Подготовка за изписване на детето

• 4 646
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Какво пюре, бе жена, малкия не е ли на 4 месеца?

И аз исках да попитам, защо пюре на 4 чесечно бебе?

# 31
Фоксче ние също давахме пюре/бяхме на същата възраст/.От дома ни казаха че са го захранили вече с пюретата на Ганчев?дома във Виница/

# 32
  • София
Ранното захранване е под влияние на течение в педиатрията, което обаче отшумява от около 10 години вече. Натрупаха се доста доказателства за вредата от ранното захранване и почти никакви доказателства за ползата.
На четири месеца, много от органите и системите на бебето не са подготвени за хранителни вещества от друг източник освен от млякото.
По-конкретно става въпрос за зрялост на чревната лигавица и за нейната способност да филтрира и пропуска конкретни молекули от храната в кръвта. Както и за липсата на добре изградени ензимни вериги за разграждането на хранителните вещества.
Най-очевидната последица от ранното захранване са хранителните алергии. Много често причината им се корени именно в прекалено ранната среща на бебешкия организъм с конкретно вещество, което не би представлявало проблем ако тази среща се състои в подходящата възраст.
Например, една ягода може да причини тежка алергична реакция, ако е дадена твърде рано и тази алергия да продължи цял живот, а същата тази ягода изядена 6 месеца по-късно, от същото дете да не създаде никакви проблеми.

На четири месечна възраст, бебето има само сукателен рефлекс, не може да дъвче и гълта. То движи езичето си така, сякаш суче и затова и голяма част от пюрето, което се опитваме да натъпче бива избутано от езичето. Какво по-добро доказателство за това, че детето не е готово за друга храна освен течна?

Доста от сериозните фирми-производители на бебешки храни, даже не произвеждат и не позиционират пюрета и каши за под 6 месечна възраст.

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 16:11 от Lindt

# 33
  • София
Ще ит дадат информация, че най-вероятно е захранено бебето, но аз на твое място ще спра захранването и ще започна както аз си реша поне на 5 месечна възраст.

Аз пък ще се самоцитирам

За къде бързате, хора - цял живот ще яде пюрета, дай на детето АМ поне още месец, не замествай цяло хранене с пюре, във всяко хранене трябва да има мляко. До годинка млякото е най-важно за бебето - АМ, не кисело, прясно, козе и т.н. мляко - АМ (принципно кърма, но в случая не е приложима)!

Не давай мед, не слагай захар във водата, не давай сокчета, не слушай майка си, кое е най-добро за бебето (нещата много се промениха в последно време), прочети в хранене и захранване на бебета - там има страааааааашно много писано по въпроса. Моля те  Praynig

# 34
  • София
Цитат на: Фоксче link=topic=501036.msg15402200#msg15402200 date=1276088431
[size=7pt
За къде бързате, хора - цял живот ще яде пюрета, дай на детето АМ поне още месец, не замествай цяло хранене с пюре, във всяко хранене трябва да има мляко. До годинка млякото е най-важно за бебето - АМ, не кисело, прясно, козе и т.н. мляко - АМ (принципно кърма, но в случая не е приложима)!

Не давай мед, не слагай захар във водата, не давай сокчета, не слушай майка си, кое е най-добро за бебето (нещата много се промениха в последно време), прочети в хранене и захранване на бебета - там има страааааааашно много писано по въпроса. Моля те  :pray[/size]:

Абсолютно подкрепям. Нашето бебе започнах да го захранвам на 5 месеца с пюре. Категорично отказа. Спрях захранването и го започнах отново на 6 месеца. Нямах никакви проблеми, до ден днешен нямам. Самичко си показа какво иска, аз само го следвам. За слушането на нашите майки също. Какви работи само слушам от майка ми, просто ми става ясно защо имам проблеми в момента. Но навремето това не се е знаело. Сега се знае и няма оправдания.

# 35
За съжаление явно в повечето домове много рано захранват децата.Марти беше на 3.5 месеца,когато го видях за първи път и останах много учудена като ги попитах с какво го хранят - кисело мляко с бисквити и пюре Shocked
Когато го взехме в къщи пробвах с АМ ,но той изобщо не го хареса и отказа да го яде,така че продължихме с киселото мляко

# 36
  • София
За съжаление явно в повечето домове много рано захранват децата.Марти беше на 3.5 месеца,когато го видях за първи път и останах много учудена като ги попитах с какво го хранят - кисело мляко с бисквити и пюре Shocked
Когато го взехме в къщи пробвах с АМ ,но той изобщо не го хареса и отказа да го яде,така че продължихме с киселото мляко
Ужас, наистина в някои домове са за убиване.
Но точно при авторката на темата няма такова нещо - доколкото виждам детето пие от шише и отказва пюрето, какво по-добро доказателство, че захранването трябва да се спре Peace

# 37
Ами аз просто следвам режима, който те са му създали, за да не го стресирам като променя всичко веднага. Той след една седмица става на 5 месеца, а те от 1 седмица са заместили обедното му мляко с пюре. Освен това откакто го видях за първи път, казаха, че му слагат продово пюре в млакото при две от храненията. СЕга като се срещна с педиатърката, очаквам тя да каже как да се храни, но дотогава се страхувам да променям режима, защото той е постоянно гладен и явно млякото не му е достатъчно.
Казаха ми и три пъти седмично да му давам жълтък, но това не мисля да го правя, преди неговия лекар да каже...
Иначе с пюрето оцапоти всичко, но го изяде все пак - просто се лигавеше и правеше "брррр" с пълна уста  Simple Smile

# 38
  • София
Първото, което трябва да питаш педиатърката е - дали е привърженик на ранното или късното захранване. Ако е на ранното - беж да те няма и търси нова педиатърка.

Това пък за слагането на плодово пюре в АМ направо ме уби  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Задължително давай на всяко хранене и АМ - или след пюрето или слагай вътре. Заместено хранене при бебе на 4 месеца направо ми звучи като кощунство  #2gunfire. А за желтъка няма да говоря.

А това, че иска постоянно да яде не е защото е гладен - това е начинът му да задоволи липсата на персонално внимание - среща се при повечето от осиновените деца. Само след месец най-вероятно ще отшуми  Peace

# 39
Подкрепям Фоксче с шест ръце. Станала съм спец по хранене и захранване. Само това ми беше в главата. Ровех, четях. Много полезен ще ти е подфорума за захранване. И не се притеснявай да питаш. Не бих давала жълтък. Рано е още за пюре, а и адаптето на този етап е незаменимо за малкото човече. Малката беше на същата възраст, когато дойде при нас. Виждала съм с очите си как набиваше пюрета на Ганчев в дома, но вкъщи започнахме всичко от начало.

# 40
  • София
Хм, трудно се намират педиатри, които са за късното захранване. Общо взето майките май действат на своя глава. Аз от тук се насочих към късното захранване, иначе си признавам,че бях в неведение.

mmm321, на нашето бебе пък му слагаха плодовия сок в млякото Shocked.  Когато разбрах, че не се дава сок изобщо на бебетата, се облещих. Когато си взехме детето, му спрях сока. От тогава не е пил, не смятам и да му предлагам скоро. Изобощо не имал проблеми със стомахчето.

Общи условия

Активация на акаунт