Празничен е нашият СЕПТЕМВРИ- пълен с торти и с дни РОЖДЕНИ!

• 43 342
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Честити празници първо!

да и аз споделям това за iherb.

каня се да поръчам омега 3. Суити, мерси  Hug
И лененото масло е с  несравнима цена.

Ровичкам се в темата за козметиката в БГМамма.
Та там се препоръчвам козметиката в ДМ като много чиста от вредна химия и достъпна цена.
По специално това за децата, че и за нас. Половин литър е към 7 лв.
Стана универсално вкъщи - къпане, за лице, за всички.
С нежен почти липсващ аромат.

# 646
Здравейте момичета,
Честит празник на всички малки септемврийчета които духнаха вече двете свещички. Честит празник на родителите.
Честит Втори Рожден Ден на Иванина на май-май да расте здраво, весело, щастливо дете.

Др. Цвети лека и безпроблемна бременност, здраво бебче да радва мама и тати и да помага на Лия в белите.
Флу, Ели е страшно чаровно дете. Хубавите къдрици на мама красят сладкото личице на Ели. Страотни сте и двете.
Иринка, голям сладур е Ради.И Ками яде по същият начин. Клепа навсякъде. Имам чувстото че понякога повече ядене отива извън коремчето...
Бързо оздравяване на Криси на Жужа.
Моарейн, поздравления. Дано това да е първото от много.
Ками усилено говори на неин си език, от който още не сме прихванали , та комуникацията в повечето време е еднопосочна.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 22:12 от BAE

# 647
ВАЕ, забравих. ех, че премеждия сте имали на Р Дъто  Confused

Борето повтаря много правилно думичките,
но си продължава с Ъ-Ъ-Ъ сочейки с показалеца а наляво, а надясно.
Иначе Икам знае, щом е за Икане.

Цвееееети, а честито! Бравос, прекрасна новина. Лека бременност от мен.
Тия зимни бременности не се забеляват, като се родят бебетата напролет и всички се изненадват.

Иринкааа, ама че омазан Радко бе.
Мен това омазвамене напоследък мно'о ме дразни.
Той категорично отказва да го храня.
Яде като мен прав  Blush
Този отвартителен навик ми е останал от ученическите години,
е само като съм сама, де Simple Smile

Борко официално тръгна на ясла на 08.09.,
като неофициално ходИ три дни.
Ужасна хрема, Т, сега и теч от ухото, пОчна се с една дума.
Таман взех въздух 4 месеца и пак.

# 648
Суити, Бае, Ане  Hug

Бае, и Лия тръгва на ясла от понеделник. Малко ми е свито под лъжичката, ама то си е нормално  Simple Smile . От няколко седмици давам цитросепт профилактично, но едва ли ще ни се разминат болестите  Rolling Eyes . Дано психически лесно се приспособи, другото ще го преглътнем  Tired .

# 649
  • София
ЧРД на Данчо и Мартин-да са живи и здрави .
ЧРД на патерица и на Лия.Цвети-честита бременност.

# 650
Честит Рожден Ден на Йордан и Мартин, да растат, здрави, палави, щастливи деца. Поздрави на семействата им.
Оххх момичета, мен ме тормози темата за яслата, за сега сме на етап проучване. Не могая да я пусна на цял ден докато не почна работа ( 1200 евро на месец) а не мога да почна да си тарся работа докато не я изтипосам в някоя ясла....ще ви държа в течение...общо взето съм обезверена като го знам какво е лошотийче и магарешки инат. Лека вечер.

# 651
Не мога да пропусна рожденния ден на сладура адаш Данчо и да не го поздравя! Разбира се и Мартин на Еос!
На първо място много здраве желая на малките пакостници и на второ радост и спокойствие на майките!   bouquet

Аз вече започнах работа, малко ми е трудна адаптацията, гледам като паднала от Марс (или по-скоро от Венера), бавно схващам и така ... Но с времето ще свикна. За яслите ви казах, че съм против. Имат си и своите предимства, но засега недостатъците за мен са повече. Даката ходи с татко си да зарежда магазините, по банки и по разни задачи докато аз съм на работа, останалото време ходи на гости на баба или на съседчето Виктор (също септемврийче) и засега сякаш не му е скучно.

# 652
Честит втори рожден ден на октомврийските ни септемврийчета Данчо и Мартин. Да растат здрави, щасливи, весели и засмени. Много хубаво детство изплнено с незабравими моменти.

Леле изтече нашият месец, останаха още малко реожденици. Май доста бързо се изтече този месец.
Мерси и за поздравления за рождения ден на Яна. Мен последнат седмица супер ми беше натоварено и хич не ми оставаше свободно време.
Иначе нашето парти беше много добре, бяхме си в къщи но имаше много деца и родители. Яна получи пластелин с машина за сладолед и в резултат сега трябва да изхвърля два килима, защото целите са намазани с пластелин  Mr. Green Обаче и е супер интересно да си играе с него. Това е подарък номер 1. До сега с почти никоя друга играчка не се е занимавала сама, както с тази машина и пластелина. Само дето трябва постоянно да се доставя нов пластелин, защото голяма част отива по килима и къде ли не  Laughing
Ох не ми остава време да сваля снимките от апарата да ви пусна няколко. Обаче обещавам, че ще го направя скоро.

BAE много добре те разбирам с дилемата ясла и работа. И тук при нас е такъв затворен кръг, който доста трудно се пробива. Аз успях да намеря една вратичка и да намеря ясла, преди работа, но е ужаст. Пожелавам ти успех. А цените са ви леле мале. И тук са високи, ама при вас бият май рекордите.

Цвети лека и безпроблемна бременост и едно здраво и пухкаво бебе на финала. Дано Лея свикне лесно с яслата.

Аз на Яна нищо не и давам имуностимолиращо за яслата. На няколко пъти се замислях, ама май до там беше. Да чукна на дърво предната година не ми се е разболявала. На пръсти се броят дните, в които не  ходила, заради болест. Но да не дърпам дявола за опашката. Надявам се и тази година да е така.

Иначе за говорене Яна си говори доста добре и си прави дълги и смислени изречения. РАзбива ме понякога когато използва някой израз, който е чула от мен или баша си и го сложи точно на мястото му. Много е сладка Simple Smile
Аз се чудех примерно как говори на немски, защото с нас говори само на български. Но няколко пъти точно като си тръгвам от яслата я чувам, че и на немски си прави изречения точно както на български. Но при нас много рядко се отпуска на немски. Явно автоматично си знае, кой език къде се използва
.

# 653
  • София
Честит рожден ден на Данчо и Мартин! Да са здрави, жизнени, целеустремени и с много късмет!

Някой има ли новини от Еос? Rolling Eyes

BAE, успех в разрешаването на дилемата! Peace

Петка, и аз се замислих за играчките с моделиране на пластелин, обаче ми се струват мънички още за тях.... newsm78  пък ето, ти казваш, че Яна много си играе.... Rolling Eyes

При Галя сега Аква-дудълът е номер едно. Laughing Постоянно иска да пише и рисува върху нещо, и килимчето много я забавлява. Явно му дойде времето. smile3521

Наблюдавам я напоследък, че поведението й се променя. Станала е още по-емоционална, пълна с енергия.  Всичко изразява с бурни възгласи, търчи постоянно от едната стая в другата, смее се с някакъв нов силен и висок смях. Wink Май че е най-щурата от трите ми деца. Grinning В същото време е още по- привързана към мен- постоянно иска да сме заедно, огорчава се много, когато излизам някъде, търси ме нощем, като се събуди....Към яслата обаче се приспособи отново. Новите дечица се поуспокоиха, вече не реват сутрин, поопознали са се и сега ходи с удоволствие.

В стила на нашите традиционни анкетки, да ви попитам:

1. С какви играчки сега си играят най-много децата ви?
и
2. Кой номер обувки носят? Grinning

Миналата зима и пролет Галя носеше №21, лятото купихме сандалки № 22, а сега с изненада установих, че вече е минала на № 23. Grinning

# 654
O Суйт добре, че пусна анкета, скоро не сме си правили. И то такива много актуални върпоси

1. С какви играчки сега си играят най-много децата ви?

Както писах по-горе. Това от събота е хит номер едно
Освен това получи една кухня и тя и е супер интересна да готви с нея и да ми прави "кафенце"  Laughing
Иначе обича с лего да си играе. Ние имаме това
Рисуване с фулмастри е е много интересно същи и на магнитната дъска да си очертаваме краката и ръцете  Mr. Green
Освен това книжки са и интересни да гледа и да танцува и пее на музика.
Долу горе това са в момента при нас хитовите неща.
А забравих друго много любимо и е да бели краставици и картофи. Даже си има и собствена белачка  Laughing

Иначе за рождения ден получи едно интерактивно бебе с легло дето реве, смеесе, плаче и си цока от шишето, ама нещо покрай този пластелин малко е пренебрегнато   Laughing

2. Кой номер обувки носят? Grinning

Ох аз съм се хванала за главата. В момента е с номер 26ти  Shocked Нещо хич не е и женски крака. Последната седмица в магазина се чудех дали 25 или 26ти номер да и купя. Но реших да взема по-големите, като си викам, че ще ги върна. И отивам в къщи и се оказа, че са и точно  ooooh! А май миналата година по това време беше с номер 22ри

# 655
  • Пловдив
Честито на днешните рожденници Данчо и Мартин-да са здрави и палави!
Честито и на Цвети-леко бременеене и целувки за каката!
При нас картинката хич не е розова-докато тайничко си се радвах,че от април не сме се разболявали и хоп- и двете ми деца не са добре-баткото със зачервено гърло и загуба на глас,Монката пък я нападнаха гъбички в устата  Shocked от 3 дни не е яла грам,водата и я наливам със спринцовка,вдига лека темп.,по цял ден хленчи милото и не смее да си допре нищо до устичката.ужас е.Измазах де що кремчета знам-вървим към подобрение-дано утре се похваля с добра новина.Чудно ми е от къде на къде тези гъбички-едно съседче/също септемврийче/е със абсолютно същата диагноза.Дали е съвпадение или има нещо като вирус  Thinking
По анкетата:1.Моника обича най-много да рисува -със тебешир,с химикал,аква дудъл/според това в къщи ли сме или навън/Също така обича да играе с кубчета и строители.
2.Крачето и е за 24 номер,но в момента е с обувки 25/малко са и големи,но не се оплаква/

# 656
Здравейте красавици!
Да са ни живи и здрави "малките" рожденици!
Естествено, че бих се затруднила да изчета всички 40 пропуснати страници, но на пратерици пожелавам да сте здрави и щастливи заедно дълги години през този живот! Всичко върви толкова бързо... наистина. Иска ми се да се науча да бъда малко повече в настоящето и децата ми наготово да получат това умение от мен. Това си пожелавам аз за рождените сни на моите 2 септемврийчета и ви БЛАГОДАРЯ за пожеланията и вниманието, което сте отделили независимо от отсъствието ни тук.
Спомняте ли си есента отпреди 2 години... От най-омразен покрай учебната година септември и есенната миризма се превърнаха в най-хубавото DEJA VUза мен. Миналата седмица имах работа покрай родилен дом Шейново и Докторската градина и си спомних... всичко.
Иначе моето малко дете вече е истинско момиченце /макар и с малко огнен нрав  Wink/.
Сред любимите й подаръци от рождения ден са една голяма истинска кухня и тоалетка с гримове, сешоар и т.н. джаджи. Обожава да готви и изкарва по 1 час в самостоятелни занимания в кухнята си. А сутрин тоалетката ми дава възможност да оправя брат й. Вече и двамата ходят на градина. Джи изобщо не е имала период на адаптация. Просто тръгна сякаш винаги е ходила. Харесва ми сподобността й бързо да променя среда, навици, вкусове... Това го мога и аз и винаги ми е било от изключителна полза.
Обувктие са й 23-24.5 размер.
Не знам дали сте коментирали, но вече се произвежда сироп Цитросепт за деца. Напълно поносим като вкус. Давам всеки ден и на двамата и смятам това да е профилактиката ни цяла зима.
Целувки и хубав уикенд.

# 657
Здравейте  Heart Eyes

Иринии, тъкмо тези дни си мислех за теб, дали няма да се разпишеш скоро  Simple Smile  Джи е такава прекрасница... неотразима Simple Smile Да са живи и здрави дечицата ти, и изобщо цялото ви семейство  Simple Smile
Суит, браво за бързата ре-адаптация на Галето в яслата. Забелязвам, че вече влизат във възраст, в която хем искат мама, хем пък им харесва сред други деца - поне Дари понякога се двуоми, но вече си влиза спокойна и без да се обръща назад в яслата. От понеделник пак я пускам, усещам че децата започнаха да й липсват.
Дарушка, дано днес сте по-добре  Hug
Яни, на теб лека адаптация към работния режим ти пожелавам!  Hug

Анкетката:
1. Играе с всичко, що е забранено  Crazy  Много бързо й омръзват играчките, позаиграва се, но не особено дълго. Има една къщичка с нейните размери, с врата, прозорчета, мислех че ще й е интересно да си играе вътре и т.н. - вече загуби интерес, а й я подариха миналата седмица.
Сега й купих една интересна магистралка с кола - като тази, само че маааалко по-голяма, довечера ще я сглобя и ще й сложа батерии, дано я заинтересова поне малко  Whistling
Взех й някакъв пластилин, с него се занимава допреди малко...
Иначе имаме разни пеещи бебета, кукли и незнам си какво, разни комплекти за чай и хранене, пъзели, книжки и прочее, но никое не й хваща много за дълго интереса. Само с един дядо Коледа си играе много, гушка го, казва му, че го обича, целува го и го разнася навсякъде - с нея яде ("баааавооо дядо Мас, сичко си изядеееее" и "мили-мили-мили" и го милва  Crazy) и с него пишкат - събува му гащите и го държи над тоалетната  Crazy
2. Обувки носи 21 номер, лятото беше на 20, зимата я очаквам да е на 22 вече. Много малък крак има  Crazy

Малка редакция:
Това ли е аналога на Цитросепта - http://www.iherb.com/Childlife-First-Defense-4-fl-oz-118-5-ml/6367?at=0 ?

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 16:44 от моарейн

# 658
Привет и от нас с Яна!!
Да са честити празниците на всички септемврийчета ,които пропуснах! Hug
Цвети,лека бременност ти желая-супер новина! Hug
Даруше,бързо да оздравяват малките ти сладурковци! Praynig
Ние сме с ясленски сополи и кашлица-тъкмо Яна стигна до етапа сама да влиза в групата и ... гледаме се от четвъртък у дома.Идея си нямам как ще е от понеделник нататък ,когато започвам работа ConfusedИначе вече ми изкарва цялата песничка "Мама ми купи днес",е по-скоро като стихче ,отколкото като песен,но съм впечатлена Laughing
За анкетата:1. най-много се забавлява с един огромен плюшен мечок -разнася го от стая в стая,язди го,лежи върху него LaughingНарежда няколко любими играчки по столовете и започва да ги храни  Simple Smileили пък ги приспива като ги люля в дървеното легло за кукли..абе типично момичешки игри.Рисува на подходящи и неподходящи места Wink
2.В момента носи пантофки и обувки 23 номер.
Яни,бърза адаптация към работната среда(същото си го желая и на мен Simple Smile)
Ааа Яна се събуди-до скоро! Simple Smile

# 659
  • София
Малка редакция:
Това ли е аналога на Цитросепта - http://www.iherb.com/Childlife-First-Defense-4-fl-oz-118-5-ml/6367?at=0 ?

Не, това е друго сиропче- имуностимулатор.  Купуват го и него. Peace
Аналогът на Цитросепта е това.  На деца под 5 години се дава по една капка на всеки килограм телесно тегло, като общото количество се разпределя на 3-4 приема през целия ден.

Иначе сиропчето, за което пише Ирини (Цитросепт Джуниър се казва), го няма на сайта.  Naughty

Петка, 26 номер...впечатлена съм. Simple Smile

Много хубави и интересни играчки сте показали. Peace

Дарушка, много жалко, че са ви подхванали пак болести! Sad Дано скоро да се махнат гадните гъбички, а гърлото на батко й да се оправи!

Общи условия

Активация на акаунт