Отговори
# 645
  • Лондон/Пловдив
Амели води я на доктор да ти даде направление  за детски гинеколог да видите какво е . На моя бивша колежка детето имаше течение те разбраха от къде е проблема тя смесвала детските дрешки с нейното бельо и малката и се беше заразила с  гъбички ,поне така и казаха .  Искай да и вземат урина за изледване и секрет да изледват ,може и да е от замърсяване от градината .

# 646
Ирка, наистина е най-добре да се консултирате с доктор. Киара понякога като пишка се оплаква, че я щипе, но понеже отминава, все забравям да питам докторката, когато се виждаме Embarassed

# 647
Според мен, може да е от настинка, преди две седмици и Стеф имаше подобно, не чак както го описваш, но да кажем засилено течение 2-3 дена, малко след това направи спазъм Tired Но аз като стара пушка го овладях за два дена и на третия беше на градина.

# 648
Здравейте, момичета, все нямам време да пиша, но редовно чета.
Ирка, ние пък още не сме дали парите. Когато мога ще ги дам. Аз нали от дълги години имам опит с детски градини и вече абсолютно нищо не може да ме учуди. И аз няколко пъти се опитах да кажа, че не сме питали всички дали са съгласни с тази сума, но нямаше кой да ме чуе и се отказах.
Заведи Ива на лекар, всичко е възможно - настинка, възпаление от замърсяване и т. н.

Вчера на обед свекърва ми ме изненада и цъфна в работата да вземе ключ от нас и отиде там да си вземе едни документи и каза, че ще вземе децата от училище и детска градина и ще ме чакат в къщи. На връщане се чух с Жоро и той заяви, че щом е дошла да види децата, ние пък ще излезем. И така се озовахме на бар с приятели и си изкарахме много весело и приятно, от много дълго време не бяхме излизали без деца и смятам, че ни се отрази добре.

Пожелавам на всички хубав ден и хубави емоции  Hug

# 649
Да, Лили, чудесни са тези изненади! Ние цял август месец бяхме без Киара, ама нещо не се възползвахме достатъчно интензивно Laughing

# 650
Момичета,сърдечно БЛАГОДАРЯ от все сърце!!!Съжалявам , че чак сега се включвам ама нещо не остана време!!!

Рождения ден мина добре по семейному...Правихме и прощъпулка и младежа си взе портфейла Simple Smile .
Снимки ще покажа друг път, че сега спи пък аз му тракам Simple Smile
За градината ние събирахме по 50 лв като те включват и помагалата 18лв и вода за през годината .Общо взето ме устройва и миналата и по-миналата година беше така!

Това засега , а по-късно и снимки!!!

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 14:24 от honey_81

# 651
Абе, мацки, какви са тези помагала за градината? Какво толкова учат там  newsm78

Вчера ми сложиха спирала "Мирена". Не беше толкова болезнено, колкото очаквах и процедурата беше доста бърза. Но след това си излизам от кабинета и така рязко ми падна кръвното - добре, че беше Павлин с мен, че щях да падна  Rolling Eyes Едвам се довлачихме до вкъщи, че и бяхме с бебето. После като почнаха едни болки, едно чудо  ooooh! Нагълтах се с хапчета - добре че имахме адаптирано мляко да дава Павлин на Белла, че аз още активно я кърмя. Но за няколко часа ми мина и бях пушка. Сега съм ок - кървенето спря и се чувствам добре. След 6 седмици ще ходя на контролен преглед  Peace

Утре Павлин почва в един нов ресторант. Отчасти се радвам, защото се задържа вкъщи 1 месец без работа и както знаете, това се отразява на семейния бюджет, но от друга страна по цял ден няма да го има - от 10ч. до към 22ч., което означава че ще трябва да се справям сама с двете деца по цял ден  Rolling Eyes Дано поне парите да си заслужават  Rolling Eyes

Хайде лека от нас!

# 652
Куку-руку Crazy Как сте, мацки? Надявам се вече всички са здрави!

Уини, помагалата всъщност са като детски книжки, в които се рисува, оцветява, лепи..., просто са организирани тематично, за да направят по-интересно за децата усвояването на превидените знания. Ето тук http://kg.sofia.bg/?page=nrdb_preduchiliste може да видиш какво се очаква да научат децата в детската градина, като това би трявбало да е целият "материал", т.е. усвояването му да става през всичките години на градинско обучение. Всъщност нещата са доста елементарни, запознават се със света около тях, научават се да общуват... Аз мисля, че е полезно да има такива помагала.
Браво на Павлин за новата работа! Наистина, малко кофти е, че работното време е 12 часа Confused Вярвам, че ти ще се справиш с децата и дано наистина паричките да си заслужават!

Хубав ден на всички Hug

# 653
http://www.liveinternet.ru/users/3534940/post120351767/

Здравейте, рових по стари теми и нмерих това линкче с прически за малко госпожици. Моята е подсригана като момченце и за съжаление няма как да експериментирам с нея.

# 654
Вава, страхотни прически. Аз много правя косата на Кари, която и без това е много дълга ами и малката маймунка се научи да казва "мама, много ми е рошаво" и трябва да правим прическа  Joy ( отделно че тати й разбрал, че казва " много ми е лошо" и си беше изкарал акъла  hahaha )

Ето тук една тема във форума с прически  Peace

Гери, не знаех, че даже има изисквания за помагалата в детските градини  newsm78 Всъщност и тук е така, имат си някаква схема, дори в предучилищната е закачен списък с песнички и книжки, които се изучават тази учебна година. Но пък никой не ни е искал пари за помагала. Аз иначе на Кари от време на време й купувам разни книжки с лепенки, цветовете, числата и т.н.  Peace

За сега работата на Павлин не е толкова натоварена - тази седмица е от 10 до 18ч., което е супер, но не знам за напред как ще е. Поне не се прибира в 22ч. да го мисля по нощите  Peace

# 655
Много хубави прически, ама много сложни Laughing Киара вече не е с толкова дълга коса, а и сутрин все нямам време... Миналата година в частната ясла редовно вечер си я взимах с разни интересни прически (е, не чак толквоа сложни, но интересни). Имаха време и желание момичетата и се занимаваха Simple Smile

Уини, всъщност за момента отпада варианта за твоята работа, нали, няма как и двамата да работите? Иначе е хубаво,че Павлин се прибира по-рано. Кика като беше бебе, имаше един период, в който Пламен много работеше и почти не се виждахме - сутрин излизаше преди да станем, вече се прибираше след като сме си легнали... Ама какво да се прави, някои хора пък работят далеч от дома си и се прибират само за уикендите...

ВАВА, наскоро обяснявах на Кика за една привтелка, че се казва Галя и тя: "А, като мамата на Мартина!" Simple Smile

# 656
  • Пловдив
Еха, какви хубави прически! Но са все за прави косички, Рали с тези къдрици не дава даже да я среша, пък какво остава за прически  Laughing

Момичета, аз се отчайвам вече от ходенето на градина. Много плач, пазарене, страдане и драми е при нас. Изпитва някакъв неистов ужас, вече не знам как да я убеждавам и мотивирам. Не споделя нищо и вече започвам да се притеснявам. Като я питам какво са правили в градината - "Нищо", какво ти харесва в градината - "Нищо не ми харесва". Не знам дали не се е случило нещо там. След сутрешния плач единственото, което ми каза е, че леличките се карали на другите деца, но на нея не са се карали. Дали няма проблем с някое от децата...Не знам вече SadСнощи 3 пъти се буди през ноща с думите "Не искам да ходя на градина" Още от вечерта се започва - "Аз ще ходя ли утре на градина?" Опитвам се да увъртам и променям темата, но стигне ли се до положителен отговор и започва истинска драма, не иска да заспива само да не дойде утре. Учителките казват, че е спокойна, яде си бавно и методично, последна ставала от масата, но всичко си изяждала, играела си с децата...Единственото, което научавам за това, което се случва е каквото кажат госпожите, от нея с ченгел не мога да измъкна и думичка. Снощи заяви, че искала да работи, а не да ходи в която и да е било градина....
Оплаках се, благодаря че ме изчетохте, лек и хубав ден  Hug

# 657
Мая, горкото тъжно детенце! Очаквам всеки миг снимката от аватарчето ти да пророни сълзичка.

Мартина иска да ходи на градина, но май пак започва да кашля. Снощи и сутринта дадох сироп, витамин Ц ии осцилококцинум. Дано се размине. И носът й е леко мокър. Ще разбера новините като се прибера. Иначе вчера за пръв път беше на "англински", но "What is your name?" са само момчетата. Вероятно само момчета е изпитвала учителката. Имаме и награда "cat".
Winnie, видях аз, че си била много активна в темата за прическите.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 17:04 от VAVA

# 658
Мая,много ми е тъжно,че Ра продължава да е зле с адаптацията. Sad Явно не е свикнала още.Ние в яслата бяхме така,с големи разправии ходехме,когато не сме били болни,разбира се.Но сега е съвсем друго и ходи с голямо удоволствие и самата тя казва,че много й харесва.Явно още не е свикнала с мисълта за ходене някъде.Мисля,че просто трябва да й дадеш повече време.Предполагам,че с течение на времето ще свикне. Peace Макар че съм чела за какви ли не истории,как като сменили градината нещата са се променили,но това е много сложно...Опитай се да разбереш какво точно не й харесва в градината и говорете повече.Незнам какво друго да те посъветвам. Rolling Eyes
ВАВА,за тези прически трябва цял курс да изкарам  Laughing Много са красиви  Heart Eyes но никога не ми се е удавало да правя тези засукани плитчици,нямам идея как стават,а и Бети едва ли ще изтърпи всички мои усилия  Confused

# 659
Мая, представям си какво изживяваш  Sad Не знам какво да те посъветвам наистина. Надявам се за Рали този период бързо да отмине  Hug Между другото, като попитам Кари какво правихте днес в училище и тя все отговаря "ами нищо", въпреки че знам, че ги занимават стабилно там, така че явно това е дежурен отговор  Mr. Green

Гери, да, не ме взеха на онова място в лабораторията. Но докато чаках да ми отговорят от там ме почнаха едни терзания, че правя голяма грешка, че Белла е още малка и ставам от онези майки, които избират кариерата пред щастието на децата си. Затова като ми казаха, че са взели друг човек там, някак си ми олекна и сега даже се радвам, че стана така  Peace Павлин по принцип има идея да се включи към бизнеса на един негов приятел т.е. да бъдат съдружници, но за сега само рекламират и набират клиенти, пък ще видим. Но за в момента ще поработи в този ресторант, както казва той - да изкараме зимата  Mr. Green

За съжаление, майчинството му свършва след 1 месец. Тук ти плащат за около 9 месеца, но се счита от датата, в която си излязла в майчинство. Аз излязох 3 месеца преди да родя, защото ми беше тежко, а и нали се местехме в друг град. Но пък и тук плащат 90% от заплатата само първите 2 месеца, после някакви си 100 паунда на седмица само. Така че решихме с Павлин, че няма пак да мъкнем децата по детегледачки и т.н., а за сега ще ги гледам вкъщи. Пък и държа да започна да карам кола, иначе не виждам как ще ги водя насам натам и ще търча на работа  newsm78

Вава  Mr. Green Успех с английския  Wink

Стана много дълго. Лека и мека от нас, че Карито е 10 дена във ваканция от утре и ще трябва добре да се наспя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт