Ние сме добре, Бобо още не ходи, но пълзи със страшна скорост навсякъде, сяда, става непрекъснато, качва се по стълби, въобще, много е активен и при нас е пълна лудница. В тази връзка да кажа как го възпитавам. И аз още не съм го удряла, защото мисля, че няма голям смисъл на този етап, но му се карам, обяснявам и според мен разбира много добре за какво иде реч. Естествено, това не означава, че винаги изпълнява, напротив, но усещам, че когато съм наистина ядосана и сериозна изпълнява тутакси; ако малко разсеяно му правя забележка и той се прави на разсеян. Разбира се, имаме и тръшкане, и блъскане на храна, и крещене на публични места, и опити да ме удари - пълна програма. Аз лично най-много се дразня от блъскането на храната, при което наоколо става едно голямо мазало...
Иначе пример за нещата, за които много се разправяме: сега, на морето има в стаята ни едни маси със стъклени плотове и едни настолни лампи, които няма къде да преместим. И по двете Бобо обожава да блъска, естествено със сериозен риск да ги счупи. Та опитвам се да го науча да не ги пипа, но от това те му стават още по-интересни. Ако ги удари леко, знам, че не е много рисковано и сравнително вяло му казвам да не ги пипа; той ме поглежда предизвикателно и пак ги удря. Ноооо, ако удари по-силно и реагирам истински ядосано, веднага се отдалечава... Също, много действа заканата, че ако продължава, просто го слагаме в количката, връзваме го с коланите и ще стои там докато се усмири. Е, не знам, разбира ли, какво ли, но това действа... Също вече доста хитрува. Например, иска да се доблизи до лампата, знае, че не трябва, затова вперва поглед в едно негово плюшено кученце, което е близо до лампата, започва да повтаря много нежно Бау-бау и се насочва ужким, за да гали кучето. В момента, в който го стигне, го мята настрани и се хвърля към лампата. Театър...
За храненето на морето, нямам такъв страх от храната по ресторанти. Самите ние внимаваме къде ядем, но винаги предлагаме на детето по нещо и от нашата храна - то и няма начин, той настоява, сочи, крещи "Дай, дай" като че не е ял от миналата година. Също, купих сухари, сирене и масло и му правя попари сутрин, които той много обича; кисело мляко яде, по малко пюрета (но са му все по-безинтересни), дини, пъпеши. Риба му давам също на едно заведение, където има много добра прясна риба. Пие АМ 3 пъти на ден (аз го отбих много постепенно на година и десетина дена). Бих искала в някакъв момент да заменя някое от АМ храненията с айран. На морето взех термоканата, което е доста полезно. На плажа е гол, в морето влиза всеки ден - седи на ничията земя или го качваме на един надуваем крокодил, който детето просто обожава.
Спи нощем от 22.30 до към 8.00. През деня спи около 2 часа на обед и понякога още около час по друго време (това второто само ако много е вилнял). За пътя до морето, ние мразим да тръгваме рано, затова ставаме, хапване, следва много активна игра с детето, за да се изтощи до краен предел, после като видим, че е уморен го мятаме в колата, той заспива, ние караме около 2-3 часа без прекъсване, после правим около 1-часова пауза, в която пак гледаме да е много активен и да хапне добре и после пак го мятаме в колата и той се унася и така успяваме да стигнем. Поне на отиване се получи и или спеше или кротуваше в колата. Ще видим на връщане. Но нашата система е "Всичко е въпрос на тайминг" - да тръгнеш в най-подходящия момент, да спреш в най-подходящия момент...
Хайде, поздрави от мен и весели почивки на почиващите и бързо оздравяване на болните!

Сега се опитва да види кой от номерата при кого минава. Добре че го прави рядко, иначе е доста изнервящо. Не ме разбирайте погрешно - много ми е сладко и бясно детето, само дето си има своите моменти на лудост
, а и през деня кара само на голо мляко, но пък е доволна.

ще го снимам тия дни да го видите
и все където и да го слагам зад него винаги възглавница. До сега съм го пошляпвала по пампата 3-4 пъти не ме разбира, но когато започна да му обеснявам и да кажа дай на мама и ми дава това което не трябва да държи, а от една седмица и половина с тия зъби е просто някакъв ужас много го тормозят постоянно е кисел по цяла нощ не спи (поседните две нощи се буди само по 2-3-4 пъти) което е супер