Празник имаме, УРА! ЮНЧЕ става на ЕДНА! Тема №107.

• 23 614
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • Плевен
Благодаря за съчувствието!

Полито, Мариетка  Hug Дано и вашите вече да се подобряват!

Мариетка, знам всичко, което трябва да правя и да му давам, но.... Отказва да приема абсолютно всичко - каквито и да било прахчета, капки, сиропи... Първия ден успях всички неща да му ги пробутам с Хуманата, обаче вече и нея отказва и сага е на солети и честа вода само. Как ли и с какво ли не пробвахме, нищо не приема и като ги види или усети и започва да повръща от гадост. Затова днес, след консултация с един мой чичо, гастроентеролог, спирам да му давам каквото и да е друго и оставаме само на диетата. Иначе като повръща съвсем се обезводнява. Поне вода пие де. Ох, добре че предпоследния ден на морето ги хвана чак, че поне не си съсипахме почивката.

Честит рожден ден на Симеон! Жив и здрав да е!

Галинка, Честито!

Полито, и братовчедка ми е обсебена от книгата, каза, че тя много повече и харесала.  Peace

# 571
Здравейте!

Честито на всички празнуващи!

Сега се върнахме от един прекрасен уикенд на един острво близо до Стокхолм. Времето е лятно, горещо, водата все повече става за къпане. Това ни беше сухата тренировка за морето Simple Smile Изпекохме се добре, даже Стефан хвана подобаващ тен!

Но...разказ ни играта през нощта. Не иска да спи на чуждо легло...Та в тази връзка имам 2 въпроса към тези, които вече са били на море
1. Как спят децата там? Будят ли се често? Заспиват ли в количките вечер?
Стефан не поиска да заспи в количката снощи - хем седяхме навън до 9.30. Иначе следобяд си спи без проблеми вколичката, но вечер не и не. И друг път сме пробвали, пак не ще. Иска си пижамата, и неговото си легло. Та вчера стояхме на разходка и вечеря до късно, той си стоеше и зяпаше, но започна вече да става нервен. Опитахме да го приспим, още по-нервен стана, та бързо се прибрахме  вхотела. Щом му облякохме пижамата, заспа, и го сложихме в кошарата, коятъо хотелът ни даде. Към 1ч се събуди, и се разплака, взех го при нас. Спа до 3, като се въртя като шиле между нас, и после се събуди, и до 5ч не поиска да заспи - нито при нас, нито в кошарата, рева, игра, абе ужас...Вкъщи сигурно също се буди, но като не ни вижда (спи в отделна стая) и си запсива пак. А като е при нас, не иска  Tired Та малко ми е шаш за морето, и въобще за пътуването до БГ, как ще я караме....

2. Как изкарахте пътуването до морето?
Особено от София то си е едно 6-7 часа без почивки, а той със сигурност няма да издържи, без да спираме на всеки час, да го разхождаме. Направо имам чувството, че ще пътуваме цял ден. Споделете трикове да направим пътуването по-приятно и за трима ни Simple Smile.

Анито, дано Преси и Андреа се оправят по-бързо. Някакви идеи как може да са хванали този вирус, и евнтуално как ще се предпазите следващия път, като идете?Къде сте се запътили, между другото, за следващото море?

Стефан много обича в басейна, в морето. Аз го топя, въпреки че водата е супер студена още. Днес за 5 мин му посиня устата, но да чукна на дърво, засега не е настивал от морето. Също така, го хванах 1-2 пъти, че пие вода от басейна - от бебешкия, който е с топла вода, но само бебета киснат в него, и въобще не мога да гарантирам, че водата е чиста. Онзи ден, като го видях, чаках със свито сърце да мине деня, че очаквах да го хване някое разстройство или повръщане - но не нищо му няма на човека, въпреки че си пийна вода поне 2 пъти (аз толкова пъти видях, и не можах да го спра навреме). Дано така да мине и морето - без вируси (в смисъл аз ще се опитвам все пак да го пазя де, ама понякога той е по-бърз от мен).

Лека вечер и бързо оздравяване на всички болни!

# 572
Честита 1-ва годинка на Симеон и Георги  да са ви  живи и здрави!

galinkacat,честито завръшване!

mgamisheva,това направо си е постижение с кг и честит нов дом и ходещи крачета!
Ние в къщи също се радваме ако Емито спи до 6,00 или 6,30,но напоследък е рядко.

На Поли ,Анито и Мариета,бързо да гоните болестите,че то сигурно покрай мъниците и вие сте така да се каже болни.

snowwhite,то и аз се замислих как ще изкараме 7-8 часа в път,но ще пристигнем късно и час от пътя ще го проспи,че ако ще спираме на всеки час ,кога ще стигнем...

Браво на тези дето имат време за четене на книжкиnewsm78 !!!

# 573
  • Once there was a Hushpuppy...
Честито на порасналите ни Юнчета и проходилите! Tada

От все сърце желая по-бързо оправяне на болните ни дечица Praynig
Ани, наистина кажи, ако можеш разбира се как се хваща този морски вирус. И другото, което искам да те питам е дали си им давала храна от тази на шведските маси или нещо друго?

snowwhite
- разбирам те за това с неспането. Въпреки че нашия си спи но от време на време имаме невероятни нощи с будене към 3.30-4.00 и викане пляскане с ръце и въобще - игра да става. И така около час и половина издържа и заспива.Вчера имахме честта да имаме такова събуждане #Crazy
mgamisheva - честит нов апартамент! Пожелавам ви само хубави емоции да имате в него!

# 574
  • София
snowwhite, до този момент и двете ми деца спят в пъти по-добре, ако сме на море или планина. Заспиват много по-бързо(особено Марти, който тука заспива по един час), спят непробудно и повече като часове. Аз вечер никога не съм пробвала да приспивам навън и не мога да ти отговоря, но предполагам, че ще иска и той да е легнал в леглото.
Слава Богу нито един от двамата не ми се е будел в ранни зори или пък нощем и да иска развлечения.

Относно пътуването, от София до Влас е за 5 часа(на магистралата пътуваме с разрешената скорост от 130км/ч). Определено Марти трудно издържа, особено на връщане, когато спа и супер малко време. Давам разни неща за похапване, пея песни, имам асортимент от играчки, с които да го забавлявам и когато положението стане нетърпимо, спираме за малко да посуче или да се разтъпче и тръгваме отново.

# 575
Снежи,
1. Ако смени обстановката Петър или спи добре, или не спи добре. Когато не спи добре ни събужда в 6.30-7.00, за разлика от от обичайното 8.00. Стане ли рано няма спасение, освен да играе и ходи, но заспива след 2 часа около 8.30 и спи по час 1.30...но това е и до късмет.
2. За пътуването, понеже Петър не е от децата, които се лъже с храна,  сучене или играчки, тръгваме към 5 часа и спи през по-голямата част от пътя. Като се събуди пие сокче и продължава да спи, но за да спи добре му слагаме завеска на прозореца на колата /пеленка закачена на стъклото/, други "трикове" не признава! Понеже мен не ме бива в преспиването #Cussing out, мъжа ми докато кара пее песнички и го преспива Embarassed!

# 576
  • Плевен
Вируси се хващат много лесно, особено по морето. Момиченцето от стаята до нас също беше болно и накрая даже влязоха в болница. Да, давах им само храна от там. Та винаги беше топла, прясна и разнообразна - Преси ядеше овесена каша, най-много надробена с крутони супа и плодове. А също и хрупаше постоянно кошнички за сладолед, тези вафлените, направо се влюби в тях. Ама то си е нормално да хванат нещо - толкова много народ в един ресторант, някой тъпи и гадни румънци пипаха направо с ръце храната, една грабеше със шепи от крутоните, като я сръчках започна да взима с лъжица, но тя е бъркала с ръце вътре вече... Та така... Нарочно отидохме в началото на лятото уж точно затова, да не е толкова претъпкано, но вече се беше напълнило до дупка с народ. И въпреки това не съжалявам за почивката.

Обаче Преси освен, че се пообезводни и му се влошава кашлицата, отново отказва всичко - и АБ, и сиропа за кашлица, и прахчета за оводняване... Май няма да ни се размине болницата.... Сега ще ходим до Плевен уж да свършим 1-2 задачи ама май ще си взема багажа за оставане в болницата  Cry

Маги, Честито мила!

Снеже, по пътя спирахме само веднъж, и на нас ни е 5-6 часа, ама трябва по-често да се спира. Понеже ни хвана една стачка в Попово, та принудително спирахме и тогава, добре че само за 40 мин., а не както се очакваше за час и половина. В колата и аз като Петя - радвах се, когато спяха, после песнички от телефона, приказки, книжки, играчки.... Ама те като са двете деца отзад и си играеха на Тути-бау, криеха се с едни чаршавчета и се смееха, та горе-долу добре беше. Виж, на връщане Преси почти само акаше  Crazy

Спането - в бебешката кошарка, нашата си. Онези там малко ме е гнус да ги ползвам. Първата вечер му беше интересна, драскаше по мрежата и ставаше, малко трудно заспа, но не го взех при мен. Следвашите нощи си беше нормално, с 1-2 събуждания за вода и биба (кога ще я махаме, незнам  newsm78)

# 577
Мариета, много  Hug и за теб и за Емма. Дано бързо се оправи, че и вие и тя сте се изтормозили.

Честито прохождане на Тео!

Грета, по въпроса за книгите - едни от любимите ми произведения са точно от руската класика. В общи линии обичам да чета най-вече книги от класици и исторически книги. Вчера минах през една книжарница и се сдобих с още четири книжки - трите продължения на тази, която чета в момента и "Лейди Калигула". Боби щеше да ме изхвърли. Заринали сме се в книги вече  Grinning

galinkacat, честито дипломиране! Аз още не мога да си взема бакалавърската диплома, тъй като се оказа, че в университета все още съм с моминското си име и сега всичко се оправя наново.

Петя, снимки от морето къде да гледам  Wink

По въпросите на Снежето:

Малкият миналото лято беше много малък, за да дам мнение, но от по-кратките ни 3-4 часови пътувания из страната, не е имало проблеми. Но тя и каката му е така, откакто се е родила. Изобщо не мрънкат за почивки и т.н. Ние тръгваме за морето към 4.30-5.00. Към 8-8.30 правиме почивка за закуска на децата и кафе за големите. Това се пада на средата на пътя, та и по-близо до морето даже. Децата ще се поразтъпчат за половин час и после пак се товариме на колата. Иначе за всеки случай винаги имаме диск с детски песнички в колата и го пускаме за разнообразие.

За спането - не сме имали проблем досега. Но за спане навън - заспива доста трудно, защото не иска да изпусне нищо от случващото се. Но пък заспи ли веднъж, никакви шумове не могат да го събудят.

Ние вчера изкарахме страхотен ден. Ходихме на една река - пада се близо до пещера Духлата. Опънахме одеалата на поляната, а на Павел кошарата, тъй като тя винаги стои в багажника на колата, ако решим да тръгмен за някъде ненадейно. Бяхме си напазарували за обяд. Хапнахме, играхме на топка. Докато децата почиваха, ние с Боби играхме карти. А Павчо най-накрая се престраши и се пусна. Но не посмя да пристъпи, а просто искаше да седи сам прав и да си пази равновесие. Изглеждаше ми много доволен и сега като го държа, постоянно ми пуска пръста, за да стои сам. Но все още се страхува да тръгне напред самичък.

И нашият татко ще е отпуска тази седмица, но принудително. Сутринта се събуди с 4-5 пъпки, които няма как да на се от варицелата  Tired

# 578
Polito, дано лесно изкара мъжът ти варицелата! Ама как се подредихте и вие, всички вкупом! Бързо оздравяване!

Анито, толкова ли е наложително взлиането в болница? Аз много се страхувам от болници и вътреболнични инфекции, пък и според мен домашната обстановка дава спокойствие, което е необходимо за оздравяването. Това разбира се, ако не е съвсем сериозно положението. Дано и при вас е така, и не се налага!  Praynig

мерси на всички за отговорите! ние също ще носим наша си кошара на морето, но тя пак ще му е нова, и не знам как ще спи!

# 579
  Ани,дано се разминете с болницата  Praynig Пиши като се върнете,знаеш че те мислим  Peace
Снежи,по твоите въпроси :
1.За спането : Имаме си стриктни "ритуали" - вечеря,къпане,мляко,2-3 песнички на ръчички и е готова.Не спи много през деня и вечер е каталясала.За първи път в събота спа без нас у баба си,но като спазихме горепосочения ритуал,проблеми няма.Само че напоследък си иска тишина и тъмнина,за да заспи.Немислимо е да я преспя на вън при тези условия Tired,не съм се и мъчила.
   Както вече писах,надявам се майка ми дойде с нас на морето,защото в противен случай сме заковани в 20.00 часа в стаята  :arms: Ще носим нейната си кошара  Peace
2.За пътя : Голям проблем  ooooh! Имаме няколко трагични пътувания,единия път ми прилоша от постоянно въртене и опити да я накарам да спре да реве  Crazy Предупредила съм баща й,че тръгването ще бъде в 4 сутринта,в заспало за нея състояние . На 4-5 часа път от морето сме.Това е единствената ми надежда,че няма да си изпиля нервите по пътя ида съжаля,че изобщо съм тръгнала Rolling Eyes Ще нося и торба играчки,солетки и какво ли не само мир да има  Blush
  Препоръчвам ви,ако можете да си го позволите,да пътувате със самолет от София до Бургас .До колкото разбрах ще почивате на Св.Влас,а разстоянието от летището не е голямо:peace:

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 15:15 от MAMA LEILA

# 580
  • около Варна
Здравейте, все по-малко време ми остава за форума, и да се включвам, и да чета.

От това, което прочетох отгоре-отгоре видях, че много от дечицата ни са болни, пожелавам им бързо оздравяване, а на майките им сили и здрави нерви Hug Аз защо бях решила, че лятото няма вируси, пък то май по-зле от зимата ooooh!

На Бо искам да пожелая лека бременност и здраво сладко бебче на финала, все съм се чудела коя ли ще е първата юнка с породени дечица.

Ние за срамотиите живеем до морето и още не сме ходили на плаж. Малкия мисля да го пробвам един път и за следващ път сериозно ще помисля дали ще го заведа. Представям си какво ядене на пясък и пиене на морска вода ще бъде, като си го знам дивака....

Аморе, явно четвъртоюнските младежи се очертават алпинисти, моя и той се катери къде ли не, а пък като се удари как го болиииии, как ревееее и след това е отново покатерен някъде.

Жорето и той се опитва да проходи, пуска се вече сам, след като го водих няколко дни с каишки, разбра, че и без да го държа за ръка може да върви и му дойде смелостта, но падна много лошо на един бордюр и здравата си удари главата, та сега пак го е страх и търси някъде да се хване.

Голям е палавник, кривчо, налага се, все реве за нещо, тропа, рита, опитва се да се тръшка като не стане на неговата, абе мъжка му работа. Освен това и започна да се захласва от рев, на няколко пъти ми вади акъла, духам в лицето му, друсам го, онова зяпнало и не диша, по една минута не може да се съвземе и то за най-обикновени неща, снощи примерно се захласна, защото си позволих да му капна виброцил в носа. Каката и тя хич не го обича, ревнува, все гледа да го удари, да го бутне, да му вземе играчката, получава се пълна лудница.

От една седмица стана е все сополив, ту спира носът му, ту пак тръгва, сега тече като река, обвинявам зъбите, защото така ми е удобно, надявам се да не се влошава. Проклетите зъби зверски го мъчат, а стана два месеца, че и повече сигурно няма ни един избил зъб.

На почивка не смятам да го вземам, стига някоя баба да се навие да го гледа, като се сетя миналата година какъв кошмар изживях, не разбрах ни от хотел, ни от басейн, за сметка на това цял Созопол разбра колко силно може да реве наш Георги Mr. Green

Хубав ден на всички  bouquet

# 581
Хайде и ние сме в отбора на болните от летния вирус след вчерашния плаж. Crazy Кака се къпа в ледената вода/според моите възприятия/ и вируса я тръшна, същата история като предното лято, когато пак се къпа само тя в студената вода/хем беше края на август тогава/, ама явно с това променливо време, водата не може да се стопли хубаво. Дано пак не стигне до болница. Praynig
На път моята си мирува в столчето, но трябва да се правят чести почивки през около час-час и половина, а като се разврещи неукротимо значи е време за млечния бар. Whistling Сутрин взе да поспива до 9ч., но естествено с 3-4 сукания след като заспи вечерта ooooh!, вече им свикнах и ако не се размърда 3-4 часа, аз се събуждам и чак започвам да се притеснявам. Tired И тя е сополива, ама зъб никакъв не се задава на хоризонта. Confused

# 582
  Мили момичета,предавам ви специалните поздрави на Анито!!!  bouquet
С Преси са в болница,малкият сладур е на системи,но всичко ще се оправи.
Пожелавам им много кратък престой и бързо да се връщат при кака Андреа за да лудуват в двора  Peace

# 583
Бплните дечица скорошно оздравяване Praynig Huganyto Hug Praynig
Моля ако някой знае тел.номер на Amorevole ми пише на лични!
galinkacat, честито дипломиране!  bouquet

Amorevole EmbarassedМного се извинявам,че днес не ви познах. EmbarassedТолкова ми е неудобно,че не познах и сладкия Алекс но не съм очаквала,че може да ви срещна в Хасково.Извинявам се още веднаж,Алиджан така беше огладнял,че вдигна центъра на крак и му купих една супа от Bестата и го нахраних на пътя за да не реве.С цялото си нахалство ви попитах и на колко сте Embarassedвикам си"абе аз тази мама с детето ги познавам но сигурно съм ги срещала по парковете Embarassed.Момичето с мен беше моя 1-ва братовчедка и ми вика как може да си толкова замаена Mr. Green,че да не ги познаeш и да се сетиш кой са чак след 1h Embarassed.Звънях на galinkacat,защото единствено нейния номер го имам за да се извиня но тя също не знае тел.ти номер. newsm45

# 584

Общи условия

Активация на акаунт