Подготовка за изписване на детето

• 4 645
  • 40
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!
Обръщам се отново към вас с молба да ме посъветвате, кои са необходимите неща, които трябва да набавя, преди детенцето да си доиде вкъщи.
Аз бях писала в друга тема за първата си среща с детето. Влюбихме се в него и вече го обичаме безкрайно. Документите ни са в съда и чакаме да насрочат дата. Доколкото разбрах обаче това са бързи производства и не би трябвало да отнеме повече от 1-2 седмици. Затова и аз искам да сме подготвени, та кажете - кои са необходимите неща? Детето е на 4 месеца.
Предварително благодаря!

# 1
  • София
ами... каквото за новородено  Wink (понеже нямам време да пиша, можеш да потърсиш по отчетните теми има такива списъчета, само дрешките трябва да са по-големи). Съвет от мен - не купувай много дрехи - лято е, по-добре да переш по-начесто, но в тази възраст мъничетата растат като гъбки и след месец ще трябва да купуваш нови.
Аз лично препоръчвам допълнително:
- шезлонг - на мен ми вършеше страхотна работа;
- бебефон (привързана съм към моя);
- шишетата - питай в дома, с какви биберони ги хранят и с какви шишета - важно е да купиш същите, за да не ти откаже млякото като го приберете, а също питай и за АМ, с което го хранят - пак поради същата причина.

Ще ит дадат информация, че най-вероятно е захранено бебето, но аз на твое място ще спра захранването и ще започна както аз си реша поне на 5 месечна възраст.

Хайде, стискам палци за скорошно събиране и поспи сега, че после няма  bouquet

# 2
  • София
Това за което се сещам в момента:

- дрешки, бебешките ританки и камизолки изглеждат сладки, но на практика с тях кръста на детето е постоянно гол. За моята дъщеря ползвах предимно гащеризончета (не се сещам как се наричаха тези цели дрешки с ръкавчета и крачоли) практично е да са с копчета тик так между крачетата за да може да се сменя памперса без да се съблича цялата дрешка.

- памперси - може и да не се наложи смяната му при изписването, но с оглед на това, че памперсите в домовете са кът е по-вероятно да трябва да го смените преди път.

- мляко  - добре е да попиташ предварително какво адаптирано мляко дават на детето, защото смяната на вида мляко може да докара колики или пък детето да не го хареса на вкус.
В тази връзка и шише с биберон за мляко и едно за вода. Термус с топла вода за приготвяне на адаптирано мляко.
Попитай в дома и дали детето е захранвано и ако да, с какво.

- кошче за кола

- одеалце, ако времето е хладно, а дори и да не е, ако заспи бебето в колата е добре да бъде завито, дори и с леко памучно одеалце.

- сенници за задните стъкла на колата, ако е много слънчево когато пътувате.

# 3
Шишета - 4 бр. - две малки и две големи
Бодита - 5 броя
Панталонки - 5 броя
Аз шезлонг не съм ползвала, бебето на тази възраст не можех да го накарам да стои на едно място повече от 5 минути, така че изчакай да видиш колко ще е активно
чорапки - 3 броя, не повече
памперси
стерилизатор за микровълнова
активна гимнастика евентуално, но и за това изчакай
количка
столче за кола
кенгуру - мен това ме спасява и сега, защото дребния не стои в количката и се носим.
лигавници - 5 броя

Ами май за това се сещам на първо време като най-важно.

Ако се сетя още, ще пиша пак

За захранването подкрепям, продължете с АМ поне още месец, най-добре до навършване на шест месеца и тогава започни да захранваш от начало.

Вода - изворна, не минерална

# 4
  • София
намерих едно списъче
http://rudka.snimka.bg/other/leglo.440674.19017802.big
Бих пропуснала т. 8, 9, 23, 36, 37, 42, 52, 53 и 56

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 16:52 от Фоксче

# 5
Благодаря за съветите,
а сега да ви засипя с още въпроси:
1. Аз не знам кое е боди и кое камизолка, но в момента обличат детето с едно цяло гащеризонче, което покрива до долу крачетата като чорап. Отдолу е облечено с още една-две блузки, които се набират под мишничките постоянно. Аз съм намислила да му взема от тези гащеризончета, които стигат до средата на прасеца и се разкопчават отвсякъде. Това правилно ли е?
2. За какво се ползват малките и за какво големите шишета? Ясно че вода и мляко, но честно да призная не знам кога се дава вода. Часове съм стояла в дома при детето и не съм видяла да му дават вода  newsm78.
3. Виждала съм уреди за стерилизация - те ли са по-добри или тези за микровълнова? Ползват ли някакви разтвори?
4. Какво е активна гимнастика?

# 6
  • София
Камизолка е като блузка - аз не съм ползвала - ползвах боди (за това време потник) и отгоре гащеризонче - това с крачетата като чорапче.  Ползвах бодита и гащеризончета, които се закопчават отпред и на крачетата - моята щерка се ужасяваше ако трябваше да й облека нещо през врата.
Малките шишета са за по-малко мляко и за вода, големите - за повече мляко. Забравила съм на 4 месеца, колко мляко пие детето  Embarassed Вода не съм давала - предлагах, но моято отказваше, пропи на година и месец-два.
3. Аз ползвах стерилизатор за микровълнова - бързо, лесно, чисто, но като купуваш трябва да се съобразиш с размера на микровълновата - да не се окаже, че не се побира вътре  Peace. Разтвори при тях не се ползват - само вода. Има уреди за суха стерилизация, които са с някакви хапчета, но не съм запозната.
4. Активна гимнастика е нещо от сорта
http://family-bg.com/prX_4761.htm?osCsid=9qvfp2te65bph4qfkabujrfq93
аз лично не съм ползвала, както и бънджи не съм ползвала - щерка ми беше доста кротко дете и се занимаваше с играчките на шезлонга.

# 7
Фоксо, блазе ти за последното. Бебето вчера пак се изтърси от леглото.

И аз като Фокси, камизолки не ползвах. Имах, но така си и останаха. В момента обличам бебето с боди-потник, тениска и панталонки.

Шишетата - малките принципно може да се ползват за вода, но моето бебе дори и като ядеше от шише АМ не пиеше вода, така че прецени според детето.

Вече е топло за гащеризончета според мен, от тези с крачолите, но ти преценяваш. Моето бебе не търпеше нищо на краката и ходеше бос дори и зимата.

Иначе в списък на Фокси има всичко. Към ваничката може да вземете едно, дето не знам как се казваше, бебето седи в него под 45 градуса и аз го къпя направо с душа.

Изчезвам, че бебето мрънка и пак ще се изтърси.

# 8
Разбрах всичко  Simple Smile
По въпроса за обличането мисля че няма да имам проблеми, какво ще ми позволи да му облека. Детето е изключително спокойно и всичко е ок за него - сложиш го в креватчето - стои си спокойно, храниш го - яде, сменяш му памперса, миеш дупето - стои, радваш му се - и то се радва, говориш му - говори ти. За толкова часове с него веднъж не се е разплакал. Единствените претенции, които има е като го държа в ръце да не е легнал, а да се изправя на крачета и да се катери. Но сложиш ли го в креватчето мирясва и заспива.
Мисля, че вече си познава името, защото винаги се усмихва и се обръща към мен като му го кажа. Възможно ли е?

# 9
  • у дома
След всичко изброено;козметика,електронен термометър,машинка против насекоми,задължително си вземи поставка за коритото,музикална играчка за леглото.
Нашата буболечка беше на същата възраст и също така послушна,но само месец,а сега вече е фурия  Joy
 По-скоро познава гласът ти и усещата любовта ти.

# 10
  • София
Ами, Кудку, тя дребната нямаше общо взето избор - брат й се адаптираше в този момент и отнемаше цялото ми внимание  Mr. Green

МММ321, изчакай да си приберете детенцето, пък после ще си говорим, колко е кротко, добро и послушно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За термометър аз все още ползвам такъв за уши, ама скъп, че иначе меренето не температурата е мисия невъзможна

# 11
  • Някъде в България
МММ321, успешно прибиране вкъщи и не си мисли, че вечно ще е така кротък Twisted Evil Нашата за три дни и се окопити и започна да командори баща си и да показва характер, но нали това е най-сладкото?! Желая ви много щастие! Hug

# 12
# 13
Аз си спомням че като ни изписаха никой не ми каза за капките за рахит.Джипито също пропусна .Добре че имам съседка която имаше бебе точно колкото нашия та тя ме попита по колко капки му давам. newsm78Ама на мен никой не ми беше казал че трябва да му давам. Mr. Green #CrazyЗа всичко-козметика,хранене,обличане ми бяха казали ама това... #2gunfireИ той така кротуваше и заспиваше щом го сложех в креватчето,но много бързо захитря.Отзад главичката му беше плешива от непрекъснатото лежане/никой не го беше вземал на ръце/Не плачеше много дълго,само проплакваше 15-20сек/явно беше научен че няма смисъл/.Като го извеждах с количката се мъчеше да не заспива и се кокореше да види всичко Shocked,но не за дълго.Понеже не беше извеждан навън никога дотогава, много бързо заспиваше от чистия въздух.Взехме го на 30.05 и беше на 4м и 21дни

# 14
Аз пък почти не давах капки за рахит, хем бебето е зимно. Лятото пък няма смисъл, щом е навън детето, то си набавя витамин Д от слънчевата светлина. Освен това в АМ има достатъчно витамин Д. Не е добре да се предозира.

Общи условия

Активация на акаунт