120 Американска тема- за ветераните, бащите и 4-ти юли.

• 28 298
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
На курс по етикет не бих пратила чадото, особено пък на тази възраст. Със цитираните суми за детеотглеждане също не съм съгласна, ама кой ли ме пита мен  Laughing .

Разбрахте ли за Цвети Пиронкова - била е жената-мъж Венъс и се е класирала за 1/2 финал на Уимбълдън, оле  Party !

# 496
  • У дома
Току що гледах Пиронкова и аз. Мнооого се радвам за нея. Йййессс!

Днес е Петровден, много хубав бълг празник. Честито на именниците!!!

# 497
Аталанта, а ти не си ли сред тях случайно? Честито на теб   bouquet Hug !

# 498
Браво на Цвети!  Peace Много се радвам.  Grinning

Честито на именниците тук и на тези около вас! Да сте/са здрави и успешни!   bouquet

# 499
Питанката ми за тоз' скул беше точно от рода- плуване в У, тенис в близкия клуб, математика в кюмон-нищо по-засукано/ специално/ претенциозно особено за това време/$ ,просто друг тип занимавка к евентуално да затвърди нещо научено у дома и да изложи наследника на нещо разнообразно и не екран свързано. Бих искала да имам на Биз самочувствието че ще успея да се справя както моите баби особено по тази тема,уви хич го нямам като гледам какви маймунета отглеждаме въпреки усилията си (опитите продължават!)

# 500
  • Boston, MA
Честито на имениците, най-специално на малък пухкав Петьо ВанХорн!

# 501
 Честито на Именниците! Да са здрави и наздраве!
Малко познания в каквато и да са посока, не мисля, че биха навредили. При всички положения ще даде нещо.
Мен ме влудява сърбането и млясканети и това, че не се учат да не го правят, а днес са деца, но растат.

# 502
... за капак, щем или не щем, ние сме европейци и ако не уважаваме собствената си култура и етикет кога ли ще израснем да почнем да уважаваме чуждата?

Не схващам логиката тук. И аз като Биз не обичам да ми налагат "моята култура" и "така трябва", но мисля, че уважавам чужди култури доста повече от средния европеец. Когато сядам на маса с Айви Лиг професор, не го следя в каква чаша налива розето и дали си ползва ножа за масло правилно. Друго ме впечатлява.

Между другото, живея в изключително снобарски район и мисля, че съм нацелила една добра среда за себе си. Не се чекна и секна като от гетото, не се развявам с дълги розови нокти, но и не истерясвам, когато видя някой да не си обърше устата преди да отпие от чаша. Владея имейл етикета на отлично ниво.

# 503
Честит Петровден! На всички именници - да ви е живо и здраво името! На малък Петьо Ванхорн специални целувки по пухкавите крачета.  Grinning

За етикета - аз съм за такива занимания. По принцип смятам етикета и познаването му за голямо улеснение, включително привидно остарелите правила от рода на къде се слагат нож, салфетка, хляб, кой първи подава ръка и прочие. За всяко от тях си има логично обяснение, на всяко ролята е да не причиним неудобство или щети на околните и, щем - не щем, (не)следването им се отразява на начина по който другите ни възприемат, къде съзнателно, къде - не. Това си е лично мое мнение, разбира се. За курсове по етикет, обаче, бих проверила какво точно ще преподават, да не се получи разминаване с това, което се учи вкъщи, че на определена възраст външните авторитети почват да изместват домашните и стават проблеми.

На сумите за детеотглеждане, които се тиражират, гледам само като на развлекателни любопитни факти. Моята действителност е "баба знае две и двеста", силен уклон към две-то.

# 504
Радвам се, че списанията не са съвсем прави и че надежда за upward mobility все още има в нашето общество Simple Smile Simple Smile  

Мене други мисли ме спохождат тези дни.  After-school care в киндъргартън: какви са ви впечатленията??  Добра идея или да си търся алтернатива за след 3:00 п.м. ?  При нас имат испански 2 следобяда в седмицата, а другите дни не стана ясно какво точно правят от брошурата.  Ще говоря и с родители тука, но исках и други мнения.   Тук ще сме вероятно до Януари, така че говоря за един семестър на практика.  

# 505
Привет и от мен,

Кюбит мерси, че питаш как съм- вече доста по-добре.Малко само си изкарах акула и 3-4 дни си полежах за всеки случай, но все още сме си 2 в 1.Пускахме изследвания, гледаха ме на ехограф, но не се вижда нищо.Но поне от 3-4 дни нямам болки.

Иначе едвам ви изчетох, но пък хубави и интересни теми обсъждате.Аз също бих записала детето на етикет курсове някой ден, но на каква възраст незнам.Може би зависи кога то ще си покаже, че приема и попива информацията.А себе си също бих записала, че за съжаление моите баби не са ме научили.Знам що годе как да се държа в обществото, но на една супер официална вечеря във "very high class" ресторант не бих се чувствала комфортно с 6 вилици и ножа.Това ми напомня на Julia Roberts в "Хубава жена".

Вики мерси....фемилито се радва ,но мъжа ми казва, че като цяло отбора им е слаб и се съмнява да станат шампиони.Иначе сестра му каза, че е лудница в бразилия в момента- по времето , когато отборът им играе животът спирал тотално.

И сега един въпрос - как си избрахте педиатър? Интересува ме не как си избрахте с какви виждания и разбирания да е, а къде гледахте за да се насочите към него.Пуснах в google за наше село, но излизат супер мноооооого.Има ли сайт, където да потърся или нещо от този род? Дали ако попитам в об/гън практиката те ще ми препоръчат някого? Познати с деца нямам да попитам в наше село, а са все в друг район.Другото , което е че все още нямам insurance(не пожелаха да ме застраховат докато родя) и няма как да е според тяхната мрежа.А и като направим застраховката ще сме на план, които разрешава всякакви доктори.Предварително благодаря за отговорите, че ми остава малко време да взема и това решение.  bouquet

# 506
Мики, аз питах всеки когото можах наоколо. Ако нямаш познати родители, питай гинеколога си като начало.  Да, трябва да знаят в об/г практиката, но дали е педиатър с философия, каквато ти търсиш това е друга работа.  Познаваш ли други бременни? От класове или нещо подобно?  Знам, че бебешките класове не са на мода във форума, но за мене бяха много полезни защото ме свързаха с хора, които много добре познават района и всичко свързано с бебета.  

В краен случай, избери 3 от Гугъл и направи кратки интервюта с тях. Тука това е съвсем нормално.  Педиатрите имат специални часове/дни, в които се срещат с група потенциални клиенти или индивидуално, много по-рядко.  Има време и за задаване на въпроси. Ние избрахме педиатър след срещи с 3, а след това го сменихме поне веднъж докато намерим сегашния.  Докато ги видиш в action, например, как се държат като задаваш въпрос по телефона, е трудно да се прецени реално.  А, да, и питай дали педиатърът ще дойде да виде детето в болницата, ако е важно за вас (не всички го правят).

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 19:14 от Pixie

# 507
Еееей Мики радвам се, че си добре!!! Мислих те  Hug

=================================

П.С. Благодаря за Поздравленията мили момичета!!!

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 19:22 от vanhorne

# 508
За парите си права, но това не го прави по-правилен етикет от друг. Исках просто да кажа, че само еврокултурите са издигнали етикета на пиедестал, други не са.

Не съм против да се знае какво да се прави, както стана ясно, а против идеята задължително да се следва, както е по книга.

хммм, не съм живяла в друга монолитна култура и наистина не знам на пиедестал ли е или не. знам, че навсякъде е бил ползван навремето за разграничение на класите  Mr. Green в този сми за мен "загниващата буржоазия" за мен винаги е дефинирала късметлиите, които са си пилеели времето по университети и музеи и с книжка под мишка, докато моите деди са пасели кравите по къра  Grinning

нищо не е задължително да се следва, естествено, но според мен е редно да се знае кога, какво и къде е прието. и аз пиша картички само на американките, като знак на уважение към тяхната култура, останалите получават имейли или телефонни обаждания. но пък не се уригвам по азиатските кръчми, въпреки, че би било възприето като комплимент към готвача  Mr. Green

... за капак, щем или не щем, ние сме европейци и ако не уважаваме собствената си култура и етикет кога ли ще израснем да почнем да уважаваме чуждата?
Не схващам логиката тук.

Логиката ми беше, че ако за даден индивид са абсолютно безразлични правилата и нормите, приети в собственото му общество, то същият този индивид едва ли би уважавал и спазвал същите в друго, чуждо му общество.
Хиър, не приемай лично нещата, плс...

Весел Петровден  Grinning Здраве на всички празнуващи!
(аз подразбрах, че днес не се работело по традиция, а пусто - много ги уважавам тези традиции, и наши и чужди  Crazy )

ЧРД и на нашата Мишолина! Винаги да остане такъв прекрасен човек, какъвто е сега  Hug
Весел празник на чудесното и семейството!

Последна редакция: вт, 29 юни 2010, 21:11 от Agent Provocateur

# 509
  • У дома
Благодаря за пожеланията, а малкия Петьо го гушкам от разстояние!

За етикета май никога не е рано, но мисля, че най-важното е постоянството. Пак до нас мамите опира. Освен това моите деца определено се влияят от децата около тях и като тръгнат на училище де що простотия видат, все им е забавно.
Мони ходи на нещо подобно в момента. Тази вечер ходих да ги гледам. Учеха ги как да се представят на интервю за работа. Сигурна съм, че ако не репетираме вкъщи, скоро всичко ще е забравил.

Общи условия

Активация на акаунт