Проблемите трябва да се решават от корен. Да се търси първопричината и след това да се действа точно там, на най-долното изходно ниво. Ако един човек има гадно гнойно акне, колкото и да се маже с козметика и да се пудри, няма да си реши проблема, докато не си излекува причината за акнето и ще му стават само още по-грозни и ужасни белези и рани по лицето.
Опитвам се да кажа, че за мен проблемът на тези изоставени РОМСКИ деца и цялата циганизация на обществото ни е една голяма язва, която ако не се лекува сега, ще стане невъзможно справянето с нея.
Проблемът с ИНТЕГРАЦИЯТА на циганите е толкова голям и толкова сложен, че си мисля, че именно поради неговата невъзможност политиците не се захващат с него, а не просто заради някаква конспирация.
Дайте да си говорим истината. И в други теми сме обсъждали, че в България за българите има едни закони, а за циганите те не важат. Докато мълчаливо толерираме това (казвам толерираме, защото просто си мълчим) нищо няма да се промени. А според мен решения има, но трябва да има твърда решимост от страна на власт имащите да променят нещата.
Загорча ми от филма и даже се разбунтувах, че точно на първи юни го излъчиха. После обаче си казах "стига сме заравяли главите в пясъка" Трябва да се тръби и трябва всички да знаем, че една лавина ще ни помете със страшна сила, но тогава всички ние ще сме твърде стари и немощни, за да направим каквото и да е било, а децата ни ще превиват гръб под тежките данъци, за да изкарват нашите пенсии и за ромските социални плащания.

Деца от "нашият" етнос, както казваш(българчета) също са изоставяни по домове.И? Българите с палати какво направиха по въпроса? (Щом ще разсъждаваме от тази гледна точка)