ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 508
  • 696
  •   1
Отговори
# 90
И моя син днес стана на 6 месеца. Колко бързо минава времето. Честито на всички пораснали бебоци. Алба честит рожден ден и на теб , да си жива , здрава , и много щастлива. Благодаря ви за посрещането. Боби падна от леглото и два дни се следим дали е замаян, сънлив. Добре че нищо му няма мои аз и баща му се уплашихме повече. Да ви питам яде по 120 гр. АМ на 6 хранения, а на frizolak пише че трябва да яде по 180-210 гря. Да не му е малко, че не мога да се свържа с до ки. Захранен е , яде зеленчукови и плодови пюрета , но млякото ми се струва малко.

# 91
  • София
Влизам на бързо да поздравя празнуващите...

Алба, Честит рожден ден! С пожелания за здраве и всеки ден да изглеждаш все по-млада и все по-очарователна, за да не броиш годините и още по-малко да се депресираш.

Честити 6 месеца на Ели, Андреа, бебчо на Echo80 и всички останали празнуващи бебоци.
Честит рожден ден на "патерици" на Калоян на Евил!

Echo80 , нашия педиатър ни каза, да не спазваме стриктно дадените грамажи по кутиите на млякото, защото са завишени. Боян е също на навършени 6 месеца и яде по 150-160 грама - 5 пъти на ден, като все още не е захранен. Наддава си нормално, пухкав е и смятам, че по-голямо количество мляко само ще му разшири стомаха. Като му дам 170 грама и започва да връща.
Сега стана късно, но през уикенда ще гледам пиша повече и за нещата около нас.
Лека и спокойна нощ на всички.

# 92
Здравейте.
Честит Рожден ден на Алба. Бъди жива и здрава и много щастлива.
Честити месечинки на всички бебоци.
Лек път на Вени и малкото съкровище , дано си спинка през повечето време.
Алба, много много ти благодаря за споделеното за помпата. Проблема беше точно в тази джачка, за която ми спомена, а и първия път също , но тогава гледах на кумата как  е сглобена. Та сега вече работи и не се налага да стискам с ръце, за на беба кашите. Благодаря още веднъж. Вече си научих урока за другия път като я разглабям.

# 93
  • sofia
Момичета,
Благодаря на всички за пожеланията, направо ме просълзихте ( то и в моето състояние не е трудно да ревна)
Евил, Елф4е, Portman  Hug
Е,  след като удавих депресията в 2-3 чаши вино съм по-добре. Ами то какво му остава на един човек - тия три неща. Пожелавам на всички да сте живи и здрави, а също и любимите хора около вас, да сте обградени от любов и доброта.
Благодаря!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Честито и на малките бебоци, пораснали с още един месец!    bouquet

Бамби радвам се че помогнах, и на мен ми се е случвало, нали за това сме тук. Peace

# 94
Алба, с малко закъснение, но честито и от мен  Hug не се депресирай, молим  Laughing бъди здрава, усмихната и радостна от живота   bouquet

# 95
Един бърз въпрос,наложи ми се да оставя Андреа за малко и реших да се изцедя с помпата-резултата беше 80гр.и от двете гърди.Знам,че това не е показателно,но все пак малко ме смути.Има ли вероятност да ми намалява кърмата?

# 96
Честити месечинки и половин годинки на всички бебоци. Да са живи издрави.
Въведох оризовата каша на Милупа. Елица, незнаех за въвеждането на кашата че е 15 дни. Мислех от понеделник да почвам с тиквата, но явно ще поизчакам. Засега не се е запекал и аките са добри. Значи мога да продължа с каша още малко. Днес ще е 5 ден. Мисля след месец да въведа следобедната закуска, че сега давам само на обяд "твърда храна". Иначе се кърмим на поискване и дали от напиращи зъбки суче по често.
eleni79 не мисля, че от едно изцеждане може да се ръководиш за намаляща кърма. Най-вероятно не.
Вени лек полет и дано се насладиш на хубаво българско време Wink

Момичета, бясна съм. Днес баткото въведе шоколада на бебчо. Бяха в различни стаи. Аз готвех и баткото гледаше телевизия. Дойде и взе малко шоколадче на Милка. Почти го изяде пред ТВ и отиде в другата стая, а аз по него. Надвеси се над шезлонга и каза "Ваньо искаш ли шоколадче", но не му даде. Той не ме усети, че го наблюдавам върнах се с него в кухнята. Еее как успя да го направи, не съм видяла. Миришеше ми на шоколад като го взех, иначе следи нямаше не беше изцапан. Баткото се похвали, че бебето яло шоколад. Питах го как и колко му е дал и усети надигащата се буря и отрече, че е дал. Но си познавам детето и според реакцията съм сигурна, че му е предложил. Може само с пръстче да му е предложил, незнам и не казва. В устата на бебето не открих следи, а само ми миришеше. Не е за вярване. С толкова пазене и внимаване ка се случи. А даже и на тоалетна ходя с бебчо. Оставих го за малко и ето.
Онзи ден пък както си лежеше и си играеше в креватчето бебчо успя да докопа пеещата въртелешка над леглото и как я дръпна го удари по главата. Успя да си направи първата синина на челото. Уж бях там и неможах да предотвратя удара. Стават мобилни и палави и трябва много да внимаваме. Оплаках се, извинете ме.

mimik Дано се съберат средства за операцията и детето да се излекува напълно.

# 97
  • Варна
rush , какво да ти кажа и наша кака даваше шоколадче на Тея, и сладоледче и кюфтенце и каквото й дойде на ума Mr. Green Разбира се, за времето в което Тея се чуди какво да прави, аз предотвратявах поглъщане на нещо подобно. Ами деца са, малки при това, нормално е да правят такива неща, друг е въпроса, че ние май не на 4 , а на 8 очи да следим нещата.
Иначе за мобилността, верно, стават доста подвижни вече, Тея вече падна под кухненската маса, от столчето за кола, сложено на дивана ooooh! Карай, така се порасва Hug
Аз още съм в чуденка с какво да захраня бебка и мисля да бъде зеленчук, но ще изчакам още няколко седмици, да наблицим 6-я месец Peace Иначе и Тея суче все по-често, и не зная дали е признак да хапва и нещо различно от мляко newsm78
Къпя всяка вечер, каката така я подкарах до скоро, всяка вечер с косата, някакъв нявик ми стана , а и те си го търсят.
Гладя задължително всички дрехи, вкл. и нашите, но вече пера дрешките на бебка с общото пране.
Честит рожден ден на патерици, Алба! Жива, здрава  bouquet

# 98
Мамчета здравейте и целувки на всички сладки бебчета!
Направо съм забравила как се пишеше тук ooooh!,но обещавам да съм по-сериозна Crazy
Доно не сте ме забравили и вие Embarassed
При нас много неща се случиха и хубави и лоши и никво време нямах за компа и вас Embarassed Embarassed Embarassed
Иначе Йоанна расте,ще кача снимки да я видите,много кротко бебе!Такива бих изгледала 10-тина Laughing
От днес ще съм вече малко по-свободна за около 15 дни и после поемаме за морето от там ще пиша редовно!
Целувки за сега да прочета малко за вас и да видя снимки ,че съм много любопитна!
 Hug

# 99
  • София
Добро утро от мен в новата темичка Hug
Записвам се сега, а после ще чета и коментирам  Mr. Green

# 100
  • тук
хайде и аз да се разпиша неделно, че през седмицата е голяма лудница;
Али се мъчи много с втория зъб, че и аз с него; Калина ни зарадва онзи ден със снимките
не си спомням дали споделих, че имаме план да сменим сгъваемата кошара
с дървеното легло; уви, решетките се оказаха твърде опасни за нашето момче и
направихме междинно ниво на кошарата с два матрака един върху друг (благодаря на Ета и Ласи)
за идеята

# 101
Алба, и от мен Честит Рожден Ден... макар и доста голямо закъснение   bouquet Да си жива и здрава и винаги да се чувстваш млада  Grinning

Някой да има рецепта за укротяване на подивели бебета?  Joy От няколко дни наш Коко е просто неузнаваем.. изцежда всичката ми енергия до припададък в 21ч. От събуждането си в 6ч. сутрин до заспиването си в 6ч вечер и едно крещящо шило хахаха Преди си поспиваше от 9 до 10ч, придремваше около 12ч. и после от 2 до 3ч. но сега е невъзможно... Явно много му се спи, защото очичките му са зачервени и ги търка, но в момента, в които се озове в леглото си започва да пиши, плюе биберона и не млъква, докато не го вдигна на ръце.. По цял ден се местим от бъмбото, на одеалото на пода, в проходилката, дундуркаме се... но заспиване НЯМА!... Първо мислех, че е нервен от зъбите, но сега си мисля че се превъзбужда... Новата ни драма е откакто се научи да се обръща.. В момента, в който го сложа да легне, моментално се озовава по корем, но оттам се започват муките му и оттам истериите.. много му се иска да се придвижва, но не може... Аааахххх... пак ме викат!

Портман, дечицата и снимките са чудни!

# 102
Един бърз въпрос,наложи ми се да оставя Андреа за малко и реших да се изцедя с помпата-резултата беше 80гр.и от двете гърди.Знам,че това не е показателно,но все пак малко ме смути.Има ли вероятност да ми намалява кърмата?

Не се притеснявай. На мен ми се наложи да пътувам за няколко дни и започнах да се цедя след вечерното хранене и заменях кърмата с АМ с идеята да запазя кърмата за дните, когато ще отсъствам. В началото едва едва имаше 60-70 мл и от двете. Бях се притеснила особено много и почти нищо не можах да скътам. След няколко дни и по-добри упражнения с помпата за същото хранене стигна 100 мл. Когато обаче бях в другия град се цедях през целия ден и имаше изобилие от мляко (пр. над 170 мл на сутрешно изцеждане - над, защото излиза от мерките и не мога да преценя колко е в плюс). По мои наблюдения количествата зависят от времето, в което се цедиш. Освен това не винаги може да изцедиш всичкото мляко, което бебето би изпило. Ако бебчото си пълни памперса и не изглежда неспокоен между храненията, няма причини за притеснения. Аз обаче след като се върнах го държах малко по-начесто да суче, за да съм сигурна, че млякото не е намаляло след дългото ми отсъствие.

# 103
  • София
Eleni, и аз да се изкажа по твоето питане-Да ти кажа не вярвам аз на помпи.Когато аз се цедих (за да увелича лактацията) успявах да "изпомпя" не повече от 20-30мл.Общо от 2-те гърди.В началото много ме плашеше този факт и си слх, че нямам кърма, но пък бебето ми беше сито, спеше спокойно и си пълнеше редовно пампата.Мислих, че явно аз съм кьопава в ръцете и не мога да се справя добре с механичната помпа, затова си взех електрическа.Е, резултатът бе същия.Така че не се притеснявай.За всеки случай обаче, мисля, че за да запазиш количеството на млякото ще бъденеобходимо да се въоъжиш с помпа за пътуването.1 седмица не е малко време.
Другото, за което се сещам е да се поинтересуваш за варианта с кърма от донорска банка.
Ако все пак искаш да с е твоя кърмицата, имай в предвид, че лактацията е най-силна сутрин между 3 и 8 , когато хормонът пролактин, отговарящ за лактацията, има най-силно действие и се образува в големи количества.Вариант е да се цедиш тогава.  Peace
Porman, снимките са страхотни, а децата и са прлестни  Hug

# 104
  • София
Здравейте!
И аз да благодаря на Ета за идеята за покет-френдли столчето за хранене - вече е наше! Взех го с намаление от странни хорица в продавалника. Нов е. Изцяло! В обявата пише - купихме го за 190лв. На живо мацката ми каза - подариха ни го от Германия... И още няколко съмнителни нещица ама здраве да е (и да са го крали от някъде свърши вече)
И най-важното:
днес питах охраната на Военната академия кога отваря парка и каза по "официални дании" във вторник!
Софиянки честити ни още 70дка паркче! Ще работи лятото от 7.30 до 20.30 и зимата от 9.00 до 17.30 Simple Smile
Сега се връщам да разгледам написаното и снимките на Портман.
Лек ден (аз се прибрах да прибера прането....)
Чакам срещата с нетърпение само да не ни запраска някой дъжд

Добавям предложение за пролетната среща на софиянки Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500529.new#new

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 19:41 от nora_di

Общи условия

Активация на акаунт