Резултати от външно оценяване 6-ти клас

• 5 162
  • 12
  •   1
Отговори
  • София, център
Момичета,

бихте ли ме ориентирали къде мога да намеря резултатите от тестовете с външно оценяване за 6-ти клас?

Благодаря предварително!

# 1
  • гр.Варна
Ако питаш за ключът с верните отговори-в сайта на МОН Peace

# 2

Ето линк към математиката - http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … math_2010_key.pdf

Иначе резултатите - оценките на дечицата са в тяхното училище, както винаги е било. По принцип училищата имат достъп до част от сайта на МОН, в която вкарват техните резултати, но той не е за публично ползване и трябва да знаеш не само адреса, но и паролата, за да влезеш там.

# 3

Ето линк към математиката - http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_men … math_2010_key.pdf

Иначе резултатите - оценките на дечицата са в тяхното училище, както винаги е било. По принцип училищата имат достъп до част от сайта на МОН, в която вкарват техните резултати, но той не е за публично ползване и трябва да знаеш не само адреса, но и паролата, за да влезеш там.
Така е..Най-добре отиди в училището и попитай там

# 4
В училището на дъщеря ми не позволяват да се видят самите тестове, но от приятелка знам, че в други училища дават. Как седи въпроса?

# 5
Здравейте,
в нашето училище ми казаха, че оценките са нанесени в дневниците.
Иначе, аз лично не можах да разбера откъде може да се видят точките, които са изкарали децата.

# 6
Имам въпрос към всички, които са се поинтересували от резултатите от тестовете. С какво впечатление останахте - учителите смятат ли за важни тези тестове или демонстрират повече пренебрежение? На мен лично не ми е приятно аз да обяснявам на децата си, че тестовете са важни, а после децата да ми споделят, че учителите са им казали, че оценките от тези тестове не били от значение.

# 7
В нашето училище цяла година "плашеха " децата, че оценките от тестовете ще са много важни и решаващи за годишния им успех. По време на самите тестове децата масово са си подсказвали, а квесторките въобще не са реагирали. Дори външни госпожи са влизали да им подсказват, особено по български език. В крайна сметка резултатите въобще не се оказаха от значение за финалния успех. Аз все още не доумявам как дете , което на външното оценяване има 15 точки може да завърши с 6 за срока по съответния предмет. Но явно повредата не е в нашия телевизор.

# 8
Оценките СА важни, но за статистиката и за да може министерството да следи нивото на децата, респективно нивото на преподаване. Училищата с високи резултати може да получат повече средства, на тези със слаби резултати пък да им се търси отговорност и пр.  Иначе резултатите излизат твърде късно и повечето учители си оформят оценките без да ги чакат. Ние например си проверихме сами колко точки имаме, а резултатите не са ни интересували. Май даже не са им ги и казали на децата.

# 9
Оценките са важни за Министерството,тъй като те си правят статистика,за да видят нивото на обучението на нашите деца..Миналата година,когато дъщеря ми беше в 6 клас - ги "плашеха" адски много,че тази оценка е много важна и влияе върху годишния успех..Но всъщност всеки знае,че тези оценки се пишат като текущи и не влияят върху годишния успех на децата,ако цяла година са имали хубави оценки..
Относно темата - вече ти отговориха...От сайта на МОМН (Министерство на Образованието,Младежта и Науката)..
fridadany - Вие сами може да си го проверите,ако детето ти помни какво е писал/а на задачите..Също така от училището трябва да им кажат колко точки имат

# 10
  • Варна
Вметка-за Варна и по-точно район Приморски, ОУ "З. Стоянов" е с най-висок среден бал. Такъв е и за външното оценяване на пети клас.

# 11
  • Varna
Вметка-за Варна и по-точно район Приморски, ОУ "З. Стоянов" е с най-висок среден бал. Такъв е и за външното оценяване на пети клас.
[/quot
Това не е вярно. Най висок  е бала на двете паралелки от МГ които са в една сграда със Захари Стоянов. За пети клас също.

5кл.
37. Варна Варна 400046 МГ " Д-р П. Берон" 20.84 24.15 21.25 21.30 23.00 22.80 22.22
12. Варна Варна 400008 ОУ "Захари Стоянов" 19.36 17.99 19.67 19.35 20.24 20.54 19.53
6кл.
21 Варна Варна 400022 ОУ"Св.св.Кирил и Методий" 16.29 21.81 22.86 23.82 22.60 22.03 21.57
36 Варна Варна 400046 МГ " Д-р П. Берон" 16.15 23.45 22.57 21.91 21.74 23.58 21.57 11 Варна Варна 400008 ОУ "Захари Стоянов" 15.05 20.51 20.21 18.53 21.34 21.92 19.59

С червено е средния бал.

# 12
  • Варна
ОК. Съгласна съм. Но имам предвид на фона на реалните основни училища. Както сама пишете паралелки към гимназия.

Общи условия

Активация на акаунт