Отговори
# 630
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА БОРИС НА HONEY! С пожелания и той, и кака Али да бъдат много здрави и щастливи! Весел празник!

# 631
Амили, не се притеснявай за нищо  Hug
Ще мине и този зор в работата и ще се подредят нещата. А за детската, колкото можеш толкова ще дадеш. Който има, да дава колкото иска...много е тъпо, когато всеки си гледа само неговото положение и от това съди за другите....явно при вас са се събрали много паралии...в Б-я за съжаление това е супер очевадно...тези дето имат парите да ги показват

# 632
  • Лондон/Пловдив
Здравейте пак не ми остава време да ви пиша само чета и бягам  ooooh!
Амели ми чесно да ти кажа ващо не е лесно тъкмо се преборите с един проблем хайде нов  Hug
Честит първи рожден ден на Борис  да е много здраво и щастливо дете Алекс много добре се справя с езика доста е научил има си приятел в градината едвам се разделят следобяд  Mr. Green ама сутрин още си мрънка ,че не му се ходи ама не е нещо страшно или нетърпимо .

# 633
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА БОРИС!
HONEY,да ти е жив и здрав,да расте послушно и много весело дете!
  bouquet

Ирка,зайо добре е казала,че всеки ще даде колкото има и може.Можеш да обясниш,че нямаш възможност да дадеш 60,а 50 или 40лв.Още повече,че учителките все пак толкова са разчели за необходимо.И при нас сега пуснаха един лист на таблото,че искал някой си родител да съберем по 20лв.,за да се купи плазмен ТВ  Shocked за да не се увреждало зрението на децата,тъй като сега има едно малко телевизорче.30 деца по 20лв. са 600лв. Confused Аз съм против изобщо да има какъвто и да е Тв,защото Бети продължава да има подутини под едното око.Вкъщи и при баба си гледа предостатъчно ТВ и компютри,така че не мисля че е необходимо и в градината да зяпат ТВ.Сутрин обикновено точно това правят преди закуската - гледат филмчета,насядали около Тв-то на едно килимче. И вече 2 седмици този лист,който стои на таблото,подписан само от 5 човека,а един е писал,че не е съгласен.Мислех да напиша,че и аз не съм съгласна,но се надявам да отшуми идеята и така да си остане недовършена.А одеалата,радиатори,ТВ,ДВДи-плеър и др. също ни казаха,че са наследени от предишните деца.Е добре,ние какво,да отидем да им дадем на предишните родители пари ли?
Хич да не ти пука,изразявай си своето мнение и мисля,че така е правилно,всеки да си казва колко може да даде.Не всички имат купища с пари.А и не мисля,че това е определящо за едно дете да стане честен и добър човек  Peace

# 634
Привет!
Ирка и при нас градините са доста окаяни,но на някои им направиха саниране по един проект и вс.се натискат за там.Ние сме от "късметлиите" и нашата се нуждае от сериозно ремонтиране.Във филиал на градината сме и децата живеят в един апартамент 93 кв.-22деца.В началото на първата Род.среща директорката ни увика за добре дошли и ни каза,че нямала да позволи родителите на своя глава на събират пари и да правят каквото и да било,но били отворени за дарение ThinkingНа втората род.среща нещата вече бяха приели внушителни размери и директорката се изсмя ,че сме искали да сменяме дограмата ,а на нея и трябвали милион и половина ,за да строи нова градина Shocked,но не ги намирала и проекта стоял #Crazy и за финал пак ни събраха пари за материали тъй както тя се биеше в гърдите на първата среща,че нямало да позволи събиране на пари.Очаквам да клекне за дограмата,но понеже си преследва нейни си интереси това ще стане сигурно чак догодина,като се увери,че никой не е мераклия за дарение. Rolling Eyes
 В петък съборих служебния компютър и нещо издаде багажа CrazyНа монитора му излиза,че търси хардуера ooooh!,което ме успокоява,че може да е технически проблем.Сега утре ще видим какво става..притеснено ми е по този въпрос,защото го ритнах без да искам ,докато рових в бюрото за лепило.
 Габито е болна и др седмица сигурно няма да ходи на градина,хремава е.И вече се чудя как да ги лекувам тези сополи.Давайте идеи.Нищо друго няма само големи понакога зеленикави сополи.Освен това сме имали шарка в градината и ме предупредиха и за това да се приготвя.

# 635
Зеления сопол сочи към бактериална инфекция, така че е редно да й пуснеш секрет, обикновено обаче се пуска и на гърлото, и на носа. Зеления цвят по принцип го приписват на пневмокок, ако е жълт на стафилокок. Ако има бактериална инфекция ще се наложи да третирате с бактробан /с него се третират всички от домакинството, защото всеки може да е носител/. Аз третирам в зависимост от състоянието с Еуфорбиум /хомеопатично/ при лека хрема, Олинт два пъти дневно при по-обилна, при продължителна повече от 3-4 дни може Бивацин. Последно Преслава ми точи една упорита хрема 10-на дни, тръгна да прави конюктивит, явно кака й донесе вирус, капех и няколко дена Тобрекс и в очите и в нослето.

Честит първи рожден ден на Борис на Хъни, да има спокойно и безгрижно детство, да е много здрав и гордост за цялото семейство!

В нашата детска събирахме по 60 лева, ние дарихме компютър /госпожата да им прави тренинги/, едно семейство държащо железария дари латекс за боядисването. Отделно ни извикаха няколко пъти да чистим и ремонтираме, естествено бяхме точно да се преброим на едната си ръка хора, всеки си намери някакво оправдание, при което аз предложих да им се иска за всеки ден неявяване допълнително по 20 лева. В крайна сметка аз съм с две деца и ходя на работа и мога да си зарежа децата и къщата събота и неделя и да ремонтирам градина, да боядисвам, да чистя шкафчета, да стържа стария балатум от земята, а разни там отворковци ще се правят. Много мразя да стоят и да ми гледат сеира, щото после всички ахкаха и охкаха колко хубава била занималнята, ама не си мръднаха пръста да го направят. От 34 деца в групата бяха родителите на 6-7. Откачам аз в такива моменти.  Crossing Arms

Учебните материали и помагала ни излязоха 37 лева, но забравих по коя система учи точно. Всеки ден се връща с рисунка /доста абстрактни са все/, пее и показва как точно танцуват и учат, разказва 4-5 приказки вече  Crazy Аз съм много доволна в този аспект от градината. Освен това имат нова, млада госпожа, която е влюбена във Стефания, не спира да я хвали, постоянно я гушка, за лека нощ като заспива, изобщо личи си по-специалното отношение, в което малко съм резервирана, защото все пак трябва да са еднакви към всички.

# 636
Привет от нас!
Честит първи рожден ден на Борис на Хъни! Да ви е жив и здрав, смел и щастлив и много да ви радва!

Ние сме добре - изкарахме някакво вирусче тази седмица. За щастие, децата много леко минаха - за 2 дена само с хрема, но на мен ми беше доста кофти. Сега съм по-добре и се стягам, че Кари имат пак ваканция 10 дена следващата седмица и ще трябва да се занимаваме вкъщи по цял ден. В тази връзка, тук организират симфоничен оркестър за деца под 5г. на Лондонския симфоничен оркестър, та купих билет и ще водя Кари и Белла. В листовката пишеше да си носим възглавнички за да може да седнем на земята всички, както и че децата може да дойдат костюмирани като животни, тъй като музиката главно ще се върти около "животинската" тема  Mr. Green Аз по принцип обичам да посещавам такива културни пероприятия и съм приятно изненадана, че са намерили начин да внедрят и малчуганите в чудото на музиката. Любопитна съм какво точно ще представлява и после ще разказвам  Wink

Кари ходи с желание на училище, просто нямам никакви оплаквания. Наистина имахме голям късмет с това училище, а и ни е на 5мин от вкъщи  Peace Кари стана много по-подредена и послушна, откакто ходи там, има си приятелчета и напредна с английския. Мисля, че споменах, че я записах на балет в училището. Ходи вече 3 пъти с голям ентусиазъм и желание. Радвам се, че успях да намеря нещо, в което да влее силите си и да се забавлява  Grinning

Наистина ми става мъчно като чета през какви перипетии минавате с тези градини. Просто за мен е недопустимо това изтъкване на средства, особено като става въпрос за деца. При нас също от време на време се събират пари ( главно за благотворителност ), но всеки дава от сърце или ако е определена сума става въпрос за нещо до 5 паунда. Мини, адмирирам ви с желанието да ремонтирате градината и подкрепям решението ти за тези, които се скатават. Но пък от друга страна, до къде дойдохме, че родителите са тези, които трябва да направят от градината уютно място за децата си  ooooh!

Ох, пак стана много дълго, но така е като не се включвам редовно  Blush Започнахте ли да мислите за коледни подаръци вече?  newsm78 Аз се замислям вече. На принципа съм "от далеко, че да е леко"  Crazy

# 637
Амели, забравих да добавя, че много се радвам, че най-сетне се е намерило място на вас в градината. Дано от тази гледна точка ти е по-леко и спокойно. И не се тревожи за ученическите години - мен ме е отглеждала майка ми сама, нямахме кой знае какви средства, дори лятото работех в едно магазинче за да си купя учебниците в гимназията. Но имах добри и верни приятели ( и все още ги имам).  Wink  Hug

# 638
Честит Рожден Ден на Борката на Хъни!
Хъни, да ви е жив и здрав и с много късмет!

# 639
Аз пък не разбирам за какви демонстрации на благополучие се приемат 60-те лева, половината от които са за материали за децата, а останалите за нови играчки. Амели, твоето дете не ходи за пръв път на градина и би трябвало да ти е ясно, че напървата родителска среща се ходи с пари. Уж ти е направило впечатление колко кофти е градината, а протестираш. Ясно ми е, че без заплата е зле, но ако ако трябва тези 60 лева  ги изгладувай, но не си излагай детето.  Ивини ме, че съм малко груба, но 60 лева не са "купища пари", особено щом става въпрос за детето.

# 640
Ясно ми е, че без заплата е зле, но ако ако трябва тези 60 лева  ги изгладувай, но не си излагай детето.  Ивини ме, че съм малко груба, но 60 лева не са "купища пари", особено щом става въпрос за детето.

Извинявам се, но ще взема отношение по темата, въпреки че не съм много навътре в "градинските" среди. Честно казано, изобщо не мисля, че 60лв са малко пари. Плюс това какво значи " да си излагаш детето"... Че авторитета на детето да не се измерва в това дали мама и тати могат да извадят пачката или не? Според мен щом има родители с по-големи възможности, нека те да дадат по-голяма сума, а тези с по-скромни приходи по-малка. А пък малко или много щом става въпрос за пари, предполагам, че това нещо първо се обсъжда с родителите и се уточнява сумата. Пък и когато се събират каквито и да е пари е нормално да се предложи някакъв период, в който да се даде дадената сума, а не веднага да извадиш парите. Просто и ние сме били финансово затруднени и си представям на Амели какво й е. Ами от една страна е до отношението на директорката или който там събира парите, но и от друга страна на родителите, които поощряват такова поведение. Защото то ти ще ги изгладуваш, но детето ти не може да гладува или да стоиш без ток и т.н. Вава, надявам се да не се засегнеш, с най-добри чувства  Hug

# 641
Winnie, не се засягам. Разбира се, че е нормално да се даде някакъв гратисен период за събирането на парите. Мен ме подразни коментара, че в градината е гадно, а толкова много искаха да приемат детето там и веднага след това, че не могат да дадат пари. Половината от тези пари са за учебни материали, без които детето не може.

# 642
Winnie, не се засягам. Разбира се, че е нормално да се даде някакъв гратисен период за събирането на парите. Мен ме подразни коментара, че в градината е гадно, а толкова много искаха да приемат детето там и веднага след това, че не могат да дадат пари. Половината от тези пари са за учебни материали, без които детето не може.

Peace

# 643
  • Лондон/Пловдив
Всеки си дава неговото мнение ама 60лв са си 60лв както и да ги погледнеш . За някой може да са малко ама за хора като мен и Амели са ни много Blush и не ме е срам да си кажа ,че и ние сме били на издихания като бях дете и сега не е много розово положението . Ако има срок от 1 месец все ще се съберат парички ,но от сега за веднага си е трудно .  Peace

# 644
Здравейте,момичета!
Днес в работата абсолютно излудях и си тръгнах демонстративно пред всички шефове в 19ч, не знам утре какво ще ме чака, ама не се трае!
Вава, друга ми е позицията всъщност. Първо, в яслата базата и условията бяха СУПЕР, там не сме събирали пари никога за нищо и затова не бях съвсем подготвена за родителската в тази градина и за сумите,които ще се искат от родителите. Второ, ядосах се на родителите,които самоволно решиха да увеличат събираната сума от 50 на 60лв. Учителките искаха по 50 лв, от които  към 20 за учебни помагала, а останалите за рисувателни пособия, тоалетни консумативи, вода и накрая играчки. Не разбрах защо се добавиха тези 10лв отгоре,когато наистина има хора,за които 10 лв е сума, а не джобните за деня! В крайна сметка, понеже Николай много се засегна за това,че аз съм била единствения бунак, който не е могъл да плясне една стотачка в масата директно на срещата, днес  е взел назаем и ги е дал тия 60лв.
Нямам против да участвам в облагородяванено на градината, изнерви ме поведението на повечето родители,които взеха някакви решения,без да ги обсъждат с останалите. Мога да участвам с каквото се наложи - да ушия пердета,покривки, дрехи за куклите( сега плета пуловерчета и ще занесем две наши кукли+ количка, защото имаме излишни), да направя някакви декорации и т.н., но просто съм докачлива на тема пари.

Ива има някакво вагинално течение- вчера го видях като я къпах, вагинката й беше пълна с плътен бял секрет. Почистих я внимателно с памуче,натопено в бебешко олио,а тя пищя сякаш я коля. Не знам дали наистина я боли или се превзема, мястото не изглежда разранено. Сега след градина бикините й отвърте са обилно зацапани с бяло-жълтеникава слуз. Идеи какво е това чудо? Не е пила скоро лекарства, не е приемала нетипична храна,не сме сменили козметика,прах за пране и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт