ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 515
  • 696
  •   1
Отговори
# 315
mezzatr, в какво се изразяваха симптомите?  Sad

# 316
petia_sport  Честито за взетия държавен изпит Peace
ellica11 даваш ценна информация винаги Peace
mezzatr дано израсте алергичните симптоми и да не те притеснява вече.
bambi2009 и Иван започна да хвърля от столчето и да наблюдава как му поддавам играчките, но мисля че е още несъсзнателно и ги изпуска без да иска. Помня с баткото имахме дълъг период от време на хвърляне на играчката и очакване от мама да му я даде.
eleni79 честито бебче. Да е живо и здраво Heart Eyes

# 317
mezzatr, наистина, дай повече подробности какво-що. Кашата или карфиола беше новата храна и кой ден под ред?
Че все го претърсвам за някакви симптоми на алергична реакция, пък всъщност не съм особено на ясно какво може да представляват.

По повод за'ранването, мой Андрей вече освен сладък оранжев, сладък бял и обикновен, вече е захранен и с .... кален картоф  Mr. Green
Пазарувам тази вечер в супермаркета, като вече не правя влакова композиция (бутам бебешка и дърпам пазарска), ами директно го курдисвам седнал в количката за пазарене.
Та избирам си аз домати и с крайчеца на окото забелязвам Андрейката как граби от купа, и със заучено тетрално движение, поднася елегантно един прилично-кален пресен картоф към муцунката си, и жадно го засмуква  Laughing Е сега чакам за алергична реакция  Mr. Green

Тия дни си мислех нещо. Според вас - коя ще е първата бременна Декемврийка 2009?  Grinning Стартирам залагания.

# 318
  • София
Привет, мацки Simple Smile

portman, истински се забавлявах със статията Simple Smile

petia_sport , ЧЕСТИТО   bouquet

mezzatr, много кофти. радвам се, че е минало. Ние си имаме алергии и в семейството, та много внимавам. Вече са ти казали, че то затова се дава само по една нова храна, за да можеш да проследиш, ако се получи алергична реакция. Освен това и преди обяд, та ако има нещо, да стане до края на деня Peace Тази каша на Хумана е с глутен на всичкото отгоре, може и към това да е реакцията. Иначе Мустаков се води голямо светило, но съм срещала и доста мнения, че всъщност работата е малко прехвалена. Твоят педиатър към него ли те препраща?

bambi2009 , при нас също играчките хвърчат здраво, това никак не ме тревожи, нормално е. Купувай тогава гумени или някакви по-нечупливи играчки (доколкото може да бъдат Mr. Green ). По-гадното е, че като ги метне от количката навън и трябва отново да се стерилизират Close

angel4eto^^
, не мисля, че детето е слабо, всеки си  е индивидуален, то си е и до структува, Лилия, ако става на въпрос е "само" 6700 г, но в никакъв случай не ми е "немощна" или кльощава. Иначе за кашите- след ориза въведох ориз и рожкови на Нестле, след това- и Ориз и царевица на Фризокрем Peace

eta, хайде стига пък ти, какви бременности толкоз рано, недей така да плашиш народа Mr. Green

# 319
здравейте !
пиша по тез късни доби , пак щото имам болно детенце в къщи .
кво да правя , така стоят нещата , пиша ли - значи по някаква подобна причина съм изоставила  домакинските задачи безчет.

Васето ,има няма десетина дни след скарлатината , пипна някакъв вирус . от тази сутрин е с температура , повърна 2 пъти , разстройство има..... леко се поотпуснах сега , но преди 2 часа термометъра показваше 39.8 .  хладна вана , мокри кърпи с оцет на сгъвките и челото , нурофен ..... без ефект - та отворихме хексалгина и температурата поспадна с 1 градус . пак е нещо .
ще редувам през ноща нурофен и ефералган и дано задържим положението .

дано успеем да опазим и  Емил .
захраних го в петък с безмлечна оризова каша на милупа . харесва я много , аз също Grinning !
иначе при него обичайното- пълзи с доста добра скорост , вече няма недостъпни за него места  . изненада ме ,че го прави като гъсеничка , още влачи тумбака . аз очаквах ,че ще е едва ли не като котка - с извит нагоре гръб Laughing , защото когато играе или сяда или се хваща за нещо за да се изправи  , застава чудесно на четири "крака ", даже изпъва задните и прави нещо като колибка.

не съм ви чела , съжалявам, иска ми се ,ама няма как засега !
целувки на всички и всички да сме здрави  Hug!

# 320
  • Варна
Добро утро!
mezzatr много лошо , изясни ли се на какво е реагирал в крайна сметка?!
angel4eto^^ виж Референтни стойности на изследвания при деца http://babaznae.wordpress.com/2008/09/02/%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B … 0%BD%D0%B8%D1%8F/
petia_sport честито!
oska стига вече! от здраве да не се отървете ти пожелавам! Вирус има
някакъв дето се вихри сега, първо Агафата го лепна, оправи се с глад и оводняващи
илачи, после баща`и имах вчера съмнения за Дачо,оставих го на диета - само кърмене,
ама май му се размина.Така, че пазете се!
btw Дачо си откри чурката и сега пада голямо разтягане и опъване.

# 321
Нещо тези дни не ми остава никакво време да се включа,тресат ме едни ремонтни дейности...не е за разправяне.Вчера си продадохме апартамента и до 2 месеца трябва да се нанесем в новия,който е на груба замазка и мазилка #Crazy.Направо не ми се мисли,как ще се организираме,но искам да избегна местенето на два пъти,че с тези деца ще ми дойде на нагорно.Иначе сме добре,Андреа хапва с пълна сила,свекито зарежда био продукти от градината на село и всичко върви по план график.
Етка,ти какво с тез бременности,да бе да имаш нещо да ни казваш Laughing?
Аз по принцип съм за 3то,но толкова скоро едва ли ще се осмеля,а с тези ремонти сега,хич не ми е до това LaughingА и с мЪжо нещо не можем да се срещнем,такаче за сега се оказва мисията невъзможна Laughing
Оска,бързо оздравяване на вас и дано опазите Емчо Hug
mezzart,много неприятна история!

# 322
  • София
Петя, честито! Сега те очаква заслужена почивка откъм учене.
Оска, много неприятно, дано Васил се оправи бързо, а пълзящи Емчо да се предпази от вируса. Дано периодът с болестите при вас най-после да свърши и от сега нататък само радостни вълнения да имаш, а не притеснения.
Портман, и на мен ми беше забавна статия.
Ета, не е ли рано наистина да се обзалагаме за нови попълнения сред бебешката ни група... Освен ако ти нямаш нещо в предвид.  Wink
Мезатр, наистина би ми било интересно какви симптоми си открила, за да разбереш, че има алергична реакция.
Предвид АБКМ на Боян моят педиатър беше казал, че симптомите може да са разстройство и повръщане. Аз забелязвам, че откакто дадох картоф (която в кръвния тест е с 0 чувствителност) се изостри обрива на Боян... Не мога да съм сигурна, че е точно от картофа, защото съвпадна с големите жеги и със слагането на Боян на земята върху една кувертюра... но пък жегите отминаха, смених кувертюрата... а обривите не се успокояват. Педиатърът каза да го мажа допълнително с линола фет, но днес може би ще го заведа да го погледне, защото не смея в това състояние да въвеждам нова храна. Когато въведох моркова сякаш състоянието му се подобри, а сега стана по-зле от преди. Забелязвам, че пъпчиците са по-различни от друг път - ситни червени и около тях може да има по някоя по-голяма червена пъпчица. Той вече започва да се поти, та на някои места може и да е от топлината.
Относно д-р Мустаков - макар да има много противоречиви мнения за него, той е алерголога, при когото ходим и той издава на Боян протокола за Фризопеп. Винаги е много внимателен, прие ни още първия ден, в който отидохме при него - макар и без записан час. Досега не ни е връщал - ходили сме само в частния му кабинет и сме плащали само при първото посещение (ние сме ходили общо 1 път за преглед и 2-3 пъти за документи).След кръвния тест за алергии ни предписа лечение с кларитин, който пък педиатъра ми каза, че е забранен за деца под 2 години и затова в момента не следвам стриктно неговото лечение. Така, че не знам какво да те посъветвам, ние сме от скоро при него... може би не винаги използва най-щадящите методи, но при нас помогнаха в най-тежкия период на Боян, когато трябваше да се вземат бързи мерки.

# 323
  • sofia
Здравейте, пиша от плажа на Приморско, където Коко се е излегнал на шезлонга си и съзерцава морето, под сянката на чадъра. Днес му е бойното кръщение, ще видим как ще изкара до края на лятото.
 Оска,   дано Емчо се оправи бързо. Как издържаш, не знам.
И аз помислих че бебо има алергия, но обрива изчезна бързо- претопляне и потене.

Ета, за другите не знам, но залагам, че аз няма да съм от забременелите декемврийки PeaceТо и с мойто ЕГН......

Пожелавам на всички болни и алергични да се оправят бързо. Пазете се.

# 324
Здравейте и от мен отдавна не съм се разписвала, но не съм и чела затова ще се въздържа от коментари. Имам само някакви си 22 стр.  Crazy като ги изчета ще пиша...
Ние сме добре бяхме на гости на баба ми, завърнахме се и още не можем да си влезем в ритъм там всичко се разби на пух и прах-само ядене, спане, глезена абе релакс от където и да го погледнеш...

Бай от мен и хубав ден!

# 325
Здравейте и от мен!

Ние благополучно издържахме съвместно в събота една дива рок сватба! За пръв път ми се случи да ходя на рок сватба, но страшно ми хареса и беше доста по-различно от обичайното. Младоженците бяха металисти, рокаджии и бяха харесали един чудно симпатичен ресторант градина в стария Пловдив, направо приказен! Музиката беше подбрана на 100% и се вихри див купон, по-скоро бяхме като на бар, а не на сватба  Grinning. Дамян геройски издържа мероприятието от 16ч до 00ч. През което време се кърмих на 3 пъти  /къщата на ресторанта в приземието се ползваше като ресторант, а горе като галерия и го кърмех в галерията - страшна романтика! сред безброй живописни платна в тази стара традиционна къща/, той спа 3 пъти и най-забележителното - осра се 3 пъти, при което си омаза качествено тоалетите, та добре че имах 4 ката дрехи и го преобличах 4 пъти.... накрая си викам, ако се изсере още веднъж и край... вече нямам дрехи, за щастие точно тогава приключихме със сватбата... В деня на заминаването през нощта разви страшна хрема, а сутринта ми вдигна 37,5 и аз леко се зачудих да ходим ли, да не ходим ли... ама викам си, тръгваме, къде ти ще изпускаме сватба, дадох му Панадол и фиу... за 1 час стигнахме до Пловдив, и пак изпуснахме ритуалната зала... нещо много се замотахме покрай това леко разболяване.
Каква се оказа причината - зъбче!!! Номер едно - долу вляво. На другата сутрин го забелязах, когато ме заръфа с него! Значи не вярвах, че такива симптоми са от зъб, ама явно са... с дъщеря ми никога не сме имали подобни изживявания - но ето - разтройство, подсичане, температура, хрема, и преди това липса на апетит 3 дни - писах ви как седи с отворена уста и не ще да преглъща никакво ядене - тия номера ми ги въртя точно 3 дни. Сега пак прояде пюрета. От кърма никога не се е отказвал.

Още се кърми и през нощта по 2-3 пъти. Не иска вода, шише, биберони никакви. Искам да го понауча, но не се получава засега.

Иначе седи добре, все още пада чат пат, пълзи, предвижва се до целта си. Толкоз с акробатиките.
Държи се много добре на пътувания и екскурзии. Обходихме целия Пловдив в неделя  с него и се прибрахме вечерта по нощите. Детето е любознателно и не мрънка хич. Само кърма да има и да поспива чат пат - за другото е супер непретенциозен. Семейството е доволно, че е от същия тип и ще правим доволно много екскурзийки с него, както почнахме и сестра му от бебе.

Миналата седмица ходихме в Пирин, Добринище, чудно минерално басейнче има там и още по-прекрасни планини. Беб отново се представи достойно екскурзиантски. Изкарахме си незабравимо с приятели.
Очакват ни поредни летни предизвикателства и все по-малко време за нета  Hug Grinning

Мезатр,
чакам и аз да кажеш в какво се прояви алергията , дано да ви отминава скоро
Оска, леле твоите мили дечица се сбъркаха от болести! Дано вече ги оставят, че ми е мъка да чета как се мъчите ....
Етка, мани не питай... чакам да ми дойде ми не идва... вече какво ли не ми мина през главата, ама си викам, нали кърмя. Та тия дни ще видим  Laughing

# 326
  • Sofia
Здравейте,
за съжаление същият ден ми бяха 2 нови храни  #Cussing out, направо да ме  #2gunfire.
На обяд дадох каша с картоф, морков и малко карфиол. За след обяд дадох каша на Хумана без глутен, но със съдържание на АМ  с грис и ванилия. Тъкмо я изяде и го изправих да се оригне и той започна да се дави, направо посиня целия. Докато му бърках в устата да видя какво е лапнал (поне така си помислих) видях, че нещо му се е подуло в гърлото и му пречи да диша. Като видях газ във спешното. (Добре че беше събота и мъжа ми си беше у дома, карал е като луд по пътя - не мога да опиша колко се изплаших) Там му биха урбазон и ни пратиха в ИСУЛ да ни проследят. Тъкмо си помислих, че всичко свърши, приеха ни в болницата за по - сигурно и докато се качим до стаята-Петър започна да се подува и обрива целия. Първо видях ушите, после главичката и накрая цялото тяло. Изплашихме лекарите, а аз не знам как издържах. В този момент истински разбрах Алуин какво е изживявала толкова месеца. Не може да се опише и пожелавам никой да не го изживява.
Сега не смея да му дам нищо. За момента сме на кърма да ми поолекне малко пък после ще му мисля.
Личната ми каза, че е добър този Мустаков, но същи ми препоръча и Райкова, която е в същия кабинет. Отидохме вчера на късмет при когото попаднем, беше жената. Оказа се,ч е там приемат след предварително записване, но за щастие ни прие веднага. Според нея е кашата или по точно млякото в нея. Но за всеки случай каза да си отбягвам и двете неща.
Но още е малък за изследвания, така че ще изчакаме да стане поне на 9 месеца и тогава ще му пусне.
Такива работи при нас. Иначе  е пораснал с 3 см и е наддал с 700 гр. Вече е 8 400  и 70 см.

# 327
Мезатр, това което пишеш е направо страшно! Милия Пепи, какво е изживял... а ти... Добре че се е свършило...
Аз, като човек с алергии, мога да ти кажа, че вероятно е точно от кашата, защото аз когато ме тресне някой алерген, от моите, веднага реагирам - или обрив, или кихане, веднага се усеща от дразнителя реакцията. Както го описваш, явно има дива алергия към някоя от съставките в кашата.
Или млякото, може и тази ванилия да е - тя е много силен аромат.
Аз например имам дива алергия от зюмбюли - само да ми лъхне на тях и веднага ме хваща. Както и от люляк.
Абе засега му давай кърма и неща, от които си сигурна, че преди това е нямал алергия. И бавно и славно захранвай, няма закъде да бързаш с нови храни и да си правиш експерименти, особено като вече знаеш, че може да има алергии. Хубаво е да имаш и под ръка нещо противоалергично, да даваш в случай на спешна нужда.
Може и хомеопатично. Просто да действа, защото пътищата до болниците понякога са дълги. Дано да не ви се налага повече и да е било инцидентно  Heart Eyes

# 328
  • Sofia
Да и аз на това се надявам. и аз се съмнявам в кашата, но и карфиол със сигурност няма да давам.
Ще сме си на картофи, моркови и тиквички за сега.
Нямах представа, че алергията е нещо толкова ужасно  newsm78

# 329
  • София
Леле, Мезатр, изживяването ви е било ужасно и за двамата.Добре, че е минало благополучно  Hug
Оска, милата ти от една не можеш да се отърсиш и веднага друга гад те застига.НАли 100хил.човека тук от форума те орисахме онова с Емчо да ви е за последно.
Наистина има някакъв вирус.И ние в къщи се бяхме понатръшкали преди 2 седмици.Мен ме държа най-дълго-повече от седмица.Ама явно е друг, защото аз гърло и хрема ме тормозеха

Общи условия

Активация на акаунт