Училищата във Варна след 7-ми клас

• 62 114
  • 331
  •   1
Отговори
# 255
Ако имате въпроси, аз мога да ви помогна. Като активна бивша ученичка в езикова гимназия и с много приятели и познати от другите гимназии... мога да ви помогна с избора, а и да ви кажа как стоят нещата от гледна точка на учениците.

# 256
Искам да Ви кажа, че професионалното образование във Варна...за жалост не е на ниво. После детето ще мисли за специалност... сега е важно да попадне в хубава среда. Разбира се, най-добрата среда е в езиковите гимназии.
И аз напълно съгласна с това мнение  Peace
За съжаление, на думи всичко звучи добре, но на практика не е така - средата, в която ще попадне детето и учителският екип, както и текучеството на учители са много важни.
diav, Пета гимназия не е толкова далеч  newsm78 Дори, за мен,  е на по-добро място от Първа. Не съм наясно от Механотехникума как се стига дотам, но сигурно има транспорт. Четвърта е отдалечена, но пък 14 номер ходи до самата гимназия. Той не минаваше ли около техникумите?  newsm78 Всъщност с 14-ти се стига и до Пета гимназия  Crazy

# 257
Що се отнася до транспорт, най-удобна наистина е четвърта, защото много автобуси ходят до там, а и спирката е в непосредствена близост до гимназията- чист въздух, природа, море, разходки... ех, спомени:)
Но нека не бъдем практични- важното е къде искат децата и средата им...останалото ще се решава на кандидат-студентски изпити:)

# 258
lustorm,много ще се радваме да споделиш всичко,което знаеш за езиковите. Hug
Почвай ги подред ,всичко ще ни е от полза. Heart Eyes Hug

арабела,и аз така мисля .Най-добре езикова ,просто няма смисъл от други .Затова сме писали така желанията:
4 ЕГ-пръв език испански
8 СОУ-английски
4ЕГ -френски
ПМГ-биология с английски
8 СОУ-италиански(руски)
5 ГПЧЕ "Йоан Екзарх"-френски
Хуманитарна -история с английски
МГ-информационни технологии с английски
МГ-информационни технологии с френски

Ето това е нашата подредба.Най-много искаме 4ЕГ с испански и английски после каот втори език. Praynig Praynig Praynig
Я дайте и вашата подредба ,ако не е тайна де. Hug

# 259
Ако имате въпроси, аз мога да ви помогна. Като активна бивша ученичка в езикова гимназия и с много приятели и познати от другите гимназии... мога да ви помогна с избора, а и да ви кажа как стоят нещата от гледна точка на учениците.
lustorm, имаш ли мнение по един въпрос, който отдавна ме гложди  Crazy
Защо за испански в IV-та гимназия има такъв огромен наплив, а за френски почти никакъв.
Аз, например, бях безкрайно учудена, че в Руското училище се влиза с по-висок бал, отколкото в профил с френски език в IV-та гимназия, а според мен втората е категорично по-добро училище.
И това, че с френски, паралелките се допълват от деца, на които това е четвърто-пето и т.н. желание, с по-нисък бал, отразява ли се в последствие на нивото на обучение?

# 260
О, Тони, радвам се да видя желанията ви, на теб и детето!
Аз съм възпитаник на четвърта езикова, с първи език- испански. Толкова традиции, деца със силно изразена индивидуалност, дух на топли страни, култура, изкуство, театър, природа, перфектно научаване на езика... Няма да ми стигнат редовете да пиша. Пристрастна съм, но и обективна. Духът, който го има в тази гимназия, никъде другаде го няма, учебният процес е съчетан с много приятни емоции, много добра среда, умни деца, и онази прекрасна сплотеност.
За другите езикови...първа гимназия, ако ще се учи английски, е най-добрият вариант. Много учене, отлична среда, само умни деца, престиж. За немски език бих избрала пета езикова, защото са много амбициозни и програмата им определено е много добра.

# 261
  • Варна
tonnny_bg , не се притеснявай за транспорта . От Механотехникума до МГ , до 5-та гимназия , че май и до 4ЕГ , удобно се пътува с автобус №15 . Изобщо този район има добра комуникация . Транспортът изобщо не трябва да ви влиза в съображение при избора  Grinning

# 262
Тони, имате шанс за първо желание, според мен  Simple Smile Успех и ще стискаме палци!
Ох, не искам да давм съвети  Embarassed, но английски в I-ва или  V-та ми се струва по-добър вариант от английски в 8 СОУ.

# 263
lustorm, имаш ли мнение по един въпрос, който отдавна ме гложди  Crazy
Защо за испански в IV-та гимназия има такъв огромен наплив, а за френски почти никакъв.
Аз, например, бях безкрайно учудена, че в Руското училище се влиза с по-висок бал, отколкото в профил с френски език в IV-та гимназия, а според мен втората е категорично по-добро училище.
И това, че с френски, паралелките се допълват от деца, на които това е четвърто-пето и т.н. желание, с по-нисък бал, отразява ли се в последствие на нивото на обучение?

Смея да твърдя, че обучението с френски е едно от най най най добрите в България. Децата много бързо забравят, че им е 4то или 5то желание, но колкото има с по-задни желания, толкова и са мо първо. Категорично не се отразява, спомням си, че тези, които бяха с френски, учеха доста повече от нас, които бяхме с испански Laughing Традицията е много важна, учат всичко и за френската култура, музика, танци, поезия, театър...абсолютна франкофония:) Балът е нисък, защото много, МНОГО деца искат да учат там с френски, но знаете за родителите, които им казват: " Какво ще го правиш тоя френски? яяя по-добре английски или немски!" Затова така се получава.

# 264
lustorm, благодаря за отговора
И аз чувала само добри дума за IV-та гимназия.
Дори в тази връзка, ми щеше да пиша на tonnny_bg, че дори френски в IV-та, би трябвало да стои по-напред в класацията, отколкото английски в 8 СОУПЧЕ, но не посмях  hahaha Това само заради среда, учители, ниво, дух, а на последно място, ако щеш и имидж на училището /то последното е следствие от предните, де/. Но, на непознат човек, а и като не и знаеш предпочитанията на детето, трудно се дават съвети  Embarassed

# 265
  • Варна
И аз чувала само добри дума за IV-та гимназия.
Дори в тази връзка, ми щеше да пиша на tonnny_bg, че дори френски в IV-та, би трябвало да стои по-напред в класацията, отколкото английски в 8 СОУПЧЕ, но не посмях  hahaha Това само заради среда, учители, ниво, дух, а на последно място, ако щеш и имидж на училището /то последното е следствие от предните, де/.
И аз съм на същото мнение ... Освен това съм чувала , че в 4ЕГ- Френски език се учат повече предмети на френски и дипломата им има стойност на придобита във Франция .

# 266
Те от всички гимназии дипломите важат, но, да не се лъжем, винаги трябва и сертификат, но важното е, че ако си учил в тези гимназии, сертификатът е много лесен за взимане, просто се явяваш и вече е в джоба ти Grinning
Ние учихме испанска литература, на испански, философия, етика и право, психология, история на Испания, както и предмети, по които ни преподаваха испанци. Френските също учат френска литература.

# 267
lustorm, обучението по английски в Първа на ниво ли е в подготвителен клас, че чувам май много не се учи / това от немските паралелки / нещо от рода на - английските нищо не учат, пък ние многооо  ooooh! Whistling Laughing

# 268
diav, просто повечето деца учат английски още от първи клас  Laughing Да не говорим за допълнителни школи и уроци. За седем години, възможно е ниво "подготвителен клас" да са го минали  Laughing Mr. Green Затова, вероятно се създава подобно впечатление. Но нататък едва ли е само лежачка  Mr. Green

# 269
Абсолютно си права Арабела!
Повече деца  са учили англ. до 7 клас и в общи линии първите 3 месеца си "клатят краката" - докато достигнат непознато им ниво (програмата в ЕГ не е променяна  много години, заложено е в 8 клас да започнат от нула и когато има много  с добро средно ниво...). При немските обикновено езика наистина не е учен преди това, почват си от нула  и им е трудно....  и заради езика, но пък и децата са различни( за едни е трудно, за други не) . Интересно не съм чувала сравнения между френски и испански в IV.

Общи условия

Активация на акаунт