хубав ден!

# 287
  • sofia
Portman, много моля, недей да скромничиш излишно и дай линк към интервюто  Grinning.
Не че не мога да се поровя и да го намеря, но улесни ме моля те. Peace

Честито на порасналите бебета и на тези сдобили се със зъбче.

Елфче, как минаха изпитите или още не са приключили?
Евил, да ти е жива и здрава Агафия - винаги ми е било интересно като разказваш за нея и нейните лудории. Може да е малко разбойничка, но пък е и много умна и артистична, явно.  Hug

Много се радвам, че се повдигна тема която се обсъжда  запалено от много хора - колкото повече мнения се изказват толкова по-добре. Смятам че това е  и дълбокия смисъл на форума,  в този случай и с изключително полезен ефект. Надявам се да има още много теми които да разискваме бурно и да  споделяме мнение с въодушевление и желание. И точно различието в мненията дава повод за дискусия.

Хубав ден на всички

# 288
Еlf4e и evil, Моля ви се момичета, по-спокойно!  Wink
Едната искала нарочно да бъде груба и замаскира несполучливо с шега желанието си. Другата пък се изказва "на нож", ама й се получават цинизми.  Sick

Съжалявам, ако така ви е прозвучало, но ни най-малко не съм искала да налагам мнение и отлично разбирам, че всеки има различно виждане по даден въпрос. Аз единствено, което направих е, че аргументирах своето мнение, а вие не виждам да сте го направили. То всъщност точно, когато липсват аргументи на човек, той прибягва до грубости, обиди и вулгарно изразяване в безсилието си да води диалог.  Stop

Убедена съм, че точно вие двете никак не сте ме разбрали, особено Евил, защото от грубия й пост на предната страница става ясно, че тя смята, че дискутираме интелектуалното и физическото развитие на децата, което съвсем не е така.

Върнете се и прочетете по-подробно, че се говори за един подход за отглеждане на детето, който стимулира психо-моторното развитие на бебето, за който ви разказвам в детайли и без да нагрубявам никого.

Вярвам, че ще разберете също нуждата от това да ми се извините, за което предварително благодаря!  Wink

# 289
Здравейте мили момичета   bouquet

Още вчера с огромен интерес изчетох дискусията по така важните за всички нас теми.., но токът ни взе че спря за цели 6 часа и ето че чак днес успявам да се включа (и в скобичка да се опплача, че навън беше 6С, а вътре 13С поради липсата на печка.. Ах, такъв студ в тази Африка бера!  Shocked с бебчо си легнахме заедно в 18ч за да се топлим ..това беше приятната част)

Темата вече като че ли е приключила, ни много ми се иска и аз да си кажа  Heart Eyes Момичета, не виждам защо трябва да се влиза в спор... на мен оттук ми се струва, че всички мислим по един и същи начин.. всички искаме най-доброто за дечицата ни и със сигурност правим най-доброто, което можем.. всеки според времето с което разполага и според разбиранията си.. Нормално е всеки да следва традициите, които познава или тези на средата в която се намира.. Аз тук го карам по африкански .. защото имам достъп до тукашната информация.. Чудесно е че имаме форума, за да можем да си сверяваме часовниците и да се обогатяваме с нови или стари теории.. Глупаво е да се критикуват сляпо теориите и практиките на който и да е континент, защото всички си имат плюсове и минуси.. и е наивно на база на начина на гледане на бебета да се обобщава нивото на развитие или манталитет на възрастните на различните места, защото изгражането на възрастните индивиди се дължи на много повече фактори като образование, история, медии и т.н.

По въпроса за слагането на пода - съдейки по себе си си представям, че повечето мами в България свързват пода или с мръсно или със студено.. баба ми от дете все ми повтаряше .. недей да седиш на пода..ще настинеш.. мръсно е т.н. Често това е вярно, но в повечето случаи къщите ни са чисти, а с одеалца и гумени пъзели.. проблемът със студа е решен.. Аз лично умирам от ужас, че Коко може да падне от спалнята и предпочитам да не го оставям там, освен ако аз не съм там! На земята е и по-твърдо, съответно по-лесно за лазене, седене..има повече място за разхвърляне на играчки  Laughing

За стимулирането на децата... според мен въобще не може да има две мнения по въпроса дали физическото и интелектуално стимулиране на децата е от полза! Едва ли може да бъде доказано дали това стимулиране се отразява на скоростта на развитие, но със сигурност има позитивен ефект като цяло.. Най-малкото животът на бебешорите се изпълва с повече емоции и впечатления.. Как ние като възрастни търсим стимули непрекъснато - спорт, разходки, сбирки в парка, книги, обучение, хобита, масажи.. Същото важи за децата.. Майчета, сигурна съм че всяка от нас прави всичко възможно да стимулира детето си и то не защото така пише в книгите, а защото така ни идва от вътре.. всяка мила дума, всяко докосване и боричкане, всяка подадена играчка е стимул.. не мисля че имаме повод за притеснение..  Hug

# 290
  • Варна
Няма да се извиня! На детската градина се обърнахме...ей...

# 291
Здравейте!
Чета ви с голям интерес и се колебая за позицията си при всеки нов пост  Grinning Като цяло мисля, че се говори за едно и също и не откривам съществена разлика в отглеждането на децата  Peace
Моето момиче е голяма фога! През повечето време обикаля по легло, под и дори в ръцете ми рядко стои мирна. Помага си с главата както повечето дечица на нейната възраст и е голям смях отсрани  Laughing Проблем ни е, че по съвет на по-стари хора започнах да я слагам седнала много късно и това още ни е невъзможно за жалост  Confused

Всеки ден я карам да "гони" дистанционното. Много го харесва като всяко бебе и минава през всичко, за да го докопа  Laughing Сега мисля да и измисля и някаква игра с цветове...
Интересно ми е как си играете с вашите дечица и как точно ги стимулирате да се развиват?  newsm78

# 292
Привет,
да не забравя да ви поканя на

http://apraagency.com/local/item/190-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0 … %D0%BD%D0%BE.html

Ако нямате други планове за неделя - заповядайте!

Ние с децата ще бъдем около нашата сцена - на Нутришън, която е разположена до езерцето откъм входа на Нишава. Може да се видим тъдява Hug

# 293
  • София
RALTRIF   добре казано newsm10

# 294
добро утро момичета  Hug
Май пак се заформя някакъв спор,за което мисля че  е RALTRIF много добре се изказа.Всяка от нас прави това кето е мисли че е най добро за детето  в това съм обедена.

Да се похваля и аз сега че снощи за първи път излизаме с малкия вечер,ходихме на една местност близо до Варна -Барите.Нашият младеж се държа много добре,имайки предвид каква лудница беше,  а за музиката да не говорим(все едно на дискотека е бил Grinning)но като се нахрани и си заспа.От време на време се постряскаше но е поносимо.Аз лично съм доволна,въпреки че всички ни гледаха доста странно,но мама и тати и те са хора Mr. Green

Мналата седмица и водихме малкия на ортопед че от 2 месеца чакаме за свободен час.Получих поздравление от доктора че съм била лекър щом съм решила да заведа детето си понеже според нашето педи. Mr. Green няма смисъм,а при седалищтно бебе е задължително(т.е при нас).Важното е че всико е добре .

Хайде пиготвяме се за излизане  и на вас приятни разходки

# 295
момичета, здравейте.
Вече две седмици нямаме интернет. Идва за секунди и изчезва, прекарват някакво ново трасе или нещо такова. Имах толкова неща да пиша, но по памет.
Снимките на Калина са супер. Но и моделите имат заслуга за това-Амбър, Портман Hug Не мога да се нарадвам и на останалите декемврийски манекенчета.
радвам се, че Веда расте и никога вече да не тревожи мама и тати.
Иван вече е захранен с ориз, тиква и от вчера с картоф. Вчера бихме ваксината, мерихме се и теглихме В понеделник ще го изследват - кръв и урина.
викат мееееееееееееее

# 296
mimmm, ти казваш, че си лекар и то педиатър. Ще ми бъде интересно да чуя какво мислиш за захранването. Ако имаш време пиши по-подробно, ако не - схематично.

А защо чакаш вашата педи да ти обяснява за захранването? Искаш да си по-сигурна и да я ползваш като второ мнение ли?

И сега от любопитство да попитам нещо, ако позволиш.  Wink
Ти да не си македонка или нещо друго, защото ми прави впечатление как заместваш понякога гласните в писмената реч или ги изпускаш както правят македонците и сърбите. Но е вероятно да е техническа грешка, ако пишеш често с бебе на ръце както правя аз.

А къде живееш? Ако си споделяла, съжалявам , но не съм запомнила!

# 297
  • София
Jennie, аз разбрах, че ортопедът я е похвалил mimmm, че е като лекар, затова че е завела бебето на преглед Peace

Lassi
, мерси за поканата Hug

# 298
Marleen, mimmm сама пише, че е педиатър в поста си от предната страница. Не ми се вади цитат сега, но ако се върнеш да прочетеш, ще видиш, че е така!  Wink

# 299
Jennie не съм педиатър ,а педагог.Просто съм се объркала като пиша или съм си мислила за педиатър Embarassed
Не съм македонка а чист българин ,но в бързината като пиша чвно се е получило така,че нализнаете времето ние кът Grinning

Общи условия

Активация на акаунт