Училищата във Варна след 7-ми клас

• 62 114
  • 331
  •   1
Отговори
# 60
Веднага отговарям:В  1ЕГ вариантите са 2- АЕ/НЕ или НЕ/АЕ. Други възможности няма.
И да уточня- "абсурдна" е комбинацията според моя син т.е. не желаеше...

# 61
Веднага отговарям:В  1ЕГ вариантите са 2- АЕ/НЕ или НЕ/АЕ. Други възможности няма.
И да уточня- "абсурдна" е комбинацията според моя син т.е. не желаеше...

Това ясно. Но в 5-та има ли други варинати за втори чужд език?

# 62
Ако не греша в пета има 2 англ., 3 немски и 2 френски паралелки, може би това дава възможност да се комбинира втория език различно от първа?

# 63
Виж аз какво намерих за 5 ЕГ.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205888.0

# 64
# 65
Тук, в линка,  е предимно за 4-та, а за там имам богаата информация - аз съм я завършила, а и големият ми си учи там 2 години в испанска паралелка преди да замине да учи в Англия. А това беше едва преди 2 години, така че впечатленията са ми пресни. Малкият обаче нещо се е заинатил за английска паралелка (не виждам голям смисъл в това, но не искам да си налагам мнението) и проучвам варинатите. Все пак благодаря. Успех и на вас!

# 66
Имам брошурите на 5 ЕГ,дори учебния план,но никъде не са упоменали възможните комбинации на език.....

# 67
Имам брошурите на 5 ЕГ,дори учебния план,но никъде не са упоменали възможните комбинации на език.....

Защото на теория, предпокагам, и там може според желянията на децата да има паралелка с първи немски и втори френски или английски и френски, например, но накрая винаги се оказва, че всички искат английски и немски като втори език. Така беше като записвахме баткото в 4-та навремето. Искахме френски към испанския - английският му беше прекалено добър, за да го почва тепърва като втори чубд език, но не стана - и трите класа бяха с втори език английски.

# 68
Аз само предположих че може да има комбинации, поради трите езика
но не знам дали е така!

Успех на децата на утрешния последен изпит!!!

# 69
Здравейте! Миналата година бях пред същата дилема и знам колко е трудно да направиш избор, от който донякъде зависи бъдещето на детето ти. Терзанията ми бяха дали МГ , като комбинация от математика и много добра обща подготовка или ЕГ - но тук изборът беше кой език да предпочетем като първи -английски или немски. Желанието на детето ми бе І ЕГ с английски. Говорихме, обсъждахме, но когато дойде време да попълним заявлението с желанията, той го направи сам. Приеха го на първото му желание, за добро или лошо. Но аз съм доволна, защото той направи първия си важен избор в живота. За гимназията - бих казала, че съм доволна. Синът ми има приятели и в ІV и в V гимназия, от него получавам някаква информация, но не мога да изразя категорично становище за нивото им.
Не знам доколко ви бях полезна с писанията си, пожелавам много късмет на децата ви и дано да се сбъднат мечтите им!
Доверете им се и ги обичайте, особено сега те се нуждаят много от това!  

# 70
Ами доверяваме се ,нямаме друг вариант.То насила хубост не става.Пък и нека знае ,че сама си е избрала гимназията ,а не после мен да обвинява че съм я бутнала в училище ,което тя не иска. Peace

# 71
santivo, какво ще кажеш за г-жите, които поемат 1ЕГ с английски. Ако може, изрази мнение с имена. Hug

Благодаря.   bouquet

Да не стане накрая, с голямата кошница, приети по първо желание, пък то к'во стана. smile3511

# 72
По класове допускаме по една отчетна!

Ще оставя тази, ако в нея се говори конкретно за училищата в града и не дублира другата. За целта без поздрави, пожелания, "как сте мацки", "как са децата", "моя неще да учи", "на какви допълнителни курсове да ги запишем", "наш'та я приеха в 7-мо", без списъци кой къде учи и ще учи и т.н.

Успех в класирането!

ПП Промених заглавието.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 09:18 от .Ели.

# 73
Добро утро, момичета! Имате ли някакви лични впечатления за 3-та гимназия?

# 74
Добро утро и от мен! Двете ми племеници учат в ІІІ-та. Едната е с биология защото се готви да следва медицина. Тя е доволна за разлика от другата. Но като цяло май и там нивото на обучение пада /поне според децата/ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт