Просто споделено...

• 17 522
  • 185
  •   1
Отговори
# 105
Все се чудя не е ли за ключ тази тема. Ама пък такива бисери се ръсят от време на време, май по-добре да седи отключена, защото тъкмо стане скучно и някой разведрява обстановката.

# 106
За парите си премълчах преди малко, но щом отворихте дума: ами платете си за българче и после цял живот се взирайте да видите някоя ромска черта и да се съмнявате, че са ви прецакали. Блазе му на детето...

# 107
то па щото българките, дет си оставят децата ги е онодил принц чарлз. кой го знае биологичния кой квартален алкохолик е или на кой асан брат му. пък раждащата и тя е сигурно лейди камила.

който го е страх от мечки, да не ходи в гората. едно е да имаш страхове, друго е да имаш предрасъдъци.
никой не натрапва мнение. повечето жени тук са осиновили деца, създадени от роми. най-малкото е арогантно и обидно да се пише по този начин. щото те не натрапват мнението си, а просто обичат децата си.

# 108
Аз пък ще изкажа мнението си и много моля да ми го зачетете, защото имам право на него. Такива като meri не знам си коя си нямат място в регистрите!

# 109
  • у дома
sislie,защо да няма право в регистрите?
Щом закона го позволява и сам си "избираш"...
А знаете ли една мн.извесна дама(нали и в БГ е шик да осиновиш  Mr. Green);на въпроса защо,е отговорила:"НЕ ИСКАМ ДА РАЖДАМ,ЗА ДА НЕ СИ РАЗВАЛЯ ФИГУРАТА'   по-скоро за такива няма място в регистрите...

# 110
А знаете ли една мн.извесна дама(нали и в БГ е шик да осиновиш  Mr. Green);на въпроса защо,е отговорила:"НЕ ИСКАМ ДА РАЖДАМ,ЗА ДА НЕ СИ РАЗВАЛЯ ФИГУРАТА'   по-скоро за такива няма място в регистрите...

Не можах да се сетя коя е дамата.Но предполагам, че това изказване е за пред медиите, едва ли пред социалните е изтъкнала такъв аргумент.А едва ли и пред медиите е била искрена, която и да е тя.

# 111
  • у дома
Светкавица,записано е в соц.доклад-това е жалкото
Е,осинови,без да чака-да са живи и здрави!

# 112
имат място, само че е коректно и правилно социалните в хода на проучването да дават и някаква обратна информация какво могат да очакват осиновителите, какви са децата от регистрите, така че още в началото кандидатите да си правят сметката стиска ли им или не ... те общо взето препитват ни, но не знам някъде някой да "представя" децата (нямам предвид конкретни деца) и техните потребности ... и накрая кандидат-осиновителите влизат в регистъра толкова неинформирани колкото са били и преди това. споменаването мимоходом, че са предимно ромчета не е даване на представа за децата за мен. и това не касае само децата с различен произход, а също и децата с някакви увреждания също например ...

а истината е, че в този процес човек трябва да е в час с реалностите. и да прецени на тази база. в крайна сметка, ако ти поставят въпроса какво искаш, кажи си спокойно, може, няма лошо, впише те, те оставя със заблудата, че можеш да очакваш изпълнение на заявката ... а това е затворена система, ако преди не си имал досег с нея, няма как да знаеш какви деца с какви проблеми има в домовете ... общо взето, излиза, че човек добива повече представа за децата оттук, отколкото от социалните ...

отделно обаче, аз лично съм потресена от потребителската култура, един вид "ето имаме проблем, заявили сме се пред съответния орган, който решава проблема, и сега какво се мотат, защо не ми осигуряват исканото" ...
все пак, трябва да сме наясно, че никой не произвежда деца специално за нас, щото имаме репродуктивен проблем!

# 113
Светкавица,записано е в соц.доклад-това е жалкото
Е,осинови,без да чака-да са живи и здрави!

Наистина е жалко, ако това е причината.

всъщност, като се замисля и много други на пръв поглед "достойни "причини, могат от някакъв ъгъл да изглеждат нелицеприятни.И все си мисля, че в докладите кандидат-осиновителите много често не са особено искрени, а по-скоро се стремят да представят "правилния образ"

За подготовката- по време на проучването на нас ни бяха представени снимки на деца от различни, но наистина много различни етноси.Упражнението беше да ги разпознаваме.Това било част от проучването.Моят резултат беше 50/ 50.

# 114
стига де. всеки идиот има право да ражда. защо да дискриминират същите при осиновяване.
не е правилно. утрешните идиоти кой да възпитава. много безотговорно подхождате, начи...

имам една позната, която казва. глупавите жени раждат, умните осиновяват. тя нито е раждала, няма и да осинови, слава на Бога...

много сте смешни понякога.
и ние минахме по разни пътища, нали. така си мисли сега жената. жива и здрава да е. като знам колко боли да искаш детенце и да го нямаш...понякога, в промеждутъците между огромната болка се опитваш да пишеш, да мислиш, да отстояваш. аз не искам да я съдя. жал ми е.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 01:54 от matakosmata

# 115
просто да споделя блога на една мама-осиновителка, която чета с удоволствие, с много респект и доста тъга ... все пак журналистка е жената, пише хубаво Simple Smile на английски е обаче. в кратце, тя е американка, омъжена за чех, живеят в Чехия и имат осиновена дъщеря от ромски произход в момента на три ...

http://ariefarnam.wordpress.com/

# 116
Мата, аз вече не съжалявам подобни персони. Жената иска дете, те се мъчат да й пробутат РОМ (умишлено натъртвам, казала го е сякаш тези деца са чумави) и го правят най-вероятно защото искат подкуп за дете от български (алилуя) произход.

Ей за това мисля, че такива хора нямат място в регистъра. Никоя от вас, осиновила дете от неромски произход не се е изказвала по този начин. Едно е да кажеш, че не можеш и си имаш задръжките, друго е да кажеш "Ай стига сте ми пробутвали РОМ на мен и на моите познати, пари ли искате?".
Не знам за вас, но аз намирам горното за гнусно! Хиляди пъти е спорено и хиляди пъти е обяснявано на участниците тук да бъдат така добри и да не правят расистки изказвания, защото маса от майките тук са майки на деца родени от ромски жени. Колко пъти трябва да се казва, замолва и т.н. Ами да спрат да се изказват неподготвени, като не разбират Vella, да прочетат, да разпитат, да се подготвят.

# 117
  • София
Ex, Сисли, ти на колко години си  Mr. Green

# 118
Едва ли съм на по-малко години от sislie, изобщо не съм осиновявала, но се пеня повече и от нея (макар да не го пиша тук), като чета тъпотии като тези, които ядосват нея... Sad
Някой точно в този подфорум беше споменал нещо за мненията и задниците. Много добра формулировка. Ще я помня цял живот.

# 119
  • София
За да не стане някаква грешка, бъзиках се с това
На другите пишещи по темата-попрочетох ви ,не знам на колко сте години,но моля ви не се опитвайте да налагате мнението си на другите!

Хора, няма никакъв смисъл - те си се печат на техния си бавен огън, когато вземат детето се надявам да се променят, защото ако не се променят... горко му на детето. А за това нещата да стоят така и да взимат все пак накрая дете, са виновни социалните. Тях апропо, няма ли да ги закриват?

Наскоро си четох личните съобщения - търсех един телефон та ги прочиствах... и видях с какъв плам съм обяснявала ли обяснявала, и как в отговор съм получавала само негативизъм. Еми нема сми за мен - някои хора израстват, други не, но аз за тях отговорност не мога да нося - аз отговарям за моето семейство и за моите деца, на другите отказвам да съм майка  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт