Училищата във Варна след 7-ми клас

• 62 114
  • 331
  •   1
Отговори
Понеже в общата тема за кандидат-гимназистите стана хаос, правя тук отделна тема за Варна. И тук има дилема - Първа - Пета? Английски-Немски? и май и тук големият хит тази година ще е Испанската?

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 08:40 от .Ели.

# 1
Благодаря за темата.

# 2
Включвам се моментално. Hug

# 3
  • Варна / UK
И аз да се включа, благодаря за темата  Hug
Аз за Испанска гимназия чак сега чувам Laughing. Това е тази гимназия, която е с Френската ли?? И защо е хит?
Ние клоним повече към Пета или търговската...засега Laughing

# 4
  • Варна
miavn , много хубаво се сети за тази темичка . Благодарности !  
Започвам , като повтарям поста си от общата седмокласна тема :
Моля споделете личните си класации на паралелки ( какво бихте избрали , независимо от очакваните резултати) и най-вече ,  моля да споделите съображенията за избора си ...
Ние си мислим за МГ- паралелка математика и английски език ... Съображенията ми са , че входът към повечето подходящи за мъж професии е през математиката ... Иска ми се да овладее стабилно говоримо и поне един език ( на мен ми се ще да е немски , обаче на този етап синът ми не ще и да чуе за друг език , освен английски ) ... Но след като се налага избор и не могат да се съчетаят двете , мисля си , че по-лесно е езика да се овладее извън училище
( при добра мотивация , в подходящ момент , без гонене на високи оценки ) ...
Ще бъда много благодарна , ако споделите как разсъждавате вие ... Много ще бъда благодарна и за мнения на майки на по-големи гимназисти - те са особено ценни  Grinning
Не мисля , че е рано да мислим по тези въпроси , понеже ,каквито и да са резултатите , при такова информационно затъмнение относно цялостната картинка , явно , най-добре ще бъде да правим личните си класации само на база на истинските си предпочитания , без разни стратегии и тактики за увеличаване на шансовете   Grinning

# 5
В хуманитарната откриват паралелка с НЕ,  при нас мат. е слабата страна та за това се чудим.

# 6
  • Варна
NadyaT , а кои паралелки в Търговската гимназия ви харесват и защо ? ... Наясно ли сте с възможностите за реализиране впоследствие по придобитата специалност ( в случай , че не продължи с ученето ) ?
Относно Испанската ЕГ - само знам , че са паралелки към ІVЕГ (Френската) ... Защо е такъв хит , и на мен не ми е ясно  newsm78 ... Дано някой ни светне по въпроса  Grinning

# 7
  • Варна
Sofito_to , а в тази паралелка колко интензивно изучават немски език ? Знаеш ли колко са часовете в горните класове (9-12) - като в езиковите гимназии ли са ?

# 8
Sofito_to , а в тази паралелка колко интензивно изучават немски език ? Знаеш ли колко са часовете в горните класове (9-12) - като в езиковите гимназии ли са ?
Не знам, но определено ще се интересувам

Относно питането за търг. гимназия, тъй като съм икономист ще кажа, че могат да работят в НАП, митница и оперативно счетоводство. Според мен хубавото е, че придобиват професия. Може и да греша. Нека и други се включат

# 9
Здравейте и от мен! Благодарско за темата!

Моята щерка иска в испанска, но ме съмнява, че бала няма да ни стигне - математиката не е от силните й страни  Embarassed
И на мен ще ми бъде много полезна информацията тук   bouquet

Коя е търговската гимназия - нищо не ми говори  newsm78 Частна ли е?

# 10
Другата новост е японския език. За първи път ще има такава паралелка във Варна

# 11
Японския е в "Любен Каравелов" в Аспарухово. Някой има ли отзиви, защото това, което аз съм чувала за у-щето не е от най-доброто...

# 12
Хубаво е, да, но не знам доколко средата и базата са добри. Не знам и какво е нивото на преподаване. Мой колега, живущ до у-щето ме посъветва да не давам щерка си там...

# 13
Сега погледнахме в справочника и пише ,че японският е на СИП.

# 14
http://soukaravelov.com/priem.html
Пише, че паралелката е с  чуждоезиков профил, не знам и аз newsm78

Общи условия

Активация на акаунт