Училищата във Варна след 7-ми клас

• 62 113
  • 331
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък съм чувала обратното - че испанският е лесен език и бързо може да се усвои с курсове. /стига да има къде  Laughing/
На мен също ми е любопитен засиления интерес към него. Вярно, че след английския е най-разпространения език в света /но то е заради факта, че се говори в цяла Латинска Америка/. Какви перспектива дава обаче в Европа? Интересно ми е наистина, не съм информирана и ще се радвам да чуя аргумените ви в полза на испански език.
На мен ми е чудно, защо във Варна няма никакъв наплив за френски език. Оставам с впечатление, че там се влиза с най-нисък бал  newsm78
Някой чувал ли е какво е нивото и средата  Embarassed в IV гимназия? /за френския се интересувам/

# 31
Ето ви и нещо за разсмиване и разсейване от тежките сметки и кроежи:
http://www.varnautre.bg/no-censorship/column/rosica-penkova/item/9301

# 32
Ааааа много й се накефих аз на тая статия....
За испанския - и аз съм чувала, че е лесен и сиава за учене на курс. Остава големия въпрос - къде да учим?  newsm78

# 33
Синът ми веднъж спомена, че не иска в 4-та, защото се пушело много трева.
Това се разпространява явно между децата като инфо и от тогава ни епо-назад
в класациите

# 34
  • Варна
На мен ми е чудно, защо във Варна няма никакъв наплив за френски език. Оставам с впечатление, че там се влиза с най-нисък бал  newsm78
Някой чувал ли е какво е нивото и средата  Embarassed в IV гимназия? /за френския се интересувам/
Миналата година , по минимален бал , френските паралелки на ІVЕГ са били на 12 място (27,144) ... Не е много нисък балът .
А иначе , чувала съм много хубави отзиви за френската , езикът е прекрасен ... обаче не ми е ясна практическата полза от него .

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 16:00 от Lora-Di

# 35
Моята логика е обратната. Английски може да се научи винаги и навсякъде. Доста по-лесен е от френски, немски, руски дори. А в гимназията трябва да се научи поне още един чужд език. Японският е прекрасен вариант, ама как да си пратя детето да учи в съседство с циганската махала на Аспарухово? Ужас, не мисля, че съм расист, ама отвътре ми дойде.

# 36
Ами то лошото е, че у-щето не само е в съседство, но и е пълно с деца от махлата. Това ме спира и мен... Колегата ми каза, че до преди няколко години все още ставало у-щето, но от няколко години насам, основен контингент са децата от въпросната махала

# 37
Ама то нямало резултатите като други години на Стената на плача в МГ-то? А аз щях да висна там на 11-ти...
http://www.varnautre.bg/story/talk/exams/item/9334

# 38
Японският език е много примамлив вариант, но да беше към някоя от езиковите.
Не знам каква переспектива би имала една такава паралелка сред останалите,
които са дето се вика събрани от кол и въже.

# 39
Любен Каравелов не е съвсем в съседство с махалата.Освен това, тези които продължават след 8 клас да учат, са единици.В Аспарухово ромите са концентрирани в друго училище.Аз живея в Галата и имам наблюдения за Аспарухово.
Аз си го мисля за вариант, макар че моят син (който е по-добре с езиците) като чу че ще тр. да учи йероглифи ... се стегна за теста по математика Simple Smile
Руското училище също е добър вариант - в 11 клас започват 3-ти чужд език.А напоследък рускоговорящите млади хора са дефицит.

# 40
Момичета,след като няма да бъдат общо изнесени, а и няма да се публикуват в
интернет как въобще ще можем да се ориентираме нашият резултат къде се намира в общия?

# 41
  • Варна
Ама то нямало резултатите като други години на Стената на плача в МГ-то? А аз щях да висна там на 11-ти...
Май въобще няма да имаме представа къде сме в общия пейзаж до последно  newsm78 ... Миналата година , една колежка ми разправя , че висяла в МГ през нощта с фенерче , за да изброи колко кандидати има с по-висок бал от този на дъщеря и , та да прецени какъв е шансът и за прием в желаните паралелки ... Тази година и това няма да можем да направим ... освен , ако не спретнем един тур по всички училища  Mr. Green
Руското училище също е добър вариант - в 11 клас започват 3-ти чужд език.А напоследък рускоговорящите млади хора са дефицит.
Аз също съм фен на руския език , а и смятам , че има голяма практическа полза от владеенето му , наред със западен . Проблемът е , че , доколкото знам , в тези паралелки влизат деца от руското училище , които не са били приети другаде и руският език се учи не от А,Б , а започвайки от достигнатото за 7 години ниво .

# 42
Знаете ли миналогодишния общ мейл на седмокласниците? Вижте какво написа Lady-B в другата тема:

"Момичета, за балове, резултати от изпитите, класиране, паралелки - всичко е в нашия общ миналогодишен мейл   Hug"

# 43
Минималните балове след 2-ро и 3-то класиране за Варна ги има на сайта на РИО.Обаче ... за тази година - кой знае как ще е.Още няма скала за превръщане на точките в оценки ... Освен това, мисля че тази година, децата са горе-долу ... колкото и местата в училищата ...
Затова си мисля, че най-добре е да се запишат в заявлението у-щата и паралелките според желанията на детето ... след 1-во класиране ще стане ясна картинката ...

# 44
Май въобще няма да имаме представа къде сме в общия пейзаж до последно  newsm78 ... Миналата година , една колежка ми разправя , че висяла в МГ през нощта с фенерче , за да изброи колко кандидати има с по-висок бал от този на дъщеря и , та да прецени какъв е шансът и за прием в желаните паралелки ... Тази година и това няма да можем да направим ... освен , ако не спретнем един тур по всички училища  Mr. Green
Аз също съм фен на руския език , а и смятам , че има голяма практическа полза от владеенето му , наред със западен . Проблемът е , че , доколкото знам , в тези паралелки влизат деца от руското училище , които не са били приети другаде и руският език се учи не от А,Б , а започвайки от достигнатото за 7 години ниво .

Има и паралелки, в които се влиза с изпита след 7-ми клас. Те са с първи френски, англ. и итал, но и в тях се учи руски като в тори език. После започват и трети.

Общи условия

Активация на акаунт