ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 515
  • 696
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Изяснихме казуса Peace

# 301
Привет момичета,
Всички ние сме много заети, но сме членове на този форум, аз оказа се приемам доста на сериозно това членство и много уважавам всички други членове. Като знак на взаимно уважение, ви моля, ползвайте бутона Проверка правопис. Не боли, аз го правя всеки път и не ми отнема никакво време. Не се чувствайте засегнати по никакъв начин от този мой призив, нека си пазим езика!

# 302
Здравейте  Hug

Първо да дам отчет от ДК на Йоан -7500 наддал 700 гр и 69,5 см и пораснал с 1,5см.
При нас захранването върви с пълна сила,като сутринта яде каша Елда с мляко,на обед -зеленчуково пюре пак с кърма ,следобед-кисел със синя слива или круша(като това е каша царевична на Милупа с пюре от синя слива или круша) и вечерта ядесамо мляко.От днес вече започнах и въвеждането на местно пюре (от пуйка) и честно казано много му хареса.Въвеждам го като една лъжичка от чистото пуешко смесвам със зеленчуково пюре.
Иначе всеки ден сме на разходки,почти през целия ден,че в къщи нещо изобщо не иска да спинка.
Другото ново което е Йоан напоследък само ни се кара крещи и се напъва за всяко нещо ,което не му хареса от сега се очертава да стане голя инат  #Crazy
Относно темата за двигателната активност,Йоан е много активен,но все още и той не може да се обръща от гръб по корем,въпреки че и аз постоянно го стимулирам с играчки ,побутвам го ,но той е инат и неще и неще,врътка се само на страни,прави опити за пълзене,но не иска да се обърне.Това не ме притеснява ,защото необърнало се бебе няма  Laughing
Та за сега това е от нас . Лек и усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 303
  • София
Привет момичета,
Всички ние сме много заети, но сме членове на този форум, аз оказа се приемам доста на сериозно това членство и много уважавам всички други членове. Като знак на взаимно уважение, ви моля, ползвайте бутона Проверка правопис. Не боли, аз го правя всеки път и не ми отнема никакво време. Не се чувствайте засегнати по никакъв начин от този мой призив, нека си пазим езика!

Приветствам идеята най-сърдечно Peace

elektra288 , и нашето така крещи и вика по нас, че цялото почервенява, много е смешна Joy

# 304
Набързо да се похваля,днес братовчедка ми роди Андрей-4150кг.52см.!Много съм щастлива Grinning
Виждам,че големи дебати се водят тук,но сега нямам време да се задълбочавам,като ми остане повечко време да прочета тогава и аз ще се включа Wink

# 305
  • София
eleni79,   bouquet

# 306
Минавам да почерпя!Днес ставаме на 6 месеца!Мисля да го почерпя с пюре от банани за първи път!Утре ще ходим за ваксина и други ден трябва да му направят кръвните изследвания и урина!благодаря на Бога че ви има мамички!Голяма опора сте ми!

# 307
Здравейте,
доста време не съм влизала, но сега съм в сесия и ежедневието ми е мнооого напрегнато Sad.
На последната консултация Марти го измериха 7100 и 66 см, което не е много, а при изследванията се оказа, че хемоглобина е 102, при което педиатърката ни изписа капки Малтофер. Чудя се дали да ги давам и този хемоглобин много нисък ли се води? Започнах захранване на 5,5 мес с оризова каша и досега съм въвела картоф, морков и тиква. Чудя се с каква каша мога да продължа, а за съжаление нямам много време да се ровя из нета, та ако някой е въвел друга каша след оризовата, нека сподели. Благодаря Ви!   bouquet

miri4ka13, честита половин годинка!

# 308
angel4eto^^  ние ядем на Хип от елда-на мен ми е гадна ама бебчо си я яде.Само че аз я правя с кърма и може би за това я яде!Не знам за хемоглобина.даваш ли яйце?Знам че много мами тук са против-аз обаче давам.Изчетох много за млечните каши.На опаковките пише за след 4 месеца.Някой давал ли е?

# 309
Добро утро, мами.
Не знам как е времето при вас , но тука днес вече стигна дъжда и сега вали като из ведро. Но нека, малко да разхлади и да зареди водичката ни, понеже ние тука сме си направили изворска вода. Иначе е солена, особенно сега лятото заради морето.
Да ви попитам , дали вашите бебоци хвърлят играчките си. Марти, взима една играчка , това е когато седи в количката или на дивана, или в леглото си повърти я малко и я хвърли. Ми те се изпочупиха тези пластмасовите, а иначе като е в манежа там и да хвърля не е страшно.
Ангелче, може напримерно каша от елда, овесена, царевична, ориз с рожкови. За приготвянето им има рецепти във форума за захранването , а и тука някой скоро беше пускал линк с тях.
Аз и да се оплача малко. Моят мъж трябваше сега в събота да се пребере. Но се оказа, че няма да е тази , а май следващата. Милия , така се е ядосал, че аз се опитах да не му покажа пък аз колко съм разочарована, но на него му е 10 000 пъти по тежко.
Миричка , честита половин годинка на Гого. Да е жив и здрав.

# 310
Zdraveite,
minavam samo da po4erpq, 4e dnes si vzeh durjavniq izpit po 2-ra specialnost s 5!  party023
sega otiva da si 4erpq deteto s piyre ot tikva Laughing
pozdravi

# 311
  • Sofia
Привет и от мен.
Отсъствах няколко дни понеже с Петър бяхме в болница до сега.  Cry
Такава страхотна алергична реакция ми спретна в събота, че щях да си умра от страх.
Дадох му карфиол за обяд , а следобяд му дадох една каша на Хумана с грис и ванилия. Едни казват от едното други от другото е, но аз знам, че и двете неща няма да му дам даже да помирише  Naughty
Сега трябва да ходим на алерголог и се чудех какво ще кажете за д-р Мустаков в Александровска?
Благодаря предварително  Hug

# 312
  • София
...а при изследванията се оказа, че хемоглобина е 102, при което педиатърката ни изписа капки .
Ангелче, по това, което пише в нета границите на хемоглобина за деца на възраст от 1 до 6 мeсеца са 101 – 129 г/л
От 6м до 1г се дава стойности 107 – 131г/л.Според това излиза, че не ви е толкова нисък хемоглобина чак за медикаменти.Може да наблегнеш на железни  цвекло, спанак, кашите от елда и просо също са добри в случая месото, а също и листата нас карфиола.
Освен това има разлика в показателите в зависимост от това дали кръвта е взимана от пръстчето или от вената.Според мен стойността е много близка до долна граница.Моя съвет е повторно изследване с кръв от вена.И ако пак се съмняваш-консултация с хематолог.
За кашите вече са ти отговорили.
Аз лично след ориза въведох елда (чиста на хип), а сега започвам просото на ДМ.Те са много подходящи за вашия проблем.
Петя, честито
Мезатр, много лошо.а ти защо си дала 2 нови храни в 1 ден.Една по една ги карай, особено сега, като знаеш че може малкия да реагира.Дано е само това.Според мен е по-възможно да е от ванилията, отколкото от карфиола, ама той специалистът ще каже

# 313
# 314
БЛАГОДАРИМЕ НА ВСИЧКИ,КОИТО НЕ СА НИ ЗАБРАВИЛИ И ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ-ПЕТЕНЦЕ И ТЕБ... нА ВСИЧКИ! кАКВО ПРАВИТЕ НИЕ ВЛИЗАМЕ ДОСТА РЯДКО НО ВСЕ ПАК АКО ИМА СОФИЙСКА СРЕЩА НА МАЛЧОВЦИТЕ ЗВАНКАЙТЕ!  Hug НА ВСИЧКИ
 smile3525  love001 smile3503 newsm53
petia_sport ЧЕСТИТО!

Общи условия

Активация на акаунт