120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 926
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
Да, и аз си мисля как някоя сутрин няма да продишам, защото наследникът ще ме е задушил с лакът в гръкляна, много обича точно там да се обляга.  Laughing

Вики, има някои стъпки, които трябва да се предприемат, но като цяло е доста безопасно да се спи заедно с бебе, дори и съвсем мъничко. Даже май повече помага срещу СИДС, отколкто всички други изобретени неща.

# 181
  • Чикаго / София
Ати, голяма скица е малкия! Laughing

Лени, красоти пак показваш!

Малката си спеше при нас докато беше бебе, а леглото ни беше доста тесничко. Но умората от непрекъснатото ставане нощно време /става въпрос за моментите изобщо когато съм лягала - а те се броят на пръсти до 4тия й месец/ бързо надви страха ми. Така тя си сучеше, аз спях. А и някак инстиктивано я пазехме и аз и мъжа ми. Тя все още си идва при нас по някое време на нощта. Simple Smile

# 182
Ати до колкото знам има 2 вида задушаване -едното е СИДС а другото е причинено от неща които блокирват пътя на кислорода .
За СИДС и аз съм чувала че е по малко вероятно когато спиш с тях в същата стая ,защото бебетата като чуват че се диша и те не "забравят"  да дишат и за това риска е по-малък.
Мен повече ме е страх от другото задушаване...и аз лично си нямам пълно доверие като спя какво правя,аз никога няма и да заспя де... дори и да ми се иска много, явно това пък е моята  защитна реакция.Никога не съм и пробвала обаче ,просто мисълта че един такъв експеримент може да ми коства детето....не мерси!
Завиждам ви на повечето от вас които сте супер релакс когато се касае за такива неща  но аз не съм от тях...за мое съжаление!

# 183
Не мога с двама в легло да спя аз, просто не спя, затова всеки си е в кревата. Като бебе го хранех на всеки 2-3 часа, така че си имах програма и ставане през нощта не е имало повече от по 1-2 пъти на вечер. Винаги съм го казвала, за работеща майка храненето на поискване е мъка, защото това означава, че и помпиш на поискване, което не е фън. Беше само на кърма до 6 месеца и кърмен изобщо до 13-14 и това само по час.
Иначе сега вече от време на време спим заедно, когато сме без баща му, като пътуваме или просто за следобедна дрямка, особено последното ни е любимо и на тримата, но само ако сме по двама  Grinning

# 184
  • usa
албена никога не е спала с нас. от първия си ден не можеше. дори когато е лягала вечер с мен, не е можела да заспи. силвия от ден първи до петгодишна в най-добрия случай идваше по средата на нощта да спи между мен и баща си, по-често заспиваше и прекарваше цялата нощ с нас. аз не можех да спя и много страдах, обаче нищо не помагаше. дори да се преместех на друго легло, пристигаше при мен и се залепваше като ваденка - не остяваше и три сантиметра между двете ни... заобичах да спя с бебе/дете едва с даниел. сигурно заради осъзнатия факт, че е последен и после и да искам да спя с бебе/дете, няма да мога. често и сега си лягаме двама заедно и заспиваме. баща му като се присети да си ляга, го преняса в неговото легло. той обаче ни е голям пъзльо и често сънува кошмари и нерядко нощем като се стресне от лош сън пак се пренася в нашето легло и се намества между нас. ако ме рита много и ми пречи на съня, след като той се успокои, аз пък се пренасям в неговото легло. надявам се един ден да не си води и булката заедно с него при мен  Thinking...

# 185
Вики, аз абсолютно смятам, че майчината интуиция е най-важната, ако нещо те възпира да го правиш това е най-правилното за теб.  Peace Аз просто исках да кажа, че по принцип не е нещо страшно, ако се вземат мерки за безопасност - напр. да има достатъчно място, бебето да е завито с отделна завивка, родителите да не са пили или пушили и от сорта. Аз толкова бях наплашена първия месец, че не смеех изобщо да кърмя легнала, да не би случайно да заспя и да си смачкам детето. Добре че ми мина, че така дълго нямаше да издържа.

Миз, и моят син е така, заспива си в собствената стая и по някое време идва с рев при нас. Не знам кошмари ли са, страх от тъмното ли? Понякога издържа до сутринта, ама тогава аз се събуждам в ранни зори и се чудя добре ли е и дали да не го проверя. ooooh!

Биз, направо шапка ти свалям, това си е голяма орагнизация. Аз не знам дали бих издържала толкова дълго. А какво означава да помпаш на поискване? Не помпаш ли обикновено в часа за хранене? (Аз сега тепърва ще се запознавам пак с помпата и ме е обзела някаква паника.)

# 186
Аз толкова бях наплашена първия месец, че не смеех изобщо да кърмя легнала, да не би случайно да заспя и да си смачкам детето.

Същата история - първите два месеца. В края на втория вече не издържах и започнах да заспивам с бебето, поставено върху корема и гърдите ми, а аз подпряна с четири твърди възглавници, да не мога да си променя позицията по никакъв начин. Така и не свикнах, обаче - не мога да заспя дълбоко, когато тя е до мен, непрекъснато се будя и я проверявам дали диша.

Много ми е труден въпрос съвместното спане на мен, все си мисля, че с това бебе направих грешка и трябваше по друг начин да подходим.   Thinking

# 187
(Аз сега тепърва ще се запознавам пак с помпата и ме е обзела някаква паника.)

Hug Да честитиме ли?!?  Hug

Издържах цяла седмица да ставам за кърмене, още една кърмех в спалнята и като заспах 2 пъти с детето в ръце просто я сложих на спалнята, подадох цистерната и пак заспах. И до ден днешен Геле рита като кон и спи перпендикулярно на нас, като ми писне сериозно се местя на дивана, баща и е далеч по търпелив, но и него съм го намирала в другата спалня сутрин  Mr. Green И до ден днешен настоява за мляко по 2-3/нощ та съм си зомбирана нон-стоп  Crazy
(заспива с баща си на спалнята, местиме я, после към 3 тя идва при нас, после ние се местим... весело е!)

# 188
Атти , честито
Аз вече викам да видим , кои не сме бременни.
Пу първа за сега, ама докога не се знае Laughing

# 189
Атти, от ден 1ви хранех под час, като първия месец беше на всеки 2 часа ( Tired) през деня и на всеки 3 часа през нощта, после разреждах по малко през нощта докато го докарах на всеки 4, после 5 часа (тогава празнувах). И на работа, когато тръгнах ми е мъгла, как точно беше, но си знаех че в 10, 12 и 4 помпех и това е и после ги разредих май на 11 и 3 да речем. Така много по-лесно се планира работния ден.

# 190

Mr. Green

Атти, ела да си кажеш.  Hug

# 191
Аз пък като тръгнах на работа помпах преди да тръгна в 6 и после в 12 на обяд и като се прибера в 4:30 и така я карах 1 месец  и взе да ми писва и лека по-лека спрях  Rolling Eyes
Едно бързо въпросче: да ми препоръчате епилатор, аз имам но ми е от БГ силк-епил на браун със пинсетки, доволна съм но май егн-то му си казва думата, та ще трябва да си купя нов Blush а също така гледах в костко имат лазерни, дали са добри(и боли ли)?
Благодаря предварително  bouquet

# 192

Joy
айде потайните да се издават (аз поне за 3 моми знам  Mr. Green) да честитиме, какво е бременност без честитка  Heart Eyes

Атти, честито, макар че ако сега ще се запознаваш помпата, скоро и раждане можем да честитим  Hug

аз бях като Бис, кърмех по час горе долу (уж на поискване, ама като цяло на 3-4-5 часа според възрастта). Вечер спеше като младенец в кревата си (от 12 до 8 ), та не съм имала проблеми със ставане да кърмя.
Иначе съм като Вики, просто не мога да мигна в легло с бебе/дете и то не от страх, ами и аз не знам защо  newsm78 затова си спи в леглото и хич и не му хрумва да идва.

# 193
Така, така.....я да видим кой още не си е признал.... Thinkingама не е честно така само да пускате мухата и да си мълчите.Аз имам едно съмнение ама няма кой да ми го потвърди....пък пусто съм си любопитко.. Whistling.сега цял ден ще се чудя newsm78....хахаххх

# 194
А, такаааа потайни сте пак 'начи Simple Smile

атти да честитим ли?  Hug Hug Hug Ох, помпата.... само като я видя и започвам да тека. Много ми е бахтън вече, ама няма как. Бих кърмила 10 бебета по цяла нощ, но да не се цедя  Sick

Агентче аз хранех надежди, че младежа като започне да се храни по- солидно ще се откаже от нощното мляко... Crazy. Сега като се събуди през нощта първо пробвам с пасифайъра, но той наддава такъв вой, че.... вадя веднага и запушвам сирената  Laughing Така реве сякаш някой го щипе  #Crazy абсурд е да го излъжеш с каквото и да било.

Миме не мога да ти помогна!

Общи условия

Активация на акаунт