Училищата във Варна след 7-ми клас

• 62 114
  • 331
  •   1
Отговори
# 240
И за мен е необяснимо какво им пречеше да сложат списъци на едно -две места, за да се види че нищо няма скрито-покрито. Опита ми с голямата обаче показа, че няма кой знае какъв смисъл от това да висим пред списъците и да броим колко деца са с бал по -голям от на нашето дете. просто желанията на децата са  толкова различни и няма как да преценим за къде ще ни стигне бала. Затова подреждайте си училищата само и единствено водени от желанието на детето.

# 241
Мами, привет и от мен. Както бях писала в общата тема преди няколко дни (май понеделник или вторник), след разговор с местното РИО ми казаха, че резултатите ще научим по три начина: от гнездата, от нашите си училища и в интернет. В трите гнезда обаче ще са само резултатите на заявяващите там номера - т.е. общ поглед ще имаме след обход на трите места.

В момента се опитвам да вляза в сайта на РИО-то, ама не става - защо ли?

# 242
това означава че, тези които са получили точки и на преразказа, като цяло ще бъдат с най-висок бал /по БЕЛ/. И като знаем, че в МГ има около 200 места, значи са техни.

# 243
Относно училището в Аспарухово - от тази година е езиковата паралелка.Миналата беше СИП.
Училището работи с Японското посолство, ще му правят ремонт това лято.Преподавателката по японски е българка, с японска филология.
Директорът е много напорист и амбициозен.
(Имам това инфо от моя позната, която е преподавателка там Simple Smile

Така е! Познавам директора лично, наистина е такъв каквто го описвате. Четох в архива на варненските медии от мин.година,че наистина училището е спечелило проект на японското правителство и сега ще вложат отпуснатите средства за подобряване на базата. Изобщо има доста информация в нета и  особено в архивите на онлайн изданията за "закрити паралелки" или такива през закриване ..за училища..за учители ..за учебните програми. Успех на всички настоящи седмокласници! НЕ им беше леко след 4 години  на външно оценяване за чиято полза се спори ( справка - вижте сайта http://www.kadedaucha.com/    и други,разбира се) Хубаво лято и на вас !  bouquet

# 244
Мами, привет и от мен. Както бях писала в общата тема преди няколко дни (май понеделник или вторник), след разговор с местното РИО ми казаха, че резултатите ще научим по три начина: от гнездата, от нашите си училища и в интернет. В трите гнезда обаче ще са само резултатите на заявяващите там номера - т.е. общ поглед ще имаме след обход на трите места.

В момента се опитвам да вляза в сайта на РИО-то, ама не става - защо ли?

...да, от два месеца ежедневно влизам в сайта им по 1-2 на ден, наистина понякога не се отваря с часове и актуализирането  на информацията понякога доста закъснява  Sad 

# 245
за всички,които се интересуват от ИТ (информационни технологии) и могат да си позволят да инвестират в гимназиалното образование на децата си препоръчвам  IT гимназия Екзюпери  в кв. Чайка до бл.19.  За тези мами,които не са от Варна или са отскоро тук пояснявам,че  това е гимназията на ЧЕУ "Малкият Принц", частна разбира се, но МН.ДОБРО МЯСТО за учене.
Преподаването на информационни технолигии може би е най-доброто в града наред с МГ, езиците също...учениците работят често в екипи ...над проекти. Там се провежда и Националната олимпиада по информационни технологии. Гимназията предлага възможност и за  IT - сертификати с валидност цял живот  от Кеймбридж...  Интересно е.
Всички в училището наистина работят за успеха на децата. Невероятен екип са.  Взискателни са доста, но там наистина трябва  да се учи. ...извинявам се за стила, май го написах много рекламно. Моля, администраторите да го изтрият, ако преценят. Успех на всички  newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 246
odri 1,за да не пиша в общата тема ,пиша тук ,то не само към теб де и към всички от Варна.
Понеже стана ясно ,че в този справочник ,който имаме явно гимназиите (пак да уточня без професионалните и частните) са малко,може ли тук да ми напишете какви точно има ?Ние имаме информация за 1ЕГ,4ЕГ,5 ЕГ,СОУ "Пушкин","Йоан Екзарх" и МГ.Та за кои други имате информация?Ще се радвам да споделите  Hug,защото явно нещо пропускаме. newsm78

# 247
tonnny_bg, V-та и "Йоан Екзарх" е едно и също училище.
И аз не мога да си намеря справочника  Embarassed, но в момента се сещам още за Природоматематическата и Хуманитарната.

# 248
  • Варна
tonnny_bg , аз черпя информация от сайта на РИО Варна .
Влизаш тук : http://rio-varna.hit.bg/RIO-priem09.htm
След това , за профилираните гимназии , отвори  Заповед № РД 06-154/29.03.2010 г. на Началника на РИО - Варна за утвърждаване на Държавен план-прием за учебната 2010/2011г. за общинските профилирани гимназии, за профилираните паралелки в общинските средни общообразователни училища, за непрофилираните паралелки в гимназии и средни общообразователни училища за област Варна

Ако искаш да огледаш и професионалните гимназии (напр. търговската) , отвори Заповед РД 09-363/30.03.2010 г. на МОМН за утвърждаване на Държавния план-прием за учебната 2010/2011 г. в държавните и общинските професионални гимназии, професионалните училища и паралелките за придобиване на професионална квалификация в основни, прогимназиални, средни общообразователни и специални училища

# 249
Точно и това гледахме .Само съм пропуснала да спомена ,че и 3ПМГ включихме и хуманитарната също.а относно другите СОУ-та във Варна ,които са нямам информация относно обучение и т.н. и затова ги прескочихме.Пък и математиката я прескачаме като първи профил,наблягаме на езиците (без немски),информационни технологии и биология,ама тя е за ПМГ. newsm78
Ако имате информация за другите СОУ-та -"св.Климент Охридски","Любен Каравелов","Васил Друмев","Димчо Дебелянов",то май беше във Владиславово,не съм сигурна обаче,та ще се радвам да споделите  Hug.
Въпроса е ,че тя ще живее на общежитие към Механотехникума и мисля и откъм транспорт да е близко. newsm78 Тя сложна нашата. ooooh!

# 250
  • Варна
Училище "Димчо Дебелянов" е на центъра , до Македонския дом и Полиграфията .
За 7 гимназия имам някакви впечатления ( приятел на сина ми "учи" там) ... Кавичките са , понеже , според тези ми впечатления , там изобщо не се учи ... Няма среда за учене ... Но може мнението ми да е субективно  Wink
За останалите , не съм чувала нищо - ни добро , ни лошо  newsm78
Природоматематическата ( 3-та ) , май има претенции за сериозно учебно заведение  newsm78, но информацията ми идва от учители , които преподават в нея ...

# 251
Значи мисля, че правилно вътрешният ми глас ги е изолирал. Thinking
Най-добре език се учи в Езикова.До тоз извод стигам.Това на база прочетено в нета. newsm78

# 252
Добро утро!  Hug

Тони от Балчик, Първа не е далече, но ако не пишете 2-ро желание немски не съм сигурна дали ще ви стигне балът. Thinking
Трета също е относително близо - за биология, и Хуманитарната е недалече от Трета. Иначе Пета и Четвърта не са особенно удобни, отдалечени са.  Tired

Някой има ли информация "от кухнята" за Първа ЕГ с английски ИЛИ немски  ooooh! Whistling Rolling Eyes hahaha Joy

# 253
Тони, лично мнение, но ако ще е в последните, които си изброила, според мен няма смисъл да си пращаш детето във Варна. Нямам лични впечатления, не искам да кажа, че имат лоша слава /напротив нищо лошо не съм чувала/, но са са си обикновени средни училища - нито език ще научи, нито по общобразователните предмети ще има по-добра подготовка, за да се решите на тази стъпка. Със  същия успех можеш да я запишеш в някое средно училище в Балчик или Добрич.
Но снощи ви гледах бала, на около 450 позиция сте в статистиката. Сигурна съм, че ще е в добра гимназия /дори без да включвате немския и математиката  Laughing. Моята дъщеря също категорично не иска да учи немски и математика, впрочем./  Grinning
Кои са ви първите три желания, ако не е тайна  Grinning

# 254
Искам да Ви кажа, че професионалното образование във Варна...за жалост не е на ниво. После детето ще мисли за специалност... сега е важно да попадне в хубава среда. Разбира се, най-добрата среда е в езиковите гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт