Отговори
# 615
И аз много трудно ставам сутрин. А вечер винаги нещо се замотавам и си лягам късно... Мерси за кафенцето, Мери Simple Smile

Киката и тя тази нощ искаше вече да става към 2:30 Mr. Green Добре, че заспа пак.

Ето ви една идейка за уикенда: http://animationfest-bg.eu/zlaten_kuker_programa.pdf

# 616
  • Пловдив
Добро утро  Hug
Мери може би имаше предвид, че днес е Св.Петка. На този ден празнуват: Параскева, Пенка,
Пенчо, Пеньо, Петка, Петкана, Петко, Петра. Честито на именниците!

# 617
Нямах за идея да ви задавам гатанки рано сутрин Laughing
Линка е към Именник с 500 имена и техните значения.За някои обаче не е писано нищо съществено,освен датата,на която се празнува имения ден.
А днес наистина е Св.Петка.Честито на празнуващите  bouquet

# 618
Понеже се носи мълвата,че днес е и ден на плетачката, Мери, да ни е честито и нас двете! Laughing

# 619
Сериозно ли,Ирка  Laughing ЧЕСТИТО НА ТЕБ,ти си спеца   bouquet
На път съм да направя първия си шал  Laughing И понеже съм много намаана  Mr. Green си избрах вълнообразна плетка,което е трудно за начинаещ плетач,но за сега върви,с малки пропуски  Blush После ще показвам  Mr. Green

# 620
Честито на всички именници и плетчаки Simple Smile  bouquet Много здраве и все красиви плетки!

# 621
Hug гери, много ме радва самоиронията ти
обичам да слушам вашите истории, много интересно ги пресъздаваш
аз да се похваля, че след 5 годишна пауза отново почнах да шофирам, за сега извънградско и привечер като намалее трафика, но мисля да си купя малка кола и да почвам да шофирам активно, че сега сме с един кораб- притеснява ме паркирането, защото обикалям 4 магазина, а два от тях са в централна зона, където трябва да си факир, за да си намериш място и да паркираш

# 622
Миме Hug, вярно е, че малката кола се паркира доста по-лесно. Аз оабче карам Рено Еспас, съответно в по-сложна ситуация паркирам по 10тина минути Blush Обаче пък си свикнах да карам голяма и висока кола и ми харесва Simple Smile Като седа на шофьорското място в другата кола (Пежо 405) в първия момент ми се струва, че съм седнала на земята Laughing При всички положения, възможността да шофираш те прави много по-независима и гъвкава Peace

Аз да попитам, вашите деца бълнуват ли? Киара напоследък много говори насън. Явно е в някакъв емоционален период Simple Smile

Хубав петък на всички  bouquet

# 623
Мини,добре дошла отново в клуба на шофьорите Hug Малката кола наистина е по-маневрена и за градско е супер  Peace А и принцесите ти ще са щастливи да се возят с мама  Wink Аз моята кола я исках точно такава,каквато е - малка,удобна,само дето много ми харчи,зимата и до 15/100 стигам Confused Ама тук в задръстванията е така. Tired

Хора,я пишете,че само аз си дрънкам Mr. Green

# 624
Мери, не си сама Mr. Green Само дето мен напоследък малко ме помръзва да пиша Embarassed Хайде, да я изписваме тази тема, че идва Коледа Wink, да започнем нова тема  с Коледно заглавие Laughing

# 625
Стига бе,чакай малко, какво коледно заглавие! Аз още се надявам да ни огрее цигансколятно слънце!

Ние с Лили снощи бяхме на родителска и аз си стръгнах с неприятни чувства. Първо да кажа,че може би ме налегна есенната депресия, а и имаме огромен проблем в работата и затова съм доста раздразнителна тези дни. Имахме одит, откриха ни страховита грешка, искат незабавни санкции и ръководството реши за този месец да не ни плащат заплата.
На родителската нищо съществено не чух от нещата,които ме интересуват, разбира се, разговорът се върти около даването на пари и се оказа,че родителите в нашата група са доста дащни и с охота мятат едри банкноти. Уж учителките направили някакъв разчет и сметка за около 50лв на година/дете, изведнъж някой измисли да събираме по 60лв,че и даже ако може веднага.Аз си признавам,че доста се смутих, викам си,кой ще носи толкова пари в себе си. Представете си обаче, народа почна да вади едни 50-левки и стотачки и аз седя и мигам като гърмян заек. Очаквах,че ще се наложи някакво събиране на пари  се бях подготвила...с 10лв. Пак се почувствах като пълен нещастник, казах на касиерката,че ще ги дам в понеделник,но като правихме сметки вечерта с Николай, видяхме,че в понеделник можем да дадем само 20лв. Викам си само, добре,че децата са малки и още не правят разлика помежду си на материална база....но в ученическите години идва този проблем, благосъстоянието на едни родители изпъква пред скромното положение на други, а децата са жестоки и отритват другарчета на тази основа....не ми се мисли.
Групата ни е изключително мизерна, няма никакви играчки, не знам защо е така, другите групи са добре обзаведени и оборудвани, помещението е много малко, а трябва да събира 30 деца...стари продънени креватчета, стари пердета и лапми- другите групи имат пердета с картинки на Мечо пух и модерни мебели и играчки, нямам обяснение, но от събраните пари ще се обзавеждаме и ние.
Толкоз от мен. Да се връщам към работа,че заради одита освен че ще останем 1 месец без заплата,ще работим 1 месец до 22ч, вкл. събота и неделя.

# 626
Ирка, такова е положението в детските градини. Най-вероятно доброто обзавеждане ан другите групи е осъществено от родителите. На нас например ни обясниха, че пердетата, машината за вода и не помня още какво ни били наследство от родителите на предишната група, помещавала се в тази стая. При нас само учебната тетрадка струва 26 лв. И си ни казаха директно, ако искате нещо да се прави - вие трябва да го направите, за ваша сметка. Дано по някакъв начин се оправят нещата в работата, да не ти тежи тази мисъл Praynig Ученическите години са далеч, не мисли от сега за тях, въобще не се знае какво ще е вашето положение тогава Hug
Колкото до коледното заглавие Laughing , все пак има още 8 страници, така че вече ще е наближил декември когато дойде време за нова тема Simple Smile

# 627
  • Сливен
Хайде и аз да драсна некой ред Wink
Ми мятайте кайветата сутрин, следобяда коктейлчетата и темичката ни ще мръдне Laughing
Аз да кажа, че си самоурочасах явно щерката, цяла седмица е такъв рев сутрин..още от вкъщи Confused
Гери, и Мончето бълнува, от няколко дни Peace
Мини, а и другите мацки шофьорки, много ви се кефя Hug
Мен ме е страх даже и курса да карам.. Rolling Eyes
Ирка Hug

# 628
  • Пловдив
Амели, Гери ти го е казала - положението в групата зависи какво са направили предните родители. При нас поне е нова градината, няма да даваме за ремонти, но пък предната група са били в подготвителна и родителите не са събирали нищо, така че по 80 лв дадохме за бои, играчки, моливи, книжки и т.н.

Аз изкарах една жлъчна криза, но вече съм по-добре, карам го сега само на течности, че иначе мамата си трака  Laughing Ама то от притеснения сигурно. На мъжа ми родителите ги съкращават и двамата, а как ще си намерят работа в тази криза не знам. Занимавах се от тяхно име с правните им казуси, че работодателя иска да ги пусне в неплатен до края на предизвестието. Няма право да ги принуди, но никъде в закона не открих точен текст, с който да се аргументират. Луда работа.

Хайде, хубав ден на всички  Hug

# 629
Момичета, като ви гледам какво пишете, кризата в БГ цзфти и процъфтява, край няма ли това чудо. Тук уж казват, че била минала, а дано да е така, че при нас специално още нищо не се е подобрило кой знае колко.
За детските градини - аз се уверих, че бедната база не е определяща. Amely, щом ходи с удоволствие, значи всичко е наред. Децата не забелязват още разликите във финансовото положение, на всяка дреболийка се радват, била тя за 2 или20 лева. Аз пък да се оплача, Нели тръгна на градина преди около половин година (качи се на втория етаж, че яслата и гадината са в една сграда). Там са други учителки и децата са от 3 до 6 години (което само по себе си е глупост, защото предучилищната 6-годишни са много диви    и изобщо не могат да се занимават заедно с 3-годишните), та Нели хич не ходи с удоволствие, научила е само глупости, отговаря, сутрин ходи с нежелание и остава само ако Алекс я държи за ръка, почна да се напишква. Абе ужас, а учителката все ме успокоява как всичко било наред и че било само период.

Общи условия

Активация на акаунт