Празник имаме, УРА! ЮНЧЕ става на ЕДНА! Тема №107.

• 23 614
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
Вани, аз съм чувала, че до 3 годишни им се "оправя" зрението (нали в началото още не могат да контролират добре очите и изглеждат леко кривогледи)... ама голямата със сигурност трябва да заведеш. Аз съм била с такива диагноза като дете, много неприятно беше да ми закриват едното око  Sad

# 166
Вани, водих дъщеря ми миналия месец. Тъй като тя е почти на 4г., но все още не може да назове всички букви или картинки, прегледът не протича със закриване на окото. Капват се едни капки три пъти през 5 мин., след което трябва да изчакаш още половин час. Тези капки уголемяват зениците. Детето спира да вижда всичко излишно като ефект от капките, леко му се доспива, погледът става като на пиян човек. Вкарват те после в една тъмна стая и светват в окото на детето с един уред с някаква лампичка и кръгчета по него. Така се поставя диагнозата. Прегледът не е болезнен. Проблем е единствено, ако детето не даде да му сложат капките. Елена я държахме трима човека, защото се страхуваше.

Мама Мецана, и Павчо е само с два зъба. Избиха му, когато беше на 9м. и оттогава нищо. Не се притеснявай, после ще се покажат наведнъж.

Не знам как е по вашите къщи, но аз има чувството, че съм в сауна. Иде ми да вляза в хладилника. Довечера сме на рожден ден на един наш приятел и днес ходих за подарък точно по обяд - ами имах чувството, че ще припадна на улицата.

# 167
  • В Европа!!!
Благодаря на всички за честитките за рожденият ден на моето момченце Дениз-от групата на родените през 09.06.  Gift.
А сега и аз да честитя празника на всички юнчета  newsm59 !!!
Моето пате откакто е проходил-вече месец-съвсем не иска да стои в количката   ooooh!На прощъпулника най-безцеремонно си прибра земното кълбо без да погледне даже другите предмети  Joy.За разочарование на баща ми който му беше приготвил един компас да ставал морски  Mr. Green-понеже той е кореняк варненец и воден спасител  Mr. Green.
Мама Мецана и аз мисля че няма място за притеснения-не съм срещала човек с непоникнали зъби от бебе  Mr. Green.

# 168
Здравейте, само да кажа, че Алекс е добре. Наблюдавахме го и нищо не се прояви! За щастие!
Днес вече получи първите си подаръци за рождения си ден! Една страхотна кола на Чико Quatro! Страхотна е, но на мен пак цената не ми допада....добре, че събраха няколко човека та си я поделиха! Иначе на 20-ти ще празнуваме на заведение, на работа съм  Confused Ще се опитам да се освободя следобяда...иначе ще се появя към 20:00 часа newsm78 Още не сме избрали заведение и съм в голяма чуденка, защото не искам да се пуши...и май единствения вариант е на седим навън...искам да е малко по-шикозно ако искате, не мик харесва идеята за кварталната кръчма... ама то тук в Бургас май няма много изискани места....АКо някой се сети за нещо, да свирка...

# 169
Честит рожден ден  на Боян  и  Нора  Hug nbirthday

# 170
Честит рожден ден на многото ни рожденици днес - на артистичната кокетка Андреа на Somebody, на нежната принцеса Йоана на LEILA BEL, на бузанко-бързоходко Алиджан на Senayde, на усмихнатия къдравелко Антон на lsb, на слънчевата Теодора на baby12, на юнака Теодор на Бунгичка, на красивата Карина на HADI и на най-малките ни близнаци - Велислава и Паулина на maggi4ka! Бъдете живи и здрави и много щастливи!

Честит рожден ден на една прекрасна мама, от която съм научила много полезни неща! Петя, бъди жива и здрава, все така младолика, усмихната, пълна с енергия, всеотдайна майка със златни ръце! Обичай и бъди обичана и много, много щастлива!

# 171
А сега - "делово".
Някой питаше за Нана - добре са с Ицко, просто правят ремонт у тях, а тя скоро се връща на работа, така че няма време за компютър.
За възпитание щях да споделям. Просто ще ви цитирам една моя приятелка - има книжарница и чете много. Докато бях бременна, я помолих да ми даде няколко книги за отглеждане и възпитание на детето, тя ми донесе цяла торба с думите - "Хубаво е, че искаш да четеш. Аз изчетох всичко, което съм получавала в книжарницата, бях много нахъсана и "подготвена". Е, като се роди синът ми, почти нищичко от прочетеното не можах да приложа. Просто действителността е много по-различна от книжките и всяко дете е индивидуално и трябва да се водиш по него ..."
Басейнчетата на терасата (а още по-хубаво на двора, който си има) са май любимо местенце на повечето дечица.   Wink Аз още не съм ползвала нашия, но пък голи слънчеви бани на терасата правим от началото на април, а "мокри" - във ваничката - от 9-10 април някъде. Последните седмици пускам Алекс поне за час-два на терасата, обикновено е голичък, и без памперс (е, често си дърпа пишата, ама така е, като не му купуваме много играчки  Mr. Green). В тази втъзка - Петя, браво за махането на памперса! Ние лекичко имаме отлив - понякога не го улучвам кога му се ака (а той средно по 3 пъти на ден го прави) и понякога се изпишва на терасата, но не се карам или ядосвам - важното е, че разбира за какво служи гърнето и го ползва по предназначение, а не за играчка.
Анито, за двора и басейнчето още от миналата година (не)благородно ти завиждаме.  Laughing А Преси с краставицата е трепач - явно много ги обича и такъв хем сериозен и съсредоточен, хем много щастлив вид има, като я ръба.  Grinning
Аз не знам дали ви споделих - новото катераческо постижение е качване върху библиотеката, а оттам - отит за покатерване и върху горните рафтове.  ooooh! В неделя свалихме и рафтовете и разчистиме всичко, съвсем стерилна стана стаята.  Laughing А аз продължавам по цял ден да го свалям от някъде ...
Днес ще давам щраусово за обяд, надявам се да му хареса (поне със сигурност е много полезно).

Viper, как си?

# 172
Честит рожден ден  nbirthdayна
Антон на lsb
Андреа на Somebody
Теодора на baby12
Йоана на LEILA BEL
Теодор на Бунгичка
Карина на HADI
Велислава и Паулина на maggi4ka
Алиджан на Senayde9

Петя, честит рожден ден   bouquet всичко най-хубаво ти желая  Hug

Почти не съм спала  Tired Ники се буди сто пъти, реве да яде, на мен ми писна да ми яде по 2 пъти нощем и му дадох само веднъж  Confused на всичко отгоре е с някаква слънчева алергия и лесно се претопля, уж все сме вътре в жегите, леко е облечен, какво е това чудо незнам, на Благо му тече кръв от носа от жегите, и той 2 пъти ни вдига, с него поне мъжа ми се разправя. Наоплаках ви се, сега ще отиваме с Ники на фризьор, че му е все мокра главата на горкото.

Аморето най-добре го е казала, четеш, четеш и накрая детето ти съвсем друго  Crazy а за патката, колкото и играчки да имате тя е най-интересната  Laughing

Лек ден на всички Hug

# 173
  • Germany
Честит празник на всички родени днес! Много здраве, радост и късмет!
Петя, честито и на теб! Много усмивки и позитивни емоции!

# 174
  • София
Почерпете се за здравето на моето съкровище newsm38
В къщи цари пълен хаос около подготовката на тържеството довечера.

Петя и на теб ЧРД! Много здраве и хубави моменти с прекрасното ти семейство!

ЧРД  и на останалите юнчета! Пожелавам им безгрижно детство и много усмивки smile3525

# 175
Честит рожден ден  на
Антон на lsb
Андреа на Somebody
Теодора на baby12
Йоана на LEILA BEL
Теодор на Бунгичка
Карина на HADI
Алиджан на Senayde9

Петя, честит рожден ден!

Много здраве, усмивки, радост и безброй щастливи мигове на всички прекрасни рожденици!

Благодаря на Поли и Грета за отговорите. Hug Ще пиша и аз как е минало.
Леле, Аморе този Алекс голям катерач. Wink Маги и тя се научи сама да се качва и пуска по пързалките Flutter/стига да има къде да се държи, че някои пързалки нямат дръжки/, само й беше трудно да седне, сега сяда малко по-назад и после се придърпва. И за ужас на мама вече няма спирка, непрекъснато тича към стълбичките на пързалките като кака си, а да се люлее хич не обича, веднага скача долу. Crazy Добре че вкъщи не се катери.

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 13:48 от vanny_

# 176
  • София
Честит рожден ден на многобройната юнска банда! Много здраве, успех и живот изпълнен със сбъднати мечти!

Благодаря за пожеланията на Amorevole, Алиена, lsb, vanny! А сега една почерпка от мен! Любима моя торта с черешов пълнеж.  Wink

В края на седмицата заминавам малко с децата на Влас.  newsm68

# 177
  • Once there was a Hushpuppy...
Честит Рожден ден и на днешните ни Юнчета!
Да са живи и здрави и много палави!

Антон на lsb
Андреа на Somebody
Теодора на baby12
Йоана на LEILA BEL
Теодор на Бунгичка
Карина на HADI
Алиджан на Senayde9

Честит Рожден ден и на Петя!
  bouquet

# 178
  • Once there was a Hushpuppy...
Ееее, Петя - голяма си майсторка!  chef
Незнам с череши ли е, ама тия ягоди отгоре ме съсипват....не лигите, ами незнам какво ми изтечеее Blush
Приятна почивка на Влас!

# 179
Петя, мила, всеотдайна съфорумке, виртуална приятелко! Честит рожден ден! Бъди от всичко най-много здрава, щастлива със своите обични дечица и съпруг. Желая ти весел ден, изпълнен с много усмивки и сърце, преизпълнено с любов!

И аз съм много благодарна на Петя за различни неща, част от които съм получавала на ЛС. Благодаря!

после пак ще се включа за другите честитки, че ще приспивам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт