Училищата във Варна след 7-ми клас

• 62 113
  • 331
  •   1
Отговори
# 45
Минималните балове след 2-ро и 3-то класиране за Варна ги има на сайта на РИО.Обаче ... за тази година - кой знае как ще е.Още няма скала за превръщане на точките в оценки ... Освен това, мисля че тази година, децата са горе-долу ... колкото и местата в училищата ...
Затова си мисля, че най-добре е да се запишата в заявлението у-щата и паралелките според желанията на детето ... след 1-во класиране ще стане ясна картинката ...

Категорично няма смисъл да се гадае за къде стига балът и за къде не. Сега такава е компютърната система (имам опит с кандидат-гимназист и преди 4 години), че няма опасност, ако балът му стига за френски език, примерно, да не попадне там, само защото не сте го писали на първо място. Накратко пишем паралелките според нашите/на детето желяния, а те го класират според бала. Другото е излишно и опасно.

# 46
  • Варна
Аз не знам общия мейл , но тук --> http://rio-varna.hit.bg/RIO-priem09.htm  ще намериш информацията за Варна .
Погледни в долната половина на страницата :
Архив прием 2009 * -- > Справки за минималния и максималния бал по паралелки и по училища в РИО Област Варна към дата 17.07.2009 г.

# 47
Благодаря много  newsm51

# 48
В РИО Варна има публикувани паралелките само за държавен прием. Ще има ли информация и за другите у-ща или ще ползваме справочниците за кандидатстване

# 49
Да се запиша и аз.  Hug

Според мен немският е допълнително богатство, но английският дава много повече възможности, откакто сме в ЕС. Де факто, немския върши работа в Германия и Австрия, а анг. навсякъде другаде + там също. Та ми е любопитно какво е нивото на изучаване на езика в 1АЕГ и в 5 с английски.  Rolling Eyes

Иначе от преки впечатления от приятелски деца мога да кажа, че нивото на немски и на двете места е високо, но за децата, които никога не са го учили до сега е АД.

Та за нас голямото чудене предстои: английски или немски, първа или пета???  #Crazy  #Crazy  #Crazy

Когато дъщеря ми я приеха в пета с немски, не знаеше дори немската азбука и отговорно ще кажа че ученето на немски за нея НЕ БЕШЕ АД , както е писала една мама по надолу. Не само че за около месец два се изравни с тези които бяха учили немски до 7 клас, но и после влезе в лайстунг групата, а повечето от тях не влязоха, така че не стресирайте децата така. Ако имат желание ще научат и най трудния език, важно е да са направили верния за тях избор.

# 50
Здравейте и от мен!Ние твърдо сме за мг,но все още се двоумя как да подредя паралелките.Би трябвало да имаме бал за всяка една.Той държи да продължи с английския въпреки,че го знае...  Не знам защо,но категорично не иска информатика.

# 51
Ние сме включили МГ ама само профил информ.технологии с английски и информатика с английски. Heart Eyes
Абе въобще сме се разпростряли колкото може. Joy

# 52
И ние сме за МГ с немски. Учи 7 год. английски и го владее доста прилично, неразумно е да продължава с него като първи език (владеенето на англ. вече е еталон и няма да спираме дотук, а ще надгражда извън училище за знания и сертификати / Хорариума за втори език в МГ е много малък и от там нямам очаквания ...) .Определено предпочитаме МГ пред ЕГ заради по-доброто ниво на общообразователното обучение (а и той учи там от 5 клас),  мисля че няма да се насочи към филологии или математика в бъдеще, ...има интерес към естествените науки.., но до 5 години много вода ще изтече.. т.е. , целта е да е подготвен за това време и да е получил от гимназията това, което тя може да му даде (без да подценяваме или надценяваме/Вече имаме опит - успяхме да сравним НЕГ от 80-те год. с   АЕГ от 2004г,  сегашната АЕГ определено загуби...)В  София тази паралелка е с висок min бал, но във Варна опрелено не е така... и това малко ме смущава за общотото ниво... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 23:02 от Unk.

# 53
Unk, МГ е за хора математици без съмнение. Смятам, обаче, че вие сте пристрастени.  Wink
Освен това бала от 35 до 27 за МГ ми се вижда доста широко понятие, за да се абсолютизира, че това е единствената добра гимназия във Вн.

Нищо лично.  Hug Просто лично мнение Wink

# 54
Много малко от приятелките ми чиито деца завършиха МГ са доволни, и МГ не е това което е била 80-те. Добрата обща подготовка зависи и от децата , не само от училището и учителите.

# 55
  • Варна
Моите наблюдения са други - не знам каква е била МГ преди, но все още е много добро училище.
Личните ми впечатления от 5ег не са добри комплексно, сина ми завърши там. Текучество на учители, никаква дисиплина не ми се говори, минаха 2 години, не вярвам да има промяна. След 5 години се надявам дъщеря ми да не учи там. Въпреки, че има няколко страхотни преподаватели там , но не са достатъчни. Само хубави неща чувам за 1ЕГ.

# 56
Желая успех на всички седмокласници и търпение на техните майки!
През миналата година бях на вашето място, така че ви разбирам. Преценете първо какво се отдава на вашите деца- дали математика или хуманитарни науки. МГ е добро у-ще, но може да смаже дете, което не е за там. 1 или 5 ЕГ- също е важно съчетанието на езици. При нас комбинацията англ.- немски беше абсурдна, затова лесно ни остана вариант 5ЕГ. Идеални у-ща няма, колектив от перфектни професионалисти също...Дано децата ни попаднат на най-доброто място за тях Praynig
Успех в избора!!!

# 57
Diav,  не се обиждам,  Simple Smile нито абсолютизирам!!
Не мисля че МГ е непременно за математици (математиката дава много, като начин на мислене, плюсовете се усещат по-късно, при следването). Споделих личен опит и мнение, при две деца: едното завършило скоро АЕ (живее/учи в чужбина сега) и семеен опит в минало време ....  е  с второто не се стремим към ЕГ.  А за бала имах в предвид следното:
мат./англ. (35 - 29,98)   84 деца
мат./немски(34 - 27  )    28 деца
Мисля, mama Tin ме е разбрала правилно
Много малко от приятелките ми чиито деца завършиха МГ са доволни, и МГ не е това което е била 80-те. Добрата обща подготовка зависи и от децата , не само от училището и учителите.
ЕГ или МГ? Плюсове и минуси и при двете!Избора зависи както от желанието и наклонностите на детето,  така и от това накъде ще го насочат родителите.......
Преценете първо какво се отдава на вашите деца- дали математика или хуманитарни науки. МГ е добро у-ще, но може да смаже дете, което не е за там.
Peace

# 58
Цитат:
Желая успех на всички седмокласници и търпение на техните майки!
През миналата година бях на вашето място, така че ви разбирам. Преценете първо какво се отдава на вашите деца- дали математика или хуманитарни науки. МГ е добро у-ще, но може да смаже дете, което не е за там. 1 или 5 ЕГ- също е важно съчетанието на езици. При нас комбинацията англ.- немски беше абсурдна, затова лесно ни остана вариант 5ЕГ. Идеални у-ща няма, колектив от перфектни професионалисти също...Дано децата ни попаднат на най-доброто място за тях Praynig
Успех в избора!!!

В какъв смисъл 5-та ви е избавила от абсурдната комбинация англ.-немски?

# 59
Аз също в началото се чудех за 1ЕГ и дори миналото лято сина ми предпочиташе нея(опасявам се обаче,че желанието му за английска паралелка беше свързано с търсене на "мекото на хляба",защото той вече знае този език на едно прилично ниво  Wink  )  Сега вече и двамата т.е и тримата(с баща му)сме на едно мнение за МГ.Той има предпочитание към определена наука,така че всичко е ясно.Само се чудех от там нататък как да до-подредя желанията.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт